Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στον αέρα οι συντάξεις


alt
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για το έλλειμμα στα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, που παρουσιάζει ο πρώην επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης.
Σε συνέντευξή του, επισημαίνει ότι διαπιστώνεται έλλειμμα 3,7 δισ. ευρώ για την πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων έως το 2016, ενώ 100.000 νέοι αναμένεται να προστεθούν στις λίστες ανεργίας έως το τέλος της επόμενης χρονιάς.
Μάλιστα, μέχρι το τέλος του 2016 εκτιμάει ότι το ποσοστό της ανεργίας θα βρίσκεται στο 28%, δηλαδή οι άνεργοι θα έχουν φτάσει σε 1,4 εκατομμύρια.
Αναφορικά με τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Ρομπόλης τονίζει: «Η επικαιροποίηση των μελετών για τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού και ειδικότερα για τον κλάδο των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) αναδεικνύει ότι το ετήσιο έλλειμμα της κύριας ασφάλισης κατά την περίοδο 2015-2016 ανέρχεται στο επίπεδο των 2,4 δισ. ευρώ και το ετήσιο έλλειμμα της επικουρικής ασφάλισης σε 1,3 δισ. ευρώ».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)