Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 27, 2016

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Εικόνα
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


REAL NEWS


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


KΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRANEWS


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


ΤΟ ΧΩΝΙTO ΠΑΡΟΝ


H AYΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

H BΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣTO AΡΘΡΟ


Κάλεσμα εθελοντών για τον 7ο Ορεινό αγώνα "Ανόπαια Ατραπός"

Εικόνα
Φίλες και φίλοι...
Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα , 4/4/2016 και ώρα 19:30, στα γραφεία του Συλλόγου μας, ( Λεωνίδου 9-11 ) στο πλαίσιο της μηνιαίας συνεδρίασης του ΔΣ, θα γίνει και συγκέντρωση εθελοντών για τη διενέργεια του αγώνα μας.
Όσες και όσοι φίλοι του Συλλόγου , η αθλητές, οι οποίοι δεν θα τρέξουν στον αγώνα, θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά, ας έρθουν στη συνάντηση για να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους , έτσι ώστε να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η υποστήριξη του αγώνα μας.

Για την περίπτωση που κάποιος η κάποια , δεν μπορέσει να παραστεί στη συγκέντρωση αλλά μπορεί και επιθυμεί να βοηθήσει εθελοντικά, μπορεί να επικοινωνήσει και τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Συλλόγου , Νίκο Αντωνίου, στο τηλέφωνο : 6975901729.

Γιαννης ΚουτσικοςΑθλητικός Σύλλογος Τραχίνα

Φτιάχνουν Δίκτυο Ιαματικών Πηγών οι Δήμαρχοι της Κεντρικής Ελλάδας

Εικόνα
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, η πρώτη συνάντηση εργασίας Δημάρχων για τις ανάγκες σύστασης και λειτουργίας του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας «ΔΙΑΜ».

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης υποδέχτηκε τους Δημάρχους Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, Σοφάδων Αθανάσιο Σκάρλο, Ιστιαίας-Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου- Σπανού, Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου Γιάννη Συκιώτη και ΜακρακώμηςΘύμιο Παπαευθυμίου στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά τις δυνατότητες και τις προοπτικές του νέου αυτού δικτύου. Δείτε περισσότερα http://www.lamiareport.gr/

Πληρωμή για τα διατροφικά επιδόματα Μαρτίου 2016

Εικόνα
Κατανομή, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών», συνολικό ποσό 5.992.970,48 € στις Περιφέρειες της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους κατά νόμο δικαιούχους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών καθώς και σε αλλοδαπούς και ομογενείς νεφροπαθείς, για το μήνα Μάρτιο

Εγκύκλιος για τη μείωση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο – Τι πρέπει να κάνουν οι υπηρεσίες

Εικόνα
Αναλυτικές οδηγίες για την απλούστευση και τον ανασχηματισμό των διοικητικών διαδικασιών σε ολόκληρο το Δημόσιο, περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο που υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Χριστόφορος Βερναρδάκης. Οπως αναφέρεται σχετικά, με την παρούσα εγκύκλιο δίνονται οι βασικές κατευθύνσεις ως προς τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθούν οι φορείς/υπηρεσίες, για την απλούστευση και τον ανασχεδιασμό των οικείων διοικητικών διαδικασιών.
Καταρχήν έκαστη Υπηρεσία θα πρέπει να προβεί σε αναλυτική καταγραφή όλων των διαδικασιών που εντάσσονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και ειδικότερα των προϋποθέσεων, των δικαιολογητικών και των σταδίων διεκπεραίωσης έκαστης εξ αυτών. Σαφώς προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις διαδικασίες που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις.  Στη συνέχεια προκειμένου έκαστη Υπηρεσία να εντοπίσει τις «προβληματικές» διαδικασίες από το σύνολο των διαδικασιών π…

Τα ονοματα των υποψηφιων σε ολους τους Δημους

Εικόνα
Μαζική αναμένεται η συμμετοχή μελών και ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή στις κάλπες για την ανάδειξη των συνέδρων. Ουσιαστικά πρόκειται για τριπλές εκλογές ενόψει συνεδρίου, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 3, στις 6 και στις 17 Απριλίου.
Η αρχή γίνεται για τις νέες τοπικές οργανώσεις και την εκλογή συνέδρων, ακολουθούν οι εκλογές για τα μέλη των νομαρχιακών επιτροπών και των εκπροσώπων των τομέων του κόμματος σε νομαρχιακό επίπεδο και ολοκληρώνονται με την εκλογή προέδρων των ΝΟΔΕ.
Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης εκλέγεται συγκεκριμένα από ειδικό Εκλεκτορικό Σώμα, που συγκαλείται για το σκοπό αυτό με απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού και αποτελείται από τους κάτωθι:
- Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, Βουλευτές του Εθνικού Κοινοβουλίου, που εκλέγονται στην οικεία εκλογική περιφέρεια, καθώς και τους Βουλευτές Επικρατείας και Ευρωβουλευτές που είναι εγγεγραμμένοι στις ΔΗΜ.Τ.Ο. που υπάγονται στην Νομαρχιακή Οργάνωση.
- Τα μέλη της Πολιτικής Ε…

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΤΟ ΣΚ 2 & 3/4/2016

Εικόνα
https://edepsf.wordpress.com/
31η αγωνιστική Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας Σάββατο 02-04-2016 ΩΡΑ: 17.00
Αγώνας: ΜΑΛΕΣΙΝΑ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
Διαιτητής: ΚΟΝΤΟΣ
Βοηθοί: ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ- ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ
Αγώνας: ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΑ-ΚΑΛΑΠΟΔΙ
Διαιτητής: ΚΟΥΔΑΣ
Βοηθοί: ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ-ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
Αγώνας: ΚΗΦΙΣΟΣ-ΑΤΑΛΑΝΤΗ
Διαιτητής: ΜΠΛΟΥΝΑΣ
Βοηθοί: ΚΟΜΗΤΗΣ- ΣΚΑΡΛΑΣ
Αγώνας: ΑΣΤΗΡ ΣΤΑΥΡΟΥ-ΕΝΩΣΗ 2010
Διαιτητής: ΤΖΟΒΑΡΑΣ
Βοηθοί: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤ- ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αγώνας: ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
Διαιτητής: ΔΟΥΔΟΥΜΗΣ
Βοηθοί: ΔΟΣΚΟΡΗΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Αγώνας: ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ -ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ
Διαιτητής: ΞΑΡΧΑΣ
Βοηθοί: ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ Φ- ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ
Αγώνας: ΑΡΗΣ ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ ΓΗΠ ΑΓ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Διαιτητής: ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ
Βοηθοί: ΚΑΚΛΗ-ΖΩΓΑΣ
Αγώνας: ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ -ΡΑΧΕΣ
Διαιτητής: ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ
Βοηθοί: ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ-ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ
Αγώνας: ΣΤΥΛΙΔΑ-ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΟ
Διαιτητής: ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Βοηθοί: ΒΛΑΧΟΣ-ΚΟΛΟΒΟΣ
PLAY OFF & PLAY OUT Β΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας Σάββατο 02-04-2016 ΩΡΑ: 17.00
Αγώνας: ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΓ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Διαιτητής: ΤΣΑΒΟΣ
Βοηθοί: ΜΠΕΛΛΗΣ-ΠΑΠΑΣΤ…

Πότε θα δοθούν οι συντάξεις και τα οικογενειακά επιδόματα εν οψει Πάσχα

Εικόνα
Νωρίτερα προβλέπονται να δοθούν οι συντάξεις των Ταμείων τις ημέρες του Πάσχα, καθώς την Παρασκευή πριν την Μεγάλη εβδομάδα θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ στους περσινούς δικαιούχους.

Στις 22 Απριλίου θα πιστωθούν στους δικαιούχους των οικογενεικών επιδομάτων του ΟΓΑ όπου θα λάβουν χωρίς αίτηση Α21 την προκαταβολή.

Επίσης, όπως ανέφερε ο Διευθυντής Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, κ Καλάκος στον ΑΝΤ1 η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας σχεδιάζει οτι οι πληρωμές για τις συντάξεις ΟΓΑ-ΟΑΕΔΔ μηνός Μαΐου θα πραγματοποιηθούν Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου, καθώς την Τετάρτη 27 Απριλίου θα δοθούν οι συντάξεις των δικαιούχων του Δημοσίου, του ΙΚΑ και του ΝΑΤ.
Πηγή: http://www.diplamas.eu/2016/04/blog-post.html#ixzz44ZzzoY5C

Το τελευταίο «αντίο» του Δημοτικού Συμβουλίου στον Χρήστο Παπαγρηγορίου

Εικόνα
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΕΔΡΕ...... . Απο το σαιτ του Δήμου Μώλου Αγιου Κωνσταντίνου

ΙΚΑ: Υπερδιπλασιάστηκαν τα εντάλματα κατάσχεσης μέσα σε ένα μήνα.

Εικόνα
Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα εντάλματα κατάσχεσης που εξέδωσε το ΙΚΑ καθώς τον Φεβρουάριο έφτασαν τα 722, από 285 που ήταν ένα μήνα νωρίτερα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση του Ιδρύματος, προκύπτει ότι αυξήθηκαν εξίσου σημαντικά και οι διαδικασίες κατάσχεσης κινητής περιουσίας οφειλετών, καθώς από 272 που ήταν τον περασμένο Ιανουάριο, έφτασαν τις 713 ένα μήνα μετά.
Επίσης, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ προχώρησαν άλλες 17 υποθέσεις πτώχευσης, από 6 ένα μήνα νωρίτερα καθώς και μία περίπτωση κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας. Το συνολικό ποσό οφειλής που αντιστοιχεί στα παραπάνω εισπρακτικά μέτρα έφτασε τον Φεβρουάριο στα 32.169.974 ευρώ, από 11.433.427 ευρώ, που ήταν τον Ιανουάριο του 2016. Ανάλογη ήταν και η πορεία των αναγκαστικών μέτρων που λήφθηκαν για τις περιπτώσεις οφειλετών που απώλεσαν κάποια ρύθμιση οφειλών. Τον περασμένο Φεβρουάριο τα εντάλματα κατάσχεσης γι' αυτές τις περιπτώσεις, ανήλθαν σε 150, από 110 τον Ιανουάριο, ενώ σε 142 έφτασαν οι περιπτώσ…

Έρχεται ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ

Τη ρύθμιση χρεών για τους δικαιούχους του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αποπληρωμή των πάσης φύσεως στεγαστικών παροχών (πχ δάνεια) που έχουν λάβει, προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ δρομολογούν τις διαδικασίες εκείνες ώστε να αντιμετωπιστεί και να ρυθμιστεί το ζήτημα των συγκεκριμένων χρεών. Στόχος η υποβοήθηση των δικαιούχων στην εξόφληση των οφειλών τους και η μη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων και τόκων υπερημερίας με ανετότερη ροή εξόφλησης.


Η αποκάλυψη αυτή έγινε από την ίδια την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία απαντώντας εγγράφως στη Βουλή σε σχετική ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Καφαντάρη, Χ.Καραγιαννίδη και Θ.Μουμουλίδη για τα δάνεια του ΟΕΚ, την περιουσία του και την κοινωνική πολιτική, επισήμανε ότι βρίσκεται σε αναμονή του σχετικού πορίσματος της Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για τον λόγο αυτό στον ΟΑΕΔ. Σημειώνεται ότι ανέρχονται σε περίπου 100.000 οι …

Ο Δήμος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου τιμά τον Χρήστο Παπαγρηγορίου

Εικόνα
Παρ, 01/04/2016 - 12:00 ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μώλου Αγίου Κων/νου, μετά το άγγελμα του  θανάτου  του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  Παπαγρηγορίου Χρήστου, εκτιμώντας την προσφορά του, συνήλθε εκτάκτως σήμερα 1 Απριλίου 2016 και ώρα 11.30 μ.μ. και ως ελάχιστο δείγμα τιμής και σεβασμού, αποφάσισε ομόφωνα, τα κάτωθι:
Μεσίστια έπαρση της σημαίας σε όλα τα Δημοτικά κτίρια  την 1-4-2016 σε ένδειξη πένθους  για τον αιφνίδιο θάνατο του Προέδρου του Δημοτικού  Συμβουλίου Παπαγρηγορίου ΧρήστουΚλείσιμο των Δημοτικών καταστημάτων την 1-4-2016 από ώρα 13.00 μ.μ. μέχρι το τέλος της λειτουργίας τους.Να εκφράσει τα  ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντοςΆνοιγμα Βιβλίου ΣυλλυπητηρίωνΚατάθεση στεφάνου στη μνήμη του εκλιπόνταΣύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και οι υπάλληλοι του Δήμου να παραστούν στην  εξόδιο ακολουθίαΕκφώνηση του επικήδειου από τον Δήμαρχο Συκιώτη Ιωάννη Η κηδεία του εκλιπόντος να  γίνει δημοτική δαπάνηΤήρηση ενός λεπτού σιγής  στη …

Ποια έργα εντάσσονται στο «πακέτο Γιούνκερ» προς χρηματοδότηση (λίστα)

Εικόνα
Την ένταξη 42 έργων συνολικού ύψους 5,6 δισ. ευρώ έχει επιλέξει η Ελλάδα για ένταξη στο σχέδιο Γιούνκερ και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου προβλέπεται η διαμόρφωση δύο βασικών πακέτων έργων.
Όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης το «πακέτο Γιούνκερ» δεν προβλέπει άμεση χρηματοδότηση, αλλά είναι «μηχανισμός υποβοήθησης ιδιωτικών έργων, μέσω της παροχής εγγυήσεων και της προσφοράς χαμηλών επιτοκίων».
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου τα δύο βασικά «πακέτα» έργων αφορούν:
Στην ανάπτυξη ενός δικτύου νέων μαρίνων, σε συνδυασμό με έργα αναβάθμισης και περαιτέρω αξιοποίησης υφισταμένων.
Στον εντοπισμό και ομαδοποίηση δημοσίων κτιρίων που χρήζουν ενίσχυσης και αναβάθμισης (στατικής, ενεργειακής, λειτουργικής, αισθητικής).
Πάντως, σύμφωνα με την προεπιλογή που έχει γίνει από το υπουργείο Οικονομίας, η λίστα περιλαμβάνει τους εξής τομείς και κατηγορίες έργων:
20 ενεργειακά έργα εκτιμώμενου προϋπολογισμού 2.172.550.000 ευρώ. Τα έργα που έχουν …

Οφειλές από ανταποδοτικά τέλη άρδευσης βεβαίωσε η περιφέρεια Στερεάς (video)

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Θανάσης Μερτζάνης Βεβαιώθηκαν στο δημόσιο ταμείο από την περιφέρεια Στερεάς οι πρώτες ανείσπρακτες οφειλές από τέλη άρδευσης κυρίως μεγαλοαγροτών σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί δημοσίων εσόδων.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά η άδεια χρήσης νερού από τους αγρότες είναι απαραίτητη προκειμένου να συμπληρώσουν τη φετινή δήλωση του ΟΣΔΕ.
Βεβαιώθηκαν στο δημόσιο ταμείο από την... από LAMIASTARGR

Σκουρολιάκος: Έπεσε από τα "σύννεφα" για το ΔΗΠΕΘΕ (videο)

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Όλγα Λαθύρη «Έπεσε» από τα σύννεφα ο Πάνος Σκουρολιάκος, που διετέλεσε καλλιτεχνικός δ/ντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης από το 1997-2007 , για την «τρύπα» του 1εκατ. 400.000 Ευρώ στο ΔΗΠΕΘΕ που ανακάλυψαν
κατόπιν ελέγχου, οι ορκωτοί λογιστές. Ο κ. Σκουρολιάκος υποστηρίζει στο STAR, ότι δεν έπεσε στην αντιληψή του το παραμικρό, άλλωστε την ευθύνη της διαχείρισης όλων των ζητημάτων είχε το Διοικητικό Συμβούλιο.
Σκουρολιάκος: Όλα στο φως για την "τρύπα" στο... από LAMIASTARGR

Γιώργος Τσαλίκης: Ο θρήνος για την θεία του και τα συγκινητικά λόγια για την μάνα του - Αφήνει αιχμές για τη λάθος σήμανση του δρόμου

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Σπύρος Καρανάσιος Δύσκολες ώρες περνά ο Γιώργος Τσαλίκης μετά το θανατηφόρο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή της θείας του και οδήγησε την μητέρα του στο νοσοκομείο με πολαπλά κατάγματα. Ο γνωστός τραγουδιστής θρηνεί για το αγαπημένο πρόσωπο της οικογένειας που έφυγε από τη ζωή και μιλά με λόγια συγκινητικά για την μητέρα του. Πολλά “αν”, όμως τον βασανίζουν... και αφήνει αιχμές για την λάθος σήμανση του δρόμου.
Στο μήνυμα του στο Instagram, κάτω από τη φωτογραφία με το μαύρο χρώμα, γράφει χαρακτηριστικά:
“Αυτή τη στιγμή δεν έχω πολλά λόγια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μόνο για την υπερβολική αγάπη και τη συμπαράσταση σε μια ακόμη δοκιμασία.. Είναι αυτές οι στιγμές που έχεις μέσα σου τόσα αν.. Αν ήταν η κακιά στιγμή .. Αν ήταν λάθος η σήμανση του δρόμου που άλλαξε μετά από 30 χρονιά τις τελευταίες 13 μέρες και έχουν προκληθεί 10 ατυχήματα εκ των οποίων 2 θανατηφόρα με τον Δήμαρχο Στυλίδας και τους πολίτες να ουρλιάζουν για άμεση αλλαγή πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύ…

Οι 300 φέρνουν τον Πανούση στη Λαμία

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Σιμόπουλος Ο Πολιτιστικός, Φιλοσοφικός και Επιστημονικός όμιλος "300" διοργανώνει ομιλία με θέμα: "Εντάσεις στο σχολείο. Μύθοι και πραγματικότητα". Η ομιλία θα γίνει την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 11.00π.μ. στο δημοτικό θέατρο Λαμίας. Ομιλητής ο Γιάννης Πανούσης, καθηγητής εγκληματολογίας, πρώην πρύτανης του ΑΠΘ και πρώην υπουργός.
lamiastar.gr

Το πρόγραμμα των αγώνων μπαράζ του Πρωταθλητή Φθιώτιδας

Εικόνα
Πραγματοποιήθηκε σήμερα(31/3) στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ, η κλήρωση των κατατακτήριων αγώνων(μπαράζ)του Πρωταθλήματος των Πρωταθλητριών Ομάδων των ΕΠΣ.
Η Πρωταθλήτρια ομάδα της Φθιώτιδας, θα αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες από Βοιωτία, Εύβοια και Ευρυτανία και θα απαρτίζουν τον 7ο όμιλο, όπως προέβλεπε η προκήρυξη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1η Αγωνιστική 15/05/2016, 17:00
Πρωταθλητής ΕΠΣ Ευρυτανίας – Πρωταθλητής ΕΠΣ Εύβοιας
Πρωταθλητής ΕΠΣ Φθιώτιδας – Πρωταθλητής ΕΠΣ Βοιωτίας
2η Αγωνιστική 18/05/2016, 17:00
Πρωταθλητής ΕΠΣ Εύβοιας – Πρωταθλητής ΕΠΣ Φθιώτιδας
Πρωταθλητής ΕΠΣ Βοιωτίας – Πρωταθλητής ΕΠΣ Ευρυτανίας
3η Αγωνιστική 22/05/2016, 17:00
Πρωταθλητής ΕΠΣ Φθιώτιδας – Πρωταθλητής ΕΠΣ Ευρυτανίας
Πρωταθλητής ΕΠΣ Εύβοιας – Πρωταθλητής ΕΠΣ Βοιωτίας
4η Αγωνιστική 25/05/2016, 17:00
Πρωταθλητής ΕΠΣ Εύβοιας – Πρωταθλητής ΕΠΣ Ευρυτανίας
Πρωταθλητής ΕΠΣ Βοιωτίας – Πρωταθλητής ΕΠΣ Φθιώτιδας
5η Αγωνιστική 29/05/2016, 17:00
Πρωταθλητής ΕΠΣ Φθιώτιδας – Πρωταθλητής ΕΠΣ Εύβοιας
Πρωταθλητής…

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος στο Σεμινάριο των Θεολόγων Καθηγητών της Φθιώτιδος

Εικόνα
Στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τους Θεολόγους Καθηγητές των Σχολείων Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας βρέθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, κατόπιν προσκλήσεως του Σχολικού Συμβούλου Β/θμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Δρ. Δημητρίου Φύκα.

          Εισηγητής στο Σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του 4ου Γυμνασίου Λαμίας, ήταν ο Σχολικός Σύμβουλος Δρ. Δημήτριος Φύκας, ο οποίος παρουσίασε στους Εκπαιδευτικούς «Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας στο μάθημα των Θρησκευτικών της Β΄ Γυμνασίου με θέμα:  Η παραβολή του σπλαχνικού πατέρα (παραβολή του «ασώτου υιού»: Η απέραντη αγάπη του Θεού για όλους».

          Στο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Φύκα για την πρόσκληση, τον συνεχάρη προσωπικά για την μεθοδική εργασία που επιδεικνύει και απευθυνόμενος προς τους Θεολόγους είπε: «Από σας εξαρτάτε η αξία και η ποιότητα του μαθήματος των θρησκευτικών. Να έχετε τη δύναμη …

Ολοκληρώνεται το πολυδύναμο ιατρείο Μαλεσίνας

Εικόνα
Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, η σύμβαση για τις Εργασίες ολοκλήρωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μαλεσίνας, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ. Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, η κατασκευή εισόδου και εξόδου του ιατρείου, καθώς επίσης και οικοδομικές, ασφαλτικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.  Ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα παραδώσει άμεσα το έργο στους πολίτες της. Από τη δική μας πλευρά κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου να εξασφαλίσουμε σε κάθε κάτοικο της Στερεάς το δικαίωμα στην περίθαλψη. Αυτό που απομένει είναι το κεντρικό κράτος να ανταποκριθεί άμεσα και να στελεχώσει το ιατρείο».

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υποδέχεται την Meat Place Tour 2016

Εικόνα
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υποδέχεται την Meat Place Tour 2016

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να απευθύνουν πρόσκληση προς όλους τους επαγγελματίες κρέατος, στην ενημερωτική ημερίδα 2ο Meat Place Tour 2016.  Η ημερίδα γίνεται σε συνεργασία με το περιοδικό MEAT PLACE, με σκοπό την ενημέρωση των επαγγελματιών μας σε θέματα που αφορούν την νομοθεσία αδειοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων στον κλάδο του κρέατος, χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ και ΠΑΑ 2014-2020, έρευνες αγοράς και νέες επιχειρηματικές τάσεις του κλάδου.
Η ημερίδα είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 ώρα 17:00 και θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Λ.Χαϊνά 93, Χαλκίδα.

Σύναξη Αρχιερατικών Επιτρόπων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Εικόνα
Υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού & Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Σύναξη των 14 Αρχιερατικών Επιτρόπων της Μητροπόλεώς μας.   Στην πολύωρη σύσκεψη συζήτηθησαν διάφορα ποιμαντικά και διοικητικά θέματα και από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθυντήριες οδηγίες ώστε, εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα, όλες οι ενορίες οι οποίες στερούνται εφημερίου να εξυπηρετηθούν, προκειμένου οι πιστοί, ακόμη και στα απομακρυσμένα χωριά, να μετάσχουν στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στις Ακολουθίες των Αχράντων Παθών και της Αναστάσεως. imfth.gr

Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής Διοικήσεως στο ΚΕΥΠ Λαμίας

Εικόνα
Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοικήσεως του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) Λαμίας παρεβρέθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

     Νέος Διοικητής αναλαμβάνει ο Ταξίαρχος Ελευθέριος Παπαδόπουλος αντικαθιστώντας τον έως τώρα Διοικητή, Ταξίαρχο Δημήτριο Φακάκη.  

   Μετά την τελετή, πραγματοποιήθηκε δεξίωση στo Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδος  κατά την διάρκεια της οποίας  αντηλλάγησαν προσφωνήσεις και ευχές μεταξύ του Εκπροσώπου του ΓΕΣ Υποστράτηγου Α. Τσιάλτα,  των Διοικητών, του Σεβασμιωτάτου και των τοπικών Αρχών.

  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος στην προσφώνησή του εξήρε την προσωπικότητα του απερχόμενου Διοικητή Ταξιάρχου Δημητρίου Φακάκη, τονίζοντας ότι κατόρθωσε με την προσωπικότητά του μία επικοινωνία του Κέντρου Εκπαιδεύσεως με τις αρχές και το λαό της Λαμίας, ενώ κατέληξε πως με το στρατιωτικό και χριστιανικό ήθος που επέδειξε κατά την διετή του παρουσία στην Λαμία, απετέλεσε παράδειγμα για του…

Πέθανε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου, Χρ.Παπαγρηγορίου

Εικόνα
Πρίν λίγη ώρα, σήμερα Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 πέθανε απο ανακοπή καρδιάς ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου κ. Χρήστος Παπαγρηγορίου.

Ενας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός που όλοι είχαν ένα  καλό λόγο να πουν. Συνταξιούχος Αστυνομικός με αξιοσέβαστο έργο.Η είδηση του θανάτου, όπως είναι φυσιολογικό προκάλεσε θλίψη σε συναδέλφους, φίλους και συγγενείς. Αύριο θα γίνει η κηδεία του στην ιδιαίτερη πατρίδα του στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.

320.000 συντάξεις παραμένουν σε εκκρεμότητα

Ο κλοιός γύρω από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, σφίγγει ολοένα και περισσότερο, αφού παραμένουν εκκρεμείς δεκάδες χιλιάδες απονομές συντάξεων, ενώ την ίδια στιγμή η αδυναμία καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, αυξάνει ραγδαία τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Περίπου 320.000 συντάξεις παραμένουν σε εκκρεμότητα για χρονικό διάστημα άνω των τριών ετών. Η «μερίδα του λέοντος» ανήκει στο ΕΤΕΑ που φαίνεται να έχει πάνω από 120.000 εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις και ακολουθεί το ΙΚΑ με 80.000. Ο ΟΑΕΕ έχει περίπου 33.000 αιτήσεις απονομών συντάξεων στην αναμονή και άλλες 8.000 το ΕΤΑΑ. Υπάρχουν ακόμα πάνω από 60.000 αιτήσεις απονομής εφάπαξ που βρίσκονται ανεκτέλεστες, αφού το συγκεκριμένο βοήθημα έχει σταματήσει να καταβάλλεται για αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 και μετά, δηλαδή εδώ και δυόμιση χρόνια. Αν τα Ασφαλιστικά Ταμεία επιδίωκαν να απονείμουν συντάξεις και εφάπαξ, θα χρειάζονταν άμεσα ποσό που υπερβαίνει τα 3,5 δισ. ευρώ.Παράλληλα σύμφωνα…

7 εκ. ευρώ στις Περιφέρειες για κάλυψη δαπανών – Δείτε την κατανομή (πίνακας)

Εικόνα
To ΥΠΕΣ κατανέμει στις Περιφέρειες της Χώρας, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών», συνολικό ποσό 7.110.567,51€, ως δεύτερη (Β΄) τακτική επιχορήγηση έτους 2016, προς κάλυψη δαπανών τους, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για την καταβολή αντιμισθίας στα αιρετά όργανά τους, συμφώνα με τον κάτωθι πίνακα.
ΠΙΝΑΚΑΣ

Αναβολή στις εκλογές των Επιμελητηρίων – Ποιος είναι ο λόγος

Εικόνα
Ο κίνδυνος δημιουργίας προβλημάτων στην εκλογική διαδικασία των επιμελητηρίων οδήγησε τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με επείγον έγγραφό της προς τα επιμελητήρια, να ανακαλέσει προηγούμενη πρόσκληση για ορισμό εκπροσώπων σε εκλογικές επιτροπές επιμελητηρίων, που είχε σκοπό να επιμεληθούν τις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης νέων οργάνων στον επιμελητηριακό θεσμό.
Ο λόγος της ανάκλησης, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας – και με βάση το σχετικό έγγραφο – είναι ότι η νέα νομοθεσία δεν καθιστά υποχρεωτική τη συνδρομή (ν. 4314/2014) και, συνεπώς, τα μέλη των επιμελητηρίων τα οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, δεν είναι σαφώς προσδιορισμένα. «Ως εκ τούτου, υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας προβλημάτων στην εκλογική διαδικασία. Το πρόβλημα αυτό χρήζει άμεσης νομικής αντιμετώπισης, δηλαδή νέας νομοθετικής ρύθμισης του επιμελητηριακού θεσμού», όπως σημειώνεται στο έγγραφο.
Κάτω από αυτά τα δεδομένα, οι …

Ν/σ για προσφυγικό: Έρχονται προσλήψεις μόνιμων, ΙΔΑΧ & ΙΔΟΧ – Τι προβλέπεται για μετατάξεις, αποσπάσεις, επιδόματα (έγγραφα)

Εικόνα
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αορίστου χρόνου αλλά και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΟΧ), αποσπάσεις και μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων στους περισσότερους εκ των οποίων θα καταβάλλεται επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, έξοδα μετακίνησης κλπ, προβλέπει το νομοσχέδιο για το προσφυγικό που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή. Συγκεκριμένα, οι προσλήψεις και οι μετατάξεις, αποσπάσεις θα γίνουν μεταξύ άλλων στη Γενική Γραμματεία Υποδοχής, στην αυτοτελή Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών Μεταναστευτικής Πολιτικής και στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, όπου συστήνεται και θέση Ειδικού Γραμματέα.
Σύμφωνα με το ν/σ:

(Α΄ΜΕΡΟΣ – άρθρα 1 έως 7)

NOMΟΣΧΕΔΙΟ

Δημόσιο: Αυτός είναι ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων και βαθμολόγησης των υπαλλήλων (εγκύκλιος)

Εικόνα
Τον τρόπο βαθμολόγησης και επιλογής των προϊσταμένων και των manager στο Δημόσιο αναλύει με σχετική εγκύκλιο το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Εκεί περιγράφονται αναλυτικά οι τρόποι βαθμολόγησης των υπαλλήλων και η μέθοδος επιλογής τους στο σύστημα προαγωγών.
Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΔΩ.

Μεγάλο αφιέρωμα στον Μπάμπη Ψιμόγιαννο του Άρη Αγ. Κωνσταντίνου και της ΑΕΚ!

Εικόνα
Η ιστοσελίδα aek-live.gr παρουσίασε αφιέρωμα στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και του Άρη Αγίου Κωνσταντίνου, Μπάμπη Ψιμόγιαννο. Έρευνα – επιμέλεια: Νίκος Αγγελίδης. Αρχείο Αλέξανδρου Μαργαρίτη.
Ήταν το μαγικό ποδοσφαιρικό δίδυμο της Φθιώτιδας… Μπάμπης και Αντώνης Ψιμόγιαννος! Έφεραν τον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου στο κατώφλι της Β’ Εθνικής, γράφοντας μια μοναδική σελίδα στην ιστορία των κιτρινόμαυρων που εδρεύουν στην όμορφη παραθαλάσσια περιοχή, εκεί που τρελαινόταν να πηγαίνει και να αφιερώνει ατελείωτες ώρες ψαρεύοντας, ο Στέλιος Καζαντζίδης…