Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γ Σαγιάς: Γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν τα "Θερμοπύλαια"


 Οι εκδηλώσεις με την ονομασία "Θερμοπύλαια" πραγματοποιούνταν   επί   σειρά ετών από  τον Δήμο Λαμιέων στις Θερμοπύλες και συγκέντρωναν πλήθος κόσμου τόσο από την περιοχή μας όσο και από τις άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και τουρίστες και επισκέπτες από το εξωτερικό.
    Τιμούσαν τη μνήμη των ηρώων της μάχης του 480 π.Χ. και συγκέντρωναν για το λόγο αυτό το φως της δημοσιότητας   στο   πανελλήνιο   κοινό   χάρη   και στην   προβολή   σε   όλη   την   Ελλάδα   των εκδηλώσεων από τηλεοπτικούς διαύλους (κανάλια) τόσο δημόσιους όσο και   ιδιωτικούς. Χιλιάδες επισκεπτών   και   πλήθος   των   λεγόμενων   "επισήμων"   παρακολούθησαν   τις   εκδηλώσεις και αντάμειψαν   με τα   θετικά τους   σχόλια   και   το χειροκρότημά  τους   τους συντελεστές και τους οργανωτές.
    Τις εκδηλώσεις "Θερμοπύλαια" είχαν τιμήσει με την παρουσία τους ο π. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας,   αρχηγοί   και   βουλευτές   κομμάτων,   πρεσβευτές και πρόξενοι,  εκκλησιαστικές, δικαστικές και στρατιωτικές   αρχές και   πλήθος πολιτών ενώ   σημαντικοί   καλλιτέχνες τις είχαν πλαισιώσει και ομάδες   εθελοντών τις  είχαν στηρίξει με τον καλύτερο τρόπο.   Πολλοί δε ήταν οι επισκέπτες που προτίμησαν να διανυκτερεύσουν στη Λαμία και   στις   γύρω  περιοχές, δίνοντας σημαντική οικονομική στήριξη στην τοπική αγορά κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
      Η δημιουργία τοπικού πολιτιστικού   αγαθού,   η πανελλήνια   προβολή   και   αποδοχή  του  και η    πανευρωπαϊκή     και   παγκόσμια     προοπτική     του   την   οποία   υποστήριξε    ένθερμα   και   προώθησε   δυναμικά   ο   επικεφαλής   της "Πορτοκαλί" ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ   ΠΟΛΗΣ, δυστυχώς   σήμερα αποδομείται.
    Νιώθουμε λυπημένοι για την αποδόμηση των εκδηλώσεων "Θερμοπύλαια" και δηλώνουμε σε κάθε τόνο ότι εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε καθοριστικά και   αποτελεσματικά   ώστε   να μην γκρεμιστεί ένας ακόμη   αναγνωρισμένος   θεσμός   στον   Δήμο   Λαμιέων. Με   σοβαρότητα   και υπευθυνότητα, έχουμε ως προτεραιότητα αποκλειστικά και μόνο το καλό του τόπου μας.
      Τα "Θερμοπύλαια" πρέπει   να   συνεχιστούν   και να   αναβαθμιστούν   σύμφωνα με τον πρώτο σχεδιασμό του εισηγητή τους αλλά και να γίνουν πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο σημείο αναφοράς.
Είναι χρέος μας, στόχος μας και προοπτική μας!
Γεώργιος Σαγιάς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)