Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 16, 2016

Α” ΕΣΚΑΣΕ: ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΜΩΛΟΣ 79-72

Εικόνα
Τρίτη σερί ήττα για το Μώλο και πρώτη νίκη στην Α'ΕΣΚΑΣΕ για την Προοδευτική
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΜΩΛΟΣ 79-72
Ιστορικής σημασίας το σημερινό ματς για την Προοδευτική που πήρε την πρώτη της νίκη στην Α” κατηγορία επικρατώντας του Μώλου με 79-72 διατηρώντας έτσι ακέραιες τις ελπίδες για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και την παραμονή της στην κατηγορία!
eviabasket.gr

Η Βαθμολογία

Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στην 2η Επιτροπή Παρακολούθησης

Εικόνα
Σημαντική ήταν η εκπροσώπηση των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας στις εργασίες της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας 2014 – 2020. Για μια ακόμη φορά, οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας απέδειξαν ότι αποδίδουν μεγάλη σημασία στην επιτυχή υλοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, καθώς μέσω αυτής της χρηματοδότησης προσβλέπουν στην υλοποίηση έργων χρήσιμων για τις τοπικές κοινωνίες.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Μπακογιάννης, στα πλαίσια της  τοποθέτησής του αναφέρθηκε στην επιτυχή έως σήμερα εξέλιξη του ΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 και στη στόχευση της Περιφέρειας στην υλοποίηση έργων υψηλής προστιθέμενης αξίας, που θα αναβαθμίσουν συνολικά τη Στερεά Ελλάδα.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε για μια ακόμη φορά στις συντονισμένες ενέργειες Π.Ε.Δ. και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για σταματήσει επιτέλους η αδικία που υφίσταται η Περιφέρεια, σε ότι αφορά την κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων, λόγω της στατιστικής στρέβλωσης που προκαλεί η μεγάλη βιο…

Ι.Σαρακιώτης για το το νομοσχέδιο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Εικόνα
Ομιλία του Βουλευτή Φθιώτιδας Ιωάννη Σαρακιώτη στη Βουλή με αντικείμενο το νομοσχέδιο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία
Καλούμαστε, σήμερα, να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο για την «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία» και την «Ανάπτυξη των Φορέων της». Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί μία τομή στην προσπάθεια, που καταβάλλει το υπουργείο Εργασίας, να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας. Επιθυμία όλων είναι να καταστεί σημαντικό εργαλείο για τη διαχείριση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και κυρίως της ανεργίας μέσω της αύξησης των παραγωγικών δομών και της βέλτιστης διανομής των κερδών.
Αρχικά, οφείλω να χαιρετίσω την πρόθεση της πλειοψηφίας των κομμάτων του Κοινοβουλίου να υπερψηφίσουν το παρόν νομοσχέδιο. Πεποίθησή μου είναι ότι τουλάχιστον νομοσχέδια, όπως αυτό, οφείλουν να τυγχάνουν της ευρύτατης αποδοχής τόσο για λόγους συμβολικούς όσο και για πρακτικούς. Είναι γεγονός ότι το κοινοβούλιο πολλές φορές ψηφίζει, αλλά η ουσία των νομοθετημάτων …

Σε διαγωνισμό τα ανταλλακτικά των οχημάτων της ΠΕ Φθιώτιδας

Εικόνα

Γράφτηκε από τον/την eΦΘΙΑ Με πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό θα αναθέσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την «προμήθεια ανταλλακτικών μηχανημάτων έργου, φορτηγών και επιβατικών αυτοκινήτων της ΠΕ Φθιώτιδας». Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός είναι 74.400 με το ΦΠΑ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα σχετικά έγγραφα συμμετοχής από τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 και το τμήμα Προμηθειών τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στη Διεύθυνση Λεωφόρος Καλυβίων 2 (1ος όροφος - τηλέφωνο επικοινωνίας 22313 54744). Οι σφραγισμένες προσφορές θα ανοιχτούν ενώπιων της Επιτροπής Διαγωνισμού την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 στις 10 το πρωί στην ίδια διεύθυνση. Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη εδώ.
Return to Top

H απάντηση Γιαννόπουλου και ...οι εμμονές του Υπουργείου Υγείας

Εικόνα
inShare Γραπτή ανακοίνωση του καθηγητή Θανάση Γιαννόπουλου για την δεύτερη αποπομπή του από την προεδρεία του ΚΕΕΛΠΝΟ και την στάση του υπ. Υγείας: Η δικαίωση μου από το ΣτΕ πρόσφατα, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την αντικατάστασή μου, τον περασμένο Μάιο, που έγινε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της εξαιρετικά τιμητικής και με άκρως επιστημονικά κριτήρια πρότερης τοποθέτησής μου τον Απρίλιο του 2015 από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Αποτελεί και την προσωπική επιβράβευση της  λειτουργίας μου ως επιστήμονα που από την θέση του Προέδρου του Οργανισμού, τήρησα με θρησκευτική ευλάβεια το κανονιστικό πλαίσιο και τις προτεραιότητες που τίθενται στο επίπεδο της Δημόσιας Υγείας. Επί των ημερών μου αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία πολύ σοβαρά ζητήματα στο προσφυγικό, στο ζήτημα της γρίπης και στην πρόληψη ενδημικών νόσων γεγονός που λειτούργησε και ως ασπίδα προστασίας στο κοινωνικό σύνολο. Ωστόσο η παρούσα ηγεσία του…

Κοιλάδα Σπερχειού 2016,η 3η έκθεση τοπικών προϊόντων στην Σπερχειάδα

Εικόνα
inShare Ειδικές θεματικές βραδιές όπως ρεβυθάδας, λουκάνικου,τραχανά αλλά και ροδιού , πολιτιστικά και εικαστικά δρώμενα συνοδεύουν και ενισχύουν την 3η γιορτή τοπικών προϊόντων με την επωνυμία "Κοιλάδα Σπερχειού 2016" στην έδρα του Δήμου Μακρακώμης την Σπερχειάδα.

Μιλώντας στον FM-1 o δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κατσίκας τόνισε πως εκμεταλλευόμενοι την προσέλευση του κόσμου για το παζάρι της Σπερχειάδας που λειτουργεί αυτές τις μέρες , έστησαν και την έκθεση των τοπικών προϊόντων και κάθε χρόνο η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη.
Υπό βροχή έγιναν τα εγκαίνια το απόγευμα της Πέμπτης και μέχρι την Κυριακή το βράδυ 20 κιόσκια του Άθλου της Ρούμελης που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες των παραγωγών που εκθέτουν εκεί, φιλοξενούν λάδι, κρασί, κάστανα καρύδια, ακτινίδια,αλλά και ρύζι Ανθήλης, ρόδια της κοιλάδας του Σπερχειού και μανιτάρια. Μας ενδιαφέρει η ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων και του τόπου μας γενικότερα,έχουμε και την δέσμευση του δημάρχου Θύμιου Παπαβα…

Όλα τα μεταπτυχιακά που παραμένουν ανοικτά για το 2016-17 (λίστα)

Εικόνα
Για όσους αποφάσισαν ότι το επόμενο βήμα μετά τον προπτυχιακό τίτλο σπουδών ή για άλλους που απλά θέλουν να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις, είναι η απόκτηση ενός μεταπτυχιακού (Master) υπάρχει η δυνατότητα ακόμη και τώρα να δηλώσουν εγγραφή σε αρκετά μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται είτε δωρεάν είτε με την πληρωμή διδάκτρων από διάφορα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στην Ελλάδα.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ
– Εφαρμοσμένη Περιβαλλοντική Γεωλογία (εδώ)
– Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία (εδώ)
– Προηγμένα Υλικά (εδώ)
– Ολοκληρωμένα Συστήματα Υλικού και Λογισμικού (εδώ)
– Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών (εδώ)
– Περιβαλλοντικές Επιστήμες (εδώ)
– Χημική Ανάλυση – Έλεγχος Ποιότητας (εδώ)
– Μετεωρολογία, Κλιματολογία και Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον (εδώ)
– ΠΜΣ Θεολογίας (εδώ)
– Μικροηλεκτρονική (εδώ)
– Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και Αειφορική Εκμετάλλευση Αυτοφυών φυτών (εδώ)

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΡΑ
1) Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων − Intelligent Man…

Ομιλια - ενημερωση στην Αταλαντη απο το Κινημα του Σωρρα

Εικόνα
Ομιλία - ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στη κεντρική πλατεία της Αταλάντης, όπου θα αναλυθούν τα χρηματοοικονομικά εργαλεία του Έλληνα Αρτέμη Σώρρα και ο τρόπος με τον οποίο θα αποπληρώσουμε όλες τις οφειλές μας δίνοντας την “εντολή” - εξουσιοδότηση για οριστικό ξεχρέωμα.

Ομιλητές θα είναι η Βίκυ Χαραλάμπους (Διευθ. Σύμβουλος του Πολιτικού Φορέα «Ε.Σ.Υ. - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ») και ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος (Γεν. Γραμματέας του Πολιτικού Φορέα «Ε.Σ.Υ. - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»).

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Πολιτικού Φορέα «Ε.Σ.Υ. - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ», Αρτέμης Σώρρας.
lamiakos-typos.gr

Με εντολη Εισαγγελεα αφεθηκαν ελευθεροι - Νυχτερινη εφοδος της αστυνομιας και συλληψεις μαθητων σε δυο καταληψεις σχολειων στη Λαμια

Εικόνα
Με εντολή Εισαγγελέα και μετά από επέμβαση της αστυνομίας συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα ανήλικοι μαθητές σε δύο σχολεία της Λαμίας το 2ο ΕΠΑΛ και το 5ο Λύκειο που τελούσαν υπό κατάληψη.

Στο 2ο ΕΠΑΛ η αστυνομία εισέβαλε στο σχολείο που τελούσε εδώ και 10 ημέρες υπό κατάληψη λίγο μετά τα μεσάνυχτα και συνέλαβε 7 ανήλικους μαθητές.
Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σχολείο όπου συστεγάζονται και τα Εσπερινά Γυμνάσιο – Λύκειο παρά τις συλλήψεις από το πρωί τελεί και πάλι υπο κατάληψη.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο του Σαββάτου 22 - Κυριακής 23 Οκτωβρίου.
lamiakos-typos.gr

Στο Αυτοφωρο ο προεδρος της Τοπικης Κοινοτητας Αχινου

Εικόνα
Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αχινού που συνελήφθη από την Αστυνομία να αφαιρεί χρήματα από την ταμειακή μηχανή επιχείρησης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο κατηγορούμενος άνοιγε με αντικλείδι το φούρνο του χωριού του εδώ και δύο μήνες και έπαιρνε τις εισπράξεις από το Ταμείο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης περιπτώσεων κλοπών από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας ημεδαπού, στην ανωτέρω περιοχή, οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση το κατάστημα, ενώ στην ταμειακή του μηχανή τοποθετήθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Την Πέμπτη, βραδινές ώρες, ο κατηγορούμενος εισήλθε στο κατάστημα και αφού αφαίρεσε χρήματα από την ταμειακή μηχανή, συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (115) ευρώ και ένα κλειδί, το οποίο χρησιμοποίησε για την είσοδο του στο κατάστημα.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος…

Νέα Υόρκη: Ονοματοδοσία οδού εις μνήμην Δημήτρη Καστανά

Εικόνα
Ονοματοδοσία οδού  στην Αστόρια εις μνήμην του Δημήτρη Καστανά Όπως προβλέπει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Υόρκης, ως "Dimitris Kastanas' Way" θα ονομαστεί η συμβολή της Steinway  Street και 31 Avenue στην Αστόρια, στο όνομα του ιδρυτή του NGTV, Δημήτρη Καστανά. Η διασταύρωση ονομάζεται Dimitris Kastanas Way και επιλέχθηκε λόγω της έδρας των στούντιο του καναλιού. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, η Πολιτειακή Βουλευτής Ν.Υ. Αραβέλα Σιμωτά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδς στη Ν.Υ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Πρόξενος Εμμανουήλ Κουμπαράκης και εκπρόσωποι της οργανωμένης ομογένειας. Γεννημένος το 1942 στο  Μώλος  Φθιώτιδας και έχοντας σπουδάσει Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ξενιτεύεται τη δύσκολη εποχή της δικτατορίας στην Ελλάδα, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Αμερική.
Χωρίς να φοβηθεί τη σκληρή δουλειά, εργάζεται σε βενζινάδικο, σε ανθοπωλείο, ως busboy σε εστιατόριο…

Δήμος Μώλου Αγίου Κων/νου:Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου στις 27-10-2016

Εικόνα
Πέμπτη, 27 Οκτώβριος, 2016 - 19:00 Είδος Επιτροπής:  Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου,  στις 27 Οκτωβρίου 2016,  ημέρα Πέμπτη  και ώρα 19.00 μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης:
Έγκριση πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νουΈγκριση απολογιστικών στοιχείων Γ΄ τριμήνου 2016Αποδοχή χρηματοδοτήσεων, αναμόρφωση  και τροποποίηση προϋπολογισμού, ετήσιου σχεδίου δράσης και Τεχνικού προγράμματος έτους 2016Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης  για εκδηλώσεις  28ης ΟκτωβρίουΣυγκρότηση  επιτροπής  βεβαιώσεων  καλής εκτέλεσης, παραλαβής εργασιών – υπηρεσιών που δεν παράγουν έργο, που αφορούν το έτος 2016 (Ν. 4412/2016  άρθρο 221 παρ. 11δ)Συγκρότηση Επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών του Δήμου σύμφωνα με  τις διατάξεις 221 παρ. 11, παρ. 11, περ.…

Συνεχίζονται οι ανταλλαγές ERASMUS+

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την eΦΘΙΑ Δύο εκπαιδευτικοί από το 6ο Γυμνάσιο Λαμίας θα ταξιδεύσουν από 2 έως 7 Νοεμβρίου 2016 στη Μπολώνια της Ιταλίας στο πλαίσιο του προγράµµατος «ERASMUS+». Πρόκειται για τη δράση «Συνεργασία για καινοτοµία και ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τοµέα της Σχολικής Εκπαίδευσης» - Στρατηγικές Συµπράξεις αποκλειστικά µεταξύ σχολείων» που φέρει το διακριτικό τίτλο “ BE A BUDDY NOT A BULLY ” (θα μας επιτρέψετε την ελεύθερη μετάφραση ‘’Γίνε λεβέντης και όχι νταής’’). Οι εκπαιδευτικοί που θα ταξιδέψουν στην Ιταλία είναι οι κυρίες Ανδρονίκη Κουτσονίκα (Διευθύντρια) και Όλγα Σκαπερδα.

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2017- Ποιοι ειναι οι δικαιούχοι

Εικόνα
Τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για το 2017 με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού προβλέπει υπουργική απόφαση.
Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2016-2017 ορίζονται:
α) ασφαλισμένοι/εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που πραγματοποίησαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με εισφορές πλήρεις ή μειωμένες υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας (συνεισπραττόμενες με τις εισφορές υπέρ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,
β) ασφαλισμένες/εργαζόμενες που έλαβαν κατά το προηγούμενο έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας (άδειας του άρθρ. 142 του Ν. 3655/2008, όπως εξειδικεύτηκε με την υπ’ αριθ. 33891/606/09.05.2008/ ΦΕΚ 833 – Β’ υπουργική απόφαση),
γ) ασφαλισμένοι/άνεργοι που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έ…

Εορτασμός της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών στην Λαμία, έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Εικόνα
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α  ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩ Ν ΗΝ ΩΜΕΝΩ Ν ΕΘΝΩ Ν  Την 24η Οκτωβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα, θα εορτασθεί η επέτειος της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με το αρ.29971/30-9-2016 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικού και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας αυτής θα λάβουν χώρα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οι παρακάτω εκδηλώσεις :  α) Σημαιοστολισμός όλων των δημοσίων , δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ από της ογδόης πρωινής της 24ης Οκτωβρίου 2016, μέχρι τη δύση του ηλίου της ίδιας ημέρας .  β) Ώρα 10.00 : Συγκέντρωση και παράταξη στο χώρο της Πλατείας Διάκου αντιπροσωπειών Μαθητών των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης της Λαμίας, Φοιτητών του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λαμίας καθώς και της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων. Ώρα 10.15 : Προσέλευση Επισήμων στο χώρο της Πλατείας Διάκου.  Ώρα 10.17 : Κατάθεση στεφάνων , στον ανδριάντα του ήρωα , από τους…

Δήμος Μώλου Αγίου Κων/νου:Πρόσκληση για συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Εικόνα

Σοκ στις επιχειρήσεις! Καταργείται η δυνατότητα υπαγωγής στο Άρθρο 99

Εικόνα
Έντονες αντιδράσεις αλλά και ανησυχία προκαλεί στην αγορά η κατάργηση της δυνατότητας προσωρινής προστασίας, που συνήθως επιτυγχάνεται με την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, όπως προκύπτει από το σχέδιο νόμου για την τροποποίηση του πτωχευτικού κώδικα και της προ-πτωχευτικής διαδικασίας.
Το νομοσχέδιο που θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 27 Οκτωβρίου, μπορεί να υπόσχεται δεύτερη ευκαιρία στους πτωχευμένους επιχειρηματίες, επί της ουσίας όμως καταργεί τη φιλοσοφία του άρθρου 99 αφού αίρει τα προσωρινά μέτρα προστασίας των προβληματικών επιχειρήσεων από τους πιστωτές τους, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς.
Αλλαγή η οποία μπορεί να έχει περάσει στα ψηλά για τον πολύ κόσμο, έχει οδηγήσει στα «κάγκελα” μερίδα επιχειρηματιών, συμβούλων και νομικών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι μέσω των αλλαγών στο άρθρο 99 επί της ουσίας ανοίγει ο δρόμος για τον ξαφνικό θάνατο χιλιάδων επιχειρήσεων και όχι για την εξυγίανση αυτών.
Το ερώτημα λοιπόν είναι τι γ…

ΟΑΕΔ: Επιδότηση έως 20.000 ευρώ σε 10.000 ανέργους για να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση

Εικόνα
Νέο πρόγραμμα που θα παρέχει επιδότηση σε ανέργους για να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση, ύψους ακόμη και 20.000 ευρώ, θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ προς το τέλος του χρόνου.
Μέχρι το τέλος του έτους, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους αναμένεται η προκήρυξη ενός ακόμη καινοτόμου προγράμματος, προώθησης της επιχειρηματικότητας των νέων, για περίπου 10.000 ωφελούμενους ηλικίας 18 – 29 ετών, στους οποίους κατά τις διάφορες φάσης έως την έγκριση και τη χρηματοδότηση του επιχειρηματικού σχεδίου, θα παρέχεται υποστήριξη των νέων και συμβουλευτική τόσο από τους ειδικούς επιστήμονες του ΟΑΕΔ, όσο και από τους φορείς των κοινωνικών εταίρων.
Στόχος του προγράμματος να στηρίξει την επιχειρηματικότητα των νέων και να περιορίσει την ανεργία, ο ΟΑΕΔ προωθεί πρόγραμμα έως το τέλος του τρέχοντος έτους, με το οποίο θα δημιουργηθούν καινούργιοι επιχειρηματίες και θα χρηματοδοτηθεί το επιχειρηματικό σχέδιό τους. Στόχος είναι να ωφεληθούν έως 10.000 άνεργοι.
Κάθε νέος επιχειρηματίας…

Φθιώτιδα: Περιφορά νεκρού μητροπολίτη σε θρόνο (pics)

Εικόνα
Απεβίωσε ο παλαιοημερολογίτης μητροπολίτης Φθιώτιδος και ΘαυμακούΚαλλίνικος και οι ιερείς επέλεξαν προς τιμήν του μια διαφορετική περιφορά, λίγο πριν την ταφή του, στην Ιερά Μονή του Οσίου Αθανασίου στο Άνυδρο Φθιώτιδας. Ο Μητροπολίτης δεν ήταν σε φέρετρο αλλά… σε θρόνο!
Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη έγινε στη Λαμία με όσα προβλέπουν οι Παλαιοημερολογίτες (Εκκλησία Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών).

Από την Εκκλησία Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών, εκδόθηκε μάλιστα και η παρακάτω ανακοίνωση:
“Σήμερον, τήν 6ην/19ην τοῦ μηνός ‘Ὁκτωβρίου ἐνεστῶτος ἔτους, καί περί ὥραν 10ην πρωϊνήν, ἐτελέσθη ἡ ἐξόδιος ἀκολουθία τοῦ μακαρίᾳ τῇ λήξει γενομένου ἀοιδίμου Μητροπολίτου Φθιώτιδος καί Θαυμακοῦ κυροῦ Καλλινίκου ἐν τῷ Μητροπολιτικῷ Ἱερῷ Ναῷ τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος Λαμίας εἰς τήν ὁποίαν παροῦσα ὑπῆρξεν ἅπασα ἡ Ἱερά Σύνοδος. Πλῆθος κόσμου κατέκλεισε τόν ὡς ἄνω ἱερόν ναόν καί τάς πέριξ ὁδούς, ὅπως λάβωσιν δι’ ἐσχάτην φοράν τήν τοῦ ἐκλιπόντος Ἱεράρχου εὐχήν.
Τό αὐτό πλῆθος μετά τῶν τιμ…

Ποια είναι τα νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τα ηνία στην ΠΕΛ και στο Ορφανοτροφείο;

Εικόνα
Όπως είναι γνωστό η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας είναι ακέφαλη μετά την παραίτηση του προέδρου Γιώργου Λάμπρου και των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος πρόεδρος που έχει επιλεγεί για το τιμόνι της ΠΕΛ, αυτή τη δύσκολη περίοδο για τον ιστορικό αυτό φορέα της περιοχής, είναι ο Λαμιώτης Γιώργος Παπανικολάου, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και πρώην Δ/ντης της Πειραιώς.
Ωστόσο η ανάληψη των καθηκόντων του κ. Παπανικολάου καθυστερεί, αφου σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ζήτησε να ολοκληρωθεί πρώτα ο έλεγχος που γίνεται στα οικονομικά στοιχεία του οργανισμού.
Ο Γιώργος Παπανικολάου θέλει να γνωρίζει, και πολύ καλά κάνει, ποιο είναι το μέγεθος της μαύρης τρύπας που άφησε πίσω της η διοίκηση Γρανίτσα, καθώς επίσης να ξέρει σε ποιους και πόσα οφείλει η ΠΕΛ. Η υπόθεση πέρα από τους Ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών, ερευνάται και από τις Εισαγγελικές Αρχές.
Αλλαγή φρουράς και στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας
Σύ…

ΟΑΕΔ: Νοέμβριο η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας

Εικόνα
Ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisis.gr, το πρόγραμμα για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας, σε επίδομα εργασίας για 10.000 επιδοτούμενους ανέργους.
Η έγκριση δόθηκε μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και πλέον αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να ξεκινήσει εντός του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisis.gr, στόχος της Διοίκησης του ΟΑΕΔ και της ηγεσίας του υπουργείου, είναι το πρόγραμμα να υλοποιηθεί το τελευταίαο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Η «επιταγή επανένταξης», όπως θα ονομαστεί η μετατροπή του επίδοματος ανεργίας, θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση πιλοτικά και θα αφορά 10.000 επιδοτούμενους ανέργους.
Τι προβλέπεται
Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τους πρώτους σχεδιαμούς υπουργείου και ΟΑΕΔ, θα λαμβάνουν κανονικά από τον οργανισμό τα 360 ευρώ και αν ο άνεργος προσληφθεί με βάση των κατώτατο μισθό των 586 ευρώ, η επιχείρηση θα του καταβάλει το ποσό των 226 ευρώ με…

Στυλίδα: Ο (τζογαδόρος) πρόεδρος της Κοινότητας έκλεβε το φούρνο του χωριού

Εικόνα
Συνελήφθη χθες το βράδυ από αστυνομικούς του ΑΤ Στυλίδας ο πρόεδρος της Κοινότητας στην Ανατολική Φθιώτιδα καθώς έκλεβε συστηματικά χρήματα από τον φούρνο του χωριού! Ο πρόεδρος συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα μετά από σχετική καταγγελία του ιδιοκτήτου του φούρνου ο οποίος δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο κλέφτης θα ήταν ο Πρόεδρος του χωριού, ο οποίος μάλιστα, άγνωστο πως, είχε και αντικλείδι από το μαγαζί του.
Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που έχει αφαιρέσει συνολικά, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι τους τελευταίους τρεις μήνες ο Πρόεδρος είχε κλέψει χρήματα τουλάχιστον 20 φορές από το ταμείο του φούρνου.
Ο δήμαρχος Στυλίδας μίλησε στο LamiaReport για το γεγονός που έχει σοκάρει, όλους τους κατοίκους της ανατολικής Φθιώτιδας. «Μίλησα μαζί του και είναι συντετριμμένος. Όταν μιλήσαμε μου λέει παγωμένα κι εκεί τρόμαξα: “προτιμώ να πεθάνω”. Το μαγαζί είναι του πατέρα ενός δημοτικού συμβούλου. Πήγαμε στο σπίτι για να συνδράμουμε την οικογένεια που θέλει να…

ΟΠΕΚΕΠΕ: 1η Νοεμβρίου οι ενισχύσεις στους λογαριασμούς των αγροτών

Εικόνα
“Βασικό στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η αντιμετώπιση του χρέους. Η βιωσιμότητα του χρέους είναι συνυφασμένη με τη δυνατότητα της χώρας να μπει σε περίοδο ανάπτυξης, ενώ αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η αγροτική οικονομία είναι ο χώρος που έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να συμβάλλει ουσιαστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με ναυαρχίδα τα τρόφιμα, που είναι ο πρωταθλητής στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων”.
Αυτά επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου από το βήμα του 14ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Αγροτικής Οικονομίας που ξεκίνησε σήμερα στο Βόλο. Επιπλέον ανέφερε ότι από 1ης Νοεμβρίου θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των αγροτών το 70% της βασικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και δεσμεύτηκε ότι εκκρεμότητες και υπόλοιπα προηγουμένων ετών, θα τακοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2016.
Όπως εξήγησε σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ επιβεβαίωσε ότι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2016 θα δοθεί στη δημοσιότητα η σχετική α…

Ποιοι δημοτικοί υπάλληλοι μένουν «εκτός» κινητικότητας

Εικόνα
Σε δύο κατηγορίες μπορεί κανείς να κατατάξει τις δημοτικές υπηρεσίες των οποίων οι υπάλληλοι δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στο προωθούμενο ενιαίο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο, καθώς με την τελική μορφή που παίρνει το σχετικό νομοσχέδιο που αναμένεται σύντομα να ψηφιστεί στη Βουλή, αλλάζουν οι προϋποθέσεις συμμετοχής των υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα γενική προϋπόθεση για τις μετατάξεις ή αποσπάσεις δημοτικών υπαλλήλων, είναι ο φορέας στον οποίο εργάζονται (φορέας προέλευσης), να έχει καλυμμένες τις θέσεις του κλάδου στον οποίο υπηρετεί ο αιτών υπάλληλος κατά τουλάχιστον 50% – στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου το ποσοστό αυτό ήταν στο 65%.
Έτσι, μια κατηγορία δημοτικών υπαλλήλων για τους οποίους θα «παγώνει» η κινητικότητα, είναι όσοι εργάζονται σε δημοτικές υπηρεσίες όπου ο κλάδος τους έχει κενά πάνω από 50%.
Η δεύτερη κατηγορία αφορά υπαλλήλους δήμων με πληθυσμό κάτω των 90.000 κατοίκων. Σε αυτήν την περίπτωση το ποσοστό των καλυμμένων θέσεων του κλάδου που υπηρετεί …

Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΣ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΟΚΤΟΝΩΝ -ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ-

Εικόνα
Τους Πομάκους τους γνωρίζομε όλοι. Οι ανόητοι κυβερνούν το Κράτος των Αθηνών, και αυτό το γνωρίζομε. Αλλά πρώτα ας μείνομε εις τους Πομάκους μας. Είναι πράγματι γεγονός, ότι δεν υπάρχουν επιστημονικώς αδιάψευστα στοιχεία περί της καταγωγής των. Κατά το δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνος η Σόφια εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό  και ισχυρίσθηκε, ότι οι Πομάκοι είναι εξισλαμισθέντες Βούλγαροι. Τον ισχυρισμό αυτόν τον απέρριψαν Βούλγαροι ιστορικοί ως ο καθηγητής Στρασιμίρωφ. Προηγουμένως, το 1789, ο Τσέχος καθηγητής Γίρατσεκ, διατελέσας υπουργός Παιδείας της Ηγεμονίας της Βουλγαρίας,  κατέληξε εις το συμπέρασμα, ότι οι Πομάκοι είναι μάλλον Έλληνες. Εις το συμπέρασμα αυτό κατέληξε ο Γίρατσεκ βάσει γλωσσολογικών, μάλλον, παρά ιστορικών ερευνών. Έκτοτε η ιστορική έρευνα ξεπέρασε τα όρια που έθεσε η έρευνα του Γίρατσεκ.

Επιστημονικώς αναμφισβήτητο είναι, ότι εις την αρχαιότητα ζούσανε εις την περιοχή που ζούνε σήμερα οι Πομάκοι οι Αγριάνες. Ο βασιλεύς των Λαγαρός ακολούθησε τον Μέγα…

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ:ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ Π.Ε ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Εικόνα

Οριστικά εκτός ΚΕΕΛΠΝΟ ο Γιαννόπουλος – Tι απαντά ο ίδιος

Εικόνα
Στην οριστική αντικατάσταση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά από ακρόαση του Θανάση Γιαννόπουλου. Ο Θ. Γιαννόπουλος είχε επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά από απόφαση του ΣτΕ που είχε κρίνει ότι ήταν αντισυνταγματική η παραίτησή του από την ηγεσία του υπουργείου Υγειάς.
Σε σημερινή του ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι κατόπιν της ολοκλήρωσης της τυπικής διαδικασίας της προηγούμενης ακρόασης, όπως υπεδείχθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), «υπεγράφησαν και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, οι κοινές υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τις οποίες οι: Γιαννόπουλος Αθανάσιος, Γιαννάκης Ιωάννης και Μπίτας Δημήτριος, των οποίων οι ισχυρισμοί κρίθηκαν αβάσιμοι, αντικαθίστανται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) από τους Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ (πρόεδρος), Μπένο Αλέξιο (αντιπρόεδρος) και Καντζανού Μαρία (μέλο…

Η έκθεση ”Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων” στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας

Εικόνα
Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Λαμιέων  που ενημερώνει  για την έκθεση: Ο Δήμος Λαμιέων ανακοινώνει ότι η Έκθεση: «Μηχανισμός των Αντικυθήρων»του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα φιλοξενηθεί από 24 Οκτωβρίου έως και 5 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα της Αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας, που βρίσκεται στην οδό Αινιάνων 6.
Η Έκθεση, που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Λαμιέων, το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδος (ΣΕΑΦ) και τον Πολιτιστικό, Φιλοσοφικό και Επιστημονικό Όμιλο «300», θα είναι ανοικτή καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9.00 έως τις 14.00 και τα απογεύματα Τρίτης και Παρασκευής από 18.00 έως 21.00.
Επισκέψεις σχολείων και ξεναγήσεις ενηλίκων θα πραγματοποιούνται, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας στο τηλέφωνο 22310-46887.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου που έρχεται στη Φθιώτιδα-Γηπ.Μώλου:Παμμωλιακός-Καμένα Βούρλα

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την ΕΥΘΕΙΑ Ανακοινώθηκε από την ΕΠΣ Φθιώτιδας το αγωνιστικό πρόγραμμα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, όπου πέρα από την Α' και Β' κατηγορία έχουμε και πρεμιέρα των τουρνουά Παίδων και Νέων.
Αναλυτικά: Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (7η αγωνιστική) Σάββατο 22/10/2016 16.00
ΓΗΠ. ΣΤΑΥΡΟΥ:ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
ΓΗΠ. ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ:ΑΡΗΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ - ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΓΗΠ. ΜΑΡΤΙΝΟΥ:ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΓΗΠ. ΡΟΔΙΤΣΑΣ:Η.Ρ.Α. ΛΑΜΙΑΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
ΓΗΠ. ΜΩΛΟΥ:ΜΩΛΟΣ - ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
ΓΗΠ. ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ:ΑΤΑΛΑΝΤΗ - ΜΑΛΕΣΙΝΑ 2008
ΓΗΠ. ΣΤΥΛΙΔΑΣ:ΣΤΥΛΙΔΑ - ΚΑΛΥΒΙΑ
ΓΗΠ. ΚΑΛΑΠΟΔΙΟΥ: ΚΑΛΑΠΟΔΙ - ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΛΟ (15.00)
*** ΕΝΩΣΗ ΔΥΤ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ-ΟΜΒΡΙΑΚΗ 0-3 χα Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Σάββατο 22/10/2016 16.00
ΓΗΠ. Κ. ΤΙΘΟΡΕΑΣ: ΚΗΦΙΣΣΟΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ
ΓΗΠ. ΡΑΧΩΝ: ΕΧΙΝΑΙΟΙ - ΗΡΑΚΛΕΙΑ
ΓΗΠ. ΓΛΥΦΑΣ: ΓΛΥΦΑ - ΔΙΒΡΗ
ΓΗΠ. ΑΜΟΥΡΙΟΥ: ΚΑΛΑΜΑΚΙ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΜΟΥΡΙΟΥ
ΓΗΠ. ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ: ΔΟΞΑ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ 2011 - ΜΕΞΙΑΤΙΚΟΣ
ΓΗΠ. ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ: ΠΕΛΑΣΓΙΑΚΟΣ - ΒΑΘΥΚΟΙΛΟ (15.00)
Κυριακή 23/10/2016 16.00
ΓΗΠ. …