Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πιέσεις για την απογραφή υπαλλήλων στους ΟΤΑ – αναζητούνται πλεονάζοντες

Νέο τελεσίγραφο στους δήμους και τις περιφέρειες αναμένεται να σταλεί από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να γίνει η απογραφή των υπαλλήλων στους ΟΤΑ. Η προεκλογική χαλάρωση έχει αφήσει σε εκκρεμότητα την υλοποίηση της πρόβλεψης του Καλλικράτη για κλείσιμο όσων δημοτικών επιχειρήσεων έχουν τρεις συνεχόμενους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς.
Από τις 760 δημοτικές επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά περίπου 12.800 εργαζόμενους έχουν απογραφεί περίποι οι μισές, με προσωπικό σχεδόν 5.500 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν δηλωθεί περισσότεροι από 7.500 εργαζόμενοι, τους οποίους η Τρόικα αντιμετωπίζει ως δεξαμενή απολύσεων.


Δήμοι και περιφέρειες δεν δείχνουν καμία σπουδή να ολοκληρώσουν την απογραφή, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία. Η ηγεσία του ΥΠΕΣ, εν αναμονή ανασχηματισμού, δεν πιέζει, αλλά με την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών τον Ιούλιο είναι πολύ πιθανό ότι θα ξανανοίξει η σχετική συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Μιχελάκης δεν θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Εσωτερικών γιατί είναι κακή η συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ αλλά και λόγω δικογραφίας που τον αφορά. Για τον ΑΝΥΠΕΣ Λ. Γρηγοράκο υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες, θεωρείται πιθανό -λόγω των καλών σχέσεών του με τον Ευ. Βενιζέλο- ότι θα παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά όχι οπωσδήποτε σ αυτή τη θέση. Για την ηγεσία του ΥΠΕΣ ενδιαφέρεται ο Π. Κουκουλόπουλος, αλλά η ΝΔ δεν θέλει να το αφήσει σε «πράσινα» χέρια. Το σταυρόλεξο αναμένεται να λυθεί τη Δευτέρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)