Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 22, 2015

Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή της Α΄ Φθιώτιδας(ΜΩΛΟΣ –ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ...3-1)

Εικόνα


Γράφτηκε από τον/την Κώστας Αποστολόπουλος Η 13η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας Φθιώτιδας δεν αποδείχτηκε γούρικη για την ομάδα της Στυλίδας, αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άρη στον Άγ. Κων/νο, μένοντας στο 0-0, μετά από ένα άχρωμο ματς, χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται στα τελευταία λεπτά με 10 παίκτες.
Έτσι η Μαλεσίνα 2008 που νίκησε στη Λάρυμνα το Καλαπόδι, με δύο γκολ στο α' ημίχρονο, πέρασε πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού 1β. μπροστά από το συγκρότημα του Γιάννη Περιβολιώτη που διατήρησε για άλλη μια αγωνιστική το αήττητο, αλλά και από την Ένωση Δυτ. Φθιώτιδας η οποία κέρδισε στα Καμένα Βούρλα, το τοπικό συγκρότημα, με δύο τέρματα του Μίλτου Μπουγιώτα και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής την κορυφή.
Εύκολα πέρα…

;Αγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Τράκαρε με άλογο και τραυματίστηκε σοβαρά

Εικόνα
Συνέβη στην παλαιά εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών, κοντά στον Άγιο Κωνσταντίνο - Σε νοσοκομείο της Αθήνας διακομίστηκε βαριά τραυματισμένη η 57χρονη οδηγός, ενώ το άλογο σκοτώθηκε επί τόπου. Το τροχαίο έγινε στις 6:30΄ το απόγευμα της Παρασκευής στην παλαιά εθνική οδό, όπου η άτυχη γυναίκα, κινούταν από Άγιο Κωνσταντίνο προς Λογγό.
Την ώρα εκείνη είχε ψιλόβροχο και είχε πέσει το σκοτάδι. Η 57χρονη οδηγός είδε ξαφνικά μπροστά της ένα άλογο. Η σύγκρουση με το τεράστιο ήταν αναπόφευκτη. Η 57χρονη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες...http://www.lamiareport.gr

Βοηθήματα χρηματικού ποσού 1.000 € σε 1.500 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες

Εικόνα
«ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ 1.500 ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ»

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων σε 1.500 Πολύτεκνες Αγρότισσες Μητέρες, του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ και ξεκινά την 23.11.2015 και θα διαρκέσει μέχρι και την 4.12.2015.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, ασφαλιστικά ενήμερες (ή ενταγμένες σε ρύθμιση καταβολής των ασφαλιστικών οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης) ή αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους του ΟΓΑ, που έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Όλα τα ανωτέρω ανα…

Έρχονται οι αυτόματες ρυθμίσεις για όλα τα δάνεια. Πως θα "γκρουπάρονται" οι δανειολήπτες

Εικόνα
Με στόχο να μην “κοκκινίσουν” περισσότερα δάνεια στεγαστικά και επιχειρηματικά θα εισάγονται τυποποιημένες διαδικασίες ανάλογα με το είδος του δανείου, το υπόλοιπο της οφειλής και αν είναι ενήμεροι ή όχι όσοι έχουν δάνεια
Σε... καθεστώς αυτόματων ρυθμίσεων για όλα ανεξαιρέτως τα δάνεια ενήμερα και σε καθυστέρηση μας εντάσσει ο νέας γενιάς Κώδικας Δεοντολογίας που ετοιμάζει η τράπεζα της Ελλάδος.
Ο νέος Κώδικας, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας θα “πατάει”, όπως αποκαλύπτει το “Έθνος” πάνω σε ήδη δοκιμασμένα και αποτελεσματικά μοντέλα ρυθμίσεων και θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2016.
Πηγές σημειώνουν στην εφημερίδα πως πλέον οι δανειολήπτες θα “γκρουπάρονται” ανάλογα με το είδος του δανείου, το υπόλοιπο οφειλής αν είναι ενήμεροι η όχι. Σε αυτό βοηθά και η κατηγοριοποίηση των δανείων σε καθυστέρηση, την οποία έχει ολοκληρώσει η ΤτΕ.
Για παράδειγμα, ένας δανειολήπτης που έχει αποπληρώσει το ήμισυ του στεγαστικού του και …

Ορεινή Πεζοπορία στη Κνημίδα (Κορυφή Αέρας 865μ.), Διάσχιση σε συνεργασία με το Π.Ο.Α.

Εικόνα
Κυριακή : Συνάντηση στην Ανατολική είσοδο Αγίου Κων/νου στις 9:30π.μ. Προώθηση με αυτοκίνητα στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Ανάβαση από το μονοπάτι των χωρικών μέσα σε πευκοδάσος έως το Μέγα Ρέμα. Πορεία προς καταρράκτες, Γεφυράκι και κορυφή Κοτρώνα.

Από μονοπάτι ανάβαση στην κόψη του Αέρα και στην κορυφή Αέρας (865μ.). Κατάβαση από δρυόδασος (μη εμφανές μονοπάτι) στο εκκλησάκι του Άγιου Νέστορα. Πορεία σε εμφανές μονοπάτι προς Κλεφτόβρυση, Φακίτσα και σπηλιά του Κοκκινόβραχου. Ανάβαση από Αντρειωμένη Πατησιά στο Γιαννάκη και κατάβαση στον οικισμό Άλογο των Καμένων Βούρλων.

Εύκολη διαδρομή. Β.Δ.: 1, Ω.Π.: 5-6, Υ.Δ.950μ. - Μήκος 10χλμ. περίπου

Προαιρετικά : χαλαρωτικό μπάνιο στις πηγές Κουνιαβίτη ή Καλλυντικών.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 28/11/2015

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Κωστής Πετρόπουλος Τηλ. 69768910932).
2). Βαρβάρα Βλαβιανού

Ιδρυση Εθνικού Πάρκου των Προστατευόμενων Περιοχών Οίτης, Σπερχειού και Μαλιακού», του Στέφανου Σταμέλλου

Εικόνα
Ίδρυση Εθνικού Πάρκου των Προστατευόμενων Περιοχών
Οίτης, κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού κόλπου
Του Στέφανου Σταμέλλου* Θεωρούμε ότι υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες σήμερα για την ίδρυση του Εθνικού Πάρκου των Προστατευόμενων Περιοχών της Οίτης, της κοιλάδας του Σπερχειού και του Μαλιακού κόλπου.
Επισημαίνουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή Λαμίας έχει θεσμοθετηθεί ένα ευρύ δίκτυο προστατευόμενων περιοχών. Αναφερόμαστε στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης, στις περιοχές του Δικτύου NATURA 2000, τις Ζώνες Ειδικής Προστασίας και Ειδικές Ζώνες Διατήρησης για τα πουλιά και το Θαλάσσιο Καταφύγιο στο Λιβάρι του Μαλιακού (κωδ GR2440002, 3, 4, 5, 6, 7 & GR103 και GR104). Σήμερα εκτός από τον Εθνικό Δρυμό της Οίτης, που εποπτεύεται και προστατεύεται από τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού, όλες οι άλλες περιοχές - παρ’ ότι έχουν στενή αλληλεξάρτηση και σύνδεση τόσο από άποψη γεωγραφίας όσο και από άποψη βιοποικιλότητας - είναι σε πλήρη εγκατάλειψη και απροστάτευτες.

Αυτές οι περιοχ…

Εισφορές ΟΓΑ: Αυξήσεις «φωτιά» για 350.000 αγρότες

Εικόνα
«Φουσκωμένες» ασφαλιστικές εισφορές κατά 50 ευρώ περίπου θα κληθούν να καταβάλλουν έως 350.000 αγρότες... μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, εν μέσω φημολογίας ότι ίσως υπάρξει σχετική παράταση μετά από πολλαπλά αιτήματα βουλευτών και φορέων.   Αιτία διάταξη νόμου που επιβάλλει ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία, κάθε τριετία.

Με δεδομένο ότι ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε το 2011 (ν.3986) και εφαρμόστηκε το 2012, φέτος πρέπει να γίνει πράξη η συγκεκριμένη επιλογή ανώτερης κατηγορίας ασφάλισης, άρα και να καταβληθούν υψηλότερα ασφάλιστρα. Συγκεκριμένα, από τους περίπου 620.000 ασφαλισμένους του ΟΓΑ, υπάρχουν 400.000 οι οποίοι είχαν υπαχθεί στη 2η ασφαλιστική κατηγορία. Από αυτούς, υπολογίζεται ότι 350.000 ασφαλισμένοι υπάγονται αυτόματα στην 3η κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι, ενώ έως τώρα κατέβαλλαν 425,58 ευρώ το εξάμηνο, στο εξής θα πρέπει να καταβάλλουν 477,06 ευρώ.  

Άρα θα υποστούν μια αύξηση 51,48 ευρώ ή 12%. Το χειρότερο είναι ότι τις τσουχτερές ασφαλιστικές εισφορές, οι αγρότες θα πρέ…

Οι προσλήψεις αναπληρωτών φέτος (μέχρι Πέμπτη 26/11)

Εικόνα
ypourgeio

Διαβάστε περισσότερα: ypourgeio

Διαβάστε περισσότερα: Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε φέτος σε προσλήψεις 22.616 αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έναντι 18.469 πέρσι (+22,4%). Συγκεκριμένα:
Στα σχολεία Ειδικής Αγωγής, προσλήφθηκαν 2.468 για το ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, έναντι 1.244 πέρσι (+49,59%). Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, έχουν προσληφθεί μέχρι χθες 12.280 αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί, δηλαδή 222 περισσότεροι από όσους είχαν προσληφθεί ολόκληρη την περσινή χρονιά και απομένουν άλλες 880 προσλήψεις. Συνολικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αναμένεται να προσληφθούν φέτος 13.160 αναπληρωτές, έναντι 12.161 πέρσι (+9,1%). Στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο αριθμός των προσλήψεων αναπληρωτών θα ανέλθει φέτος στους 5.965, έναντι 5.164 πέρσι (+15,5%). Προσλήψεις αναπληρωτών Tweet
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο »

Αυτός είναι ο Έλληνας δάσκαλος. Πόσο δουλεύει, πόσο αμείβεται σε σχέση με τους ξένους συναδέλφους του

Εικόνα
Written by GoLamia Η εικόνα των Ελλήνων δασκάλων και καθηγητών στον πλανήτη σύμφωνα με την μελέτη του ΟΟΣΑ για το 2015.
Διαβάστε τι πραγματικά συμβαίνει σύμφωνα με τα στοιχείαΕάν θα έπρεπε να συμπτύξουμε σε μία πρόταση την, 568 σελίδων, έκθεση του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση, σε ότι αφορά τους δασκάλους και τους καθηγητές στην χώρα μας αυτή θα ήταν: είναι ηλικιωμένος, πληρώνονται λιγότερο από τον μέσο όρο, έχασαν τα περισσότερα χρήματα στην κρίση και δουλεύουν με λιγότερα παιδιά και λιγότερες ώρες.

Σύμφωνα με το παράρτημα της έκθεσης που αφορά την Ελλάδα, σχεδόν οι μισοί δάσκαλοι (49%) που εργάζονται στην βασική εκπαίδευση είναι άνω των 50 και μόνο το 1% είναι κάτω των 30 ετών. Η τάση είναι παρόμοια στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου το 39% των καθηγητών είναι 40 – 49 χρονών.Σε πραγματικούς όρους οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών είναι σημαντικά χαμηλότεροι συγκρινόμενοι με αυτούς των άλλων συναδέλφων τους στις χώρες του ΟΟΣΑ σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Με …

Ποδοσφαιρικό διήμερο στα γήπεδα της Φθιώτιδας -ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ -ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ

Εικόνα
inShare 13η αγωνιστική Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας
Σάββατο 28-11-2015 ΩΡΑ: 15.00
Αγώνας: ΜΑΛΕΣΙΝΑ –ΚΑΛΑΠΟΔΙ ΓΗΠ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
Διαιτητής: ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ
Βοηθοί: ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ -ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
Αγώνας: ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΑ-ΕΝΩΣΗ 2010 ΓΗΠ ΑΓ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Διαιτητής: ΜΠΛΟΥΝΑΣ
Βοηθοί: ΔΟΣΚΟΡΗΣ -ΛΙΤΟΣΕΛΙΤΗΣ
Αγώνας: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ-ΑΤΑΛΑΝΤΗ
Διαιτητής: ΚΟΥΡΕΜΑΔΑΣ
Βοηθοί: ΚΑΚΛΗ ΙΦ- ΑΥΓΕΡΗΣ
Αγώνας: ΚΗΦΙΣΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
Διαιτητής: ΤΖΟΒΑΡΑΣ
Βοηθοί: ΚΑΛΥΒΑΣ Β-ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αγώνας: ΑΣΤΗΡ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ
Διαιτητής: ΛΑΘΥΡΗΣ
Βοηθοί: ΚΟΜΗΤΗΣ-ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ Κ
Αγώνας: ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ -ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ
Διαιτητής: ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Βοηθοί: ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ-ΜΠΕΛΛΗΣ
Αγώνας: ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ -ΡΑΧΕΣ
Διαιτητής: ΚΟΥΔΑΣ
Βοηθοί: ΚΟΥΤΣΟΒΟΥΛΟΣ -ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Αγώνας: ΑΡΗΣ ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ -ΣΤΥΛΙΔΑ
Διαιτητής: ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ
Βοηθοί: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Σ -ΤΣΙΛΙΚΑ
Αγώνας: ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ –ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΟ
Διαιτητής: ΞΑΡΧΑΣ
Βοηθοί: ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ Φ-ΖΙΩΓΑΣ

10η αγωνιστική Β΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας
Σάββατο 28-11-2015 ΩΡΑ: 15.00
Αγώνας: ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ –ΑΓΡΟΤΗΣ ΤΡΑΓΑΝΑΣ
Διαιτητής: ΧΑΝΗΣ
Βοηθοί: ΠΙΛΑΤΟΣ-ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Αγώνας…

ΑΠΟΧΩΡΕΙ Ο ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Β' ΕΘΝΙΚΗΣ !!

Εικόνα
efthia.gr Ανέβηκε πριν από λίγο στην επίσημη σελίδα του ΠΑΣ Λαμία...
"Ο μεγαλομέτοχος Πανουργιάς Παπαϊωάννου ανακοινώνει ότι η Π.Α.Ε Λαμία αποχωρεί από το πρωτάθλημα. Κύριοι της Κ.Ε.Δ. να χαίρεστε το πρωτάθλημα και τους διαιτητές σας" !

ΟΑΕΕ: Μειώνονται οι εισφορές για 750.000 ασφαλισμένους

Εικόνα
Αλλάζουν όλα στον ΟΑΕΕ με το υπ. Εργασίας να εξετάζει να καθιερώσει ένα κατώτατο υποχρεωτικό ποσό ασφαλιστικής κάλυψης το οποίο θα κυμαίνεται από 150-200 € το μήνα.

Κατώτατο υποχρεωτικό ποσό ασφαλιστικής κάλυψης στο ύψος των 150 ως 200 ευρώ το μήνα και από εκεί και πάνω εισφορές ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα εξετάζει να καθιερώσει το υπουργείο Εργασίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ.Η ιδέα του υπολογισμού εισφορών με βάση τον τζίρο φαίνεται ότι εγκαταλείπεται οριστικά, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, και πλέον με το νέο σύστημα οι εισφορές για 750.000 ελεύθερους επαγγελματίες θα συνδεθούν και θα υπολογίζονται με βάση το πραγματικό τους εισόδημα, αλλά με ένα ελάχιστο ποσό εισφοράς ίδιο για όλους.Από εκεί και πάνω ο καθένας θα πληρώνει με βάση τι δηλώνει. Μικρό εισόδημα-χαμηλή εισφορά, μεγαλύτερο εισόδημα-μεγαλύτερη εισφορά.Το κλειδί στον ανασχεδιασμό των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο θα προσδιορισ…

Πότε θα καταβληθεί φέτος το δώρο Χριστουγέννων

Εικόνα
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται Δώρα Εορτών Ολόκληρη η οφειλόμενη ετήσια άδεια ανάπαυσης και το επίδομα αδείας πρέπει να χορηγηθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Ενδεχόμενη συμφωνία για μη χορήγηση της ετήσιας άδειας είναι άκυρη.Σύμφωνα με το Κέντρο  Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ, http://www.kepea.gr/)  σε περίπτωση που ο εργοδότης αρνείται να χορηγήσει την ετήσια άδεια ανάπαυσης, τότε οφείλει την πληρωμή της σε χρήμα με προσαύξηση 100%.

Τον Δεκέμβριο, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχουν την τύχη να δικαιούνται επίσης εκτός από υπόλοιπο αδείας και δώρο Χριστουγέννων. Το κέντρο πληροφόρησης  ενημερώνει πως καταβάλεται για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, όπως είναι εκείνοι που δουλεύουν με συμβάσεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασία, αλλά και τι μπορούν …

Νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ

Εικόνα
Στα 7,4 εκατ. ευρώ τα κέρδη της επόμενης κλήρωσης Νοέμβριος 26 2015 22:59 Νέο τζακ-ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι:
18, 22, 23, 25, 37 με Τζόκερ τον αριθμό 14
Τα αποψινά κέρδη συνοψίζονται ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ   ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ       ΚΕΡΔΗ
   5+1               -    ΤΖΑΚ ΠΟΤ
    5                      5                         78.824,81
   4+1                   7                         22.500,00
    4                      1.146                  50,00
   3+1                   3.227                  50,00
    3                      58.168                2,00
   2+1                   42.745                2,00
   1+1                   187.278              1,50

Υπ. Παιδείας: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ

Εικόνα
Δέκα χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Φίλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα  Η ηγεσία του υπουργείου επανέλαβε τις εξαγγελίες της για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να μην υπάρχει εξάρτηση από το ΕΣΠΑ, ενώ η κ. Αναγνωστοπούλου, έκανε λόγο για 500 επιπλέον προσλήψεις μέσα στο 2015 και για 1.000 το 2016, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Παράλληλα ο υπουργός μίλησε ανοιχτά για την αναγκη έναρξη του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο στη συμμετοχή στο διάλογο όχι μόνο των φορέων, αλλά και των ίδιων των εκπαιδευτικών. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο διάλογος θα αφορά το σύνολο της εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική ηλικία και το δημοτικό και προχωρώντας στο γυμνάσιο, το λύκειο -και την αναβάθμιση και αυτονομία του- και, εν τέλει, τα πανεπιστήμια, καθώς και έναν νέο τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια.
Επίσης, στο πλαίσιο του διαλόγου, υπάρχει η πρόθεση…

Στερεά Ελλάδα: Η διάλυση του ΣΔΟΕ και η έλλειψη προσωπικού κυριάρχησαν στη Γ.Σ. των εφοριακών (ΦΩΤΟ)

Εικόνα
Τεράστια αναστάτωση επικρατεί στους εργαζόμενους των οικονομικών υπηρεσιών για την επικείμενη διάλυση του ΣΔΟΕ και την μετακίνηση του προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες που αποτελεί δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο 3ο μνημόνιο...

Το θέμα της κατάργησης του ΣΔΟΕ κυριάρχησε και στη χθεσινή γενική συνέλευση του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Λαμία με την παρουσία για πρώτη φορά στα χρονικά γενικών συνελεύσεων του κλάδου σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στο υπουργείο Οικονομικών, έξω από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η διάσπαση του υπουργείου Οικονομικών και η διάλυση του ΣΔΟΕ.  Στην ομιλία της η πρόεδρος της Ομοσπονδίας χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση που επικρατεί στις εφορίες με την έλλειψη προσωπικού, τον όγκο των υποθέσεων και …

Παράταση για τις εισφορές ΟΓΑ - Πληρώνονται οι επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Εικόνα
Παράταση για τις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ αλλά και άμεση πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις βοσκίσιμες γαίες.
«Είχα μια συνεννόηση χθες με τον Πρόεδρο του ΟΓΑ, θα δοθεί σχετική παράταση και βεβαίως λαμβάνοντας υπόψη ότι τις προσεχείς άμεσα θα έλεγα ημέρες θα υπάρχει καταβολή των ενισχύσεων οπότε θα δοθεί η δυνατότητα για να τακτοποιηθούν αυτές οι οφειλές», δήλωσε ο Β. Αποστόλου.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την πληρωμή από τους αγρότες των ασφαλιστικών εισφορών τους προς τον ΟΓΑ λήγει την 30η Νοεμβρίου.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sperchios.com/news/paratasi-gia-tis-eisfores-oga-plironontai-oi-epidotiseis-toy-opekepe/

Δείτε τα ένσημά σας σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με ένα… κλικ

Εικόνα
Πρόσβαση στα 21 τελευταία ασφαλιστικά έχουν από τις 29 Δεκεμβρίου 5.600.000 ασφαλισμένοι μέσω της ιστοσελίδας www.atlas.gov.gr.
Το Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» είναι το σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης που συγκεντρώνει την Ασφαλιστική Ιστορία και την Ασφαλιστική Ικανότητα για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας. Ειδικότερα, με το «ΑΤΛΑΣ»: Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων στο οποίο καταγράφονται τόσο οι άμεσα όσο και οι έμμεσα ασφαλισμένοι.Συγκεντρώνεται για πρώτη φορά η ασφαλιστική ιστορία ανά ασφαλισμένο δημιουργώντας έτσι τον Ψηφιακό Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης, μια μορφή ηλεκτρονικού ασφαλιστικού «βιογραφικού».Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων περίθαλψης και καταργείται η θεώρηση των βιβλιαρίων.Ψηφιοποιείται και μηχανογραφείται όλο το κανονιστικό πλαίσιο της θεμελίωσης και απονομής συντάξεων.Ασφαλιστικό Βιογραφικό
Στο Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας» θα ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους ΦΚΑ της χώρας.
Στην π…

Φωτογραφίες & βίντεο από τον αγώνα Στυλίδα-Παμμωλιακός

Εικόνα
Άνετη επικράτηση με σκορ 5-1 της Στυλίδας μέσα στο γήπεδο της με αντίπαλο τον Παμμωλιακό, στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Α’ Φθιώτιδας
Τα γκολ για τη Στυλίδα  έβαλαν οι Καραπέτσας Γ.(20′),Κωτίτσης (21′), Λάγιος (45′ & 61′ και τα 2 με πέναλτι),Λιανός Γ.(71′) και για τον Παμμωλιακό ο Σπ.Ευσταθίου(40′)
Δείτε βίντεο & φωτογραφίες του αγώνα από το stilida.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩhttp://stilida.com/a8litika/foto-video-apo-agwna-stylida-pammwliakos/

Εκτός λειτουργίας το Taxisnet στις 28 και 29 Νοεμβρίου

Εικόνα
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης έχει προγραμματίσει εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης έχει προγραμματίσει εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στις υπολογιστικές υποδομές της, για το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Νοεμβρίου 2015.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών, δεν θα είναι προσβάσιμα τα portals www.gsis.gr και www.minfin.gr και κατά συνέπεια, δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου.

Πλειστηριασμοί: Οροι και προϋποθέσεις για προστασία

Εικόνα
Υποχρεωμένοι να είναι συνεργάσιμοι με τις τράπεζες όσοι διεκδικούν προστασία της πρώτης κατοικίας. Ποια είναι η διαδικασία. Πώς λειτουργεί η κάλυψη, πότε πληρώνει το κράτος και πότε χάνεται το όφελος. Τι προβλέπει το νομοσχέδιο. Χωρίς να υπάρχει σαφής αναφορά σε διαγραφή χρέους, κατατέθηκε νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το άρθρο 15 του οποίου καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την προστασία της κύριας κατοικίας από τον πλειστηριασμό.
Στο νομοσχέδιο γίνεται πάντως σαφές πως ο οφειλέτης υποχρεούται καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας του παρόντος νόμου, όπως επίσης και κατά τη διάρκεια της τριετούς περιόδου χάριτος, να επιδεικνύει τη συμπεριφορά συνεργάσιμου δανειολήπτη.
Ειδικότερα, έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018 θα έχουν δυνατότητα οι οφειλέτες να υποβάλλουν στο δικαστήριο πρόταση εκκαθάρισης, ζητώντας να εξαιρεθεί από την εκποίηση βεβαρημένο ή με εμπράγματη ασφάλεια ακίν…