Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλλαγές στη λειτουργία των ΦΟΔΣΑ

FODSA aftodioikisi.gr Διάταξη με σκοπό τον ορισμό ενός πλαισίου που επιτρέπει στους ΦΟΔΣΑ να συνάπτουν συμβάσεις σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα «διασφαλίζοντας την αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων», όπως αναφέρει η σχετική αιτιολογική έκθεση πέρασε από το Κοινοβούλιο στο πρόσφατο νομοσχέδιο για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις.

Ειδικότερα προβλέπεται ότι η βάση υπολογισμού για τον καθορισμό των εισφορών των δήμων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον το κόστος ανά τόνο απορριμμάτων της σύμβασης σύμπραξης.
Επίσης προβλέπεται ότι ο ΦΟΔΣΑ θα εισπράττει εξ αρχής τις εισφορές των δήμων απευθείας από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας ή άλλα πρόσωπα στα οποία έχει ανατεθεί η είπραξή τους και τα σχετικά ποσά θα κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό, ο οποίος θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τις οικονομικές υποχρεώσεις του ΦΟΔΣΑ από τη σύμβαση σύμπραξης.
Ακόμη, διατηρείται η ευχέρεια στους ΦΟΔΣΑ να συστήνουν εξασφάλιση επί του λογαριασμού αυτού και να εκχωρούν τα έσοδα που προέρχονται από τις εισφορές των μελών τους για την εξασφάλιση των δανειστών.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι υπάρχει και η άποψη που υποστηρίζει ότι δημιουργείται υποχρεωτική δέσμευση ανταποδοτικών τελών για την κάλυψη του ελάχιστου κόστους που θα ορίσει ο κάθε ανάδοχος της ΣΔΙΤ και κατά προτεραιότητα άμεση είσπραξη από τη ΔΕΗ ή εισπρακτική εταιρεία χωρίς να χρειάζεται καμία άλλη απόφαση ή υπογραφή.
Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ:
http://aftovi.27210.gr/mediafiles/2014/12/9120028.pdf
 efthia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)