Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 14, 2016

Ποιοι Έλληνες είναι… ύποπτοι φοροδιαφυγής

Εικόνα
Ως υπόπτους φοροδιαφυγής αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομικών 1,8 εκατομμύρια φορολογούμενους με το νέο φιλόδοξο σχέδιό του για την πάταξη της φοροδιαφυγής που αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής.
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, των διαφόρων βάσεων δεδομένων από τράπεζες, εφορίες, υποθηκοφυλακεία, κτηματολόγιο κ.τ.λ, αλλά και στοιχείων που θα αντληθούν ακόμη και από εφαρμογές social media (Facebook, Instagram κ.τ.λ.) οι φοροελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, του ΣΔΟΕ και άλλων κρατικών υπηρεσιών θα θέσουν στο στόχαστρο 1.800.000 Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου πολιτών και επιχειρήσεων για τους οποίους ήδη υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής.
Βασικός στόχος των νέων ελέγχων που έχουν όπλο την τεχνολογία είναι, σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, αλλά και να περάσει το μήνυμα «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον».

Προς κτηματογράφηση Αθήνα, Βόλος, Λαμία και Λιβαδειά

Εικόνα
Τον δρόμο για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου στους δήμους Αθήνας, Βόλου, Λαμίας και Λιβαδειάς ανοίγει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπογραφή των τριών συμβάσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» οι τέσσερις δήμοι είναι οι τελευταίοι που απέμειναν από τον διαγωνισμό του 2007 για την κτηματογράφηση των αστικών κέντρων της χώρας.

Για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, μέσα στα οποία οι κάτοχοι ιδιοκτησιών στους τέσσερις δήμους θα κληθούν να ελέγξουν την ακρίβεια των στοιχείων που είχαν καταθέσει προ οκταετίας και να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις, αναμένεται ότι θα χρειαστούν τριάμιση χρόνια.

Το έργο είχε χωριστεί σε δύο τμήματα: Στην α’ φάση, που περιελάμβανε τη συλλογή των δηλώσεων και τον πρώτο νομικό τους έλεγχο, και στη β’ φάση, που περιελάμβανε τον λεπτομερή νομικό έλεγχο, την ανάρτηση και οριστικοποίηση των στοιχείων (οι διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν τον 2008).

Οταν ο βασιλιάς της Λιβύης Ιντρίς παραθέριζε στα Καμένα Βούρλα

Εικόνα
Φωτογραφία του 1969.Ο βασιλειάς της Λιβύης Ιντρύς παραθερίζει, για λόγους υγείας,στα Καμένα Βούρλα,(στο ξενοδοχείο Γαλήνη)όπου έκανε ιαματικά μπάνια.

King Idris of Libya arrived in Greece, coming from Turkey, escorted by his wife and his son - After his arrival at Vollos port, he left for Kamena Vourla, Greece, where he rented 24 rooms in a hotel for him and his suite, on September.4 1969 September 04, 1969   http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/king-idris-of-libya-arrived-in-greece-coming-from-turkey-news-photo/515182180

KAMENA VOURLA ANCIENT PORT (Photo)

Εικόνα
http://www.greece.com/photos/destinations/Central_Greece/Fthiotida/Town/Kamena_Vourla/KAMENA_BOURLA_ANCIENT_PORT_/52670205

Ποιες επιχειρήσεις θα ενταχθούν στον Αναπτυξιακό νόμο (πίνακας ανά περιφέρεια)

Εικόνα
Αυξημένες κρατικές ενισχύσεις από 10% μέχρι και 15%, αναμένεται ότι θα λαμβάνουν μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, που θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο από το 2017, ενώ η αύξηση αυτή αφορά σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
Αυτό προβλέπει το αναθεωρημένο σχέδιο του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων (ΧΠΕ), που το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα εγκριθεί από την ΕΕ. Η σχετική απόφαση της Κομισιόν, αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και ο νέος χάρτης θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία των συζητήσεων με τους κοινοτικούς αξιωματούχους και όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο : «Μέχρι το τέλος του έτους, η ανακατανομή θα ολοκληρωθεί, διαθέτοντας αυξημένους πόρους για όλες τις περιφέρειες».
Υπενθυμίζεται ότι η ανάγκη για την αναθεώρηση του ΧΠΕ προέκυψε λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς σε τέσσερις από τις έντεκα περιφέρειες το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, με βάση τα στοιχεία της …

Αδασμολόγητος καπνός, κάνναβη και άλλα αδικήματα οδήγησαν σε 21 συλλήψεις στη Στερεά Ελλάδα

Εικόνα
0
inShare Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα και συγκεκριμένα:
Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα δύο σε περιοχές της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας και ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
Κατασχέθηκαν κατά περίπτωση, ένα δενδρύλλιο κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος σε ανάπτυξη, ύψους (1,20) μέτρων, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας κ.α.
Ημεδαπός σ…

ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι κατά 2,28%

Εικόνα
Στα 846.000 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο του 2016 σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, περισσότεροι σε σχέση με τον Ιούνιο κατά 18.867, αυξημένοι σε ποσοστό 2,28%.
Τα 440.584 άτομα (ποσοστό 52,08%) είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα περισσότερο ή ίσο με 12 μήνες και 405.416 (47,92%) είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι για χρονικό διάστημα λιγότερο των 12 μηνών.
Συντριπτικά περισσότερες άνεργοι είναι οι γυναίκες σε ποσοστό 63,31%, έναντι 36,69% των ανδρών. Με βάση την ηλικία το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στην ηλικιακή ομάδα 30-44 με ποσοστό 52,14%, ενώ το 91,06% είναι ελληνικής καταγωγής και το 44,52% απόφοιτοι λυκείου.
Όσον αφορά το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για τον Ιούλιο του 2016 αυτοί ανέρχονται σε 113.394 άτομα περισσότεροι κατά 25.058(+28,37%) σε σχέση με τον μήνα Ιούνιο.

Πότε πληρώνονται οι μισθοί-συντάξεις Σεπτεμβρίου 2016- ΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΑΕΕ ΟΓΑ ΝΑΤ- ΕΚΑΣ- ΟΑΕΔ-Οικογενειακό επίδομα Α21 ΟΓΑ 2015- Κάρτα Αλληλεγγύης –Επίδομα αδείας

Εικόνα
Πληρωμή Κάρτας Αλληλεγγύης – σίτισης- Δείτε πότε  ΕΔΩ

Πότε πληρώνονται οι μισθοί-συντάξεις Σεπτεμβρίου 2016


Οι συντάξεις Δημοσίου θα καταβληθούν στις 30 Αυγούστου 2016 ημέρα Τρίτη.
Οι συντάξεις ΙΚΑ θα καταβληθούν στις 30 Αυγούστου 2016 ημέρα Τρίτη.

Οι συντάξεις ΟΑΕΕθα καταβληθούν  την 1η Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2016 την 1η Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Πέμπτη.
Οι συντάξεις ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και ΤΑ.ΠΟ.ΤΕ θα καταβληθούν στις 31 Αυγούστου 2016 ημέρα Τετάρτη.
Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Αυγούστου 2016 ημέρα Τρίτη.

Οι επικουρικές θα πληρωθούν στις 02 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Παρασκευή.Οι συντάξεις προπληρώνονται, δηλαδή με την πληρωμή καταβάλλεται η σύνταξη του επόμενου μήνα.
Το Δημόσιο καταβάλλει τις συντάξεις την προτελευταία εργάσιμη μέρα του προηγούμενου μήνα

Το ΙΚΑ καταβάλλει τις συντάξεις την προτελευταία εργάσιμη μέρα του προηγούμενου μήνα
Ο (ΟΑΕΕ) καταβάλλει τις συντάξεις την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα

Ανοιχτοί για το κοινό φάροι σε όλη τη χώρα-Για την Φθιώτιδα ο Φάρος Αρκίτσας

Εικόνα
Την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016 από τις 10.00 έως 19.00 σε φάρους σε όλη την Ελλάδα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, το Πολεμικό Ναυτικό αποφάσισε την ελεύθερη είσοδο σε φάρους όλης της επικράτειας για το κοινό. Οι πολίτες θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να μάθουν για την σημασία των Φάρων και των υπολοίπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη Ναυσιπλοΐα καθώς και για την προσφορά των Φαροφυλάκων.
Δείτε αναλυτικά ποιοι φάροι θα είναι ανοιχτοί στο κοινό, εδώ.ΦΑΡΟΣΠΕΡΙΟΧΗ1 Αγ. Νικόλαος Ν. Κέα 2 Ακρωτήρι Ν. Θήρα 3 Αρκίτσα Φθιώτιδα 4 Αυλίδα Βοιωτία 5 Βασιλίνα Ν.Εύβοια 6 Βρυσάκι Λαύριο 7 Γερογόμπος Ν. Κεφαλονιά 8 Γουρούνι Ν. Σκόπελος 9 Δρέπανο Αχαΐας 10 Δρέπανο Χανίων 11 Κασσάνδρα Χαλκιδικής 12 Κατάκολο Ηλείας 13 Κερί Ν. Ζάκυνθος 14 Κρανάη Γύθειου 15 Λάκκα Ν. Παξοί 16 Μεγάλο Έμβολο Θεσσαλονίκης 17 Μελαγκάβι Λουτρακίου 18 Πλάκα Ν. Λήμνος 19 Σκινάρι Ν. Ζάκυνθος 20 Σουσάκι Κορινθίας 21 Σπαθί Ν. Σέριφος 22 Ψαρομύτα Φωκίδας

Αγροτικές επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Πόσοι τις πήραν (έγγραφο)

Εικόνα
Πάνω από 100 παραγωγοί πληρώθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αγροτικές ενισχύσεις. Το σύνολο της πληρωμής φτάνει τα 7 εκατ. ευρώ και πραγματοποιήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ απο τις 12/8 εως 18/8.
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ

Μερικής απασχόλησης μια στις δυο προσλήψεις – Απολύουν μεγαλύτερους προσλαμβάνουν νεότερους

Εικόνα
Την παγίωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, κυρίως νέων χαμηλά αμειβόμενων, καταδεικνύουν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.
Σύμφωνα με τις καταγραφές από το σύστημα ‘‘Εργάνη’’, τον Ιούλιο οι προσλήψεις ανήλθαν σε 201.793, ξεπερνώντας τις απολύσεις και τις οικειοθελείς αποχωρήσεις κατά 19.281.
Ωστόσο το 54,16% των προσλήψεων αφορούσε θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης.
Επιπλέον, το ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων ήταν θετικό στις ηλικίες έως 29 ετών, ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες επικράτησαν οι απολύσει. Προφανώς, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, οι περισσότερες προσλήψεις αφορούσαν τον τουρισμό και συναφείς κλάδους, όπως η εστίαση, ενώ επικράτησαν των απολύσεων σε όλες τις άλλες περιφέρειες της χώρας, πλην της Αττικής.
Αντίθετα, οι περισσότερες απολύσεις έγιναν στον τομέα της εκπαίδευσης, λόγω της λήξης της σχολικής περιόδου. Ανάλογη είναι η εικόνα συνολικά για το επτάμηνο. Το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων ήταν θετικό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν 253.9…

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΩΛΟΥ:9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ.....

Εικόνα

Έκθεση Ζωγραφικής και Ντεκουπάζ

Εικόνα

Η Μυκηναική Άγναντη Λοκρίδος (μέρος Α)

Εικόνα
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤριαντάφυλλοςΔ.Παπαναγιώτου φιλόλογος,συγγραφέας τ.διευθυντήςτηςΠαιδαγωγικήςΑκαδημίαςΛαμίας ειδ.ΠάρεδροςτουΠαιδαγωγικούΙνστιτούτουε.τ. ΘΕΜΑ Η Μυκηναϊκή Άγναντη Λοκρίδος
                                           ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ Πριν από σαράνταπέντε και πλέον χρόνια έγραφα στον τοπικό Τύπο για τα«Άγραφα» της Λοκρίδος, δηλαδή για το χωριό μου,την Άγναντη.Κι αυτό γιατί οι τότε κρατικές υπηρεσίες ελάχιστα ενδιαφέρονταν για τα προβλήματά της και οι πολιτικοί μετάβίας καταδεχόντουσαν,ακόμα και προεκλογικά,να την επισκεφθούν.Την είχαν στ’άγραφα...,παρά το γεγονός ότι ζούσαν εκεί εξακοσιοι μόνιμοι κατοικοι(σημερα εχουν απομείνει λιγότεροι απο τριακόσιοι)
. Φωτ.1Χάρτης της ανατολικής Λοκρίδας με τις θέσεις των Νεολιθικής Πρωτοελλαδικής,Μεσο- ελλαδικής και Υστεροελλαδικής (Μυκηναϊκής)εποχών.Δεν σημειώνεται όμως η Άγναντη, στην κτηματική περιφέρεια της οποίας (θέση«Καστρί–Ταχταλί») έχουν ευρεθεί λείψανα οικισμού Πρωτελλαδικής, Μεσοελλαδικής και Μυκηναϊκής εποχών και η θέση αυτή έχει κηρυχθεί ως αρχαιολ…

Βάσεις 2016: Ανακοινώνονται το νωρίτερο Παρασκευή 26 Αυγούστου

Εικόνα
Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν Παρασκευή 26 Αυγούστου ή και αργότερα, λόγω καθυστερήσεων κατά τη διαδικασία.
Πάντως, σε τρεις ταχύτητες διαμορφώνονται φέτος οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ υψηλής ζήτησης. Σχολές με παραδοσιακά μεγάλη ζήτηση αναμένεται να πέσουν και κάτω από τα 18.000 μόρια.
Διαβάστε εδώ τη συνέχεια...

Είσαι Φοιτητής στο ΤΕΙ Στερεάς; Σε αφορά!

Εικόνα
Τι ορίζει διάταξη για τους φοιτητές του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και τέθηκε ήδη σε ισχύ διάταξη του υπουργείου Παιδείας που δίνει την δυνατότητα στους φοιτητές του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας παρακολούθησης και εξέτασης στο ΤΕΙ ηλεκτρολογίας Χαλκίδας απο ΤΕΙ Λαμίας.
Πιο συγκεκριμένα η διάταξη ορίζει τα εξής: Επειδή σύμφωνα με το Προεδρικό διάταγμα 100, «Το Τμήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση έχει το γνωστικό αντικείμενο των συγχωνευόμενών Τμημάτων», για λόγους διευκόλυνσης της ολοκλήρωσης των σπουδών των σπουδαστών του Τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Λαμίας, που συγχωνεύθηκε, δημιουργώντας το Τμήμα Ηλεκτρολογίας της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, οι σπουδαστές από τη δημοσίευση του νόμου, δύνανται να παρακολουθούν και να δίνουν τις προβλεπόμενες εξετάσεις θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων, στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα, όπως προέκυψε μετά την εν λόγω συγχώνευση.
mag 24.gr

H Xορωδία Μώλου στην 3η συνάντηση χορωδιών στη Δαύλεια(video)

Εικόνα
Η 3η συνάντηση χορωδιών στην πλατεία της Δαύλειας, στις 9 Ιουλίου 2016.
Έλαβαν μέρος οι χορωδίες Λειβαδιάς, Μώλου, Στυλίδας & Δαύλειας.

O Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Μώλου χορεύει παραδοσιακούς χορούς στην Παύλιανη(video)

Εικόνα
Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός σύλλογος Μώλου Φθιώτιδας χορεύει παραδοσιακούς χορούς στην Παύλιανη στις 13 Αυγούστου 2016. Στο κλαρίνο ο δεξιοτέχνης Νίκος Φιλιππίδης.

ΒΙΟΚΑ Αγίου Κωνσταντίνου-θέματα Δήμου Μώλου Αγιου Κων/νου...Άρθρο του Γιάννη Φραγκούλη

Εικόνα
ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ. ΚΩΝ-ΝΟΥ Προς τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Αγαπητέ κύριε Γκικόπουλε Ως οπαδός της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Μώλου - Άγιου Κωνσταντίνου και ως κάτοικος των Καμένων Βούρλων θεωρώ απαραίτητο να σας ενημερώσω για την λειτουργία του Δήμου, του Δημοτικού Συμβούλιου και τα προβλήματα των κατοίκων που δεν παίρνουν απάντηση. Στα τελευταία δημοτικά συμβούλια έχει ψηφιστεί από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβούλιου η προκήρυξη για την παραχώρηση του αλιευτικού καταφυγίου σε ιδιώτες, χωρίς το καταφύγιο να διαθέτει ούτε καν άδεια. Επίσης ψηφίστηκε η έγκριση της μελέτης του ΒΙΟΚΑ Αγίου Κωνσταντίνου η οποία εγείρει πολλά ερωτήματα κυρίως όσον αφορά την διαδικασία που ακολουθήθηκε στον τρόπο εύρεσης του γηπέδου κατασκευής αλλά και στην δυσκολία που υπάρχει να αδειοδοτηθεί και τρίτη απορροή στην παραλιακή ζώνη από τα Κ. Βούρλα μέχρι τον Λογγό καθώς υπάρχουν ήδη δύο (του ΒΙΟΚΑ Κ. Βούρλων και του παλιού Λεβέντη , σήμερα Intrakat). Hδημιουργί…