Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΕ, το 70% των οφειλών στον ΟΑΕΕ έγιναν μετά το 2009


main_kotidou
Στις 12/11/2014 η κα Κωτίδου, τότε διοικητής του ΟΑΕΕ, σε ομιλία της, εκτός από το σχετικό «λιβάνισμα» στο νόμο για τις ρυθμίσεις, είχε αποκαλύψει και τα επίσημα στοιχεία για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ. Από το κείμενο της ομιλίας της αντιγράφω ένα κομμάτι για να καταλάβουμε πως όσα κατά καιρούς είχαν ειπωθεί για «μπαταχτσήδες» ήταν εν γνώση τους πλαστά :
“… το 60% των ενεργών οφειλετών, δηλαδή 225.000, οφείλουν ποσά έως 20.000€, που αντιστοιχούν σε αδυναμία πληρωμής εισφορών σε περίοδο οικονομικής κρίσης
– Το 30% των ενεργών οφειλετών ανήκουν στην 1η και στη 2η ασφαλιστική κατηγορία, είναι δηλαδή ασφαλισμένοι της τελευταίας 5ετίας, ενώ αν συνυπολογίσουμε και την 3η κατηγορία το ποσοστό ανέρχεται σε 45%, επομένως, πρόκειται περί ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι ασφαλίστηκαν στον ΟΑΕΕ την εποχή της οικονομικής κρίσης, που δεν συνηγορεί και τόσο υπέρ της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
Στους σε διακοπή οφειλέτες, το ποσοστό όσων ανήκουν στην 1η και στην 2η ασφαλιστική κατηγορία ανέρχεται σε 55%.
Υψηλό πλήθος ενεργών ασφαλισμένων οφειλετών παρουσιάζεται και στην Π07 κατηγορία, δηλαδή σε παλαιούς ασφαλισμένους που έχουν περίπου 20 έτη στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ.
– Από τους πίνακες οφειλών ανά έτος οφειλής, προκύπτει ότι για τους ενεργούς ασφαλισμένους, ποσοστό 70% του συνόλου της οφειλής έχει δημιουργηθεί από το 2009 και μετά, ενώ για τους σε διακοπή οφειλέτες το αντίστοιχο ποσοστό είναι 35%. Τελικά στο σύνολο των οφειλών το 65% ανάγεται από το 2009 και μετά, ενώ αν υπολογίσουμε μόνο τις εισφορές, το ποσοστό αυτό είναι 70%, του συνολικού, διαχρονικά δημιουργηθέντος ποσού μη καταβληθεισών εισφορών.
Επομένως, η μεγάλη αύξηση οφειλομένων ποσών συντελέστηκε στα χρόνια της κρίσης.”
Όπως είναι φανερό, τα επίσημα αυτά στοιχεία καταρρίπτουν κάθε απόπειρα χαρακτηρισμού ως «μπαταχτσήδων» του συνόλου των ασφαλισμένων με οφειλές. 
Το κείμενο της ομιλίας της μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ
κι εναλλακτικά να το βρείτε ΕΔΩ
Το βίντεο της ομιλίας μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Πηγή δημοσιεύματος : ΕΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)