Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 8, 2018

Καμένα Βούρλα: Τοπίο στην ομίχλη

Εικόνα

Σε Μώλο και Καινούργιο ιδρύονται δύο Τάξεις Υποδοχής Ι.

Εικόνα
Δύο Τάξεις Υποδοχής Ι σε Δημοτικά της Φθιώτιδας
Έξι (6) Τάξεις Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι και μία (1) ΤΥ ΙΙ ιδρύονται με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, κατ’ εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου για τη Β’ Φάση της λειτουργίας των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στη Φθιώτιδα ιδρύονται δύο Τάξεις Υποδοχής Ι και συγκεκριμένα στα Δημοτικά Σχολεία Μώλου και Καινούριου. Η ένταξη στη Ζώνη Ι σημαίνει κοινά μόνο γενικά μαθήματα για άτομα με ελάχιστη ή μηδενική γνώση της Ελληνικής γλώσσας.
Δείτε το σχετικό πίνακα:

ΟΠΕΚΑ-Επίδομα παιδιού: Τα απαραίτητα βήματα για τη β’ δόση

Εικόνα
Δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ το «τυπικό μέρος» για τη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος παιδιού από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (OΠΕΚΑ). Σημειώστε, ότι οι δόσεις πλέον είναι κάθε δίμηνο και η πρώτη πληρώθηκε τέλη Μαρτίου. ΦΕΚ -ΑΠΟΦΑΣΗ Όπως έχει κάνει γνωστό ο ΟΠΕΚΑ με την υποβολή τηςνέου τύπου αίτησης Α21 προς το τέλος Απριλίου, θα διορθωθούν όλες οι τυχόν αρρυθμίες, οι δικαιούχοι θα δηλώσουν την υφιστάμενη κατάσταση των παιδιών τους και θα δικαιωθούν αναδρομικά από 1/1/2018 την παροχή. Απαραίτητες φυσικά προϋποθέσεις είναι να υποβάλουν αίτηση Α21  και φορολογική δήλωση (για το εισόδημα 2017) εντός του 2018. Εξυπακούεται πως το εισόδημα του 2017 και η κατάσταση των εξαρτώμενων παιδιών το 2018 πρέπει να επιτρέπουν την χορήγηση του επιδόματος. Απαντήσεις σε ερωτήματα: Δεν πήρα την πρώτη δόση, αν και φαίνεται πως το δικαιούμαι με βάση το εισόδημα του 2017. Πρέπει να κάνω κάτι; Το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου, όταν θα είναι διαθέσιμη η νέα ηλεκτρονική πλα…

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ-Φιλοζωικός Σύλλογος Φιλοι Καρδιάς

Εικόνα
ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ:Προς τα μέλη του Φιλοζωικόυ Συλλόγου"Φίλοι Καρδιάς"
Όπως όλοι γνωρίζετε,όσοι είστε κάτοχοι ζώου θα πρέπει να είναι τσιπαρισμενο και δηλωμένο στο Δήμο,επίσης να διαθέτει βιβλιάριο όπου θα είναι τα εμβόλια του.Επειδή στο Δήμο μας δεν υπάρχει κτηνίατρος και πολλοί από εσάς δεν μπορείτε να τα μεταφέρετε,ο Φιλοζωικός Σύλλογος με το συνεργαζομενο κτηνίατρο του θα έρθει προγραμμάτισμενα σε όλα τα χωριά του Δήμου μας,ώστε όλα να εμβολιαστούν και να τσιπαριστουν !!!!Πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με το Φιλοζωικό Σύλλογο ώστε να κλείσετε ραντεβού!!!!!

Στερεά: Αγορά εξοπλισμού για τις Μονάδες Υγείας της Περιφέρειας

Εικόνα
Μπακογιάννης: «Κανένας πολίτης χωρίς περίθαλψη»
Εκδόθηκε από την Περιφέρεια η πρόσκληση, προϋπολογισμού 1.750.000 ευρώ, για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για την κάλυψη αναγκών των Μονάδων Υγείας της Στερεάς Ελλάδας. Την ανακοίνωση έκανε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ακόμη μία διαδικασία που εντάσσεται στις προτεραιότητες της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των ελλείψεων στην Υγεία και στις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει με στόχο κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε αξιοπρεπή και σύγχρονη περίθαλψη.
«Η έως σήμερα πορεία μας αποδεικνύει ότι η Υγεία αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες. Η προσπάθειά μας να εντάξουμε σε προγράμματα έργα που αφορούν στην Υγεία αλλά και οι πρωτοβουλίες μας με αγορά ασθενοφόρων και κινητών μονάδων, αγορά αναλώσιμων, προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και καυσίμων, αγορά απινιδωτών σε κάθε δήμο της Περιφέρειάς μας και παροχή οικονομικών κινήτρων σε ιατρικό προσωπικό, δημιο…

Εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Πως θα γίνουν οι προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ

Εικόνα
Διευκρινιστική εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία οι δήμοι μπορούν να προχωρήσουν σε προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες τους με βάση τους προσωρινούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ της προκήρυξης 3Κ/2018.

Όπως διευκρινίζεται οι δήμοι μπορούν να προβούν άμεσα στην πρόσληψη ορισμένου ή και του συνόλου του αριθμού των υποψηφίων προς διορισμό από τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ, πριν δηλαδή την εξέταση των ενστάσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 3 του ν.4210/2013.

Ειδικά για τις θέσεις που αφορούν σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, κατηγοριών και εκπαιδευτικής βαθμίδας ΔΕ και ΥΕ, δεν απαιτείται η έκδοση απόφασης κατανομής, καθόσον αυτές εξαιρέθηκαν ρητά με τη διάταξη του άρθρου 7 του ν.4368/2016.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι η κατάταξη στους πίνακες έχει γίνει βάσει των στοιχείων που οι υποψήφιοι έχουν δηλώσει στις αιτήσεις τους, ενώ τα δικαιολογητικά εξετάζονται σε δεύτερο χρόνο, βάσει της δυνατότητας πο…

Διαγωνισμός για τη μηχανογράφηση στο Δήμο Μώλου – Αγ. Κων/νου

Εικόνα
ΕκτύπωσηE-mail
Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Μώλου – Αγίου Κων/νου η διακήρυξη για το διαγωνισμό «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΛΙΚΟΥ, ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ, ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ» προϋπολογισμού σύμφωνα με τη μελέτη 73.900,00 ευρώ. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στα γραφεία του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, οδός Αγ. Παντελεήμονα 8 35008, την 24/04/2018, ώρα 09:30π.μ. (ημερομηνία και χρόνος διενέργειας του διαγωνισμού & έναρξη αποσφράγισης προσφορών), ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Διαγωνισμού. Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού, δηλαδή 24/04/2018 και από ώρα 09:00π.μ. έως 09:30π.μ.

Κάθε τρίμηνο η δήλωση για το τέλος της πλαστικής σακούλας

Εικόνα
Με το νομοσχέδιο του Υπ.οικονομικών που κατατέθηκε στην βουλή («Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2015/2366/ΕΕ για τις υπηρεσίες πληρωμών και άλλες διατάξεις»)
Διευκρινίζεται ότι ο έλεγχος της ορθής απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους των πλαστικών σακουλών μεταφοράς διενεργείται αποκλειστικά από τη Φορολογική Διοίκηση και καθορίζεται η προθεσμία για την δήλωση απόδοσης του τέλους αυτού.
Συγκεκριμένα η δήλωση για το τέλος της πλαστικής σακούλας θα υποβάλλεται κάθε τρίμηνο, έως την τελευταία ημέρα του μήνα που ακολουθεί την περίοδο στην οποία αφορά. Η δήλωση θα υποβληθεί για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2018.
Αιτιολογική :
Άρθρο 119
Με την εν λόγω διάταξη διευκρινίζεται ότι ο έλεγχος της ορθής απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους διενεργείται αποκλειστικά από την Α.Α.Δ.Ε., καθορίζεται ο χρόνος απόδοσης του τέλους αυτού, θεσπίζεται εξουσιοδοτική διάταξη προς τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. για τον καθορισμό του τύπου και το περιεχομένου της δήλωσης του περιβαλλοντικού…

Νίκος Τσουκνίδας:Ενας Μωλιώτης στο BBC-Συνέντευξη

Εικόνα
Ο Νίκος εχει καταγωγή απο Μώλο.Ο πατέρας του.ειναι ο αξιαγάπητος σε όλους μας,Χρήστος Τσουκνίδας.Ο Νίκος σπουδασε στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο,με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιαπωνία .Εδω και χρόνια,ζει  στο Λονδίνο και εργάζεται στο BBC-British Broadcasting Corporation.
Η συνέντευξη στο BBC,συνοδευτηκε με την προαγωγή του Νίκου.
http://www.bbc.co.uk/gel/articles/meet-nikos-tsouknidas Μιλάμε με τον Νίκο Τσουκνίδα, Senior Developer Advocate της UX & D, που εργάζεται αυτή τη στιγμή με τη Γλώσσα Global Experience (GEL) του BBC.  Ανακαλύπτουμε την αγάπη του να σχεδιάζει κόμικς, κάνοντας "τρισδιάστατα πράγματα στον ιστό" και τις κορυφαίες επιτυχίες του playlist. Αγαπημένες του φρασεις "Ποτέ μην αφήνετε το θαύμα να πάει  χαμένο" Όμορφος είσαι,οσο όμορφα πράττεις" Πώς εξηγείτε,τι κάνετε για να ζήσετε,σε ένα παιδί; Σήμερα θα έλεγα, «κάνω τα πράγματα για το iPad σας!" Αλλά, για τη γιαγιά μου θα έλεγα, "Είναι σαν ένα περιοδικό τις περισσότερες φορές, αλλά σ…

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ:Λήψη από drones

Εικόνα

Καμένα Βούρλα:"Πόλη μη φιλική" στα Άτομα με Αναπηρία (Αρθρο).

Εικόνα
Εδω και μέρες, στη πόλη των Καμένων Βούρλων, έχει έρθει ένα γκρουπ ΑΜΕΑ...
Θα μου πει κάποιος ότι σ'αυτή τη πόλη λογικό είναι να μας επισκέπτονται Άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες γιατί είμαστε Λουτρόπολη, έχουμε ιαματικά...
Εγώ λέω, και τονίζω ότι αγαπώ τη πόλη μου, ότι κάποιος/α τους κορόιδεψε όλους αυτούς που μας επισκέφθηκαν,γιατί απλά δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε και θα αιτιολογήσω γιατί...
1ον: Η πόλη μας δεν έχει καμία δημόσια υποδομή για την υποδοχή των ανθρώπων αυτών...τα πεζοδρόμιά μας είναι για κλάματα! Ειδικά εκεί στην εκκλησία, μπροστά στη πιάτσα των Ταξί είναι επικίνδυνα! Κι όλη αυτή η πλευρά του πεζοδρομίου είναι απαράδεκτη...Να μην πω ότι το καλοκαίρι τα τραπεζοκαθίσματα αποτρέπουν την διέλευση των πεζών...ή για τα παρκαρίσματα των αυτοκινήτων στις διαβάσεις για το πεζοδρόμιο....
2ον. Ιδιωτικές υποδομές είναι σχεδόν ανύπαρκτες, αν αναλογιστεί κανείς πόσοι/ες έχουν πρόσβαση σε απλά πράγματα, όπως πχ τουαλέτα σε εστιατόρια, καφετέριες κλπ.. Φυσικά υ…

Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Εικόνα
από Voria.gr
Ο δήμος Ωραιοκάστρου απευθύνει κάλεσμα σε όσους δικαιούχους δεν έχουν ρεύμα λόγω οφειλών να καταθέσουν αίτηση στην αρμόδια επιτροπή.

Νέο κάλεσμα σε όσους δεν έχουν ρεύμα στο σπίτι τους λόγω οφειλών υποβάλλει ο δήμος Ωραιοκάστρου προκειμένου να καταθέσουν σχετική αίτηση στην αρμόδια επιτροπή.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο δήμος Ωραιοκάστρου ήταν από τους πρώτους δήμους του Ν. Θεσσαλονίκης, που αμέσως μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή για επανασυνδέσεις καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, προχώρησε άμεσα, στις 12 Μαρτίου 2018, στη συγκρότηση αρμόδιας Επιτροπής, βάση των διατάξεων του άρθρου 36 του Ν. 4508/2017.

Μέχρι στιγμή, έχουν κατατεθεί και έχουν ελεγχθεί τέσσερις φάκελοι ενδιαφερομένων πολιτών. Από αυτούς, τις προϋποθέσεις που προβλέπει η ΚΥΑ, πληρούσαν οι δύο, οι οποίοι και έλαβαν το «πράσινο φως» για την επανασύνδεση του ρεύματος στα σπίτια τους.

Οι προς εξέταση δικαιούχοι για να υποβάλουν σχετική αίτηση πρέπει:

-- Να έχουν αποσυνδε…

Χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο και τους Δήμους

Εικόνα
«Μύρισε» προεκλογική περίοδος καθώς χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ βρίσκονται σε εξελιξη. Ειδικά στους δήμους όλης της χώρας γίνεται το… αδιαχώρητο καθώς αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των εργαζόμενων με τους δημάρχους, πάντως, να ανησυχούν για τη χρηματοδότηση που θα λάβουν προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες μισθολογικές δαπάνες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τους 8.166 που πήραν το εισιτήριο για εργασία μέσω του διαγωνισμού, πολλοί επιλαχόντες θα κληθούν μέχρι το καλοκαίρι να πάνε να εργαστούν.
Αλλά δεν είναι μόνον αυτοί. Κι άλλοι διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη για προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού. Συγκεκριμένα προβλέπεται: Οι προσλήψεις εποχικών:
ΔΕΗ: 1.200
Δήμοι: 600
Περιφέρειες: 700
Οι προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων
Διάφοροι φορείς διαγωνισμός 4Κ/2018: 103
Υπ. Δικαιοσύνης: 588
Μουσεία: 200
ΕΛΤΑ: 510
ΔΕΔΔΗΕ: 158
Ταχυμεταφορές: 100
ΕΚΑΒ: 40
Ανοιχτό Παν/μιο: 200
Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: 50
Με την προκήρυξη 4Κ/2018 το ΑΣΕΠ θα προσληφθούν 91 άτομα στην ΕΥΔΑ, 2 στο …

Ο παραλιακός δρόμος στα Καμένα Βούρλα,το ηλιοβασίλεμα

Εικόνα

Το πρώτο δρομολόγιο της σεζόν για Λιχαδονήσια(βιντεο)

Εικόνα
Βίντεο κ φωτογραφία Ανδρέας Θεολόγου

Πτήση με Drone πάνω από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας

Εικόνα
.

Το Γυμνάσιο Μώλου στη ΙΓ Μαθητιάδα

Εικόνα
Γυμνάσια από τη Φθιώτιδα και τη Στερεά στη ΙΓ Μαθητιάδα
Στο Δήμο Αμφίπολης και συγκεκριμένα στην Πρώτη Σερρών, θα διεξαχθεί 18 με 22 Μαΐου 2018 η «ΙΓ Μαθητιάδα» υπό την αιγίδα του Υπουργείου παιδείας, έρευνας και Θρησκευμάτων.
Στους αγώνες συμμετέχει από τη Φθιώτιδα το Γυμνάσιο Μώλου, ενώ από τη Στερεά συμμετέχουν άλλα πέντε Γυμνάσια και συγκεκριμένα Άμφισσας, 6ο Χαλκίδας, 4ο Θήβας «Ηράκλειο», 1ο Καρπενησίου και Κερασοχωρίου. Συνολικά παίρνουν μέρος 53 σχολεία από όλη την Ελλάδα.
Η διοργάνωση έχει σκοπό τη δημιουργία «Ενεργών Πολιτών» αξιοποιώντας ένα πρότυπο πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική διοργάνωση μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού για μαθητές Γυμνασίου στη χώρα μας και μοναδική (όπως ήδη έχει χαρακτηριστεί) για τον τρόπο που διεξάγεται σε διεθνές επίπεδο. Για 5 ημέρες οι μαθητές με βασικό σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» παρακινούνται, …

Ανάσταση στα Καμένα Βούρλα,με πολύ κόσμο (βίντεο)

Εικόνα

Ηλίας Ακρίβος:Ανάσταση στα Καμένα Βούρλα!

Εικόνα

«Επεισοδιακή» Ανάσταση στο Μώλο Φθιώτιδα

Εικόνα
Τραυματισμός 11χρονης από κροτίδα
Δυστυχώς δεν έλειψαν και φέτος, οι τραυματισμοί από κροτίδες. Ένα εντεκάχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της αναστάσιμης λειτουργίας
στην περιοχή Μώλος Φθιώτιδας, από ρίψη κροτίδας.
Ο Πέτρος Καρσιώτης έχει τις λεπτομέρειες.