Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διπλές εισφορές για 200.000 αυτοαπασχολουμένους – Ποιους αφορά;


Διπλές εισφορές αυτοαπασχολούμενοιΧΡΗΜΑ & ΠΟΛΙΤΗΣ
Διπλές εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ θα κληθούν να πληρώσουν εντός του 2018 περίπου 200.000 αυτοαπασχολούμενοι.
Και αυτό θα συμβεί λόγω αδυναμίας του ΕΦΚΑ να προσδιορίσει με ακρίβεια και να εισπράξει έγκαιρα τις φετινές εισφορές των αυτοαπασχολούμενων για επικουρική σύνταξη και για εφάπαξ.
Στα ειδοποιητήρια Νοεμβρίου που αναμένεται να αναρτηθούν μέσα στο πρώτο 15νθήμερο, θα υπάρχουν μόνο οι εισφορές Οκτωβρίου για κύρια ασφάλιση και υγεία. Έτσι, την επόμενη χρονιά περίπου 200.000 αυτοαπασχολούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν διπλές εισφορές (για ασθένεια και εφάπαξ), δηλαδή ταυτόχρονα για το 2017 και το 2018.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η καταβολή των διπλών εισφορών θα γίνει σε 11 ή 12 δόσεις. Οι εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ εισπράττονται από τον ΕΦΚΑ και κατόπιν αποδίδονται στο ΕΤΕΑΕΠ.

Ποιους αφορά

Οι διπλές εισφορές εντός του 2018 αφορά σε:
  • γιατρούς
  • φαρμακοποιούς
  • υγειονομικούς του πρώην ΤΣΑΥ
  • μηχανικούς του πρώην ΤΣΜΕΔΕ
  • δικηγόρους
  • συμβολαιογράφους
  • δικαστικούς επιμελητές του πρώην ΕΤΑΑ
  • βενζινοπώλες
  • αρτοποιούς
  • μερικούς πρώην ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που δεν πλήρωσαν εντός του 2017 εισφορές επικούρησης 7% και εφάπαξ 4%

Στόχος των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ

Στην ΗΔΙΚΑ και στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ επιδιώκουν να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου ο συμψηφισμός των εισφορών που πληρώθηκαν με βάση το εισόδημα του 2015 με αυτές που αντιστοιχούν στις υποχρεώσεις των μη μισθωτών σύμφωνα με το εισόδημα του 2016, όπως φαίνεται και στην «Καθημερινή».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκκαθάριση καθυστερεί, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ρίξει όλο το βάρος σε αυτή την κατεύθυνση και σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εργασίας, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Μάλιστα, ειδικά για τους μη μισθωτούς που ασφαλίζονται και στο ΕΤΕΑΕΠ, λόγω της διπλής καθυστέρησης, και στην εκκαθάριση και στη συνείσπραξη, οι εισφορές επικούρησης και εφάπαξ θα υπολογιστούν εξαρχής με βάση το εισόδημα του 2016.
Να σημειωθεί ότι προθεσμία ως τις 31 Ιανουαρίου 2018 έδωσε ο ΕΦΚΑ σε όσους από τους περίπου 650.000 αγρότες και αυτοαπασχολουμένους – επιστήμονες δεν έχουν ακόμη καταβάλει τις εισφορές που οφείλονται για το 2016.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)