Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δελτίο Τύπου-Κ. Κουτσογιαννακόπουλος: «Μοιράζω το φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ και προκαλώ το κόσμο να το διαβάσει, πριν πάει στις κάλπες να ψηφίσει»

0285bc0f6369c6489dba0c9c0508db30_LΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος: «Μοιράζω το φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ και προκαλώ το κόσμο να το διαβάσει, πριν πάει στις κάλπες να ψηφίσει»
«Μοιράζω το φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ και προκαλώ το κόσμο να το διαβάσει, πριν πάει στις κάλπες να ψηφίσει», δήλωσε ο υποψήφιος Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας, της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, σε συνέντευξη του σε διαδικτυακό μέσο. Ο Υπ. Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας, τόνισε ότι στη συζήτηση με τους πολίτες, πλέον κυριαρχεί «η περίσκεψη και η αναζήτηση του επιχειρήματος» και ότι ο κόσμος με αυτά που διαβάζει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «μένει εμβρόντητος».

Για το Μάιο του 2012

Στην αρχή αναφέρθηκε στο Μάιο του 2012 και στο πως έφτασε η χώρα έως εδώ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Εμείς δεν μπήκαμε από επιλογή μας το 2012 στην ιστορία, να θυμίσουμε ότι είχαμε μία υπό κατάρρευση κυβέρνηση» συμπληρώνοντας αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ότι «έτσι όπως τα είχε υπογράψει και τα είχε κανονίσει τα βρήκαμε εμείς»




Για τη ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ

Όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί στα λεγόμενα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε αρχικά στη ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λέγοντας τα εξής: «αφορά μέρος μόνο της οφειλής του οφειλέτου, δηλ. του φυσικού ή νομικού προσώπου που χρωστάει στεγαστικό ή καταναλωτικό. Εξαιρεί όλα τα επιχειρηματικά και επαγγελματικά, δεν περιλαμβάνονται είναι εκτός». Στηλίτευσε δε τις γενικόλογες απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώντας: «Ποιο είναι αυτό το μέρος ; Τι αφορά ; Τους τόκους ; Τα χρεολύσια ; Το κεφάλαιο ; Όλα μαζί ;». Για τις οφειλές προς το Δημόσιο αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει τίποτε τέτοιο στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αλλά στο Φορολογικό και Οικονομικό Πρόγραμμα, το οποίο ο ίδιος έφερε στη Βουλή και το οποίο δεν προβλέπει διαγραφή αλλά μόνο αναστολή.

Για την προεκλογική δραστηριότητα του στη Φθιώτιδα

Αναφερόμενος στον τρόπο με τον πορεύεται ο ίδιος κατά την προεκλογική περίοδο στο Νομό Φθιώτιδας και στην επαφή του με τον κόσμο, δήλωσε: «Εγώ μοιράζω ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνοντας ότι διανέμει το κείμενο με τις δύο φάσεις του Σχεδίου Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα στο οποίο είχε αναφερθεί στη Βουλή των Ελλήνων, κατά τη συζήτηση για την Κύρωση του Προϋπολογισμού του 2015, προτρέποντας τους πολίτες να διαβάσουν τη σελίδα 29 του προγράμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Για τα διόδια στο Νομό Φθιώτιδας

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τα διόδια που υπάρχουν στο Νομό Φθιώτιδας ο υπ. Βουλευτής Φθιώτιδας αποκάλυψε ότι το σημείο που διατράνωσε την αντίθεση του ήταν όταν ανακάλυψε ότι η εξέλιξη των έργων στον Ε65 καθυστερούσε, την ώρα που ο πολίτης της Φθιώτιδας καλούνταν να πληρώνει διόδια, αναφέροντας τα εξής: «Στις συμβάσεις του 2007, που είχαν ψηφιστεί στη Βουλή και στις οποίες προσδιοριζόντουσαν τα πάντα, τότε εγώ διαπίστωσα ότι ο Ε65, με τη νέα διατύπωση που υπήρχε στο σχέδιο δεν θα γινόταν ποτέ. Παράλληλα βλέπω ότι ο Ε65 ήταν συνδεδεμένος με τρία από τα διόδια εδώ».
Αποκαλύπτοντας λίγο από το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων και της αντίδρασης του δήλωσε: «Είχαμε περίπου δέκα μέρες που δεν μιλιόμασταν (σ.σ. με Χρυσοχοίδη). Εν πάση περιπτώσει περίπου δέκα μέρες πριν κλείσει η συζήτηση στη Βουλή και είχα πει εγώ ότι αν δεν αλλάξει αυτό τουλάχιστον, δεν πρόκειται να ψηφίζω και βρίσκοντας και σύμμαχο τον Ηλία τον Βλαχογιάννη, τον βουλευτή Τρικάλων και πολύ καλό φίλο, αναγκάσθηκε ο Χρυσοχοΐδης και κατέβασε τον Μπαλτάκο, τότε Γεν. Γραμ. Κυβερνήσεως. Συνεννοηθήκαμε, εγώ είχα έτοιμο το σχέδιο για την αλλαγή και έγινε η αλλαγή».
Τέλος, όσον αφορά την ηλεκτρονική αναλογική χρέωση στα διόδια, ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος, τόνισε ότι «θέλει έρευνα και προσοχή. Θα πρέπει να καθίσουν κάτω όλοι οι φορείς σοβαρά και να σκεφτούν ότι υπάρχουν περιοχές στο Νομό που δεν πληρώνουν διόδια», επισημαίνοντας παράλληλα τον κίνδυνο της αύξησης της ανεργίας στην περιοχή αν εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό σύστημα αναλογικής χρέωσης.

Για το τι έκανε για τη Φθιώτιδα και το ποιες είναι οι αυριανές προτεραιότητες

Αναφερόμενος συνοπτικά στη στόχευση της κοινοβουλευτικής δράσης του, ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος ανέφερε: «Οι πρώτες ερωτήσεις που κατέθεσα στο Κοινοβούλιο ήταν για τη Φθιώτιδα. Αριθμητικά η πρώτη ήταν για την παράκαμψη Στυλίδος, για να ξεμπλοκάρει . . . η δεύτερη είχε να κάνει με τα αρδευτικά της Βίστριζας και της Θεσσαλιώτιδας, τεράστιας σημασίας έργα και γενικότερα η διαχείριση των υδάτινων πόρων για εμένα». Ειδική μνεία έκανε στο θέμα της ΛΑΡΚΟ και όπως είπε χαρακτηριστικά τις μάχες που δόθηκαν για να κρατηθεί όρθια. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Διασώσαμε 1.300 θέσεις εργασίας και 11.500 ΑΦΜ»
Τέλος, σταχυολογώντας τις πρώτες προτεραιότητες του για την επόμενη μέρα αναφέρθηκε:
α) στο σχεδιασμό και υλοποίηση Παμφθιωτικού Προγράμματος Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων με σύγχρονα αρδευτικά υπόγεια δίκτυα που θα επιφέρουν τη μείωση στο κόστος αγροτικής παραγωγής.
β) στη δημιουργία Κλασσικού Αρχαιολογικού Μουσείου και ταυτόχρονα Μουσείου για να φιλοξενηθούν τα ευρήματα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.
γ) στην επιτάχυνση του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)