Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψηφίστηκε ο Προυπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς.Μειώθηκαν οι δαπάνες


Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας. Μειώθηκαν οι δαπάνες… 
Ψηφίστηκε σήμερα ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2016. Για πρώτη φορά κατατέθηκε προϋπολογισμός με τόσο σημαντικές μειώσεις των δαπανών της προς όφελος των έργων, των υποδομών και της ενίσχυσης των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας, μέσω των κοινωνικών προγραμμάτων. «…Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό σχέδιο που έχει ως βάση τον άνθρωπο και τις ανάγκες κάθε οικογένεια της Περιφέρειας.»
Συγκεκριμένα:
         Μειώνεται το κόστος λειτουργίας της περιφέρειας κατά 35% εξοικονομώντας πόρους ύψους 2.9000.000 ευρώ, τους οποίους επιστρέφουμε στην Στερεά ενισχύοντας δράσεις.
         1.000.000€ από τους πόρους που εξοικονομούμε τους χρησιμοποιούμε για δράσεις που αφορούν στη δημιουργία κοινωνικής ομπρέλας (500.000€) , την ενίσχυση του τουρισμού (300.000€) και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση/αναβάθμιση των υπηρεσιών μας (200.000€).
         Καλύπτουμε το επιπλέον κόστος των τοκοχρεωλυτικών δόσεων των δανείων κατά 550.000€ και προχωρούμε άμεσα στην εκ νέου ρύθμιση τους με στόχο την αποδέσμευση πόρων ύψους 350.000€ ετησίως.
         Αυξάνουμε το αποθεματικό της περιφέρειας κατά 25%, παρόλες τις μειώσεις των πόρων που έχουν υποστεί οι Περιφέρειες τα τελευταία έτη.
         Αντιμετωπίζουμε τις δικαστικές εκκρεμότητες που προέρχονται από τα προηγούμενα έτη, αυξάνοντας το ποσό για την αποπληρωμή τους κατά 70%. 
  «Κάναμε μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια για να καταρτίσουμε έναν προϋπολογισμό που θα μας επιτρέπει να επιστρέψουμε σε όλους τους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας αυτά που δικαιούνται. Όταν αναλάβαμε, υποσχεθήκαμε ότι θα παλέψουμε για να αλλάξουμε νοοτροπίες και δεδομένα που αποτελούσαν εμπόδιο στην ανάπτυξη και την εξέλιξη. Το κάνουμε πράξη και ασχολούμαστε μόνο με τις ανάγκες των ανθρώπων της Στερεάς Ελλάδας και σε αυτούς στηρίζουμε όλες τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε για να προχωρήσουμε, με αυτούς θέλουμε να είμαστε ομάδα και να αποδείξουμε ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχές αλλά με ιδέες, γνώση και ενότητα».δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης. 
Συγκεκριμένα:http://www.ilamia.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)