Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Πόθεν έσχες» για όλους από το 2016


Τι πρέπει να δηλώσουμε
«Πόθεν έσχες» για όλους φέρνει το 2016 αφού στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται να θέσουν σε εφαρμογή το περιουσιολόγιο.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι φορολογούμενοι θα κληθούν πρώτα να αποκαλύψουν τα αδήλωτα εισοδήματα μέσω φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες πιθανότατα θα γίνουν νωρίτερα φέτος, και στη συνέχεια να τα δηλώσουν και στο περιουσιολόγιο την άνοιξη (Απρίλιος-Μάιος).




Στο περιουσιολόγιο θα πρέπει να περιλαμβάνονται αρχικά μια πλήρης ανάλυση των τραπεζικών καταθέσεων, με αναφορά σε ποσό και πηγή προέλευσης αλλά και οι συνδικαιούχοι, ακίνητα, δαπάνες πολυτελείας για αγορές ακινήτων ή δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία. Από το 2017 είναι πιθανό να προστεθούν και έργα τέχνης ή κοσμήματα.

Όσοι δεν προχωρήσουν σε δήλωση των εισοδημάτων τους θα βρεθούν προ... προστίμων, κατασχέσεων, ακόμα και διώξεων. Αντίθετα, για όσους επαναπατρίσουν κεφάλαια από το εξωτερικό θα υπάρξει σημαντική έκπτωση στον φόρο ενώ θα αρθούν και τυχόν ποινικές διώξεις.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)