Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΑΝΤΕ και μια ερωτικη ιστορία


Τα τσιγαρα Σαντέ (όπως λέμε Μάσταγκ ή Χαρλει Νταβινσον) απο αυτον τον μηνα έπαψαν να κυκλοφορουν.
Πρωτοκυκλοφόρησαν το 1931 από την εταιρεία ‪#‎Κωνσταντίνου‬ και στην πρώτη έκδοσή τους η γυναίκα που απεικονιζόταν λέγεται οτι ήταν η ‪#‎Ζωζώ_Νταλμάς‬, διάσημη ηθοποιός, τραγουδίστρια της όπερας και χορεύτρια των αρχών του περασμένου αιώνα. Όμορφη, ατίθαση, τολμηρή κι απρόβλεπτη, ήταν μία γυναίκα που δεν περνούσε απαρατήρητη. Η Ελληνίδα ντίβα είχε κάψει πολλές καρδίες στους καιρούς της… Μία εξ αυτών ήταν του ‪#‎Κεμάλ_Ατατούρκ‬ :
"Η γνωριμία τους αλλά και η σχέση τους κινηματογραφική. Γνωρίστηκαν σε ένα νυχτερινό μαγαζί που εκείνη χόρευε και πέρασαν τη νύχτα μαζί. Το επόμενο πρωί ο Κεμάλ ξύπνησε κι έφυγε, αφήνοντας ένα χαρτονόμισμα χιλίων λιρών στο κομοδίνο του. Εκείνη εξέλαβε την κίνηση του ως τρομερή προσβολή και του απάντησε με τον τρόπο της.
Πάνω στο χαρτονόμισμα ήταν τυπωμένο το πρόσωπο του Κεμάλ. Πήρε λοιπόν ένα ψαλίδι και έκοψε προσεχτικά το κομμάτι που ήταν η εικόνα του. Παράτησε στο κομοδίνο το άχρηστο πλέον χαρτονόμισμα, μαζί με ένα το σημείωμα: «Από αυτό που μου αφήσατε ΠΗΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ. Το υπόλοιπο σας το επιστρέφω γιατί μου είναι εντελώς άχρηστο», έγραφε.
Την άλλη μέρα της έστειλε κοσμήματα. Του τα επέστρεψε και τελικά κατάλαβε ότι αυτή η γυναίκα δεν εξαγοραζόταν με χρήματα. Ο δεσμός τους κράτησε πολλά χρόνια, σχεδόν μέχρι τον θάνατο του Κεμάλ"
Στα τέλη του 1990 η εταιρεία εξαγοράστηκε από την ‪#‎Παπαστράτος‬ που ήταν ακόμη ελληνική. Στη συνέχεια, η Παπαστράτος κυκλοφόρησε το Santé φίλτρο κασετίνα. Το 2003, η παραγωγή του τσιγάρου πέρασε στην ‪#‎Philip_Morris‬, η οποία το μετονόμασε από Santé σε Zante, για να μην παραπέμπει στην λατινική εκδοχή της λέξης «υγεία».
Πλέον, το Santé είναι παρελθόν (κρατήσαμε και μεις 2 συλλεκτικα πια πακετα) λόγω χαμηλών πωλήσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)