Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 10, 2016

Έργο PRESS (Provision of Refugee Education and Support Scheme / Πρω­το­βου­λία Πα­ρο­χής Εκ­παί­δευ­σης και Υπο­στή­ρι­ξης στους Πρό­σφυ­γες)

Εικόνα
Έργο PRESS (Provision of Refugee Education and Support Scheme / Πρω­το­βου­λία Πα­ρο­χής Εκ­παί­δευ­σης και Υπο­στή­ρι­ξης στους Πρό­σφυ­γες) Το ΕΑΠ, συ­ναι­σθα­νό­μενο την κρι­σι­μό­τητα του προ­σφυ­γι­κού ζη­τή­μα­τος, προ­χωρά στην έναρξη υλο­ποί­η­σης του Έρ­γου “PRESS”, αρ­κτι­κό­λεξο του ProvisionofRefugeeEducationandSupportScheme/Πρωτοβουλία Πα­ρο­χής Εκ­παί­δευ­σης και Υπο­στή­ρι­ξης στους Πρό­σφυ­γες. Στό­χος του Έρ­γου εί­ναι ο σχε­δια­σμός και η υλο­ποί­ηση εκ­παι­δευ­τι­κών δρά­σεων και πα­ρεμ­βά­σεων υπο­στή­ρι­ξης για τους πρό­σφυ­γες. Η έμ­φαση δί­νε­ται στην πρω­το­γενή έρευνα των επι­κοι­νω­νια­κών, γλωσ­σι­κών και εκ­παι­δευ­τι­κών ανα­γκών και προσ­δο­κιών των προ­σφύ­γων και στην εκ­παι­δευ­τική εν­δυ­νά­μωση παι­διών και ενη­λί­κων προ­σφύ­γων που βρί­σκο­νται στην Ελ­λάδα. Το έργο εί­ναι αυ­το­χρη­μα­το­δο­τού­μενο από οι­κο­νο­μι­κούς πό­ρους του Ελ­λη­νι­κού Ανοι­κτού Πα­νε­πι­στη­μίου και η διάρ­κεια υλο­ποί­η­σής του εί­ναι 19 μή­νες (Ιού­νιος …

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Εικόνα
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν.ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


REAL NEWS


EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


KYΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


KONTRA NEWS


ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Θέσεις εργασίας στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού

Εικόνα
Επισυνάπτεται η ανακοίνωση του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Δομοκού που αφορά κενές θέσεις εργασίας για Ιατρούς ειδικότητας παθολόγου και οδοντιάτρου
Συνημμένα αρχεία:ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΔΟΜΟΚΟΥ.pdf

Το Ισλαμικό Κράτος - ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Νίκαια

Εικόνα
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη γαλλική εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου στη Νίκαια, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.
«Το πρόσωπο που πραγματοποίησε την επιχείρηση στη Νίκαια της Γαλλίας ήταν ένας από τους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους. Έφερε σε πέρας την επιχείρηση ως απάντηση στις εκκλήσεις για να γίνουν στόχοι οι υπήκοοι των χωρών του συνασπισμου που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος», μετέδωσε το Amaq.
 www.kathimerini.g

Διατροφή στον καύσωνα

Εικόνα
ΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ-ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ Έχετε βαρεθεί τις αυστηρές δίαιτες και θέλετε απλώς να υιοθετήσετε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, χωρίς ημερομηνία λήξης, προκειμένου να διατηρήσετε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα; Σας προτείνουμε ένα απόλυτα καλοκαιρινό μενού!
Το τελευταίο δίνει έμφαση σε φρούτα, λαχανικά, ελαφριά και κρύα πιάτα, χωρίς όμως να σας στερεί τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που έχετε ανάγκη.
Δευτέρα
Πρωινό: φρουτοχυμός με μπανάνα, πορτοκάλι, πεπόνι, ακτινίδιο και 2 φρυγανιές με 2 κ.γ. μέλι
Σνακ: 1 κουλούρι
Μεσημεριανό: πατατοσαλάτα
Σνακ: 2 φρούτα της επιλογής σας (π.χ. 1 ροδάκινο και 5-6 κεράσια)
Βραδινό: φρυγανιές με γαλοπούλα και σαλάτα
Τρίτη
Πρωινό: φρουτοχυμός με μπανάνα, πορτοκάλι, πεπόνι, ακτινίδιο και 2 φρυγανιές με 2 κ.γ. μέλι
Σνακ: 1 κουλούρι
Μεσημεριανό: κρύα σαλάτα με γαρίδες βραστές, διάφορα λαχανικά, κρουτόν και ελαιόλαδο
Σνακ: 1 γρανίτα καρπούζι
Βραδινό: σαλάτα ταμπουλέ με πλιγούρι, μαϊντανό, κρεμμύδι, ντομάτα
Τετάρτη
Πρωινό: φρουτοχυ…

Πότε θα γίνει η επομενη πληρωμή για την κάρτα σίτισης - αλληλεγγύης

Εικόνα
Εγκρίθηκε η νέα πληρωμή στην κάρτα σίτισης - αλληλεγγύης για 148.044 δικαιούχους μετά από απόφαση που υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Φωτίου.
Ειδικότερα σύμφωνα με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργούς Εργασίας κ.Φωτίου εγκρίνεται η μεταφορά πίστωσης 16.654.980,00 € (δεκαέξι εκατομμύρια εξακόσιες πενήντα τέσσερις χιλιάδες εννιακόσια ογδόντα ευρώ) ως δέκατη τρίτη δόση, προκειμένου να προχωρήσει εντός του Ιουλίου η φόρτιση των εγκεκριμένων καρτών σίτισης ("Αλληλεγγύης"), στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», το σύνολο των οποίων ανέρχεται στις 148.044 (Valeur πίστωσης: 25.07.2016).

Επιπροσθέτως για την φόρτιση των καρτών Αλληλεγγύης από την Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα της Ελλάδος θα χρεώσει τον Λογαριασμό 200 «Ελληνικό Δημόσιο -Συγκέντρωση Εισπράξεων Πληρωμών».

Εφοριακοί-"τουρίστες" ελέγχουν 1.545 ξενοδοχεία

Εικόνα
Στο στόχαστρο των ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μπαίνουν 1.545 ξενοδοχεία, τα οποία ερευνώνται ως προς τη δηλούμενη πληρότητα και τις τιμές διανυκτέρευσης. Οι ελεγκτές, όπου αυτό απαιτείται, θα εμφανίζονται στα ξενοδοχεία ως πελάτες για να διαπιστώσουν εάν όσα αναγράφονται στην ηλεκτρονική σελίδα του ξενοδοχείου για την πληρότητα ή τις τιμές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και εάν με βάση τα στοιχεία αυτά πληρώνονται οι φόροι στο ελληνικό Δημόσιο.

Ηδη, έχει γίνει έλεγχος στις ιστοσελίδες αναζήτησης ξενοδοχειακών καταλυμάτων (booking, tripadvisor κ.λπ.) προκειμένου να ελεγχθεί η πληρότητά τους. Επίσης, οι ελεγκτές έχουν οι ίδιοι τηλεφωνήσει ως πελάτες, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν ελεύθερα δωμάτια, καθώς και για να βγάλουν έναν μέσο όρο στις τιμές διανυκτέρευσης.
Αμέσως μετά τα πρώτα στοιχεία που θα αποκομίσουν, θα προχωρήσουν σε πρόχειρους υπολογισμούς ως προς τον οφειλόμενο ΦΠΑ. Στην περίπτωση που υπάρχει σημαντική απόκλιση μεταξύ των …

Η στιγμή που άρμα των στασιαστών περνά πάνω από διαδηλωτή (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Ένα τρομακτικό βίντεο που δείχνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που επικράτησε στην Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής με το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν είδε το φως της δημοσιότητας.
Σε αυτό φαίνονται αρκετοί διαδηλωτές – υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου να είναι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνθήματα όταν εμφανίζεται ένα άρμα μάχης των πραξικοπηματιών. Αρκετοί αρχίζουν και φωνάζουν προς τους στρατιώτες, όμως ένας διαδηλωτής πάει και στέκεται μπροστά στο άρμα περιμένοντας προφανώς ότι αυτό θα σταματήσει.
Ωστόσο ο οδηγός δεν κόβει καθόλου ταχύτητα, πατάει τον διαδηλωτή, περνά από πάνω του και συνεχίζει την πορεία του αδιαφορώντας για την τύχη του θύματος. Την ίδια ώρα ακούγονται κραυγές αγωνίας από τους άλλους διαδηλωτές που σπεύδουν στον χτυπημένο άντρα που αν γλίτωσε θα ήταν από θαύμα…
ΠΗΓΗ:

Δεν άντεξε και αυτοπυροβολήθηκε - Τον βρήκε η αδελφή του

Εικόνα
Ο λόγος για έναν 61χρονο από χωριό της βόρειας Έυβοιας, που έβαλε τέλος στη ζωή του, μη αντέχοντας τα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Τον άτυχο άνδρα βρήκε νεκρό στην είσοδο του σπιτιού του η αδελφή του... Δείτε περισσότερα στο http://www.lamiareport.gr

Τουρκία: Ο Ερντογάν απολύει 2.745 δικαστικούς

Εικόνα
Σε απόλυση 2.745 δικαστικών προχωρά η τουρκική κυβέρνηση, την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η «εκκαθάριση» από το στράτευμα άλλων 3.000 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, έγινε γνωστό ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε την απόλυση των 2.745 δικαστικών που θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με τους πραξικοπηματίες.
Με κατεπείγουσες διαδικασίες το Ανώτατο Δικαστικό σώμα της Τουρκίας προχωράει στην επιλογή και τον διορισμό των δικαστών και εισαγγελέων που θα κρίνουν την τύχη των πραξικοπηματιών, όπως μεταδίδει η Daily Sabah.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το HSYK θα συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για την απόπειρα του πραξικοπήματος.
ΠΗΓΗ:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ:ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΙ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΣΤΕΣ : ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Εικόνα
Τελειώνει σήμερα Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας "Η φιλοσοφία του Αριστοτέλη"  Αθήνα, 9-15 Ιουλίου 2016. Στο συνέδριο συμμετέχει το ιδρυτικό μέλος του "Κήπου Αθηνών" Χρήστος Γιαπιτζάκης, Επίκουρος Καθηγητής Νευρογενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών
αφενός ως πρόεδρος της συνεδρίας "Αριστοτελική φιλοσοφία και Επιστήμη" και αφετέρου με την ομιλία:
Η επίδραση του Αριστοτέλη στην τροποποίηση της ατομικής φυσικής από τον Επίκουρο”
. Διαβάστε την εισήγηση στα αγγλικά:
"The influence of Aristotle in Epicurus' modification of atomic physics".

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΜΙΧΕΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Εικόνα
Ανακοίνωση με αφορμή τα Ιουλιανά του 1965 και τα Ιουλιανά του 1974


Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2016/07/blog-post_16.html#ixzz4EZV64gCV

Αυτομόλησαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο - Την άμεση έκδοση των οκτώ επιβαινόντων του τουρκικού ελικοπτέρου ζητά ο Τσαβούσογλου

Εικόνα
Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο Blackhawk προσγειώθηκε πριν από λίγο στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, στο τουρκικό ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη επέβαιναν πραξικοπηματίες.

Πρόκειται για ελικόπτερο Blackhawk της τουρκικής αστυνομίας που μετέφερε οκτώ άτομα, επτά των οποίων ήταν ένστολοι. Το ελικόπτερο εξέπεμψε σήμα κινδύνου και έτσι δόθηκε η άδεια προσγείωσης.

Φυσικά, μόλις μπήκε στο ελληνικό FIR αμέσως σηκώθηκαν δυο F-16.

Αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολη βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

Τα οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί και οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση της Αλεξανδρούπολης. Οι συλληφθέντες ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Το στρατιωτικό ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 11.50, φυλάσσεται.

Καμένα Βούρλα: Ένας μικρός παράδεισος σε απόσταση αναπνοής από την Λαμία

Εικόνα
Σε απόσταση 180 χλμ. από την Αθήνα και 40 χλμ. από τη Λαμία στο κέντρο του Νομού Φθιώτιδος βρίσκονται τα Καμένα Βούρλα. Είναι το μεγαλύτερο και το πληρέστερο θέρετρο, όχι μόνο της Φθιώτιδας αλλά και ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας. Βρίσκονται στο νοτιοανατολικό άκρο του Μαλιακού Κόλπου και σε πολύ μικρή απόσταση λίγων ναυτικών μιλίων από την Εύβοια.
Κτισμένα στην περιοχή του αρχαίου Θρονίου των Λοκρών, κατά μήκος της παραλίας, που σχηματίζεται από δύο μικρούς κόλπους και κάτω από το καταπράσινο και βραχώδες όρος Κνημίς, το οποίο υψώνεται σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από τη θάλασσα. Η θάλασσα των Καμένων Βούρλων δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο βάθος καθώς το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί είναι στα 40 – 45 μέτρα.

Tα νερά του Μαλιακού είναι καθαρά και ήρεμα συνήθως ενώ ο βυθός είναι αρχικά καλυμμένος με φύκι και εν συνεχεία με ψιλή άμμο. Οι ακτές των Καμένων Βούρλων είναι καλυμμένες με μικρές πέτρες και βότσαλα κάνοντας τις παραλίες ιδανικές για κολύμπι. Το βουνό Κνημίς είναι κατ…

Φρίκη στη Δυτική Φθιώτιδα – Συνταξιούχος παρενοχλούσε δύο ανήλικα αδελφάκια …

Εικόνα
Φρίκη και ανατριχίλα προκαλούν οι πληροφορίες που καταφθάνουν  σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση δύο παιδιών, αδέλφια 9 και 11 ετών,  απο συνταξιούχο  στην Δυτική Φθιώτιδα.
Συγκεκριμένα οι διασταυρωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι σε χωριό  του Αγ. Γεωργίου Τυμφρηστού ένας 75χρονος  συνταξιούχος ασελγούσε  πάνω στα δύο αδερφάκια.
Ήδη τα δύο παιδιά είναι στο Χαμόγελο του Παιδιού όπου και φιλοξενούνται μέχρι να διελευκανθεί η υπόθεση.
Επειδή είναι ένα πολύ σοβαρό και ευαίσθητο θέμα λόγω των παιδιών και παρά τις όποιες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.fonografos.net για όλες τις πτυχές της υπόθεσης και ποιο ρόλο έχουν διαδραματίσει συγκεκριμένα ο συνταξιούχος και οι γονείς των παιδιών, θα περιοριστούμε στα παραπάνω.
Ζητούμενο είναι τα παιδάκια με οποιοδήποτε τρόπο  και κόστος να μπορέσουν να συνεχίσουν την ζωή τους  και να επουλωθούν τα τραύματα τους. Όσο για τον συνταξιούχο αστυνομικό αναμένουμε την παραδειγματική τιμωρία του εφόσον όλα αληθεύουν έτσι επακριβώς για τ…

Τραγικός επίλογος στο Τουρκικό Πραξικόπημα: 270 νεκροί, 1050 τραυματίες, 3.000 συλλήψεις - Δείτε VIDEO φρίκης

Εικόνα
«Οι προδότες θα πληρώσουν βαρύ τίμημα», δήλωσε ο ...σουλτάνος Ερντογάν - Κυβερνητικές δυνάμεις συλλαμβάνουν ανώτατους στρατιωτικούς - Δείτε βίντεο φρίκης
Μία δύσκολη ημέρα ξημέρωσε για την Τουρκία. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αποκτήσει και πάλι τον πλήρη έλεγχο, στέλνοντας τα ξημερώματα ένα σκληρό και ξεκάθαρο μήνυμα στους πραξικοπηματίες, ότι «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα». Μέχρι στιγμής 2.839 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί από μια ομάδα στρατιωτών του Ερντογάν, ενώ πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ' εντολην του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά.

Όπως έγινε γνωστό υπό τον έλεγχό τους πήραν οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση το αρχηγείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όμως μικρές ομάδες πραξικοπηματιών εξακολουθούν να αντιστέκονται και ελέγχουν κάποια στρατιωτικά ελικόπτερα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο.

Ανέφερε ακόμη ότι οι επιθέσεις στο Πρ…

ΟΓΑ: Πότε πληρώνετα η Β δόση για τα οικογενειακά επιδόματα

Εικόνα
Τις τελευταίες πινελιές για την καταβολή της β' δόσης των οικογενειακών επιδομάτων, βάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ, επιχειρώντας να ελέγξουν τον τεράστιο όγκο (περίπου 550.000) των αιτήσεων Α21 που έχουν υποβληθεί. H διοίκηση του ΟΓΑ εκτιμά ότι η διαδικασία ελέγχου θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 17 Ιουλίου, έτσι ώστε μεταξύ 19 – 22 Ιουλίου, να καταστεί εφικτή η πίστωση των ποσών που αναλογούν στους δικαιούχους. Υπάρχουν όμως και πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις, που θεωρούν ότι δεν θα προλάβουν οι υπηρεσίες του ΟΓΑ και του ΓΛΚ να ολοκληρώσουν τη διαδικασία κατά τις παραπάνω ημερομηνίες, με συνέπεια η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, να πάει πιο πίσω, ίσως το τέλος Ιουλίου. www.dikaiologitika.gr

Kαμένα Βούρλα:1ο Δ.Σ. για το Δίκτυο Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας

Εικόνα
0
inShare Στα Καμένα Βούρλα πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2016, το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (ΔΙΑΜ), όπου παραβρέθηκαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι από τους επτά ιδρυτικούς Δήμους – Μέλη, καθώς και ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, κ. Κων/νος Βαρλαμίτης, ως επίσημος καλεσμένος.

Ο κ.Βαρλαμίτης συνεχάρη τα μέλη για την πρωτοβουλία ίδρυσης του Δικτύου και εξέφρασε την ηθική συμπαράστασή του προς το έργο τους, καθώς και την πεποίθηση ότι η κοινή δράση των Δήμων, μέσα από το Δίκτυο αυτό, θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών αλλά και της χώρας γενικότερα. Στη συνέχεια, παρουσίασε τις δυνατότητες που παρέχει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στους Δήμους – μέλη, για τη χρηματοδότηση δράσεων σχετικά με την αξιοποίηση των πηγών τους και επισήμανε τις στρατηγικές κινήσεις στις οποίες το ΔΙΑΜ θα πρέπει να προβεί, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε πηγές και εργαλεία χρη…

Την εποπτεία της Π.Ε.Λ. ζητά η Περιφέρεια Στερεάς

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Ρούλα Τυλιγάδα
Με δεδομένο το ενδεχόμενο να εκλείψει ο θεσμός της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, ζητεί να τεθεί ο θεσμός υπό την αιγίδα και την εποπτεία της Περιφέρειας.Στην επιστολή του ο κ. Μπακογιάννης επιχειρεί να δώσει άμεση και οριστική λύση για την συνέχεια της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας που συνδέεται άμεσα με την οικονομική ανάπτυξη και την προβολή της Φθιώτιδας, αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο σύνολό της.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Περιφερειάρχη
Κύριε Υπουργέ,
Η Πανελλήνια Έκθεση της Λαμίας, είναι ένα ζωτικό ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας και ένας πόλος ανάπτυξης, για την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.
Εδώ και 50 χρόνια οι οραματιστές αυτού του θεσμού, τον είχαν άρρηκτα συνδεδεμένο με την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και κυρίως με την οικονομία της. Διαχρονικά, η τοπική κοινωνία έχει…

38χρονος από τη Φθιώτιδα δημοσιευσε στο facebook ότι έκανε απόπειρα αυτοκοτονίας. Τον πρόλαβαν την τελευταία στιγμή

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Σπύρος Καρανάσιος Να βάλει τέλος στη ζωή του, αποπειράθηκε νωρίς το μεσημέρι 38χρονος από τη Δυτική Φθιώτιδα. Ο νεαρός άντρας, για αδιευκρίνιστους λόγους, αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του κάνοντας χρήση μεγάλης ποσότητας φαρμάκου, που χρησιμοποιεί ο πατέρας του και συγκεκριμένα ινσουλίνης.
Ο 38χρονος, αποφάσισε ωστόσο πριν προβεί στην πράξη του να αναρτήσει την πρόθεση του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Φιλικά του πρόσωπα είδαν εγκαίρως τη δημοσιευση και ενημέρωσαν την αστυνομία. Αστυνομικοί από τη Μακρακώμη, όταν έφτασαν σπίτι του, τον βρήκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Ο 38χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου και νοσηλευεται εκτός κινδύνου.
lamiastar.gr

ΟΑΕΔ: Τελικά αποτελέσματα Βρεφονηπιακών Σταθμών 2016-2017

Εικόνα
Αναρτήθηκαν οι τελικοί πίνακες αξιολόγησης και  επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ. Διαβάστε τί πρέπει να γνωρίζετε για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ΟΑΕΔ 2016-2017. Από την Δευτέρα 12 Ιουλίου είναι αναρτημένοι ηλεκτρονικά οι τελικοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ για το Σχολ. Έτος 2016-2017, όπως έχει καθοριστεί βάση της Δημόσιας Πρόσκλησης ως εξής. Πίνακας κατηγορίας βρεφών Α (βρέφη από 8 μηνών -1,5 ετών)Πίνακας κατηγορίας βρεφών Β (βρέφη από 1,5 ετών  -2,5 ετών)Πίνακας κατηγορίας νηπίων (νήπια από 2,5 –την προσχολική ηλικία). Οι τελικοί πίνακες καταρτίστηκαν από τις τριμελείς Β’ βάθμιες επιτροπές εξέτασης ενστάσεων και επιλογής των υποψηφίων βρεφών και νηπίων που συγκροτήθηκαν με την αρ. πρωτ. 50963/23-06-2016 Απόφαση Διοικήτριας του ΟΑΕΔ. Οι εργασίες των επιτροπών έγιναν με αυτοματοποιημένο διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω …

Πώς να διεκδικήσετε χρηματοδότηση από "επιχειρηματικό άγγελο"

Εικόνα
Διαδεδομένος παγκοσμίως, αλλά δυστυχώς όχι στην Ελλάδα, είναι ο θεσμός των επιχειρηματικών αγγέλων (business angels), που στη χώρα μας δεν έχουν ακόμη «τεντώσει» τα φτερά τους, συνεπεία παραγόντων όπως η ανυπαρξία θεσμικού περιβάλλοντος και η έλλειψη κινήτρων, αλλά και η γενικότερη νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας γύρω από την αποτυχία και την επιχειρηματικότητα. Την ίδια στιγμή, άλλες μεσογειακές χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Τουρκία, έχουν, ήδη, ενεργοποιήσει δράσεις και κίνητρα για την προώθηση του θεσμού, με αποτέλεσμα να δρέπουν καρπούς.

Έκτη σε επενδύσεις business angels η Τουρκία

Ο θεσμός των επιχειρηματικών αγγέλων είναι διαδεδομένος παγκοσμίως. Ιδιαίτερα γνωστός, με πολύ σημαντική συνεισφορά στην οικονομία, είναι σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Αγγλία, αλλά και σε άλλες χώρες όπως η Τουρκία και η Πορτογαλία, που έχουν ενσωματώσει μία σειρά δράσεων-κινήτρων με στόχο την προώθησή του. Για παράδειγμα, η Τουρκία ήταν στην έκτη θέση το 2015 στην Ευρώπη σε ύψος επενδύσεω…