Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 17, 2016

1961 Εθνική οδός:Μια νέα περιοχή,από την Αταλάντη έως τα Καμένα Βούρλα προσφέρθηκε χάρις στον νέο δρόμο για τουριστική αξιοποίηση

Εικόνα
Περιοδικό «ΕΙΚΟΝΕΣ», Σεπτέμβριος 1961. Η ελλαδα συντομευσε τις αποστασεις της
Ανάπτυξη κάθε είδους στη δεκαετία του ’60
Τέλη 1961. Η νέα εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας παραδίδεται στην κυκλοφορία, «κουμπώνοντας» με το τμήμα Λάρισας - Κατερίνης - γιουγκοσλαβικών συνόρων που ολοκληρώθηκε ένα έτος νωρίτερα.
«Το μήκος του νέου δρόμου Αθηνών - Λαμίας είναι το ίδιο με το μήκος του παλιού δρόμου (210 χιλιόμετρα), αλλά ο χρόνος της διαδρομής θα είναι σχεδόν ο μισός, λόγω της μεγαλύτερης ταχύτητας που θα μπορούν να αναπτύσσουν τα αυτοκίνητα. Σήμερα απαιτούνται 4 ώρες για τα επιβατικά και 5 ώρες για τα λεωφορεία», αναφέρει αναλυτικό ρεπορτάζ του περιοδικού Εικόνες τον Σεπτέμβριο του 1961
«Μια νέα περιοχή, από την Αταλάντη έως τα Καμένα Βούρλα προσφέρεται τώρα χάρις στον νέο δρόμο για τουριστική αξιοποίηση». Ενα τοπίο «τουριστικά παρθένο» με «γραφικά ακρογιάλια».
Με τον νέο δρόμο, τα παραλιακά κομμάτια του Μαλιακού κόλπου απέκτησαν ευκολότερη σύνδεση με την Αθήνα. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στον Α…

Κατάλληλες και Ακατάλληλες περιοχές κολύμβησης στo Μαλιακό Κόλπο, σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Ρούλα Τυλιγάδα
Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), συνεχίζει τη μεγάλη έρευνα που πραγματοποιεί αυτό το καλοκαίρι και αφορά την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε πολυσύχναστες παραλίες της Ελλάδας αλλά και το πόσιμο νερό των περιοχών αυτών.Σήμερα δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα σε νερά κολύμβησης για 10 πολυσύχναστες παραλίες στο Μαλιακό Κόλπο.
Η μεγάλη έρευνα που αφορά τις παραλίες αλλά και το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης σε πανελλαδικό επίπεδο, άρχισε τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του Ιουλίου. Το ΠΑΚΟΕ θα δίνει σταδιακά στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες των νερών κολύμβησης στις παραλίες, για να μπορούν να γνωρίζουν οι πολίτες, που μπορούν να κολυμπούν ελεύθερα, χωρίς να βάζουν την υγεία την δική τους και των παιδιών τους σε κίνδυνο, ενώ παράλληλα θα μπορούν να γνωρίζουν και για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.
Οι δειγματοληψίες αυτές, γίνονται από επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ, (χημικοί, βιολόγοι…

Η πανέμορφη παραλία του Κάλαμου στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας

Εικόνα
Η πανέμορφη παραλία ΚΑΛΑΜΟΣ, λίγο μετά τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, φαίνεται ότι όλο και κερδίζει περισσότερους  επισκέπτες.
Τα καθαρά νερά και η πεντακάθαρη ακτή με το βότσαλο αλλά και οι νέες ξύλινες ομπρέλες και οι ξαπλώστρες που παρέχονται δωρεάν απο τον Δήμο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, ο διαθέσιμος χώρος για καφέ και φαγητό, είναι μερικά από τα στοιχεία που έχει εκτιμήσει πολύς κόσμος και πλέον επιλέγουν να κολυμπούν  στον Κάλαμο!
Δείτε  φωτογραφίες από την παραλία:
πατήστε το link

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Ελληνας νεκρός από την επίθεση στο Μόναχο

Εικόνα
Ενας Ελληνας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 9 νεκρούς που άφησε πίσω του ο 18χρονος μακελάρης τους Μονάχου, πριν βάλει τέρμα στη ζωή του.
Την είδηση γνωστοποίησε στην ελληνίδα Γενική Πρόεξενο Μοχάχου η Γερμανική Αστυνομία, όπως ανέφερε στο twitter και ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Γιώργος Παππάς.

Ναυτικός Όμιλος Αγίου Κωνσταντίνου

Εικόνα
Ο Ναυτικός Όμιλος Αγίου Κωνσταντίνου ιδρύθηκε το 2001.
Δραστηριοποιείται στους τομείς των θαλάσσιων αθλημάτων. Σκοπός του ομίλου είναι η συμμετοχή των πολιτών - και ειδικά των νέων - σε αθλητικές δραστηριότητες που σχετίζονται με το θαλάσσιο περιβάλλον.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού λειτουργούν τμήματα σχολών Ανοικτής Θάλασσας για τους ενήλικες, καθώς και τμήματα Ιστιοπλοϊας Τριγώνου για τα παιδιά, με σκάφη τύπου Optimist και Laser.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως προέκυψε απ' την τελευταία εκλογή, την 3η Ιουλίου 2016, είναι η εξής:

Πρόεδρος: Κάκαρης Νικόλαος
Αντιπρόεδρος: Συκιώτης Σπυρίδων
Γραμματέας: Τραγόπουλος Ιωάννης
Ταμίας: Βαγιώτης Κωνσταντίνος
Έφορος: Μαντζαβίνος Γεώργιος

Φάρος Kite Surfing Bording - παραλία Σκάρφειας Μώλου

Εικόνα

Δρόμοι του Κρασιού - Οινοτουρισμός στη Φθιώτιδα

Εικόνα
Δρόμοι του Κρασιού, Οινοτουρισμός στην Ελλάδα -
Στερεά Ελλάδα - Αιτωλοακαρνανία - Φωκίδα- ΕυρυτανίαΦθιώτιδα - Βοιωτία - Εύβοια & Σκύρος - Αττική Χάρτης Περιφερειακής Ενότητας (νομού) Φθιώτιδας
Αμπέλια - Κοιλάδα Αταλάντης Φωτο: Ανδρέας Σμαράγδης Στην περιφερειακή ενότητα (νομό) Φθιώτιδας η
οινική δραστηριότητα είναι εντονότερη στις περιοχές Αταλάντης, Μώλου και Δομοκού, όπου δραστηριοποιείται και Δίκτυο Συνεργασίας.

Υπάρχει όμως δραστηριότητα και στις περιοχές Δαφνουσίων, Ελάτειας, Θεσσαλιώτιδας, Λειανοκλαδίου, Οπουντίων και Τιθορέας.

Δείτε περιγραφή της αμπελουργικής - οινοποιητικής δραστηριότητας στην περιοχή Δομοκού - Ξυνιάδας (& εδώ).
Στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης είναι, μερικώς επικαλυπτόμενες οι ζώνες των οίνων ΠΓΕ Κοιλάδα Αταλάντης (Τοπικός Οίνος Κοιλάδας Αταλάντης),
ΠΓΕ Οπούντια Λοκρίδας (Τοπικός Οίνος Οπούντια Λοκρίδας) και
ΠΓΕ Πλαγιές Κνημίδας (Τοπικός Οίνος Πλαγιών Κνημίδας).

Στο νοτιοανατολικό τμήμα της Φθιώτιδας παράγονται οι οίνοι ΠΓΕ Μαρτίνο (Τοπικός Οίνος Μαρτίνου)…