Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 14, 2014
Εικόνα
Νέο πενταετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων Εντάχθηκαν οι πρώτοι 1.041 παραγωγοί με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Νέο πενταετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων Ξεκινά το νέο πενταετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης – μετατροπής αμπελώνων με την απόφαση που υπέγραψε ο Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης για την ένταξη των πρώτων 1.041 δικαιούχων αμπελουργών οι οποίοι ενισχύονται με 10 εκατ.€.
Εικόνα
Ακαδημαική Φοιτητική Ταυτότητα πως κάνουν αίτηση οι πρωτοετείς Ακαδημαική Φοιτητική Ταυτότητα πως κάνουν αίτηση οι πρωτοετείς Μετά τις εγγραφές των πρωτοετών που ολοκληρώνοναι στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 οι εν λόγω φοιτητές θα πρέπει να κάνουν αιτήσεις για την Ακαδημαική Φοιτητική Ταυτότητα η οποία εδώ και δύο χρόνια έχει αντικαταστήσει το φοιτητικό πάσο και έχει ακριβώς την ίδια ιδιότητα. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής ιστοσελίδας που έχει αναπτύξει το υπουργείο Παιδείας academicid.minedu.gov.gr
Εικόνα
Εποχικό επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ αιτήσεις από 29 Σεπτεμβρίου Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για το εποχικό επίδομα ανεργίας για το 2014 Εποχικό επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ αιτήσεις από 29 Σεπτεμβρίου Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, ξεκινάει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr ,η υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ από τους δικαιούχους για το ειδικό εποχικό επίδομα ανεργίας. Η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τα τέλη Νοεμβρίου.
Εικόνα
Καταργείται ο νόμος Κατσέλη απο το 2016 Καταργείται ο νόμος Κατσέλη απο το 2016 Ο ερχομός του 2016 θα σημαίνει και το τέλος της ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων. Από το 2016 και με την προϋπόθεση βεβαίως ότι η οικονομία θα έχει εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, τόσο η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, όσο και ο νόμος Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα αντικατασταθούν από ένα αναμορφωμένο πτωχευτικό δίκαιο για τις επιχειρήσεις, αλλά πλέον και για τα φυσικά πρόσωπα.
Εικόνα
Αλλάζει και πάλι το σύστημα για τις Πανελλήνιες Αλλάζει και πάλι το σύστημα για τις Πανελλήνιες Σε αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2016 και στο νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τους μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου, ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου 4186/13 προχωρεί το υπουργείο Παιδείας.
Εικόνα
Στο 26,6% η ανεργία - Συντριπτικό το ποσοστό των μακροχόνια άνεργων
Στο 26,6% η ανεργία το β’ τρίμηνο του 2014, έναντι 27,8% του προηγούμενου τριμήνου και 27,3% του αντίστοιχου τριμήνου 2013, σύμφωνα με τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Aυτό που προκαλέι εντύπωση είναι το συντριπτικό ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων που δείνει ότι όποιος χάσει την δουλειά του δεν την ξαναβρίσκει.
Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία...κατά την εξεταζόμενη περίοδο ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.539.085 άτομα και των ανέργων σε 1.280.101.
Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 0,1% σε σχέση με το Α΄ Τρίμηνο του 2014. Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 4,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 3,6% σε σχέση με το β΄ Τρίμηνο του 2013.
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών διαμορφούμενο στο 52% την εξεταζόμενη περίοδο έναντι 59,2% το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, ενώ στις νέες γυναίκες φθάνει στο…
Εικόνα
Επιστροφή στην ύπαιθρο με μπόνους 50.000 ευρώ
Πρόγραμμα για την ενίσχυση των νέων που θέλουν να επιστρέψουν στην ελληνική ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.
Ο εθνικός φάκελος με τα κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για τον αγροτικό τομέα, προβλέπει ειδικά μέτρα στήριξης των νέων αγροτών, ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Με ορίζοντα εξαετίας, περισσότεροι από 18.000 νέοι πρόκειται να ενισχυθούν με πριμ ύψους έως 50.000 ευρώ για ένα επιχειρηματικό ξεκίνημα στην ύπαιθρο.
Συγκεκριμένα, 16.000 νέοι θα μοιραστούν ποσά ύψους 300 εκατ. ευρώ, για να εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελμα, ενώ περισσότερες από 2.000 νέες επιχειρήσεις, τα λεγόμενα «start-ups», που θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν στον αγροδιατροφικό τομέα θα χρηματοδοτηθούν με 100 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, όμως, το νέο εθνικό σχέδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που διαιρεί τη χώρα σε τρεις ζώνες και αναπροσαρμόζει τις αξίες των ατομικών δικαιωμάτων των Ελλήνω…
Εικόνα
ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν θα δεχθούν φοιτητές
Συγκεκριμένα, στο θέμα των μετεγγραφών στα ΑΕΙ/ΤΕΙ δεν αποκλείεται να υπάρξουν Τμήματα που θα αρνηθούν να δεχθούν το σύνολο των δικαιούχων μετεγγραφής, εάν οι διδάσκοντες κρίνουν ότι ο συνολικός αριθμός φοιτητών ξεπερνά τις δυνατότητες του Τμήματος.
Αυτό παραδέχθηκε χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνοντας (Τ/Σ ΣΤΑΡ): «Θα έχουμε περιπτώσεις όπου Τμήματα θα λένε “δεν τους δεχόμαστε”. Αυτά μου έλεγαν πρυτάνεις και πρόεδροι των ΤΕΙ ότι “θα παλέψουμε να τον εφαρμόσουμε, αλλά αν γίνει καμιά καταιγίδα και δεν μπορούμε να σηκώσουμε πάνω από έναν συγκεκριμένο αριθμό φοιτητών, που θα τους βάλουμε”;».
Το θέμα των μετεγγραφών θα συζητηθεί την προσεχή εβδομάδα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, και η διαδικασία θα ανοίξει -μετά και την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων- μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών, στις 26 Σεπτεμβρίου. Τα περιφερειακά ΤΕΙ αναμένεται να αντιμετωπίσουν οξύτατο πρόβλημα λόγω της φυγής φοιτητών …
Εικόνα
ΟΑΕΔ: Τα τέσσερα προγράμματα για 39.500 ανέργους «ανοίγουν» τον Σεπτέμβριο- Ακολουθούν 40.000 θέσεις Κοινωφελούς εργασίας μέχρι το τέλος του 2014
Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθούν τα τέσσερα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 39.500 ανέργων. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, προβλέπεται να γίνουν επιπλέον 40.000 προσλήψεις Κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι οποίες θα ανακοινώνονται σταδιακά μέχρι το τέλους του χρόνου. Τα τέσσερα προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα ξεκινήσουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου  θα αφορούν ανέργους με διάφορα προσόντα, οι οποίοι θα εργαστούν στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα: 1. Πρόγραμμα για 5.000 ανέργους από 25 έως 66 ετων με επιδοτούμενη εργασία σε επιχειρήσεις διάρκειας ενός έτους Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επιδοτεί με 450 ευρώ το μήνα το μισθολογικό κόστος του ανέργου στην επιχείρηση. Το πρόγραμμα ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες ενώ βρίσκεται στη φάση…
Εικόνα
Επίδομα μητρότητας για πρώτη φορά στις ελεύθερες επαγγελματίες Ισχύει εδώ και πολλά χρόνια για τις μισθωτές .
Η υπουργική απόφαση ορίζει το ύψος του επιδόματος στα 200 ευρώ μηνιαίως, το οποίο θα καταβάλλεται εφάπαξ και θα χορηγείται για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών Οι μητέρες ελεύθερες επαγγελματίες, ασφαλισμένες του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), θα εισπράξουν για πρώτη φορά επίδομα μητρότητας, όπως ισχύει εδώ και πολλά χρόνια για τις μισθωτές .
Η υπουργική απόφαση, την οποία υπέγραψε την Τετάρτη ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Αντώνης Μπέζας, ορίζει το ύψος του επιδόματος στα 200 ευρώ μηνιαίως το οποίο θα καταβάλλεται εφάπαξ και θα χορηγείται για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών.
Η αίτηση για τη χορήγησή του θα υποβάλλεται από την ασφαλισμένη μέσα σε έξι μήνες από την ημερομηνία του τοκετού.
«Η στρατηγική μας για την οικοδόμηση από την αρχή ενός αποτελεσματικού και δίκαιου κοινωνικού κράτος, χωρίς τα κενά, τις παραλείψεις…
Εικόνα
Αυξημένο κονδύλι για εκρίζωση αμπέλου Έως 1.456 ευρώ ανά στρέμμα φτάνει η ενίσχυση που προβλέπεται για αμπελουργούς που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα», για τη νέα σεζόν σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Από το 2014 έχει καταργηθεί το ηλικιακό όριο για τα επιλέξιμα αμπέλια, ενώ οι αιτήσεις υποβάλλονται από 1 Μαρτίου έως 15 Μαΐου.Από το 2014 έχει καταργηθεί το ηλικιακό όριο για τα επιλέξιμα αμπέλια, ενώ οι αιτήσεις υποβάλλονται από 1 Μαρτίου έως 15 Μαΐου.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το νέο πίνακα στρεμματικών ενισχύσεων, τα ποσά αυξάνονται για αμπελουργούς όλων των περιοχών, όσον αφορά την εκρίζωση και προετοιμασία του εδάφους και ορίζονται ως εξής: Περιφέρειες λιγότερο ανεπτυγμένες: Ορεινές, μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές: 1456 ευρώ Λοιπές περιοχές: 1261 ευρώ Λοιπές περιφέρειες: Ορεινές, μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές 1176 ευρώ Λοιπές περιοχές: 1021 ευρώ Υπενθυμίζεται πως…
Εικόνα
Τα ηλεκτρονικά… παράπονα τους στο δήμαρχο
Μέσω διαδικτύου οι κάτοικοι των Τρικάλων θα επισημαίνουν τις δυσλειτουργίες στις γειτονιές τους Τα παράπονά τους... ηλεκτρονικά θα μπορούν να υποβάλλουν στον δήμαρχο οι κάτοικοι των Τρικάλων, αποστέλλοντας μήνυμα στη διεύθυνση: parapona@trikalacity.gr.

Έτσι, ο κάθε πολίτης που διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο θα μπορεί να επισημαίνει στη δημοτική Αρχή δυσλειτουργίες στη γειτονιά του, να θέτει ζητήματα καθαριότητας, φωτισμού, κατάστασης δρόμων, να προτείνει λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν την περιοχή του, να ζητά παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα θέματα, αλλά και να επιδιώκει ορθή και άμεση -κατά το δυνατόν- παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Η παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση, όπως ανακοινώθηκε, σήμερα, από τον Δήμο Τρικκαίων, είναι ήδη σε λειτουργία. ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εικόνα
Ποια είναι η αξία του ακινήτου σας; Άρθρο του Απόστολου Αλωνιάτη Είναι γνωστό ότι κάθε απάντηση έχει την ερώτηση της. Είναι ακόμη γνωστό ότι κάθε ερώτηση δεν έχει, κατ ανάγκη, μία απάντηση. Μπορεί να μην έχει απάντηση ή να έχει παραπάνω από μία απαντήσεις. Για παράδειγμα η παραπάνω ερώτηση δεν έχει μία απάντηση. Πρέπει να προηγηθεί μία ερώτηση και μετά να δοθεί η πρέπουσα απάντηση. Σας μπερδέψαμε; Μα γιατί; Τα πράγματα είναι πολύ απλά... Η ερώτηση είναι: «Ποια είναι η αξία του ακινήτου σας;». Η απάντηση σε αυτό με  ερώτηση είναι «Για ποιο λόγο την θέλετε;». Ανάλογα με την απάντηση είναι και η αξία. Ας γίνουμε ποιο κατανοητοί. Για παράδειγμα ένα ακίνητο 93,50 τ.μ. με τιμή ζώνης 1.300 ευρώ, με παλαιότητα πάνω από  26 χρόνια με μία πρόσοψη, αλλά στον 3ο όροφο χωρίς κεντρική θέρμανση και ασανσέρ, για τον φόρο μεταβίβασης, έχει αντικειμενική αξία 65.122,79, για το ΕΤΑΚ 72.358,65 και για τον ΦΑΠ και για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α 76.167,00 ευρώ. Πως συμβαίνει αυτό; Μα είναι απλό... Οι ελ…
Εικόνα
Διαδραστικός χάρτης για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας...

Ένα πολύτιμο εργαλείο προκειμένου οι πολίτες να κατανοήσουν το μέγεθος του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας μέσω ΤΑΙΠΕΔ, παρέχει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.
Πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη με ...
τον ονομασία Παρατηρητήριο ΤΑΙΠΕΔ, όπου μπορεί κανείς να διαπιστώσει το μέγεθος των μελλοντικών αλλαγών και επιπτώσεων στον φυσικό πλούτο της χώρας, καθώς και την ευθεία σύγκρουση με τις περιβαλλοντικές αξίες του τόπου μας.
Συνολικά, στον διαδραστικό χάρτη της Ορνιθολογικής, απεικονίζονται 195 περιουσίες που είναι προς πώληση και αναφέρονται στο φυσικό περιβάλλον.
Για κάθε ένα σημείο των προς εκποίηση περιουσιών παρέχονται πληροφορίες που αφορούν στα στοιχεία που παρέχει το ΤΑΙΠΕΔ (εκτάσεις, ενδεικτική αξιοποίηση κ.ά.), σε περιβαλλοντική πληροφορία (επικάλυψη με δίκτυο Natura 2000, απόσταση από ακτογραμμή κ.ά.) καθώς και στις δημόσιες αρχές που είναι αρμόδιες για τις συγκεκριμένες περιουσίες (Δασαρχεία, Δ…
Εικόνα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συγκρότησης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     ΚαμέναΒούρλα, 15-9-2014 ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                                 Αριθμ. Πρωτ.: 15.877 ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συγκρότησης Δημοτικής Επιτροπής  Διαβούλευσης


            Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου, σύμφωνα με τον κανονισμό  λειτουργίας της Δημοτικής  Επιτροπής Διαβούλευσης, προσκαλεί  όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας , όπως:
α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων
στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
ι) δημοτών
να εκδηλώσουν το  ενδιαφέ…
Εικόνα
Οι χαρτογιακάδες του Δημοσίου – Ποιους «καρφώνει» το ΥΔΜΗΔ ότι αυξάνουν τη γραφειοκρατία (εγκύκλιος)
Τα ασφαλιστικά ταμεία, το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ΚΕ.Π.Α., τις υπηρεσίες που διενεργούν διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού / προμηθειών Δημοσίου, τα Αστυνομικά Τμήματα αλλά και την Εκκλησία «καρφώνει» το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης γιατί δεν εφαρμόζουν το νόμο για κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής πρωτότυπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων με αποτέλεσμα να συμβάλουν στην αύξηση της γραφειοκρατίας. Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του ΥΔΜΗΔ Θοδωρής Λιβάνιος γίνεται «υπόμνηση της υποχρέωσης εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 4250/2014», καθώς όπως τονίζεται έχουν γίνει πολλές καταγγελίες στο υπουργείο και στα ΚΕΠ ότι πολλές υπηρεσίες του Δημοσίου δεν τον τηρούν.
«Κατά τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων στους οποίους προέβη η Υπηρεσία μας διαπιστώθηκε ότι παρότι οι νέες ρυθμίσεις έχουν λάβει ευρεία δημοσιότητα και έχουν ενημερωθεί επαρκώς ο…
Εικόνα
Πώς να προσφύγετε κατά του ΕΝΦΙΑ «Καταιγίδα» από ενδικοφανείς προσφυγές για εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) αναμένεται να δεχθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, από φορολογούμενους που είτε θα θέλουν να προσφυγουν στα διοικητικά δικαστήρια κατά του φόρου, είτε θέλουν να καθυστερήσουν την πλήρη καταβολή του φόρου και να πληρώσουν αρχικά το μισό ποσό του ΕΝΦΙΑ.

Σημειώνεται πως όσοι λάβουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στις 22 Σεπτεμβρίου και θέλουν να καταφύγουν στα δικαστήρια για τη φορολογική διαφορά με το Δημόσιο θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν έως τις 22 Οκτωβρίου και το αργότερο έως την 1η Νοεμβρίου ενδικοφανή προσφυγή στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών. Με την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής, θα βεβαιωθεί άμεσα το 100% του ΕΝΦΙΑ, ωστόσο ο φορολογούμενος θα προκαταβάλει μόνον το 50% του βεβαιωμένου φόρου. Εάν μ…
Εικόνα
Τι ισχύει για την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας Τι ισχύει για την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας Στις περιπτώσεις ασθένειας του εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, δεν προβλέπεται ρητά από τον νόμο κάποια ιδιαίτερης μορφής άδεια, η οποία να έχει θεσπιστεί αυτοτελώς
για αυτό τον σκοπό. Όλοι γενικά οι μισθωτοί, δηλαδή άσχετα αν πρόκειται για υπαλλήλους ή εργατοτεχνίτες, στις περιπτώσεις όπου, δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους έπειτα από (10) ημέρες τουλάχιστον
παροχής εργασίας συνεπεία σπουδαίου λόγου (λ.χ. ασθένειας), που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά τους, δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους τον μισθό του χρόνου της αποχής από την εργασία τους
Εικόνα
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Φθιώτιδας

Ἀνακοινώνεται στό χριστεπώνυμο πλήρωμα ὅτι ξεκίνησαν οἱ ἐγγρα­φές στή Σχολή Βυζαντινῆς Μουσικῆς «Γερμανός ὁ Μελωδός» τῆς Ἱε­ρᾶς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.
Οἱ ἐγγραφές γίνονται ἀπό Δευτέρα ἕως Πέμπτη στά γραφεῖα τῆς Σχολῆς (Χαντζοπούλου 11 και Σατωβριάνδου) ἀπό τίς 4:00 ἕως τίς 9:00 τό ἀπό­γευμα.
Τά μαθήματα στή Σχολή πραγματοποιοῦνται καθημερινά ἀπό ἔμπειρους καί παι­δα­γωγικά ἐκπαιδευμένους καθηγητές, μέ βάση ἕνα σταθερό σύστημα ἀξιῶν, μέ εἰδικές συμ­βολικές τιμές γιά τούς μαθητές καί φοιτητές καί μέ στόχο τήν προβολή τῆς μουσικῆς μας παράδοσης καί τήν ἀνάδειξη νέων ἱεροψαλτῶν.
Οἱ ἀπόφοιτοι τῆς Σχολῆς ἔχουν τή δυνατότητα ἀπόκτησης πτυχίου καί διπλώ­μα­τος ἀναγνωρισμένου ἀπό τό κράτος, μέ τό ὁποῖο μποροῦν νά διδάξουν στήν δημόσια καί ἰδιωτική ἐκπαίδευση. Ἐπίσης ἔχουν τήν δυνατότητα ἐκμάθησης ὁποιουδήποτε παρα­δο­σια­κοῦ ὀργάνου στό τμῆμα παραδοσιακῆς μουσικῆς τῆς Σχολῆς.
Ἐπιπλέον γιά τούς μαθητ…
Εικόνα
Οι αγώνες 2ης αγωνιστικής στην Φθιώτιδα – Παμμωλιακός-Κηφισσός 20/9/2014 Ξεχωρίζει το Αρης Αγίου Κωνσταντίνου-Καμένα Βούρλα

Πολλά τοπικά ντέρμπι επιφυλάσσει  η 2η  αγωνιστική της Α Φθιώτιδας στο ποδόσφαιρο το Σάββατο στις 20 Σεπτεμβρίου 2014. Ξεχωρίζει  βέβαια περισσότερο η μάχη του Άρη Αγίου Κωνσταντίνου με τα Καμένα Βούρλα  που αποτελεί πλέον ένα κλασικό τοπικό ντέρμπι για τον Δήμο Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου και αναμένεται να συγκεντρώσει πολύ κόσμο.
Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
Εικόνα
Τα 6+1 πρώτα βήματα που θα πρέπει να κάνουν οι νέες δημοτικές αρχές, σχετικά με το ΕΣΠΑ #Ράλλης Γκέκας, Δρ. Οικονομικών ΟΤΑ Πρόσφατα ανακοινώθηκαν οι προτάσεις για την αρχιτεκτονική των περιφερειακών και τομεακών επιχειρησιακών προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ. Οι προτάσεις αυτές δεν αναμένεται να παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις, σε σχέση με το τελικό κείμενο. Tο νέο ΕΣΠΑ έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν από το προηγούμενο. Ένα από αυτά είναι ο έντονα ανταγωνιστικός του χαρακτήρας. Το κάθε έργο που θα επιλεγεί θα πρέπει,  όχι μόνο να εντάσσεται στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων και προδιαγραφών του, αλλά να είναι επεξεργασμένο και ώριμο ώστε να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό. Οι πρόσφατα εκλεγμένες δημοτικές αρχές καλούνται να υλοποιήσουν τα οράματα για τα οποία εκλέχθηκαν, σε ένα περιβάλλον χρηματοδοτικής ανομβρίας. Θα πρέπει να συνδυάσουν τα πολιτικά τους οράματα με τις δυνατότητες χρηματοδότησης που παρέχει κυρίως το νέο ΕΣΠΑ και παράλληλα να προετοιμαστούν, ώ…
Εικόνα
Πώς θα πάρετε σύνταξη αν χρωστάτε στα Ταμεία Οφειλές ύψους έως 20.000 ευρώ προς τον ΟΑΕΕ και 15.000 ευρώ προς τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία, συμψηφίζονται και παρακρατούνται σε έως και 40 μηνιαίες δόσεις, από τους υποψήφιους συνταξιούχους, ακόμη κι αν έχουν διαδοχική ασφάλιση.

Τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθούν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί που συμμετέχουν στη διαδικασία, καθορίζει υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με αυτή, το οφειλόμενο ποσό θα παρακρατείται από τον φορέα που απονέμει τη σύνταξη, σε έως και 40 μηνιαίες δόσεις, και θα αποδίδεται στα άλλα ταμεία στα οποία υφίσταται οφειλή. Για ποσό οφειλής μεγαλύτερο των 20.000 ευρώ για τον ΟΑΕΕ και 15.000 ευρώ στα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία, ο υποψήφιος συνταξιούχος οφείλει να εξοφλήσει το επιπλέον ποσό εφάπαξ. Στην περίπτωση δε που η συγκεκριμένη οφειλή είναι ληξιπρόθεσμη, πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ όλο το ποσό. Μόνο τότε, θα εκδίδεται βεβαίωση του χρόνου ασφάλισης και…
Εικόνα
Φοιτητικό επίδομα: Εγκρίθηκε το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ
Καλά είναι τα νέα για οικογένειες που τα παιδιά τους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, αφού το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε πιστώσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, «σήμερα, σε συνέχεια σχεδίου του υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, και σχετικού αιτήματος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, υπέγραψε ενίσχυση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων με πιστώσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό του Κρατικού Προϋπολογισμού».
Η ενίσχυση αυτή αφορά στην καταβολή στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος σε οικογένειες που τα παιδιά τους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και η ανάγκη προέκυψε από την ένταξη εφέτος μεγαλύτερου αριθμού δικαιούχων φοιτητών.
Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα, στο πλαίσιο των δ…