Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 13, 2016

Γ. Φλωράς: Καλές Πρακτικές ΕΕ-Πτωχευτικός Κώδικας– Δεύτερη Ευκαιρία

Εικόνα
Με τον Ν4336/2015 άρχισε πρακτικά η εφαρμογή της 2ης Ευκαιρίας στους Έντιμους Πτωχεύσαντες και στην Ελλάδα. Φυσικά απομένει δρόμος έως την εφαρμογή και σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να ρυθμιστούν.

Η χώρα μας έχει βρεθεί στην δίνη του κυκλώνα και δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν πρακτικά πτωχεύσει. Η περαιτέρω αναμονή στην επίλυση του σοβαροτάτου αυτού ζητήματος είναι καταστροφική και αδικαιολόγητη. Ήδη η αρμόδια Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης εργάζεται από τον καλοκαίρι του 2015 και έως σήμερα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το έργο της. Παρότι έχει αργήσει ιδιαιτέρως η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση και θα αρθούν οι παλαιές και πρόσφατες παθογένειες που στερούν από την Οικονομία πολύτιμο δυναμικό, τους Έντιμους πτωχεύσαντες.
Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ΕΕΑ για τις αλλαγές στον Πτωχευτικό Κώδικα και για την 2η Ευκαιρία, ήδη προχωράμε σε μελέτες και συλλογή καλώ…

Αποστόλου: Αρχίζει η διαδικασία ανάκτησης των παράνομων ενισχύσεων από το «πακέτο Χατζηγάκη»

Εικόνα
215 εκατ. ευρώ θα κληθούν να επιστρέψουν περίπου 95.000 αγρότες, από τους συνολικά 725.000 που έλαβαν κρατικές ενισχύσεις την περίοδο 2008-2009 από το «πακέτο Χατζηγάκη», μετά την πρόσφατη αμετάκλητη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έκρινε παράνομες τις ενισχύσεις, απαιτώντας ταυτόχρονα από το ελληνικό Δημόσιο να τις ανακτήσει.
Τα παραπάνω δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη, τονίζοντας ότι μετά την τελευταία απόφαση για το «πακέτο Χαζηγάκη», «εξαντλήθηκαν οι δικαστικές δυνατότητες της κυβέρνησης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».
Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, μετά την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης που είναι ήδη σε επεξεργασία, το υπουργείο θα απευθυνθεί, σε πρώτη φάση, στους περίπου 12.000 αγρότες οι οποίοι είχαν λάβει κρατικές ενισχύσεις άνω των 5.000 ευρώ και από τους οποίους αναμένεται το δημόσιο να ανακτήσει συνολικά 40 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός Αγροτική…

Γεώργιος Δημητράκης: "Η Ελλάδα των Μνημονίων και των ενόχων"!

Εικόνα
Γεώργιος Δημητράκης Η Πατρίδα μας διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση εις την σύγχρονη ιστορία της. Ο Λαός  μας βιώνει την μέγιστη ανέχεια και εθνική ταπείνωση από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους. Ένας Λαός γαλουχημένος από ιδέες, αρχές και αξίες της μακραίωνης ιστορίας του, που κτίστηκαν επάνω εις την αλήθεια και την ανθρωπιά, γεμάτος υπερηφάνεια και σεβασμό για τους αγώνες και τις θυσίες του για την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια. Μία ελληνική κοινωνία με παραδόσεις, με ήθη και έθιμα, με δική της νομοτέλεια, τον δικό της κόσμο απέναντι εις το φυσικό με αυτοτέλεια, αυτάρκεια και ολιγάρκεια, προπάντων μεστό από ανθρώπινο, πνευματικό. Με αυτές τις αρετές, ως δύναμη και όπλα, ο Ελληνικός Λαός αντιμετώπισε όλες τις κρίσεις και προκλήσεις της Ιστορίας του. Αν ως Λαός πτωχός, όμως με δικό του και μόνον  μόχθο, εργασία, αυταπάρνηση, υπομονή, ταπεινότητα και στερήσεις αντεπεξήλθε προς όλες τις υποχρεώσεις του απέναντι εις τους δανειστές του. Προερχόμε…

Στις 9 και 10 Απριλίου το 7ο Autovision Ράλλυ Σπριντ Μπράλου

Εικόνα
Το Αθλητικό Σωματείο "Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας" βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 7ου Autovision Ράλλυ Σπριντ Μπράλου, στις 9-10 Απριλίου 2016! Το 7ο Autovision Ράλλυ Σπριντ Μπράλου περιλαμβάνει 3 αγωνιστικά περάσματα από την πασίγνωστη ειδική διαδρομή "Μπράλος" που έχει μήκος 11,67 χιλιόμετρα και είναι από τις αγαπημένες διαδρομές πληρωμάτων και θεατών.
Ο αγώνας αποτελεί τον 2ο Γύρο του Κυπέλλου Κεντρικής Ελλάδος και του Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων. Το Κύπελλο Κεντρικής Ελλάδος, εντάσσεται στον νεοσύστατο θεσμό Περιφερειακών Κυπέλλων Ράλλυ σε ασφάλτινη επιφάνεια, ο τελικός του οποίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Νοέμβριο, με επίκεντρο τη Λαμία, γεγονός που δείχνει τη βαρύτητα της περιοχής και κατ' επέκταση της Α.Λ.Α.Λ., για τον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό.
Δείτε περισσότερα http://www.lamiareport.gr/

70χρονος από την Φθιώτιδα υπέβαλε αίτημα ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ λόγω χρέους!

Εικόνα
«Ζω σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, δεν έχω να φάω και δεν μπορώ να πάρω τα φάρμακά μου», δηλώσει ο 70χρονος.
Απίστευτη η ιστορία ενός ηλικιωμένου από το χωριό Εκκάρα Δομοκού ο οποίος κατέθεσε την Τετάρτη αίτημα ευθανασίας, εξαιτίας χρέους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ το οποίο καλείται να πληρώσει!
Ο 70χρονος άντρας, κατέθεσε το αίτημα στο δημαρχείο Δομοκού και μίλησε στο Star Kεντρικής Ελλάδας όπου αποκάλυψε ότι εξαπατήθηκε πριν 10 περίπου χρόνια από φίλο του τον οποίο εμπιστεύτηκε.  Ο ίδιος είπε πως πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση γιατί πλέον η ζωή του δεν έχει αξιοπρέπεια, αφού λόγω του χρέους έχει διακοπεί τους τελευταίους μήνες η σύνταξη των 330 ευρώ που έπαιρνε.
«Ζω σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, δεν έχω να φάω και δεν μπορώ να πάρω τα φάρμακά μου», είπε και εξήγησε ότι δεν έχει το θάρρος να θέσει μόνος του τέλος στη ζωή του, γι' αυτό και αποφάσισε να υποβάλλει αίτημα ευθανασίας.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, επειδή γνωρίζει ότι οι ελληνικές αρχές δεν θα …

Πανελλήνια έκθεση Λαμίας 2023 – ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!!!

Εικόνα
To MAG24 πριν δύο χρόνια είχε προτείνει:
Πανελλήνια έκθεση Λαμίας 2023 – ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!!!- Δείτε τη LamiaLand
Η Γειτονιά μας ξαναχτυπά: Μετά την πρόταση για ΤΡΑΜ στη Λαμία, street art στην πόλη και τόσες άλλες προτάσεις, έχει πρόταση – ιδέα και για την αναβάθμιση – αναζωογόνηση της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας.
Νέος χάρτης

ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΝΕΟ Περίπτερο1: hich tech…..όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα της σύγχρονης εποχής από τα καλύτερα τμήματα των πολυτεχνικών και όχι μόνο σχολών των Πανεπιστημίων όλης της Ελλάδας. Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση έγινε πριν λίγο καιρό στο κτίριο της Περιφέρειας. Οι Λαμιώτες και όλοι οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν όλες τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις – εφευρέσεις είτε στο θέμα της υγείας, γεωργίας, κτηνοτροφίας, βιομηχανίας κ.ά. Οι μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας μας συναντούνται στο κέντρο της Ελλάδας.Περίπτερο 2. Το τμήμα της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας. Από όλους τους νομούς, όλες οι υπηρεσίες και κυρίως η τουριστική προβ…

Επόμενη μέρα για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Εικόνα
Η ΠΕΛ γυρίζει σελίδα και ένας νέος άνθρωπος αναλαμβάνει τα ηνία της.ΟΓιώργος Λάμπρου ανέλαβε την καταχρεωμένη Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας! Οι ελπίδες μας αναπτερώνονται για άλλη μια φορά και ελπίζουμε σύντομα αυτή η πολύπαθη Έκθεση να βρει το ρόλο που της αξίζει.


Να αφήσει πίσω της τα παζάρια, τα Ρουμελιώτικα Πάσχα και τις Ελατοχώρες και να γίνει ένα σημείο αναφοράς για την ελληνική αγορά και γιατί όχι και με προεκτάσεις εκτός Ελλάδος. Σαφώς και να συμβαίνουν κι αυτά αλλά όχι και να αποτελούν σημαία της.
Θα μπορούσε να αποκτήσει ένα θεματικό χαρακτήρα και να λειτουργεί όλο το χρόνο.
Θα μπορούσε να αποκτήσει έναν χαρακτήρα κατεξοχήν αγροτικό και να προωθεί μέσα από τη λειτουργία της όλα τα τοπικά αγροτικά προϊόντα που δεν είναι και λίγα.
Θα μπορούσε να δικτυωθεί με γειτονικούς Δήμους και να εξελιχθεί σε χώρο τουριστικής προβολής όλης της Κεντρικής Ελλάδας.
Προτάσεις και ιδέες πολλές.
Θέληση πρέπει να υπάρξει και όρεξη για δουλειά.
Και όλα μπορούν να γίνουν.


Η νέα σύνθεση του Δ.Σ.…

Τη μνημη των Φθιωτων Αγιων γιορταζει και φετος η Μητροπολη Φθιωτιδας --Αρχιζουν σημερα οι θρησκευτικες εκδηλωσεις

Εικόνα
Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα η  Μητρόπολη Φθιώ­­τι­δας θα γιορτάσει και φέτος τη μνήμη των Φθιωτών Αγίων .
Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 6 το από­­γευ­­μα με τη μεταφορά των Ιερών Λειψάνων των Φθιωτών Αγίων από το Μητροπολιτικό Μέγαρο στον Μητροπολιτικό Ναό με τη συμμετοχή  ολων των Ιερέων και Διακόνων της  Λαμίας. Εν συνεχεία θα τελεσθεί η Ιερά Ακολουθία των πρώτων Χαιρετισμών χοροστατούντος του  Επισκόπου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) και τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Νικολάου .
Στις 9μ.μ. θα αρχίσει  Ολονυκτία μέχρι πρωίας με λειτουργό και ομιλητή τον   Αρχιμανδρίτη  Αρσένιο Κατερέλο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Δίβρης.
Το Σάββατο στις 6μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πα­­νηγυρικός Αρχιερατικός Ε­σπε­ρι­νός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμονος με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονος και του Σεβασμ…

Ο Περιφερειαρχης Κωστας Μπακογιαννης εκλεχτηκε Αντιπροεδρος στην Εταιρεια Τοπικης Αναπτυξης και Αυτοδιοικησης

Εικόνα
«Αλλαγή φρουράς» στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης .

Ειδικότερα, την θέση του Προέδρου, καταλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ένας αυτοδιοικητικός με ξεχωριστή εμπειρία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δύο Βαθμών, έχοντας διατελέσει Δήμαρχος, Νομάρχης, Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Γ.Γ. Συντονιστής Διαχείρισης Αποβλήτων, Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, Αντιπρόεδρος του ΙΤΑ, Μέλος των Δ.Σ. ΚΕΔΕ και ΑΣΔΑ.
Αντιπρόεδρος, ο κ. Κώστας Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, εκ μέρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος .
Γραμματέας ο κ. Αστέριος Ζωγράφος, Δήμαρχος Πολυγύρου.
Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Θεόδωρος Γκοτσόπουλος.
Μέλη: Οι κ.κ. Ευάγγελος Αυγουλάς Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου, Γεώργιος Καπλάνης Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γεώργιος Παπαναστασίου Δήμαρχος Αγρινίου, Λουκάς Υπερήφανος Δήμαρχος Ορχομενού, Βλάσιος Σφυρής Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου, Ιωάννης Σιάμης Δημοτικός Σύμβουλος Ορχομενού και Μιχαήλ Κυπραίος Στέλεχος του Υπ. Οικο…

Τρόμος στο Καρπενήσι: Μπήκε στο γραφείο συμβολαιογράφου και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ

Εικόνα
Ήταν γύρω στις 8.30 το βράδυ της Τετάρτης 16 Μαρτίου, όταν ο δράστης επισκέφθηκε τον 68χρονο Κώστα Βλάχο στο επαγγελματικό του γραφείο, μόλις μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από την κεντρική πλατεία, γνωρίζοντας πως θα βρίσκεται εκεί. Πριν προλάβει να αντιδράσει, ο συμβολαιογράφος δέχθηκε πυροβολισμό, με αποτελεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο και την δεξιά ωμοπλάτη.
Το θύμα κατάφερε να ειδοποιήσει οικείο του πρόσωπο, που βρισκόταν κοντά στο σημείο και το οποίο τον μετέφερε άμεσα, με το αυτοκίνητό του, στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Εκεί δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό προσωπικό και διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο για την ζωή του. Για την ακρίβεια, υποβλήθηκε σε 15 ράμματα στο πρόσωπο και τον ώμο, καθώς έφερε τραύματα από θραύσματα και σκάγια.
Την πολύ σοβαρή υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας, που σόκαρε την -κατά τα’ άλλη φιλήσυχη- τοπική κοινωνία του Καρπενησίου, έχει αναλάβει από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευν…

Ομιλία του ιατρού Νερολή Γεώργιου στον Μώλο

Εικόνα
ΕΚΠΟΛ/ΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ – ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ 'Ο ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΜΩΛΟΥ’

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος ¨Αγ. Φανούριος Μώλου¨ σας καλεί να παρευρεθείτε στην ομιλία του ιατρού κ. Νερολή Γεώργιου παθολόγου με θέμα : ΄΄ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΙΑΤΡΟΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΄΄ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19-03-2016 και ώρα 18:00 μ.μ. στο ¨Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Μώλου¨ .

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΤΟ Δ.Σ.

Πώς θα φορολογηθούν άνεργοι, νοικοκυρές, φοιτητές – Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Με την κλίμακα των μισθωτών θα φορολογηθούν και φέτος οι άνεργοι, οι νοικοκυρές, οι φοιτητές και οι συμμετέχοντες σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας προκειμένου, κάνοντας χρήση της φορολογικής έκπτωσης των 2100 ευρώ να μπορούν να απαλλαγούν από τα τεκμήρια διαβίωσης.
Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή και ουσιαστικά αποτελεί επανάληψη της περυσινής ρύθμισης. Στη Βουλή κατατέθηκε και η τροπολογία που δίνει το δικαίωμα σε όσους έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης να υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση στην εφορία. Δεν κατατέθηκε η ρύθμιση για τις δόσεις που θα έχει στη διάθεσή του ο φορολογούμενος για να πληρώσει τον φόρο εισοδήματος του 2015. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες σύμφωνα με αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Οι δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν πριν από λίγο στη Βουλή δημοσιεύονται

Το πρόγραμμα στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ (19-20/3)

Εικόνα
Επιτέλους δράση, καθώς μετά την καθιερωμένη αργία το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, τα τοπικά πρωταθλήματα επιστρέφουν με πλήρες πρόγραμμα!
Εκτός από την Α” ΕΣΚΑΣΕ στην οποία διεξάγεται η πρωτελευταία αγωνιστική, στο πρόγραμμα υπάρχει η τελευταία αγωνιστική της Β” κατηγορίας στον α” όμιλο, ενώ έχουμε και την πρεμιέρα στα πρωταθλήματα μίνι!
Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου 19-20 Μαρτίου:
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Α” ΕΣΚΑΣΕ
15:00 Κλειστό Ιτέας ΙΤΕΑ-ΣΥΛΛΑΣ
15:30 Κλειστό Ιστιαίας ΤΕΛΕΘΡΙΑΚΟΣ-ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ
17:00 Κλειστό Αυλίδας ΑΥΛΙΔΑ-ΜΑΚΑΡΟΣ
18:00 Κλειστό Αρτάκης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΛΟΚΡΟΣ
18:00 Κλειστό Κανήθου ΛΗΛΑΝΤΙΟ-ΕΡΕΤΡΙΑ
18:00 Κλειστό Μαλεσίνας ΜΑΛΕΣΙΝΑ-ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ

Β” ΕΣΚΑΣΕ Α” ΟΜΙΛΟΣ
16:00 Κλειστό Αρτάκης ΓΑΣ Ν.ΑΡΤΑΚΗΣ-Α.Ο.ΚΥΜΗΣ
19:00 Κλειστό Σχηματαρίου ΟΙΝΟΦΥΤΑ-ΑΣΤ.ΑΛΙΒΕΙΟΥ

Γ” ΕΣΚΑΣΕ Α” ΟΜΙΛΟΣ
13:30 Κλειστό Ιστιαίας ΑΚΑΔ.ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΔΡΟΣΙΑ

ΜΙΝΙ Α” ΟΜΙΛΟΣ
11:00 Κλειστό Κανήθου ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΠΡΩΤΕΑΣ
11:00 Κλειστό Πειραϊκής ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ-ΑΥΛΙΔΑ

ΜΙΝΙ Β” ΟΜΙΛΟΣ
13:00 Γήπεδο Α…

ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ ΟΓΑ Α21 2015-2016 & πολυτεκνικών-προνοιακών-ΟΑΕΔ

Εικόνα
ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ ΟΓΑ Α21 2016
Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων καταβάλλει προσπάθεια ώστε η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet για τις νέες φορολογικές δηλώσεις 2016 να ανοίξει τη Δευτεύρα 21 Μαρτίου  Τη Δευτεύρα 21 Μαρτίου θα ανοίξει και το έντυπο Α21  των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ για το 2016 και ως τις 20 Απριλίου θα δοθεί η πρώτη δόση ως προκαταβολή χωρίς την ανάγκη υποβολής του Α21 αλλά μόνο για τους 700.000παλαιούς δικαιούχους, χωρίς να κάνουν Α21 θα πάρουν την προκαταβολή για τα επιδόματα του ΟΓΑ ενώ θα κληθούν να κάνουν  το νέο έντυπο μαζί με τις δηλώσεις. Και η  1η δόση των ειδικών οικογενειακών επιδομάτων  σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους έως 20 Απριλίου.
ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ ΟΓΑ Α21 2015-2016
«Καταβολή Οικογενειακών Επιδομάτων 2015  »  Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 θα καταβληθούν σε 36.491 δικαιούχους …

Λαμία: Ελέγχους για την τήρηση των κανόνων υγιεινής στα καταστήματα εστίασης διέταξε ο Εισαγγελέας

Εικόνα
(φώτο αρχείου)
Εισαγγελική παραγγελία, για τις συνθήκες που επικρατούν στα καταστήματα εστίασης, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Νικήτα Θεολογίτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Εισαγγελέας ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα καταστήματα εστίασης για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, τόσο πίσω από τη "βιτρίνα", μέσα στην κουζίνα ή στο εργαστήριο - παρασκευαστήριο, καθώς επίσης και μπροστά από τη "βιτρίνα", όταν δηλαδή εξυπηρετείται ο καταναλωτής.
Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στο γραφείο του Εισαγγελέα είναι πολλές. Για παράδειγμα.
Δεν είναι δυνατόν μέσα στη βιτρίνα, που υπάρχουν τα προϊόντα τα οποία βάζεις στο τοστ ή την πίτα, να κάνουν βόλτες οι μύγες. Δεν είναι δυνατόν να βάζεις τον γύρο και τα άλλα προϊόντα στην πίτα με γυμνά χέρια και την ίδια ώρα να σκουπίζεις τον πάγκο να ανοίγεις τον κάδο απορριμάτων με τα χέρια και αμέσως μετά να συνεχίσεις να εξυπηρετείς τον πελάτη χωρίς…

Κατατεθείσα Αναφορά στη Βουλή του Βουλευτή Ιωάννη Σαρακιώτη αναφορικά με την κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

Εικόνα
Θέμα: «Κατάθεση Αναφοράς του Βουλευτή του Νομού Φθιώτιδος Ιωάννη Σαρακιώτη αναφορικά με την κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των δομών υγείας του Νομού Φθιώτιδος».
Υπ’ όψιν του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού, έθεσε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας στο Νομό Φθιώτιδος, ο Βουλευτής του Νομού Φθιώτιδος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννης Σαρακιώτης.

Με την Αναφορά, που κατέθεσε στη Βουλή την Τρίτη, 15/3/2016, ο Βουλευτής καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να τοποθετηθεί άμεσα στα ζητήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι, αναδεικνύοντας τα πολυάριθμα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, τα οποία και συνίστανται πρωτίστως στην έλλειψη Διοικητή και Αν. Διοικητή, καθώς επίσης και στο θέμα της κατά το δυνατόν περαιτέρω ενίσχυσης σε επίπεδο ανθρωπίνων πόρων.

Επιπροσθέτως, μέσω της αναφοράς, επανατίθεται το θέμα που έχει ανακύψει με την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, καθώς εκκρεμεί η δρομολογημένη δι…

ΕΣΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για επιδοτήσεις startups

Εικόνα
Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώνει ότι ξεκινάει αύριο Πέμπτη 17/3/2016, 12 μ.μ., η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η περίοδος υποβολής διαρκεί από 17/3/2016 έως 27/4/2016. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα) www.ependyseis.gr και δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Ο τρόπος αξιολόγησης που έχει οριστεί καθιστά την υποβολή προτάσεων αδιάβλητη, απλή και ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Σημειώνεται ότι για την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης δεν απαιτείται προσκόμιση φυσικού φακέλου και δικαιολογητικών. Οι προτάσεις που θα αξιολογηθούν θετικά στη δράση θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο και τόπο αποστολής/παραλαβής του φυσικού φακέλου πο…

Τα εργατικά ατυχήματα και η ισχύουσα νομοθεσία

Εικόνα
Σωρεία εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων σημειώνονται τους τελευταίους μήνες, όταν στην ισχύουσα νομοθεσία υπάρχει μία σειρά δικαιωμάτων των εργαζομένων που δεν τα διεκδικούν λόγω της απειλής της απόλυσης και αντίστοιχες υποχρεώσεις των εργοδοτών που δεν τις υλοποιούν λόγω της ασυδοσίας στο γρήγορο κέρδος. Για να δούμε όμως τι ακριβώς προβλέπεται στην Ελληνική νομοθεσία, αφού εξηγήσουμε ότι ως εργατικό ατύχημα χαρακτηρίζεται ο θάνατος ή η ανικανότητα του ασφαλισμένου για εργασία που προκλήθηκε από ένα βίαιο περιστατικό που έγινε κατά την εκτέλεση της εργασίας, ασφαλιστέας στο ΙΚΑ, ή εξαιτίας αυτής. Σαν τέτοιο περιστατικό θεωρείται κάθε βίαιο εξωτερικό γεγονός που προκάλεσε την πάθηση ή βλάβη ή την επιδείνωση προϋπάρχουσας νόσου, εφόσον έγινε κατά την εκτέλεση της εργασίας ή με αφορμή αυτή και συνδέεται με την εργασία άμεσα ή έμμεσα σε σχέση αιτίου και αποτελέσματος. Στη δικαστηριακή νομολογία αναφέρεται πως μπορεί να θεωρηθεί σαν εργατικό ατύχημα ένα ατύχημα που λαμβ…

Το Ράλλυ Ακρόπολις πάει Στερεά Ελλάδα (6-8 Μαΐου) - Ξεκινά και επίσημα η προετοιμασία

Εικόνα
Το Ράλλυ Ακρόπολις πάει Στερεά Ελλάδα ​  Ξεκινά και επίσημα η προετοιμασία για το Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 8 Μαΐου στην Στερεά Ελλάδα. Αυτό ανακοινώθηκε στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, Δημήτρης Μιχελακάκης, ο Αλυτάρχης, Νικόλαος Μανώλης, οι δήμαρχοι Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Δωρίδος, Γιώργος Καπεντζώνης, Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου, Ιωάννης Συκιώτης, ο αντιδήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Κώστας Γκιώνης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας, Αλέξανδρος Διαμαντάρας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεση Λαμίας, Λάμπρου Γιώργος. ​ Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στον συντονισμό της προετοιμασίας και την διοργάνωση, τονίζοντας ότι θα υπάρξει απόλυτη συνεργασία όλων των δήμων από τους οποίους θα περάσει το ράλλυ και δήλωσε: «Στόχος μας δεν είναι να ανταποκρι…

«Το Ραλι Ακροπολις επιστρεφει στην πατριδα του»

Εικόνα
Την ικανοποίηση τους που το Ράλι Ακρόπολις, επιστρέφει μετά από 10 χρόνια, στα εδάφη της Κεντρικής Ελλάδας, σε περιοχές όπου δοξάστηκε τα προηγούμενα χρόνια και έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους και δυσκολότερους αγώνες ράλι παγκοσμίως, εξέφρασαν όλοι οι φορείς που εμπλέκονται σε αυτό, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν.
Στη συνέντευξη, παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, Δημήτρης Μιχελακάκης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, ο Δήμαρχος Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου, Ιωάννης Συκιώτης, ο Δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης, ο αντιδήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Θανάσης Βαφειάς, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας, Αλέξανδρος Διαμαντάρας, ο πρόεδρος της Π.Ε.Λ, Γιάννης Λάμπρου και ο Αλυτάρχης του εθνικού μας αγώνα και πρόεδρος της Α.Λ.Α.Λ. Νικόλαος Μανώλης.
Να σημειώσουμε …

ΟΑΕΔ: Νέα διαδικασία επιλογής ανέργων από τις επιχειρήσεις – Δείτε τις προϋποθέσεις

Εικόνα
Μια νέα διαδικασία επιλογής υποψηφίων για πρόσληψη ανέργων από τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες εγκαινιάζει την ερχόμενη εβδομάδα ο ΟΑΕΔ, με στόχο την άμεση σύζευξη της προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Στο εξής ο Οργανισμός παρέχει στους ενδιαφερόμενους εργοδότες – επιχειρήσεις πρόσβαση στα στοιχεία βιογραφικού των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ανέργων, με βάση την επαγγελματική ειδικότητά τους και την περιοχή στην οποία διαμένουν, ενώ ο εργοδότης θα έχει επίσης πρόσβαση σε πληροφορίες για την εργασιακή εμπειρία, το επίπεδο εκπαίδευσης και τις δεξιότητες του ανέργου. Προϋπόθεση είναι οι εργοδότες- επιχειρήσεις να έχουν παραλάβει κλειδάριθμο από τα ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ της περιοχής τους, με τον οποίο έχουν πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας του ΟΑΕΔ (e- services).
Ο εργοδότης εντοπίζει με τον τρόπο αυτό τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια και τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας που προσφέρει. Στη συνέχεια, προεπιλέγει (πατώντας στο σχετικό πεδίο της ηλεκτρονικής φόρμας έκαστου βι…