Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η αποκεντρωμένη Θεσσαλίας-Στερεάς το...χαβά της!

Νέες εξελίξεις καταγράφονται στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο θα συζητηθεί στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου αύριο Παρασκευή.   Έχει προηγηθεί η αρχική απορριπτική θέση του γενικού γραμματέα συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών Ευάγγελου Καπετάνιου που χαρακτήρισε μη σύννομη την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας και του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων Στερεάς Ελλάδος (ΦΟΔΣΑ) για την σύσταση ανώνυμης εταιρίας.
Προχτές ο γενικός γραμματέας απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Νίκο Σταυρογιάννη, τον οποίο ενημερώνει ότι μέχρι το θέμα να εξεταστεί από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν ισχύει η αρχική του απόφαση.
Παράλληλα όμως ο  διευθυντής της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος ο δασολόγος Ηλίας Τσέλιγκας αποφάσισε την ακύρωση της απόφασης του περιφερειακού φορέα διαχείρισης απορριμμάτων και του δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας!

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του φορέα και δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη γιατί παρά την σύσταση του κ.Καπετάνιου ο διευθυντής της αποκεντρωμένης διοίκησης προχώρησε στην ακύρωση των συγκεκριμένων αποφάσεων.
Χτες με κατεπείγουσα επιστολή του ο κ. Σταυρογιάννης προς την αποκεντρωμένη διοίκηση ζητά άμεσα την ανάκληση της ακυρωτικής απόφασης διαφορετικά προειδοποιεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη του φορέα αλλά και των 23 δήμων που συμμετέχουν σε αυτόν επειδή με την ακυρωτική αυτή απόφαση θα χαθούν κονδύλια 50 εκατ. για έργα σε Φωκίδα, Φθιώτιδα, Εύβοια και Βοιωτία.
Η συνέχεια στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων όπου το θέμα θα συζητηθεί με εισηγητή τον πρώτο υπογραφόμενο στο σχετικό αίτημα των συμβούλων όλων των συνδυασμών της μειοψηφίας Τάσο Χρονά.
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο κ.Χρονάς είναι υπέρ της σύστασης Συνδέσμου και όχι  Ανώνυμης Εταιρίας.

Πηγή : Lamiafm1

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)