Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαρώνει η γρίπη και στη Λαμία - Ούτε ράντζο δεν υπάρχει στο νοσοκομείο

  Σαρώνει η γρίπη και στη Λαμία - Ούτε ράντζο δεν υπάρχει στο νοσοκομείο (Φώτο αρχείου)
Τρέχουν και δεν φτάνουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Λαμίας...
Στα εξωτερικά ιατρεία από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και χθες κάθε μέρα δεκάδες περιστατικά μεταφέρονται με υψηλό πυρετό και συμπτώματα από τη γρίπη με αποτέλεσμα συνολικά να έχουν «φρακάρει» τόσο οι θάλαμοι της ημερήσιας νοσηλείας όσο και οι διάδρομοι και οι βοηθητικοί χώροι πέριξ των ιατρείων που έχουν σχέση με τα επείγοντα περιστατικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ημέρα" πρόσθετα κρεβάτια, ράντζα, ακόμα και φορεία έχουν γεμίσει, ενώ η ίδια ασφυκτική εικόνα υπάρχει πλέον και στις κλινικές πρώτης γραμμής τόσο την Παθολογική όσο και στην Πνευμονολογική κλινική.
Την ίδια στιγμή οι λιγοστοί γιατροί προσπαθούν να ανταποκριθούν ενώ οι εκτιμήσεις είναι συνεχείς από όλες τις κατευθύνσεις. Εφιαλτικά τα τελευταία εικοσιτετράωρα για το σύνολο του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς το κλίμα εντείνεται συνέχεια και σύμφωνα τουλάχιστον με τις προβλέψεις που υπάρχουν μέχρι τώρα το επόμενο διάστημα τα συμπτώματα θα γίνουν περισσότερο καθοριστικά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ιατρικό δυναμικό τρέχει να προλάβει αυτές καθ' αυτές τις εξελίξεις διαπιστώνοντας συνεχώς τα ίδια πράγματα στο σύνολο όσο έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Όπως τουλάχιστον σημειώνουν υγειονομικά στελέχη «είναι ελάχιστο το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου της Λαμίας για να ανταποκριθεί σε μια τέτοια κατάσταση» καθώς όπως σημειώνουν «η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο».
Σοβαρές απώλειες: 26 νεκροί - 83 στις εντατικές
Μέχρι τώρα στη Λαμία, την φετινή περίοδο τουλάχιστον δεν είχαμε κάποιο θανατηφόρο κρούσμα, ωστόσο πανελλαδικά αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ατόμων που χάνουν τη ζωή τους από τις επιπλοκές της γρίπης
Οι νεκροί από γρίπη δυστυχώς έχουν φτάσει τους 26 στη χώρα μας. Υπολογίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του λόγω γρίπης.

Την ίδια στιγμή 40 άτομα συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ συνολικά σε ΜΕΘ έχουν φιλοξενηθεί από την αρχή της εποχής 83 άνθρωποι.
lamiareport.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)