Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δωρεάν φάρμακα για την γρίπη απο τα Φαρμακεία

a3db648468f3ad43c17223bf543c0fd6_LΔωρεάν αντιικά φάρμακα θα μπορούν να χορηγούν στο εξής τα ιδιωτικά φαρμακεία στους ασθενείς. Προϋπόθεση για την δωρεάν προμήθεια των ιδιωτικών φαρμακείων με τα εν λόγω αντιικά φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) είναι η συμπλήρωση πρωτόκολλου παράδοσης – παραλαβής μεταξύ ιδιώτη και κρατικού φαρμακοποιού.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας στα πλαίσια της εξασφάλισης διαθεσιμότητας αντιϊκών φαρμάκων που χορηγούνται με σκοπό την αποτροπή εμφάνισης επιπλοκών από τη γρίπη σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διευκρινίζεται ότι και κατά τη φετινή ενδημική περίοδο της γρίπης ισχύει η διαδικασία και οι προϋποθέσεις δωρεάν διάθεσης αντιικών φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Διευκρινίζεται ότι όλες οι Μονάδες υγείας του Ε.Σ.Υ, των Ενόπλων Δυνάμεων και του Π.Ε.Δ.Υ., τα ιατρεία των ασφαλιστικών ταμείων και τα οργανωμένα ιατρεία των Καλλικρατικών Δήμων μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν απευθείας με αιτήματά τους προς την Ι.Φ.Ε.Τ. Α.Ε. τα αντιϊκά φάρμακα οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη. Η διαδικασία για τους φαρμακοποιούς Ο ιδιώτης φαρμακοποιός θα παραδίδει στο φαρμακείο του Νοσοκομείου ισάριθμα με τον αριθμό των σκευασμάτων αντίγραφα ιατρικών συνταγών που παρέλαβε με το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής.Κάθε αντίγραφο συνταγής πρέπει να φέρει επικολλημένη την ετικέτα της συσκευασίας (κουπόνι), σφραγίδα του ιδιωτικού φαρμακείου, υπογραφή του ιδιώτη φαρμακοποιού και τον ΑΜΚΑ του. Τα πρωτότυπα θα πρέπει να φυλάσσονται από το ιδιωτικό φαρμακείο και τα αντίγραφα από το φαρμακείο του Νοσοκομείου επί τριετία. Για διευκόλυνση της όλης διαδικασίας, η προσκόμιση των αντιγράφων των ιατρικών συνταγών στο φαρμακείο του Νοσοκομείου μπορεί να γίνεται μία φορά την εβδομάδα από τον ιδιώτη φαρμακοποιό, ο οποίος θα φυλάσσει τα πρωτότυπα με ευθύνη του.
www.dikaiologitika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)