Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στην ιστορία των μνημονίων εγγράφεται το πολυνομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε με 154 «ναι»

 
Με 154 «ναι» υπερψηφίστηκε από την Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο ξεκλειδώνει τη δόση των 2 δις ευρώ βάσει της συμφωνίας του τρίτου προγράμματος. Σημειώνεται πως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, απουσίαζε. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (140 βουλευτές).
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 294 βουλευτές. Απόντες από τη διαδικασία ήταν οι Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ), Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ), Άννα Καραμανλή (ΝΔ), Φώφη Γενηματά (ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ), Κατερίνα Μάρκου (Ποτάμι). Όλοι οι απόντες με επιστολή τους γνωστοποιούσαν την ψήφο τους, η οποία ήταν στην ίδια γραμμή με τα κόμματά τους, ωστόσο οι επιστολές δεν προσμετρούνται.
Ονομαστική ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε και για συγκεκριμένα άρθρα. Ειδικότερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για επτά άρθρα (1, 2, 5, 10, 13, 14, 17, 21) του πολυνομοσχεδίου. Το άρθρο 1 αφορούσε τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, το άρθρο 2  φορολογικά θέματα, το άρθρο 5 τις αλλαγές στις 100 δόσεις, το άρθρο 10 τη δημοσιονομική διαχείριση, το άρθρο 13 τα ανταποδοτικά τέλη των ΟΤΑ, το άρθρο 14 τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, το άρθρο 17 αναδιάρθρωση ΟΑΣΑ και το άρθρο 21 ειδική εισφορά συνταξιούχων.  Από τους ΑΝΕΛ, διαφοροποιήθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος ψήφισε «ναι» επί της αρχής αλλά καταψήφισε επί μέρους άρθρα.
«Όχι» σε όλα από Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.
Η  ΝΔ καταψήφισε επί της αρχής και επί των άρθρων εκτός του 14. Το Ποτάμι ψήφισε «όχι» επί της αρχής και επί των άρθρων εκτός του 10. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη,ψήφισε «όχι» επί της αρχής και επί των άρθρων υπερψηφίζοντας το 14 και το 17.
Μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά στα «αγκάθια» της υλοποίησης των μέτρων  και ετοιμάζεται για  για το νομοσχέδιο με τα νέα προαπαιτούμενα μεταξύ των οποίων και το καυτό αγκάθι του ασφαλιστικού που έρχεται  αρχές Νοεμβρίου που  θα «ανοίξει» τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Το δεύτερο πακέτο, προμηνύει ένα δύσκολο χειμώνα που θα δοκιμάσει τις ανοχές και τις αντοχές της κοινωνίας. Στον ωκεανό των κυβερνητικών εκκρεμοτήτων δεσπόζουσα θέση κατέχει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υπόθεση που συνδέεται ευθέως με τη διασφάλιση των καταθέσεων και με μια ευνοϊκή ρύθμιση στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.
Αναλυτικά:
  • Επί της αρχής: «Ναι» ψήφισαν 154 βουλευτές, «όχι» 140 βουλευτές
  • Αρθρο 1 (συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις): «Ναι» ψήφισαν 154 βουλευτές, «όχι» 140 βουλευτές
  • Αρθρο 2 (φορολογικά θέματα): «Ναι» ψήφισαν 154 βουλευτές, «όχι» 140 βουλευτές
  • Αρθρο 5 (ρυθμίσεις των εκατό δόσεων): «Ναι» ψήφισαν 154 βουλευτές, «όχι» 140 βουλευτές
  • Αρθρο 10 (δημοσιονομική διαχείριση): «Ναι» ψήφισαν 163 βουλευτές, «όχι» 131 βουλευτές
  • Αρθρο 13 (ανταποδοτικά τέλη των ΟΤΑ): «Ναι» ψήφισαν 153 βουλευτές, «όχι» 141 βουλευτές
  • Αρθρο 14 (πρόωρες συνταξιοδοτήσεις): «Ναι» ψήφισαν 242 βουλευτές, «όχι» 52 βουλευτές
  • Αρθρο 17 (αναδιάρθρωση ΟΑΣΑ): «Ναι» ψήφισαν 169 βουλευτές, «όχι» 125 βουλευτές
  • Αρθρο 21 (ειδική εισφορά συνταξιούχων): «Ναι» ψήφισαν 153 βουλευτές, «όχι» 141 βουλευτές                                                                                       ΠΗΓΗ http://tvxs.gr/,  http://www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)