Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βρωμολίμνη Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας(video-photos)

Η Βρωμολίμνη βρίσκεται στην περιοχή Ασπρονέρι, βόρεια του χωριού Άγιος Κωνσταντίνος, λίγο πριν τα Καμένα Βούρλα. Έχει έκταση 40-45 στρέμματα και χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος σταθμός διαβατάρικων πουλιών (κύκνων, πάπιων, φαλαρίδων κ.ά.) τα οποία διαχειμάζουν στη λίμνη. Τα τελευταία χρόνια υποβαθμίζεται από καταπατητές που τοποθετούν περιφράξεις και χτίζουν αυθαίρετες κατοικίες. Τα απόβλητα των αυθαίρετων εξοχικών κατοικιών και των παραθεριστών από την διπλανή παραλία επιδεινώνουν την κατάσταση.

Απόσπασμα από την "ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΓΗ", Απρίλιος 2005:
"Για την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίησή της, την άνοιξη του 2003, ο Δήμος Αγίου Κωνσταντίνου ανέθεσε σε ειδικό γραφείο τη μελέτη του έργου, ώστε να χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας. Η μελέτη προέβλεπε την οριοθέτηση της περιοχής με πασσάλους και σήμανση, χωρίς να παρεμποδίζεται η πρόσβαση, επίσης ένα μικρό ξύλινο περίπτερο ως κέντρο ενημέρωσης επισκεπτών και παρατηρητήριο των πουλιών, ξύλινα μονοπάτια σε μερικά σημεία του υγρότοπου χωρίς να καταστρέφεται η χλωρίδα και η πανίδα, πινακίδες για την ενημέρωση των επισκεπτών, καθαρισμό των σημείων στα οποία έχουν απορριφθεί σκουπίδια κ.λπ. Με αυτές τις χαμηλού κόστους παρεμβάσεις η λίμνη θα μπορούσε να αναδειχθεί σε πόλο έλξης επισκεπτών. Ωστόσο μετά την έγκριση της μελέτης ακολούθησε πλήρης αδράνεια."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)