Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 16, 2017

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Εικόνα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

REAL NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


ΤΟ ΧΩΝΙ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRANEWS

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣEΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥΗ Αιγύπτια ντάνσερ Αναστασία Γιούσεφ χόρεψε στο Μώλο(φωτο)

Εικόνα
Η Αναστασία Γιούσεφ, χόρεψε, το βράδυ της Τετάρτης 19/4, στο Night Club Game Over , στo Μώλο. Δείτε τις φωτογραφίες απο Dimitris Kollimenos Photography/Retouching - Δημήτρης Κολλημένος

Αυτό είναι το ΔΣ του Νοσοκομείου Λαμίας

Εικόνα
Διοικητής & Πρόεδρος ο Παναγιώτης Ζυγούρης Σε μία πολύ δύσκολη χρονικά στιγμή που το ΓΝ Λαμίας βάλλεται από παντού, έρχεται από το υπουργείο Υγείας, το ΦΕΚ διορισμού του ΔΣ. Μετά από ένα χρόνο σχεδόν «μοναξιάς» και αφού πρώτα απέκτησε Αναπληρωτή (6/4), ο Παναγιώτης Ζυγούρης αποκτά και ΔΣ με τον ίδιο να παραμένει επικεφαλής της όποιας προσπάθειας βελτίωσής του. Σε αυτό υπάρχουν γνωστά πρόσωπα και υποψήφιοι στην τοπική αυτοδιοίκηση με το ΣΥΡΙΖΑ (Γιώτας, Κούτρας) αλλά και πρώην συνεργαζόμενοι και πλέον ανεξάρτητοι, όπως ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Στασινός. Με την ελπίδα ότι θα βοηθήσουν ουσιαστικά για κάτι καλύτερο στο σημαντικότερο υγειονομικό ίδρυμα της Περιφέρειας Στερεάς, σας παρουσιάζουμε το ΔΣ: 1. ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αλεξάνδρου, Πτυχιούχος του Τμήματος Ιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, ως Πρόεδρος.
2. ΓΙΩΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευαγγέλου, Μηχανολόγος – Μηχανικός, με αναπληρωτή του…

Στις 28 Απριλιου η πληρωμη του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Εικόνα
Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 40.945.782,86 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής μηνός Απριλίου 2017 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 187.187.

Αυτό προβλέπει σχετική απόφαση την οποία υπογράφει η υπ. Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Σημειώνεται ότι η πίστωση του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου 2017 και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους την επομένη.

Απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές

Εικόνα
Η αδικαιολόγητη αδιαφορία και ολιγωρία της Κυβέρνησης έχει ως συνέπεια να βρίσκονται στον αέρα περίπου 800 εργαζόμενοι και 118.000 ωφελούμενοι να είναι αντιμέτωποι με ακραία φτώχεια
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την μη παροχή υπηρεσιών και βοήθειας σε 118.000 ωφελούμενους. Ταυτόχρονα διατυπώνει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες και χωρίς συμβάσεις 2 μήνες.
Με αφορμή τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη ο Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ δήλωσε: «Παρά τα συνεχή αιτήματα που διατυπώσαμε το προηγούμενο διάστημα τόσο τα υπουργεία, όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στον οποίο απευθυνθήκαμε με επιστολή μας, δεν έχουν αναλάβει καμία σχετική πρωτοβουλία. Η αδικαιολόγητη ολιγωρία της Κυβέρνησης έχει ως συνέπεια να βρίσκονται στον αέρα περίπου 800 εργαζόμενοι και 118.000 ωφελούμενοι από τα προγράμματα. Ζητούμε από την Κυβέρνηση να μας πει πότε θα πληρωθούν οι ερ…

Ο ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΑΛΙΑΚΟ

Εικόνα
Σε νεκρή θάλασσα απειλεί να μετατρέψει τον Μαλιακό κόλπο η συνεχιζόμενη ρύπανση από βιομηχανικά και αστικά λύματα, τα οποία είτε μέσω του Σπερχειού ποταμού είτε μέσω άλλων τάφρων καταλήγουν απευθείας στη θάλασσα. Οι αλιείς της περιοχής δηλώνουν ότι οι πληθυσμοί των ψαριών έχουν μειωθεί αισθητά -τουλάχιστον κατά 50% σε σχέση με μια δεκαετία πριν- υποδεικνύοντας ως αιτία του αποδεκατισμού των ιχθυοαποθεμάτων του Μαλιακού τα ανεπεξέργαστα υγρά απόβλητα της περιοχής, που προκαλούν συνθήκες ασφυξίας στο θαλάσσιο οικοσύστημα.

Από την πλευρά τους, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως ο κόλπος της Φθιώτιδας είναι μία από τις πιο βεβαρημένες περιοχές της Ελλάδας, λόγω της απουσίας βιολογικών καθαρισμών που θα μπορούσαν να επεξεργαστούν τα βιομηχανικά και τα αστικά λύματα, αλλά και εξαιτίας των ειδικών μορφολογικών χαρακτηριστικών του Μαλιακού, που είναι κλειστός κόλπος και καθαρίζει πολύ πιο δύσκολα από τα θαλάσσια ρεύματα. «Το πρόβλημα της ρύπανσης προφανώς και υπάρχει. Υπάρχουν αρκε…

Αγια Τριάδα Μώλος:Η Αγία Ευαγγελίστρια

Εικόνα

Η κ.Αργυρώ Λεβέντη,το ξενοδοχείο,οι πρόσφυγες και ο Κόκκαλης

Εικόνα
H «διαμάχη» της κυρίας των hotels με τον μισθωτή του ξενοδοχείου στη Φθιώτιδα για τους πρόσφυγες - H ανακοίνωσή της
«Φουρτούνες» ξέσπασαν ξαφνικά για την ισχυρή κυρία των hotels, Aργυρώ Λεβέντη. Tην κόρη του αείμνηστου επιχειρηματία Bασίλη Λεβέντη, ο οποίος πριν από πολλές δεκαετίες ίδρυσε το cafe και το motel λίγο έξω από τα Kαμένα Bούρλα, με το όνομά του να αποτελεί σήμα κατατεθέν για τη στάση που έκαναν οι οδηγοί κατά το ταξίδι τους στην εθνική οδό Aθηνών- Λαμίας.

Aπό τα τέλη Nοέμβρη υπήρχαν πληροφορίες πως πρόσφυγες θα μεταφερθούν στα ξενοδοχεία της περιοχής της Λοκρίδας, οι οποίες και τελικά επιβεβαιώθηκαν. Πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό πως στο ξενοδοχείο «Λεβέντη» στη Φθιώτιδα εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες. Kάτι το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ιδιοκτήτριάς του, Aργυρώς Λεβέντη, η οποία δηλώνει πως είχε πλήρη άγνοια για τη συγκεκριμένη κίνηση και πως δεν συναινεί σε αυτή.

Tι συνέβη; H πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Λεβέντη έχει μισθώσει το …

Φθιώτιδα: Φωτιά σε εργοστάσιο χαρτοποιίας

Εικόνα
Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία, λίγο μετά τις 9 το βράδυ 20/4/2017, από την πληροφορία για εκδήλωση πυρκαγιάς σε εργοστάσιο χαρτοποιίας στην Τιθορέα Φθιώτιδας.
Όπως διαπιστώθηκε, καίγονταν ποσότητες χαρτιού και ξύλου που ήταν αποθηκευμένα στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου. Στο σημείο επιχειρούν 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες. Ευτυχώς  έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν τις φλόγες ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος επέκτασης στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.
Πηγή

Αλλάζει όψη το κτίριο του Παρατήματος Παιδιού του ΚΚΠΠΣΕ

Εικόνα
Τον Μάιο ο διαγωνισμός για μια καλύτερη στέγη για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί Αναρτήθηκε σήμερα (20/4) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Φθιώτιδας,  περίληψη της διακήρυξης του ανοιχτού διαγωνισμού του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΙΧΕΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙ∆ΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙ∆ΑΣ, ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ∆ΑΣ», µε προϋπολογισμό 180.000,00 €. Πρόκειται για ένα άκρως απαραίτητο και σημαντικό έργο που εκτός της μεταμόρφωσής του σε ένα οικονομικό ενεργειακά κτίριο, θα το κάνει και πιο ασφαλές με δεδομένα τα προβλήματα παλαιότητας που παρουσιάζει και δια γυμνού οφθαλμού το κτίριο αλλά και το εξωτερικό τοιχίο. Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του Κέντρου και σύμφωνα με τη μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας, το 70% περίπου προορίζεται για οικοδομικές εργασίες και το υπόλοιπο για ηλεκτρομηχανολογικά έργα. Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να ενηµερώνονται για τον υποφάκελο ∆ηµόσιας…

Επίδομα 150 ευρώ! Ποιοι το δικαιούνται και πότε θα τεθεί σε εφαρμογή;

Εικόνα
Στα 150 ευρώ το μήνα θα φτάσει το επίδομα που χορηγείται από τον ΟΓΑ για το πρώτο και το δεύτερο παιδί,από 40 και 80 που είναι σήμερα ,επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ,αναφέρθηκε στα αντίμετρα 1,8 δισ ευρώ που θα στηρίξουν την ελληνική κοινωνία.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών στη χώρα, επισημαίνοντας ότι θα δίνεται «voucher στη μητέρα» για να στηριχθούν πρωταρχικά όσες οικογένειες δεν έχουν καθόλου εισόδημα. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι ήδη από τα 91.000 παιδιά που πηγαίνουν φέτος σε παιδικούς σταθμούς, τα 47.000 προέρχονται από άνεργες οικογένειες. Στις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας είναι οι παιδικοί σταθμοί να αυξηθούν κατά 50% έως το 2020. Επίσης, θα στηριχθούν με επιδότηση ενοικίου περίπου 600.000 οικογένειες που είναι σε ενοίκιο ή έχουν λάβει δάνειο κατοικίας. https://patratora.gr/

Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται από την αργία της Πρωτομαγιάς

Εικόνα
Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απέστειλε στα μέλη της ενημερωτική εγκύκλιο σχετικά με την Πρωτομαγιά.
Λόγω της αργίας, η Δευτέρα, 1η Μαΐου 2017, εξομοιώνεται με Κυριακή και δεν επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων, βιομηχανιών, βιοτεχνικών επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών γενικά, τα οποία αργούν κατά τις Κυριακές καθώς και η απασχόληση μισθωτών.
Όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, ακόμα και όταν ένας εργαζόμενος επιθυμεί να εργαστεί και ο εργοδότης εφαρμόζει την παραπάνω Υπουργική Απόφαση και δεν δέχεται την παροχή της εργασίας, στον εργαζόμενο δεν οφείλεται καμία επιπλέον αμοιβή.
Της ως άνω απαγόρευσης εξαιρούνται όλες εκείνες οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας. Στην περίπτωση αυτή, όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο και απασχοληθούν θα λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο.
Οι μισθωτοί που θα απασχοληθούν κατά την ημέρα αυτή δικαιούνται να λάβουν, αν μεν αμείβονται με ημερομίσθιο το συνήθως καταβαλλόμε…

Διευκρινίσεις και εγκύκλιοι για την εκπαίδευση του κρεοπώλη

Εικόνα
Κάθε προηγούμενη επεξήγηση-απάντηση σχετικά με την υποχρεωτική εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων ανακαλεί με χθεσινή του εγκύκλιο (4879/12.4.2017) ο ΕΦΕΤ. Πρόκειται για εγκύκλιο που δίνει οδηγίες εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης 14708 του 2007 (επί υπουργού Ανάπτυξης Δ. Σιούφα).Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο, ο ΕΦΕΤ επισημαίνει ότι μικρές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις που δεν υποχρεούνται σε πλήρη ανάπτυξη συστήματος HACCP, «εκπαιδεύουν ή καταρτίζουν υποχρεωτικά όλο το προσωπικό που ασχολείται με το χειρισμό τροφίμων βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην παρούσα Υπουργική Απόφαση ακολουθώντας τα προγράμματα που έχει εκπονήσει ο ΕΦΕΤ». Από την εκπαίδευση αυτή εξαιρούνται οι χειριστές τροφίμων «οι οποίοι κατέχουν: α) έγκυρους και επίσημα αναγνωρισμένους από κρατικό φορέα τίτλους σπουδών ΑΕΙ, ΤΕΙ, Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών της Ελλάδας και του εξωτερικού, β) βεβαιώσεις-πιστοποιητικά επιτυχούς παρακολούθησης κατάρτισης κρατικών φορέων ελέγχου τ…

Τι δήλωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι το 2016 - Αναλυτικοί πίνακες

Εικόνα
Τα αναλυτικά στοιχεία των δηλώσεων φορολογικού έτους 2015 παρουσίασε  η Ανεξάρτητη Αρχή δημοσίων εσόδων.Σύμφωνα με τα στοιχεία, 6.194.233 Φορολογούμενοι δήλωσαν συνολικά το φορολογικό έτος 2015,   75,157 δις ενώ φορολογήθηκαν αντίστοιχα για 82,100 δις και κατέβαλαν  αντίστοιχα  φόρο 8.142 δις ευρώ.
Τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα εισοδήματα ανά κλιμάκιο εισοδήματος
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ - ΤΕΛΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ
ΕΤΟΣ
2016

ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ (φορολογικών δηλώσεων)
ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
Τελική Φορολογική Επιβάρυνση
 ΚΛΙΜΑΚΙΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
_ = 0
598,266

1,526,084,208
15,412,751
  <  1.000
686,438
155,133,131
2,505,286,685
41,621,484
  1.000 -  2.000
253,375
377,429,341
1,054,669,602
28,819,646
  2.000 -  3.000
253,331
626,966,720
1,158,125,703
34,732,741
  3.000 -  4.000
236,111
832,864,216
1,209,745,803
37,937,342
  4.000 -  5.000
336,093
1,50…

Οδηγίες για τον αγώνα του Lamia Night Run

Εικόνα
Τεχνικές Οδηγίες για τους Συμμετέχοντες 
Προσοχή:  Όσοι εγγράφησαν έως σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτη 20/04/2017), μπορούν να παραλαμβάνουν τα πακέτα συμμετοχής  τους από αύριο στις 14:30 από το γραφείο της Διοργάνωσης.  Οι υπόλοιποι το Σάββατο από τις 15:00.
Σας ευχαριστούμε!
Για τυις οδηγίες, πατήστε εδώ: http://lamiarunfestival.gr/el/content/tehnikes-odigies-agona

Πρόγραμμα 10.500 θέσεων εργασίας σε ΟΤΑ-Δημόσιο

Εικόνα
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και άλλων Δημοσίων Φορέων για την απασχόληση 10.500 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, θα βγει τον «αέρα» τις επόμενες ημέρες.
Την υλοποίηση του προγράμματος ανακοίνωσε τις προήγουμενες μέρες η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου και η σχετική προκήρυξη θα βγει από τον ΟΑΕΔ μέχρι την
Παρασκευή.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρούν στην πρόσληψη 10.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών. Το πρόγραμμα πρόκεται να υλοποιήσει άμεσα το υπουργείο Εργασίας, μέσω του ΟΑΕΔ, όπως εξήγγειλε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός, Ράνια Αντωνοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioiki.gr το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση των 10.500 ατόμων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω και της ηλικίας τους, θα περιλαμβάνει, την πρόσληψη τους με μισθό μέχρι 600 ευρώ από 8 μέχρι 12 …

Ξενοδοχεία και καταλύματα: Υποχρέωση απόκτησης POS εντός 3 μηνών

Εικόνα
Στις κατηγορίες επαγγελμάτων και επιχειρήσεων που υποχρεούνται μέσα στο ερχόμενο 3μηνο να αποκτήσουν POS και να αποδέχονται πληρωμές με κάρτα (ν.4446/2016), περιλαμβάνονται ξενοδοχεία, καταλύματα, χώροι κατασκήνωσης και εταιρίες εκμίσθωσης οχημάτων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ΚΥΑ που υπεγράφη στις 13 Απριλίου από τα αρμόδια υπουργεία, Οικονομικών και Οικονομίας.

Όπως ενημερώνουν τα Επιμελητήρια της χώρας, όσοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα (30) ημερών προ της παρέλευσης της ως άνω προθεσμίας οφείλουν να συμμορφωθούν εντός 4 μηνών από τη δημοσίευση της  ΚΥΑ. Όσοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή στη σχετική μεταβολή μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός μηνός από την έναρξη, ή τη μεταβολή. Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ. Το πρόστιμο μειώνεται στο ήμισυ εάν καταβληθεί εντός 30 ημερών. Αρμόδιες αρχές για τη διενέργεια ελέγχων, την επιβολή των προστ…

Ράχες: Ξέφυγε η κατάσταση με τα αδέσποτα. Δάγκωσαν μαθητή. Ανάστατοι οι πολίτες.

Εικόνα
Αντιμέτωποι με αδέσποτα σκυλιά έρχονται καθημερινά οι κάτοικοι των Ραχών στο Δήμο  Στυλίδας.
Μάλιστα ένα από τα ζώα δάγκωσε μαθητή που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας. Επίσης δύο ακόμη παιδιά αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι έχουν δεχθεί επιθέσεις.
Σε απόγνωση οι κάτοικοι δηλώνουν πως φοβούνται να περπατήσουν και ζητούν την παρέμβαση των αρχών.
Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ
Πηγή  tvstar.gr

Οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών

Εικόνα
Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Το πολυνομοσχέδιο μπορεί να επιλύει ορισμένα οργανωτικά και διαχειριστικά ζητήματα αλλά, παρά τα συνεχή αιτήματα μας, δεν επιλύει στρατηγικής σημασίας προβλήματα που ταλαιπωρούν την Αυτοδιοίκηση

Στο Υπουργείο Εσωτερικών κατατέθηκαν από τη Μεγάλη Πέμπτη οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις της ΚΕΔΕ σχετικά με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών.
Στο πολυσέλιδο κείμενο το οποίο κατατέθηκε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών διατυπώνονται μια σειρά από παρατηρήσεις, ενώ υπάρχει ειδική ενότητα στην οποία αναφέρονται σημαντικά θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού και δε συμπεριλαμβάνονται στο Πολυνομοσχέδιο.
Να σημειωθεί ότι οι τελικές προτάσεις που κατατέθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τη Μ. Τρίτη 11 Απριλίου.
Με αφορμή τη κατάθεση των παρατηρήσεων και των προτάσεων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επισήμανε ότι «μπορεί το πολυνομ…

Τι είναι το microchip που όλα τα κατοικίδια πρέπει να έχουν ?

Εικόνα
Με την αποκτηση του κατοικιδιου σας υποχρεωτικα και με τον νομο πλεον πρεπει να τοποθετησετε ενα τσιπακι στο κατοικιδιο σας στην γατα ή το σκυλο σας ..Ακομα και αν υιοθετησετε ενα σκυλακι απο καποια φιλοζωικη δινεται τσιπαρισμενο ..τι ειναι ομως αυτο το τσιπακι?
Ουσιαστικα ειναι η ηλεκτρονικη ταυτοτητα  του ζωου σας ...Η τοποθετηση του τσιπ ειναι μια πραξη φροντιδας ..υπευθυνοτητας και προστασιας του ζωου σας.
Ειναι πια υποχρεωτικη η τοποθετηση της οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και σε ολη την Ευρωπη.
Η τοποθετηση της γινεται αποκλειστικα και μονο απο τον κτηνιατρο σας ο οποιος με ενεση το εμφυτευει ανωδυνα στο ζωο σας  υποδόρια (κατω απο το δερμα) στη δεξιά πλευρά του λαιµού κοντά στον ώµο του κατοικίδιού σας..
Ειναι σαν ενα μικρο κοκκο ρυζιου αυτη η καψουλα και ο χρονος που περνει για την τοποθετηση της ειναι μερικα δευτερολεπτα .
Δεν προκαλεί περισσότερη δυσφορία στο ζωάκι σας από ότι ένα συνηθισµένο εµβόλιο δεν χρηαζεται αναισθησια  και δεν έχει καµία αρνητική επίπτωση σ…