Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Οι Βολιώτες καλούν του Λαμιώτες να ψηφίσουν για να έρθει η EasyJet στην Ν.Αγχίαλο
Μέσα στα δύο πρώτα 24ωρα ηλεκτρονικές υπογραφές στο αίτημα πατώντας like έβαλαν 764 επαγγελματίες και απλοί πολίτες
Αεροδιάδρομο προσγείωσης των πρώτων αεροπλάνων της EasyJet στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, ανοίγουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι επιβάτες. Δημιούργησαν σελίδα στο Facebookκαι καλούν τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν like διεκδικώντας τη δραστηριοποίηση της αεροπορικής εταιρείας lowcost στην περιοχή.
Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται πρωτοβουλία προσέλκυσης αεροπορικής εταιρείας από τη βάση. Όσο περισσότερα τα like στη σελίδα EasyJet- Volos τόσο μεγαλύτερη η πίεση προς την αεροπορική εταιρεία, να αποδεχθεί το ανοιχτό… προσκλητήριο των επιβατών της.
Ήδη μέσα στις δύο πρώτες ημέρες από το ανέβασμα της σελίδας, έχουν κάνει like 890 άτομα, που αποτελούν τον πρώτο πυρήνα για τη διεκδίκηση της δραστηριοποίησης της EasyJet στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, συνδέοντας την κεντρική Ελλάδα, μέσω του Βόλου με κάθε γωνιά της Ευρώπης, με τακτικές πτήσεις χαμηλού κόστους.

Η πρωτοβουλία
Μέχρι σήμερα, τον πρώτο λόγο για την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών που θα εκτελούν τακτικές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, είχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Πλέον, μέρος στις διαπραγματεύσεις παίρνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Την πρωτοβουλία ανέλαβε ξενοδόχος από την Τσαγκαράδα Πηλίου, ο κ. Χρήστος Μάρτζος, σε συνεργασία με δύο ακόμη ιδιοκτήτες ξενώνων και ξενοδοχείων του Πηλίου, τον Άγγλο ChristoferWicks και την κ. Λίντα Φιλιπποπούλου. Δημιούργησαν σελίδα στο Facebook με την ονομασία EasyJet- Volos και από τις 5 Μαρτίου απευθύνει ανοιχτό προσκλητήριο σε επαγγελματίες του τουρισμού και όχι μόνο αλλά και σε απλούς πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια για την προσέλκυση της εταιρείας στον τοπικό αερολιμένα.
Το σκεπτικό απλό: Το αεροδρόμιο του Βόλου βρίσκεται σε μια ιδανική, στρατηγική θέση, ικανή να εξυπηρετήσει χιλιάδες επιβατών της EasyJet. Παρέχει άμεση κι εύκολη πρόσβαση στην πόλη και το λιμάνι του Βόλου, αλλά και στο εκπληκτικό Πήλιο και φυσικά στα νησιά των Βορείων Σποράδων μέσω της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας. Παράλληλα, η τουριστική πύλη είναι ανοιχτή για τα Μετέωρα, τον Όλυμπο, το Δίον, τη Λάρισα και τη Λαμία.
Στόχος είναι η συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών, κάνοντας like στη σελίδα, για την προσέλκυση των πρώτων πτήσεων.

Παρακολουθεί η EasyJet
Ηδη σύμφωνα με τον κ. Μάρτζο, η πρωτοβουλία έχει στρέψει το ενδιαφέρον της EasyJet στο Βόλο. Παρακολουθεί την πορεία της σελίδας, που μέσα σε μόλις δύο 24ωρα, κατάφερε να συγκεντρώσει 890 like. Το μήνυμα έφθασε σε 10.436 χρήστες του Facebook, ενώ 1.400 άτομα το συζητάνε ενεργά.
Πληθώρα τουριστικών και όχι μόνο επιχειρήσεων, αλλά και απλών πολιτών, συνυπογράφουν το ανοιχτό… προσκλητήριο προς την εταιρεία, με την επιθυμία να δουν τα αεροπλάνα της να προσγειώνονται στον τοπικό αερολιμένα.
Όπως αναφέρει ο κ. Μάρτζος, τα αποτελέσματα της προσπάθειας τις πρώτες μόλις ώρες λειτουργίας της σελίδας είναι πράγματι θεαματικά και φανερώνουν την υποστήριξη του επιβατικού κοινού στην έναρξη δρομολογίων της εταιρείας από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου.
Οι ηλεκτρονικές όμως υπογραφές συνιστούν και για την ίδια την εταιρεία ζωντανή σφυγμομέτρηση, πριν αποφασίσει να βάλει στο χάρτη των πτήσεων των αεροπλάνων της και το Βόλο μέσω του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου.

Προσωπικά μηνύματα
Η προσπάθεια όμως δεν σταματά στις ηλεκτρονικές υπογραφές. Οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας, καλούν τους επιχειρηματίες ολόκληρης της Θεσσαλίας, να «βομβαρδίσουν» με σύντομα μηνύματα υποστήριξης της ενεργοποίησης της EayJet, τη διευθύντρια της εταιρείας, Carolyn McCall, στην διεύθυνση Carolyn@easyJet.com.
«Την προσπάθεια ξεκινήσαμε μερικοί φίλοι που επισκεπτόμαστε συχνά την Αγγλία, αλλά πάντα χρησιμοποιούμε τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Μόλις ενεργοποιήθηκε το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, ενθουσιαστήκαμε. Ποτέ όμως δεν μπόρεσα να καταλάβω πώς δεν «όρμηξαν» πάνω του οι εταιρείες για να συνδέσουν την κεντρική Ελλάδα με προορισμούς του εξωτερικού. Η αξιοποίηση του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, μας αφορά τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ατομικό επίπεδο και ελπίζουμε η προσπάθεια να ευοδωθεί», σημείωσε ο κ. Μάρτζος, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να υπογράψουν ηλεκτρονικά πατώντας like στη σελίδα https://www.facebook.com/easyjet.volos?fref=ts.

Στήριξη
Η προσπάθεια βρίσκει την επίσημη στήριξη των ξενοδόχων, μέσω του Αντιπροέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κων. Λεβέντη. Σε προσωπικό προσκλητήριο που του απηύθυνε ο κ. Μάρτζος, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι συστρατεύεται στο εγχείρημα.
«Μια πρωτοβουλία που προέρχεται από μια συλλογική προσπάθεια δεν θα μπορούσε να μην με ενεργοποιήσει και να μην με βρει συμπαραστάτη και θερμό υποστηριχτή.
Είναι μια όαση στη σημερινή μη συμμετοχή σε κοινές προσπάθειες.
Σ αυτή την προσπάθεια συστρατεύομαι με όλες τις δυνάμεις μου, είμαι στην διάθεσή των εμπνευστών και είμαι σίγουρος ότι αν πράγματι το αγκαλιάσουμε όλοι μας θα φέρει επιθυμητό αποτέλεσμα», σημειώνει ο κ. Λεβέντης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου  - Ταχυδρόμος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)