Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λευκή πρωτοχρονιά περιμένουν οι μετεωρολόγοι


xionothyella- Με βροχές η επιστροφή των εκδρομέων των Χριστουγέννων -

Πιο γρήγορα φαίνεται ότι θα μας επισκεφθεί ο χιονιάς από την Κυριακή που ήταν και η αρχική πρόβλεψη την περασμένη Τετάρτη (Χωρίς προβλήματα η έξοδος για τα Χριστούγεννα).

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται σε όλη τη χώρα, αλλά και στην Κεντρική Ελλάδα, θα φέρει ασθενείς χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά, από το Σάββατο κατά τις πρωινές ώρες. Αντίθετα την Κυριακή οι προσωρινοί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα επιτρέψουν βροχές και τα χιόνια θα υποχωρήσουν σε μεγαλύτερα υψόμετρα.
Το σκηνικό όμως μετατρέπεται σύμφωνα με το ψυχρό μέτωπο που θα μας επισκεφτεί από τα Βαλκάνια, μέχρι την Τρίτη όταν και η θερμοκρασία θα περιοριστεί σε μονό αριθμό ακόμη και τις μεσημβρινές ώρες, ενώ οι μετεωρολόγοι αφήνουν ελπίδες ότι θα έχουμε λευκή πρωτοχρονιά σε αρκετές περιοχές, ακόμη και στη Φθιώτιδα.
xioni-oith1Στη γενική πρόβλεψη για σήμερα Παρασκευή δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων προβλέπονται ασθενείς βροχές στη Δυτική, Βόρεια Ελλάδα, το Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.
Για την Κεντρική Ελλάδα και τη Θεσσαλία, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικά περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς και θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς με σαφώς περισσότερο κρύο στις ορεινές περιοχές.
Γενικά η μεγάλη επιστροφή της Κυριακής, προβλέπεται να γίνει με ασθενείς βροχές, με ανάλογο σκηνικό και για τους πιο προνομιούχους της Δευτέρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)