Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 14, 2014
Εικόνα
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου 2014.


Εικόνα
Παγκρατιακός - Μώλος 1-1 (87΄ Τσιγκόλης Ορ. - 49΄ Ριζάδης)
Εικόνα
Α'Φθιώτιδας:Αποτελέσματα,βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική.17η Αγωνιστική
Μαγνησιακός - Άρης Αγ. Κων/νου 0-1
Ολυμπιακός Λαμίας - Δάφνη Λιβανατών 2-1
Αταλάντη - Αχιλλέας Δομοκού 3-0 χα
Προοδευτική Λάρυμνας - Ένωση 2010 1-1
Καμένα Βούρλα - Ευρυτανικός Λαμίας 3-1
Παγκρατιακός - Μώλος 1-1
Αρχάνι - Στυλίδα 2-1
Νέο Κρίκελλο - Καλαπόδι 2-0
Μαλεσίνα 2008 - Κηφισσός Κ. Τιθορέας 5-2

Επόμενη Αγωνιστική (18η), Σάββατο 3/1/2015, ώρα: 15.00
Ολυμπιακός Λαμίας - Μαγνησιακός (1-1)
Άρης Αγ. Κων/νου - Αταλάντη (2-0)
Δάφνη Λιβανατών - Πρoοδευτική Λάρυμνας (4-0)
Αχιλλέας Δομοκού - Καμένα Βούρλα 0-3 x.α.
Ένωση 2010 - Παγκρατιακός (2-1)
Ευρυτανικός - Αρχάνι (3-2)
Μώλος - Νέο Κρίκελλο (3-7)
Στυλίδα - Μαλεσίνα 2008 (0-2)
Καλαπόδι - Κηφισσός Κ. Τιθορέας (1-0)
Εικόνα


Αρχές Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2014-2015 των 1.000 ευρώ. Ποιο συγκεκριμένα την δεύτερη ημέρα του 2015 θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις στις Γραμματείες των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ για το εκπαιδευτικό έτος 2014 - 2015 στους προπτυχιακούς φοιτητές που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.
Ειδικότερα στους προπτυχιακούς φοιτητές, Έλληνες υπηκόους ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα χιλίων (1.000) €.
Οι δικαιούχοι του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος υποβάλλουν σχετική Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στα αρμόδια Γραφεία της Φοιτητικής Μέριμνας του εκάστοτε Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, από 1 Ιανουαρίου 2015, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.Τα σχετικά έντυπα θα είναι διαθέσιμα από τον Ιανουάριο 2015.
Οι προϋποθέσεις και τα δικαιολο…
Εικόνα
Χωρίς φόρο υπεραξίας για δύο χρόνια η μεταβίβαση ακινήτων Χωρίς φόρο υπεραξίας για δύο χρόνια η μεταβίβαση ακινήτων Αναστέλλεται για δύο χρόνια ο φόρος υπεραξίας από τη μεταβίβαση ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι με διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή προβλέπεται η αναστολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.
Εικόνα
Σήμερα το βράδυ η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Μώλου και του Α.Σ Παμμωλιακού. Το βράδυ στις 20:30 πραγματοποιείται στο Μοσχοχώρι και στο κέντρο "Αρχοντικό",ο Χριστουγεννιάτικος χορός του πολιτιστικού Συλλογου και του Α.Σ Παμμωλιακού, με πλούσιο δημοτικό και λαικό πρόγραμμα με την παραδοσιακή ορχήστρα του Γιάννη Κατσή.
Εικόνα
Φορο-σοκ για όσους εισπράτουν ενοίκια, μισθωτούς με μπλοκάκι και αμοιβές φοιτητών Εξωπραγματικά ποσά φόρων θα κληθούν να πληρώσουν το 2015 χιλιάδες ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων και εργαζόμενοι με "μπλοκάκια", οι οποίοι φέτος απέκτησαν πολύ χαμηλά εισοδήματα καθώς επίσης και χιλιάδες φοιτητές και άνεργοι μη εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, οι οποίοι απασχολήθηκαν φέτος περιστασιακά σε κάποια δραστηριότητα εισπράττοντας πενιχρά ποσά αμοιβών. Τα έσοδά τους θα θεωρηθούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα και θα φορολογηθούν αναλόγως.

Ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013) προβλέπει για όλες αυτές τις κατηγορίες φορολογουμένων ένα απίστευτα επαχθές καθεστώς φορολόγησης, σύμφωνα με το οποίο ο φόρος εισοδήματος θα υπολογίζεται με εξοντωτικούς συντελεστές φόρου 26% έως 40,3%.


Ειδικότερα, με το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ισχύουν οι ακόλουθες επαχθείς ρυθμίσεις:
1) Φορολογούμενοι με εισοδήματα από ενοίκια: Σε κάθε περίπτωση φορολογούμενου ο οποίος …
Εικόνα
Το ειδικό έντυπο αίτησης & τα δικαιολογητικά υποψηφίων για διορισμό στο Δημόσιο (ΦΕΚ)
Με απόφασή του που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, το Υπουργείο Εργασίας προχωράει στον καθορισμό των δικαιολογητικών και του ειδικού εντύπου της αίτησης − υπεύθυνης δήλωσης που καταθέτουν οι προστατευόμενοι του ν. 2643/1998 (Α΄ 220) στην Επιτροπή του άρθρου 9 του ίδιου νόμου, εφόσον υποβάλλουν υποψηφιότητα για διορισμό σε θέσεις εργασίας δημοσίων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., οι οποίες προκηρύσσονται από την οικεία υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ. Ο τύπος της έντυπης αίτησης − υπεύθυνης δήλωσης περιέχεται στο προσαρτώμενο στην παρούσα Απόφαση Παράρτημα Β.
Δείτε ΕΔΩ
Εικόνα
Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται το θέμα της μετονομασία του Δήμου την Κυριακή στις 10:00 στο παλιό Δημαρχείο του Μώλου.
Καλούνται οι κάτοικοι του Δ.Δ Μώλου την Κυριακή στις 10:00 να προσέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσεων στο παλιό Δημαρχείο. Θα γίνει διαβούλευση για το επίμαχο θέμα της μετονομασίας του δήμου που θα φέρει προς συζήτηση ο Δήμαρχος στο επόμενο δημότικο συμβούλιο  την Δευτέρα 29-12-2014.
Εικόνα
Δημοσιεύθηκε : 19 Δεκεμβρίου 2014 Μειωμένη τιμή ηλεκτρικού ρεύματος έως και κατά 54% σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες προσφέρει η ΔΕΗ. Στο κοινωνικό τιμολόγιο έχουν ενταχθεί ήδη 600.000 καταναλωτές.
Στο τιμολόγιο έχουν δικαίωμα οι πολίτες:
- Χαμηλού εισοδήματος
- Μακροχρόνια άνεργοι
- Γονείς με προστατευόμενα τρία τέκνα
- ΑμεΑ
- Ασθενείς με ανάγκη μηχανικής υποστήριξης
Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν με τους εξής τρόπους:
- Ηλεκτρονικά στο www.deddie.gr
- Τηλεφωνικά στο 11770 (αστική χρέωση), καθημερινές από τις 07:00-19:00
- Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών 
Τα δικαιολογητικά που χρειάζεστε:
- Λογαριασμός ρεύματος
- Προσωπικά στοιχεία:
α) Αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου
β) ΑΦΜ και ΑΦΜ συζύγου (αν είστε έγγαμος/η)
Τέλος, για πολίτες που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης χρειάζεται επιπλέον ο αριθμός ΑΜΚΑ και βεβαίωση ανάγκης μηχανικής υποστήριξης από νοσοκομείο ή ασφαλιστικό τομέα.
Πηγή: iefimerida.
Εικόνα
186 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 7K/2014 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν ογδόντα έξι (186) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) του Υπουργείου Υγείας.
Πρόκειται για 186 θέσεις ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρου.                                                                       Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στο ΑΣΕΠ.
Με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καθορίζεται ο συνολικός αριθμός των θέσεων που πρόκειται να πληρωθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 σε δέκα τέσσερις (14).

Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων είναι: α) Άτομα με ειδικές ανάγκες 4 θέσεις, β) Πολύτεκνοι 2 θέσεις, γ) Εθνική Αντίσταση 2 θέσεις, δ) Έμμεση ΑΜΕΑ 1 θέση, ε) Ανάπηροι πολέμου και τέκνα τους 1 θέση και στ) Τρίτεκνοι 4 θέσεις.
Εικόνα
Εντατικοί έλεγχοι του ΕΦΕΤ την περίοδο των εορτών
Με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιεί τους ελέγχους στην αγορά τροφίμων ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) κατά την περίοδο των εορτών με στόχο την προστασία της υγείας των καταναλωτών.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ διεξάγονται συστηματικά και είναι ιδιαιτέρως αυστηροί σε επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ιδιαίτερα την εορταστική αυτή περίοδο. Για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών, ειδικότερα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, υπενθυμίζονται τα παρακάτω :   Γενικά για την προμήθεια κρέατος : -    Το κρέας πρέπει πάντα να διατίθεται υπό ψύξη 2º – 5º C για το νωπό και σε θερμοκρασία – 18º C ή και χαμηλότερη για το κατεψυγμένο κρέας. Το κρέας δεν πρέπει ποτέ να διατίθεται από ανοιχτούς μη ψυχόμενους χώρους. -    Ο καταναλωτής πρέπει να αναζητεί τις σφραγίδες υγειονομικών ελέγχων που δείχνουν ότι οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίε…
Εικόνα
Μηνιαία Σύναξη Εφημερίων Φθιώτιδας
Η μηνιαία Σύναξη των Εφημερίων για το μήνα Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου  για τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Λαμίας, Λιανοκλαδίου, Υπάτης, Θερμοπυλών & Ροδίτσης, Στυλίδος και Πελασγίας στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Κατά τη διάρκεια της Συνάξεως ο Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Αθανάσιος Κυρίτσης ανέγνωσε κείμενο σχετικό με την Γέννηση του Χριστού και εν συνεχεία ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε εκτενώς και θεολογικώς στην Εορτή των Χριστουγέννων προτρέποντας τους κληρικούς να κρατήσουν την ακρίβεια των Ιερών Κανόνων, να ενισχύσουν την πνευματική τους ζωή για να ενισχύεται με τον τρόπο αυτό η πίστη του λαού.
Μετά την ομιλία ακολούθησε ευρεία συζήτηση επί των λεχθέντων, έγινε ενημέρωση από τον Σεβασμιώτατο σε διοικητικά θέματα και διενεμήθη έντυπο υλικό.
Για τις υπόλοιπες  Αρχιερατικές Περιφέρειες η Σύναξη θα πραγματοποιηθεί στις έδρες τους αύριο στις  9:00 το πρωί.
Εικόνα
Οδηγίες για να πληρώσουμε…1 Ευρώ για Τέλη Κυκλοφορίας 2015
Δεν πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας – σύμφωνα με το κίνημα “Αντίσταση Τώρα” – με τον κάτωθι τρόπο: Παίρνουμε ένα παράβολο του ενός (1) ευρώ από την εφορία, συμπληρώσουμε τα στοιχεία μας και στην αιτιολογία γράφουμε ότι είναι έναντι των τελών κυκλοφορίας για το 2015 του αυτοκινήτου με αρ. κυκλοφορίας ………………………. Γράφουμε τον αριθμό του παραβόλου στην δήλωση που θα καταθέσουμε στο πρωτόκολλο της εφορίας.
Συμπληρώνουμε όλα τα στοιχεία της δηλώσεως και έχοντας 2 αντίγραφα της, πάμε στο πρωτόκολλο της εφορίας, καταθέτουμε το ένα που θα κρατήσει η εφορία και στο δεύτερο που θα κρατήσουμε εμείς, ζητάμε να μας βάλει την σφραγίδα του πρωτόκολλου για να έχουμε αντίγραφο τι ακριβώς έχουμε καταθέσει.
Με αυτό κυκλοφορούμε κανονικά και δεν μπορεί να μας γράψει η τροχαία, διότι ο νόμος λέει ότι κόβεται κλήση όταν δεν έχουμε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.
Εμείς δεν ανήκουμε σε αυτήν την κατηγορία, διότι έχουμε δώσει 1…
Εικόνα
Στο.... περίμενε 400.000 αγρότες για το επίδομα του πετρελαίου κίνησης

Τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς το επίδομα που περίμεναν αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Το υπ. Εργασίας ζητά το ποσό να συμψηφιστεί με τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Από τον Οκτώβριο περιμένουν να δουν το χρώμα του χρήματος στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς περίπου 400.000 αγρότες, οι οποίοι δικαιούνται την υπόλοιπη επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από το πετρέλαιο κίνησης που καταναλώνουν για τις αγροτικές εργασίες. Ωστόσο, η κατάθεση δεν έχει γίνει ακόμη από το υπουργείο Οικονομικών με αποτέλεσμα ήδη να υπάρχουν αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο. Άλλωστε, το ποσό που πρέπει να επιστραφεί μόνο αμελητέο δεν είναι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για κονδύλι το οποίο ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Ποιος ο λόγος που καθυστερεί η πληρωμή των αγροτών; Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του theTOC.gr τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας δεν έχουν καταλήξει ακόμη αν το ποσό της …
Εικόνα
Η NASA βλέπει από το διάστημα τα Χριστουγεννιάτικα φώτα μας  Είναι τόσο έντονα πια, που δεν τα βλέπουν μόνο οι γείτονες  Παρά τις πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των χωρών του κόσμου, οι επιστήμονες της NASA σε συνεργασία με την υπηρεσία NOAA που είναι υπεύθυνη για τη διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων γιορτών, αλλά και του ραμαζανιού, είναι σε θέση να καταγράψουν τις αλλαγές στην ένταση των φώτων στις αστικές περιοχές. Η παρατήρηση αυτή που έγινε σε διάρκεια τριών ετών από τον δορυφόρο Suomi NPP, κατέγραψε αλλαγές στην ένταση του φωτισμού των αστικών περιοχών κατά τη διάρκεια των γιορτών οι οποίες γίνονται φωτεινότερες κατά 20% έως και 50% σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο. Στην ανακοίνωσή της, η NASA αναφέρει ότι το φαινόμενο δεν είναι ορατό μόνο στο δυτικό κόσμο αφού οι επιστήμονες κατέγραψαν αντίστοιχες αλλαγές στο φωτισμό των πόλεων σε διάφορες περιοχές της Μέσης Ανατολής κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ρα…
Εικόνα
ΚΕΔΕ: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ 2014-12-19 08:29 Τη συμπλήρωση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε οι δήμοι που το επιθυμούν να μπορούν, χωρίς προβλήματα και σε τακτά χρονικά διαστήματα να υλοποιούν δράσεις διανομής υψηλού επίπεδου ποιοτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, σε πολύ χαμηλές τιμές από παραγωγούς και συνεταιρισμούς, αποφάσισε το ΔΣ της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.
Αφορμή για την απόφαση αποτέλεσε επέμβαση της Αστυνομίας σε δράση διανομής προϊόντων στο δήμο Νεάπολης - Συκεών. Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, «χονδρέμποροι με προκλητική αναλγησία προκάλεσαν μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση με δεκάδες αστυνομικούς, περιπολικά, μοτοσικλέτες και κλούβες, προκειμένου να αποτρέψουν την επί δυο μήνες προετοιμαζόμενη δράση του δήμου. Νομοθετικές προβλέψεις για λειτουργία αγορών παραγωγών ή αδειοδότησης άσκησης υπαίθριου εμπορίου δεν διασφαλίζουν τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.
Γι' αυτό απαιτούμε ως …
Εικόνα
Υπεγράφει ο νέος «Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας»
O Υπουργόs Υγείας κ. Βορίδηs, ο Αναπληρωτήs Υπουργόs Οικονομικών κ. Σταϊκούραs, ο Αναπληρωτήs Υπουργόs Υγείας κ. Γρηγοράκοs και ο Προϊστάμενοs της Γενικής Διεύθυνσης Μεταρρυθμιστικής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μιχαλόπουλοs, υπέγραψαν σήμερα το νέο «Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας». Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Οργανισμού, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις  τάσεις της σύγχρονης ιατρικής, τους δείκτες λειτουργίας του Νοσοκομείου, τις καταγεγραμμένες και τις προβλεπόμενες ανάγκες του πληθυσμού του Νομού Φθιώτιδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ άλλων: α. αυξάνονται οι υφιστάμενες κλίνες του Νοσοκομείου κατά 67, από 340 σε 407, και β. αυξάνεται ο αριθμός των θέσεων ιατρών ΕΣΥ και υπηρετούντων στη νοσηλευτική υπηρεσία. Επίσης, τα τελευταία 2 χρόνια, έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες και υλοποιηθεί δράσεις για την ενίσχυση του ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου και την αναβάθμιση τω…
Εικόνα
Ποιοι «σφυρίζουν» στη Φθιώτιδα το Σαββατοκύριακο
Ανακοινώθηκαν απόψε από την Επιτροπή Διαιτησίας (Γούσιος-Σπυρόπουλος-Πουγκακιώτης) της ΕΠΣ Φθιώτιδας οι διαιτητές για τα παιχνίδια των τοπικών πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο σε όλες τις κατηγορίες.
Αναλυτικά: Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (17η αγων.) Σάββατο 20/12/2014 (15.00) ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΤΖΟΒΑΡΑΣ (ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ ΦΙΛ. - ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΕΛΕΝΗ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ (ΛΙΤΟΣΕΛΙΤΗΣ-ΤΣΙΛΙΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ – ΕΝΩΣΗ 2010
ΣΩΣΩΝΗΣ (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤ.- ΖΩΓΑΣ)
ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΚΟΝΤΟΣ ΜΙΧ. (ΣΚΑΡΛΑΣ-ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ)
ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ-ΜΩΛΟΣ
ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ (ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΑΚΛΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ)
ΑΡΧΑΝΙ-ΣΤΥΛΙΔΑ
ΜΠΛΟΥΝΑΣ (ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ-ΚΟΥΤΣΟΒΟΥΛΟΣ)
ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΛΟ-ΚΑΛΑΠΟΔΙ
ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ (ΖΑΦΕΙΡΗΣ-ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ ΚΩΝ.)
ΜΑΛΕΣΙΝΑ 2008-ΚΗΦΙΣΣΟΣ Κ. ΤΙΘΟΡΕΑΣ
ΚΟΥΡΕΜΑΔΑΣ (ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ-ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ)
Αταλάντη – Αχιλλέας Δομοκού 3-0 χα
Εικόνα
Εφάπαξ: Τι ποσά θα λάβουν χιλιάδες δημόσιοι & δημοτικοί υπάλληλοι – Πότε θα αποδοθούν (πίνακας)
Νέο χρονοδιάγραμμα για την καταβολή εφάπαξ σε δημοσίους υπαλλήλους έχει καταρτίσει η κυβέρνηση για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου του 2014.
Τα ποσά αναμένεται να αποδοθούν σε περίπου 11.000 δημοσίους υπαλλήλους, ενώ επιβεβαιώνονται όσες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2015, θα έχουν εξοφληθεί με τα χρήματα που δικαιούνται. Λίστες με τα ονόματα των δικαιούχων και τις συνταξιοδοτικές τους αποφάσεις έχουν ήδη αποσταλεί με δύο CDs από το Γενικό Λογιστήριο στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.
Το νέο αρχείο περιέχει υπαλλήλους του Δημοσίου, των δήμων και άλλων νομικών προσώπων που υπέβαλαν αίτηση αποχώρησης μέχρι τις 31 Αυγούστου 2013 και πήραν την οριστική συνταξιοδοτική τους απόφαση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου του 2014.
Τα ποσά κατανέμονται ως εξής:
Εφάπαξ Δημοσίων Υπαλλήλων:
35 έτη ΠΕ – 39.926 €
35 έτη ΤΕ – 38.214 €
35 έτη ΔΕ – 34.220…
Εικόνα
5 εκ. ευρώ στους δήμους για την καταβολή μισθωμάτων σχολικών μονάδων (λίστα)
Την κατανομή συνολικού ποσού 5.172.332,71€ σε Δήμους από τους ΚΑΠ έτους 2014, για την καταβολή μισθωμάτων των σχολικών μονάδων τους, καθώς και των υπηρεσιών που μεταφέρθηκαν σε αυτούς, σύμφωνα με το ν. 3852/2010 και αφορούν στη χρονική περίοδο Σεπτεμβρίου –Δεκεμβρίου 2014, αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Δείτε την απόφαση
Εικόνα
Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για επενδύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Από που μπορούν να αντλήσουν “ζεστό” χρήμα Δήμοι και Περιφέρειες
Τα χρηματοδοτικά προϊόντα που έχει δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τους ΟΤΑ στην Ελλάδα παρουσίασε ο αναπληρωτής τεχνικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Φερνάντο Καμάνο-Γκαρσία, στην ημερίδα που διοργάνωσαν η ΚΕΔΕ και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ).
Όπως είπε, η τράπεζα έχει δημιουργήσει συγκεκριμένα προϊόντα που στοχεύουν στις ανάγκες των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Σε ό,τι αφορά μεγάλους δήμους (όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο) η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε απευθείας χρηματοδότηση. Ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία με τους δήμους Αθηναίων και Ηρακλείου, ενώ εξετάζει πιθανή συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης.
Προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες μικρότερων δήμων, η ΕΤΕπ έχει οργανώσει δυο πιστωτικές γραμμές με το ΤΠΔ που ανέρχονται στα 100 εκατ. ευρώ συνολικά. Το ΤΠΔ θα πρέ…
Εικόνα
Πώς θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την παραμονή των Χριστουγέννων αλλά και ανήμερα της γιορτής, σύμφωνα με το νέο δελτίο καιρού.. Η πρόγνωση των μετεωρολόγων έως τις 24 Δεκεμβρίου: Σάββατο 20-12-2014
Την Παρασκευή και το Σάββατο, βελτιωμένος προβλέπεται να είναι ο καιρός καθώς δε φαίνεται να εχουμε φαινόμενα εκτός από τα Δωδεκάνησα οπου εκεί φαίνεται να εχουμε κάποιες τοπικές βροχές που όμως το Σάββατο θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε αρκετή λιακάδα Καιρός: γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Κυριακή 21-12-2014
Την Κυριακή ενώ ο καιρός αρχικά θα είναι καλός, περιμένουμε προοδευτικά να συννεφιάσει κυρίως στις νοτιότερες και ανατολικές περιοχές, δηλαδή τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εκδηλωθούν κάποιες…
Εικόνα
Η παγίδα της ρύθμισης των 100 δόσεων "Παγίδα" σε χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου, που εντάσσονται στη νέα ρύθμιση για την τμηματική εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών τους έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, έχει στήσει το υπουργείο Οικονομικών. Ακόμη κι αν οι οφειλέτες είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης, οι Εφορίες δεν παύουν να προχωρούν σε κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, ενοικίων και λοιπών εσόδων και εισοδημάτων τους!
Δείτε εδώ ερωτήσεις και απαντήσεις για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη ρύθμιση
Τη δυνατότητα συνέχισης των κατασχέσεων αυτών την παρέχει ο ίδιος ο νόμος με τον οποίο θεσπίστηκε η νέα ρύθμιση, καθώς προβλέπει ότι για όσους ενταχθούν στη νέα ρύθμιση αναστέλλονται μόνο οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων που τυχόν τους έχουν επιβληθεί, όμως οι κατασχέσεις απαιτήσεών τους εις χείρας τρίτων εξακολουθούν να επιβάλλονται έως ότου εξοφλήσουν το 50% των ρυθμιζόμενων…
Εικόνα
Προσλήψεις 52.553 ανέργων στο Δημόσιο - Διαβάστε μισθούς και προϋποθέσεις Ανοίγουν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις 52.553 ανέργων, εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ σε δήμους, περιφέρειες και φορείς του Δημοσίου, (νοσοκομεία, υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία κ.α) μετά την υπογραφή των τριών σχετικών υπουργικών αποφάσεων, από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Οι ωφελούμενοι θα προσληφθούν για πέντε μήνες με πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη, ενώ η αμοιβή κυμαίνεται από 427 ευρώ, για τους νέους κάτω των 25 ετών, έως 490 ευρώ το μήνα.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014- 2015» και είναι στοχευμένη σε κοινωνικά ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, κυρίως μακροχρόνιους ανέργους και νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος τους.
η αμοιβή κυμαίνεται από 427 ευρώ, για τους νέους κάτω των 25 ετών, έως 490 ευρώ το μήνα
Απευθύνεται περισσότερο σε ανέργους χαμηλών προσόντων καθ…
Εικόνα
Δελτίο τύπου 18/12/2014
ΟΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠτΔ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (ΑΝΤ1) ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ


Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, απάντησε (18.12.14) ως εξής σε ερωτήσεις του Δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Το ηχητικό είναι στο terensquick.blogspot.gr.

Η πλήρης απομαγνητοφώνηση, έχει ως εξής:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ:Θέλω να πάω στον κύριο Κουίκ.Όπως αντιλαμβάνεστε κύριε Κουίκ, καλέ μου φίλε Τέρυ, η πρώτη ερώτηση που θα σου κάνω είναι γιατί θα πάει στον επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κύριο Μητσοτάκη, σήμερα ο κύριος Καμμένος. Λέει ο κόσμος «όπα τα βρήκανε». 11:00 η ώρα το ραντεβού. Και πιστεύω θα είσαι και εσύ. Γιατί πάντα είσαι μαζί ως εκπρόσωπος. Γιατί πάτε; Πάτε για να τα βρείτε; Θα μ…