Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε ποιες περιπτώσεις χορηγούνται δικαιώματα φύτευσης στο αμπέλι

Tα αναγκαία συμπληρωματικά μέτρα για τη διαχείριση του Δυναμικού παραγωγής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου και ειδικότερα ορίζονται η διαδικασία, οι όροι και οι λεπτομέρειες εφαρμογής σχετικά με τις παράνομες φυτεύσεις, τα δικαιώματα φύτευσης, το εθνικό αποθεματικό δικαιωμάτων φύτευσης, τις δηλώσεις συγκομιδής, τους ελέγχους στον αμπελοοινικό τομέα και την τήρηση του αμπελουργικού μητρώου, καθορίζει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Πάρι Κουκουλόπουλου.
Όπως προβλέπεται χορηγούνται δικαιώματα νέας φύτευσης σε παραγωγούς (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) όσον αφορά εκτάσεις που:
  • προορίζονται για πειραματικούς σκοπούς σύμφωνα με το άρθρο 7 της αριθμ. 659/9588/24-01-2013 (Β΄160) ΚΥΑ όπως κάθε φορά ισχύει.
  • προορίζονται για τη σύσταση μητρικών φυτειών εμβολιοληψίας σύμφωνα με τα άρθρα 4, 6 και 10 της με αριθ. 3967/41140/2-4-2012 (Β΄1080) απόφαση Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως κάθε φορά ισχύει.
Στην απόφαση, επίσης, ορίζεται ότι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής σύμφωνα με τον Καν(ΕΚ) 436/2009, όπως ισχύει κάθε φορά.
Η υποβολή της δήλωσης γίνεται εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών οι οποίες ορίζονται με εγκύκλιο από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπ.Α.Α.Τ και δεν μπορεί να είναι αργότερα από τις 15 Ιανουαρίου κάθε έτους.
Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει η απόφαση εδώ.
Διαβάστε εδώ το άρθρο του Αλέξανδρου Μπίκα στο paseges.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)