Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δήλωση - σοκ: Οι δήμοι δεν θα πληρώσουν τους υπαλλήλους τους τον Μάρτιο και Απρίλιο!




Σε «πόλεμο» μεταξύ κυβέρνησης και δημάρχων αναμένεται να οδηγήσουν οι δηλώσεις του μέλους της ΚΕΔΕ και δημάρχου Συκεών Σ. Δανιηλίδη ο οποίος μιλώντας στον Σκάι έριξε «βόμβα». 

Εϊπε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο το 90% των δήμων να μην μπορέσουν να καταβάλουν τις μισθοδοσίες στους δημοτικούς υπαλλήλους.

Βεβαίως, η κυβέρνηση έσπευσε να διαψεύσει ένα τέτοιο σενάριο.

Ο κ. Δανιηλίδης αναφέρθηκε και στο ότι ο δήμος του οποίου ηγείται είναι ένας από την μειοψηφία των δήμων που έχουν ακόμη και αποθεματικό ταμείο. «Στο ταμείο του δήμου υπάρχουν 30 εκατομμύρια ευρώ αποθεματικό. Είμαστε μέσα στους ελάχιστους δήμους που δεν χρωστούν και έχουν κι αποθεματικό. Το 90% των δήμων αν συνεχιστεί το "ψαλίδισμα" από το κράτος, δεν θα μπορούν να πληρώσουν μισθούς τον Μάρτιο και τον Απρίλιο», τόνισε.

Και συνέχισε: «Αυτό θα γίνει γιατί η μισθοδοσία εξαρτάται άμεσα από το δωδεκατημόριο του προϋπολογισμού. Η τακτική χρηματοδότηση με τις περικοπές των 5 τελευταίων χρόνων μετά βίας καλύπτει τις ανάγκες μισθοδοσίας και συγκεκριμένα τις καθαρές δαπάνες. Ήδη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο είχαμε 25% μείωση τακτικής χρηματοδότησης και υπάρχει αδυναμία μέχρι στιγμής καταβολής της δόσης, τουλάχιστον στο ολόκληρο, του Μαρτίου και του Απριλίου"»

"Στους περισσότερους δήμους της χώρας δεν θα είναι δυνατή η καταβολή του συνόλου της μισθοδοσίας για αυτούς τους δύο μήνες", συμπλήρωσε ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών.

Στην συνέχεια ο κ. Δανιηλίδης αναφέρθηκε και στις διαρροές που έκαναν λόγο για... "χέρι" στα αποθεματικά των δήμων.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος υπογράμμισε:

"Σε όσους δήμους υπάρχουν αποθεματικά -αν δεν μας τα "αρπάξουνε"- μπορούν να γίνουν πληρωμές. Ευτυχώς μετά τις παρεμβάσεις πολλών συναδέλφων σας, αναγκάστηκε η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ να διαψεύσει την πληροφορία που κυκλοφορούσε.

Η απόφαση έλεγε πως θα αξιοποιηθούν τα αποθεματικά των δήμων, μεταξύ άλλων φορέων".



imerisia.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά 40 Δήμων, για να πληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις το Μάρτιο, διαψεύδει κατηγορηματικά το υπουργείο Οιξονομικών, με ανακοίνωσή του. Στην ανακοίνωση τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα για δήθεν απόφαση της κυβέρνησης «να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά 40 Δήμων» προκειμένου να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις μέσα στο Μάρτιο». Σημειώνεται ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός για την πληρωμή των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων) μεταφέρονται σε ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος. Στόχος, η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του δημοσίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)