Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι αλλάζει με πρόστιμα που πρέπει να εισπραχθούν από τους ΟΤΑ – Διευκρινίσεις για τα ανταποδοτικά τέλη στους δήμους


Νομοτεχνική βελτίωση για τα πρόστιμα που πρέπει να εισπραχθούν από τους ΟΤΑ, κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Με την ρύθμιση που εντάσσεται στο άρθρο 13 παρ. 4 ορίζεται πως «τέλη και συναφή πρόστιμα που με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις έχει αναγνωριστεί η υποχρέωση να καταβληθούν στον οικείο ΟΤΑ εξαιρούνται από τη ρύθμιση και εισπράττονται κανονικά».
Διευκρινίσεις Κ. Πουλάκη για τα ανταποδοτικά τέλη στους δήμους
Νωρίτερα, σε διευκρινίσεις σχετικά με το άρθρο 13 του υπό ψήφιση «πολυνομοσχεδίου» για τα προαπαιτούμενα που απαλλάσσει από την καταβολή ανταποδοτικών τελών παραχωρησιούχους στις περιπτώσεις που οι σχετικές υπηρεσίες δεν παρέχονται από τους δήμους, προχώρησε με γραπτή δήλωση ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης.
Απαντώντας στις ενστάσεις της ΚΕΔΕ, η οποία ζητεί την απόσυρση του άρθρου, ο Κώστας Πουλάκης σημειώνει ότι οι παραχωρησιούχοι δεν θα απαλλάσσονται από όλες συλλήβδην τις αμοιβές που χαρακτηρίζονται «τέλη», αλλά μόνο από όσες είναι πράγματι ανταποδοτικές σε σύνδεση με συγκεκριμένη υπηρεσία.
Η απαλλαγή αυτή, προσθέτει, είναι δυνητική και θα πρέπει να προβλέπεται ρητά στην οικεία σύμβαση ότι ο ανάδοχος αναλαμβάνει να παρέχει μόνος του τις αντίστοιχες υπηρεσίες.
«Άλλωστε, υπενθυμίζεται ότι ήδη -με παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης- η διάταξη βελτιώθηκε αισθητά σε σχέση με την αρχική της διατύπωση, ενώ είναι δεδομένο ότι μέχρι την τελευταία στιγμή το υπουργείο είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο βελτίωσης τυχόν ασαφών ή προβληματικών διατυπώσεων», καταλήγει ο γενικός γραμματέας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)