Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κατρούγκαλος: Τεχνικά αδύνατο να ανοίξουν οι τράπεζες αυτή την εβδομάδα


Κατρούγκαλος: Τεχνικά αδύνατο να ανοίξουν οι τράπεζες αυτή την εβδομάδα

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι τράπεζες αυτή την εβδομάδα 

«Αυτή την εβδομάδα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες. Όχι να ανοίξουν αυτή την εβδομάδα -αυτό μάλλον δεν είναι τεχνικά εφικτό-, αλλά να μπουν σε μια πορεία κανονικότητας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84».



Μεταξύ άλλων, είπε για τις τράπεζες: «Είναι αποκλειστική ευθύνη της ΕΚΤ, διότι και πριν από το δημοψήφισμα είχε τη δυνατότητα να αυξήσει το όριο της ρευστότητας και τώρα θα μπορούσε να το κάνει.

Η ΕΚΤ δεν αμφισβητεί τη φερεγγυότητα των τραπεζών, δηλαδή την κεφαλαιακή τους επάρκεια. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ ήταν κατεξοχήν πρόβλημα ρευστότητας, που μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Με το να μην αντιμετωπιστεί έγκαιρα, με το να μην αυξηθεί η ρευστότητα, δημιουργήθηκε μια χιονοστιβάδα... Συγκρίνετε τι έκανε η ΕΚΤ το 2012, στις εκλογές, με αυτό που έκανε τώρα.

Τότε έρχονταν τα αεροπλάνα γεμάτα με ευρώ. Εύλογα, γιατί δεν έπρεπε να δημιουργηθεί το κλίμα του bank run που είναι ψυχολογία... Έπρεπε η ΕΚΤ να εξασφαλίσει τη ρευστότητα και ο λόγος που δεν το έκανε είναι σαφέστατα πολιτικός».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)