Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

7 μικρά ποτήρια κρασί την εβδομάδα ωφελούν την καρδιά

Νέα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο δεν συμβάλλει σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, ενώ μπορεί ενδεχομένως να είναι ακόμα και προστατευτική.


7 μικρά ποτήρια κρασί την εβδομάδα ωφελούν την καρδιά Νέα έρευνα υπέδειξε ότι σε μεσήλικες άντρες η κατανάλωση μέχρι 7 μικρά ποτήρια κρασί ή περίπου 3,5 ποτήρια μπύρας την εβδομάδα συνδέεται με 20% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας σε σύγκριση με άντρες που δεν πίνουν.
Η έρευνα, του Harvard Medical School, ανακάλυψε επίσης ότι η προστατευτική επίδραση ήταν πιο οριακή στις γυναίκες, αλλά μέχρι 7 ποτά την εβδομάδα οδηγούσαν σε 16% μειωμένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας στη συγκεκριμένη ομάδα σε σχέση με γυναίκες που δεν έπιναν αλκοόλ.
Ο ερευνητής Scott Solomon δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο δεν συμβάλλει σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας και μπορεί ενδεχομένως να είναι ακόμα και προστατευτική.
Πρόσθεσε ότι η έρευνα δείχνει πως υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης μέτριας ποσότητας αλκοόλ και του χαμηλότερου κινδύνου για καρδιακή ανεπάρκεια αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί στο χαμηλότερο κίνδυνο, αν και οι ερευνητές έλαβαν υπόψη και άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής στην προσαρμογή των αποτελεσμάτων.
Η έρευνα επίσης υπέδειξε ότι όσοι έπιναν πολύ αλκοόλ ως νέοι είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας αργότερα, καθώς οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι πρώην πότες είχαν τον υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακή ανεπάρκεια. Στους άντρες ο κίνδυνος ήταν 19% και στις γυναίκες 17% σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν.
Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’European Heart Journal.’’

Πηγές: ‘’European Heart Journal.’’

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)