Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στον οικογενειακό γιατρό υποχρεωτικά όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥΩς «φύλακες» θα λειτουργήσουν οι οικογενειακοί γιατροί, καθώς θα είναι υπεύθυνοι για την παραπομπή των ασθενών σε ειδικούς γιατρούς ενώ θα ενεργοποιηθεί σύστημα ηλεκτρονικών παραπομπών.

Όπως προβλέπει το συμπληρωματικό μνημόνιο, από την 1η Ιανουαρίου του 2018 οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να εγγραφούν υποχρεωτικά στον οικογενειακό γιατρό. Παράλληλα, δρομολογείται ένα σχέδιο συρρίκνωσης της «δεξαμενής» ιδιωτών γιατρών. Ειδικότερα και όπως προβλέπεται, η ανάπτυξη νέων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας (Τοπικές Ομάδες Υγείας - ΤΟΜΥ) θα επιφέρει σταδιακή μείωση στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες γενικούς γιατρούς.
Κόφτης όμως μπαίνει και στην ελεύθερη πρόσβαση των ασφαλισμένων στον ιδιωτικό τομέα. Και αυτό διότι θα ενεργοποιηθεί σύστημα ηλεκτρονικών παραπομπών στη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα χειρίζονται οι οικογενειακοί γιατροί. Μέσω αυτού θα γίνεται η προέγκριση των παραπομπών σε παρόχους του ιδιωτικού τομέα.

Έπειτα από 7 χρόνια Μνημονίων, οι θεσμοί επιμένουν στην εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων αλλά και των οδηγιών συνταγογράφησης για τους ασθενείς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Φροντίδας, σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στη σπατάλη στη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων. Η κυβέρνηση συναίνεσε στο αίτημα των δανειστών για έκδοση νέου δελτίου τιμών με στόχο την περαιτέρω μείωσή τους.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)