Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 21, 2014
Εικόνα
Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου την 30/9/2014

      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                             Καμένα Βούρλα, 25-9-2014
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ                            Αριθμ. Πρωτ. : 16.441
                                             Αριθμ. Πρακτικού : 15
Γραφείο: Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου             
Δ/νση: Αγ. Παν/νος 8- 35008 Καμένα Βούρλα
Τηλ.: 2235350029, 2235350037
E mail: kvourla@hol.gr


Προς: -Δήμαρχο Μώλου Αγίου Κων/νου
-Δημοτικούς Συμβούλους
           -Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων
           -Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων
           -Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων

                                                                  Κοιν: Πρακτικογράφο Δημοτικού    ΣυμβουλίουΘΕΜΑ: «Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου»
     (Άρθρο 67 Ν.3852/10)


Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίο…
Εικόνα
Αναδρομική μείωση του τεκμηρίου ΙΧ Μια ακόμη φοροαπαλλαγή έχει βάλει στο τραπέζι το υπουργείο Οικονομικών. Είναι η μείωση του τεκμηρίου των ΙΧ και μάλιστα αναδρομικά, δηλαδή από τη χρήση 2014. Από το συνολικό πακέτο των φορολογικών ελαφρύνσεων δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αυτοκίνητα και στο στόχαστρο έχουν μπει τα τεκμήριά τους που «ενοχλούν» εκατομμύρια φορολογούμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν κρύβουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα και έκαναν το «λάθος» θα αγοράσουν κάποια στιγμή ένα όχημα μεγάλου κυβισμού.

«Αυτό που έγινε με τα τεκμήρια των αυτοκινήτων το 2010 ήταν μια υπερβολή», λέει ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που έχει επεξεργαστεί το σχέδιο μείωσης των τεκμηρίων. «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στη μείωση των τεκμηρίων όχι μόνο για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, αλλά και για τα μεσαία. Ακόμη και ένα 1.600άρι έχει τσουχτερό τεκμήριο».Το τεκμήριο για ένα όχημα 1.600 κυβικών εκατοστών είναι 6.400 ευρώ εφόσον είναι ηλικίας έως πέντε ετώ…
Εικόνα
Πότε και σε ποιους θα γίνει η τελευταία πληρωμή κοινωνικού μερίσματος
Τις επόμενες δύο εβδομάδες οι δικαιούχοι που δεν έχουν πάρει μέχρι και την προηγούμενη πληρωμή το κοινωνικό μέρισμα θα το δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αφού από την 1η Οκτωβρίου και μέχρι τις 10 του μήνα θα γίνει η τελευταία πληρωμή.

Ποιοι όμως θα πάρουν τα χρήματα με την εν λόγω πληρωμή;


Συγκεκριμένα όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών όσων οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα που υποβλήθηκαν μέσω του TAXISNET έως την 30ή Ιουνίου εκκρεμούσαν λόγω ελέγχου των φορολογικών δηλώσεων ή έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο στις εφορίες για την προσκόμιση των προβλεπόμενων δικαιολογητικών, η πληρωμή της τελευταίας δόσης θα πραγματοποιηθεί από την 1/10/2014 έως και την 10/10/2014.

Οι δικαιούχοι που θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα τις επόμενες δύο εβδομάδες μπορούν να ελέγχουν την αίτησή τους μέσω του taxisnet για την επικείμενη τελευταία πληρωμή.

Δηλαδή εφόσον δουν μέσα στις επόμενες ημέρες την …
Εικόνα
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Την λύση της μετανάστευσης στο εξωτερικό και δη στην Γερμανία, επιλέγουν πολλοί εργάτες του οικοδομικού κλάδου και από την Φθιώτιδα. « Ούτε σε 10 χρόνια δεν θα αναστηθεί η οικοδομική δραστηριότητα στην πατρίδα
μας», λέει ο γραμματέας του συλλόγου των οικοδόμων Γ.Κουτσοχάνος, που προτείνει ως λύση σωτηρίας
την αλλαγή επαγγέλματος και την στροφή στην καλλιέργεια της Ελληνικής Γης.
star lamias
Εικόνα
Ποινές Ποδοσφαιριστών 20-9-2014

ΠΟΙΝΕΣ  ΠΟΔ/ΣΤΩΝ        Α!  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ                        20/09/2014
ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ  Δ.               1361663      ΚΗΦΙΣΣΟΣ              1ΑΓ+10ΕΥΡΩ
ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ  Σ.         1340258   ΔΑΦΝΗ  ΛΙΒΑΝ        3ΑΓ+30ΕΥΡΩ
ΠΟΙΝΕΣ  ΠΟΔ/ΣΤΩΝ   Β!  ΚΑΤ/ΡΙΑΣ 1ΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ         21/09/2014
ΠΕΤΣΑΣ  Χ                        396472           ΚΟΜΝΗΝΟΣ       1ΑΓ+10ΕΥΡΩ 
ΠΟΙΝΕΣ  ΠΟΔ/ΣΤΩΝ     Β!  ΚΑΤ/ΡΙΑΣ  2ΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ  21-22/09/2014
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ  Β.           1176466       ΚΑΛΑΜΑΚΙ           1ΑΓ+10ΕΥΡΩ
ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ  Π.         1324027      ΤΣΟΥΚΑ                 1ΑΓ+10ΕΥΡΩ
Εικόνα
Η αστυνομία προειδοποιεί τους ηλικιωμένους

Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό στον Μώλο http://mwlosnews.blogspot.gr/2014/09/7.html?spref=fb,και λόγω τις συχνότητας του φαινομένου στην περιοχή μας ψαξαμε και βρήκαμε κάποιες ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας για υπερήλικες απο την Αστυνομία
- Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν είτε αυτοπρόσωπα είτε τηλεφωνικά να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με οποιοδήποτε πρόσχημα.
- Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
- Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
- Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
-Να ενημερώνετε πάντα…

Μώλος Φθιώτιδας: Πως οι επαγγελματίες απατεώνες ξεγέλασαν την ηλικιωμένη γυναίκα και της πήραν 7.500 ευρώ!!!

Εικόνα
Συνέβη χθές το πρωί στον Μώλο Φθιώτιδας όταν οι δυό άντρες την πήραν τηλέφωνο για ένα δήθεν τροχαίο ατύχημα του γιού της,και ότι χρειάζονταν άμεσα τα χρήματα.Μάλιστα για να γίνουν πιο πειστικοί,ο ένας απο τους δυό, προσποιήθηκε στο τηλέφωνο οτι ήταν ο γιός της και ζητούσε τα χρήματα επειδή ήταν μεγάλη ανάγκη. Στήν ερώτηση τις γυναίκας γιατί έχει αλλάξει η φωνή του,ο απατεώνας "γιός"της είπε οτι δεν ήταν καθολου καλά  Η γυναίκα πήγε αμέσως στην τράπεζα και ζήτησε τα χρήματα, κινώντας την περιέργεια των υπαλλήλων ,που την ρώτησαν τι θέλει τοσα χρήματα. Η γυναίκα αφού πήρε τα χρήματα,έτρεξε στο σημείο που είχαν δώσει το ραντεβου και τα έδωσε σε έναν απο τους δύο απατεώνες που παρίσταναν τον φίλο του γιού της,όπου και έγιναν καπνός. Φυσικά όταν λίγο αργότερα η ηλικιωμένη γυναίκα μίλησε με τον γιό της κατάλαβε τι έγινε, αλλά ήδη ήταν αργά. Το συμβάν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία,και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους

Εικόνα
Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες και οι διαιτητές για το Σαββατοκύριακο στη Φθιώτιδα
Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες και οι διαιτητές  για το Σαββατοκύριακο στη ΦθιώτιδαΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ    3η αγωνιστική Σάββατο 27-09-2014  ΩΡΑ: 16:30 Αγώνας:   ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ Διαιτητής:  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Βοηθοί: ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΑΛΥΒΑΣ Β Αγώνας:   ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗ Διαιτητής:  ΣΩΣΩΝΗΣ Βοηθοί: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Σ- ΚΟΜΗΤΗΣ Αγώνας:   ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ ΓΗΠ ΕΠΣΦ Διαιτητής:  ΤΖΟΒΑΡΑΣ Βοηθοί: ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΚΑΡΛΑΣ Αγώνας:   ΑΡΧΑΝΙ-ΑΡΗΣ ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Διαιτητής:  ΞΑΡΧΑΣ Βοηθοί:  ΠΑΤΑΓΙΑΣ-ΜΠΕΛΛΗΣ Αγώνας:   ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΟ-ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ Διαιτητής:  ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ Βοηθοί:  ΛΙΤΟΣΕΛΙΤΗΣ-ΖΑΦΕΙΡΗΣ Αγώνας:   ΚΗΦΙΣΟΣ- ΕΝΩΣΗ 2010 Διαιτητής:  ΣΤΑΜΑΤΗΣ Βοηθοί:  ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ-ΔΑΟΥΚΛΙΩΤΗΣ Α Αγώνας:   ΚΑΛΑΠΟΔΙ -ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ Διαιτητής:  ΔΟΥΔΟΥΜΗΣ Βοηθοί:  ΔΟΣΚΟΡΗΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Αγώνας:   ΣΤΥΛΙΔΑ-ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ Διαιτητής: ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ Βοηθοί: ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ-ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ
Εικόνα
Παράταση για τη δήλωση διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας Η παράταση ήταν αίτημα των ενώσεων φοροτεχνικών 25 Σεπ 2014 - 20:01 Απόφαση για παράταση μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2015 της προθεσμίας για την υποβολή εκπρόθεσμης δήλωσης διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας πέραν του έτους βάσει πραγματικού χρόνου, υπέγραψε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου.

Η αρχική προθεσμία έληγε στις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ η παράταση ήταν αίτημα των ενώσεων φοροτεχνικών.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΓΓΔΕ, η νέα ημερομηνία θα είναι καταληκτική. «Μετά την ανωτέρω ημερομηνία, ως ημερομηνία διακοπής θα λαμβάνεται για τα μεν φυσικά πρόσωπα η ημερομηνία οριστικής παύσης της δραστηριότητας τους, για τα δε νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες η ημερομηνία της λήξης των εργασιών της εκκαθάρισης ή της ανακοίνωσης διαγραφής από το ΓΕΜΗ κατά περίπτωση», σημειώνεται.
Εικόνα
Τέλος οι συλλήψεις για όσους χρωστάνε στο Δημόσιο -Χειροπέδες μόνο στους φοροφυγάδες
Χωρίς τον φόβο των χειροπέδων θα ζουν εφεξής οι οφειλέτες του Δημοσίου, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης θα αλλάξουν λίαν συντόμως το σχετικό πλαίσιο. Από την προστατευτική ομπρέλα θα εξαιρεθούν, πάντως, οι φοροφυγάδες, ενώ δεν τίθεται επί του παρόντος θέμα αλλαγών και στο πλαίσιο των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης ήτοι στις διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
Την πρόθεση της κυβέρνησης να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία αποκάλυψε ο Γ. Μαυραγάνης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκεται προ πολλού σε ανοικτή γραμμή με τον Χ. Αθανασίου για την κατάργηση όλων των ποινικών κυρώσεων σε βάρος των οφειλετών του Δημοσίου, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα καταργηθεί μόνο η διαδικασία του αυτοφώρου για όσους χρωστάνε αλλά και το πλαίσιο του νόμου Παπακωνσταντίνου, που προβλέπει ποινές φυλάκισης ακόμα και για οφειλές των 5.000 ευρώ.
Αν και στην πραγματικότητα οι ποιν…
Εικόνα
Ποια είναι η αποζημίωση των «διαθέσιμων» που απολύονται – Η διαδικασία και τα δικαιολογητικά (ΚΥΑ)
Τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εφάπαξ αποζημίωσης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Η συγκεκριμένη απόφαση προβλέπει τον πλήρη συμψηφισμό των αποδοχών που έχουν λάβει οι δημόσιοι υπάλληλοι όντας σε διαθεσιμότητα με την αποζημίωση που θα λαμβάνουν σε περίπτωση απόλυσης λόγω κατάργησης της οργανικής τους θέσης.
Πιο αναλυτικά, για τον υπολογισμό του ποσού αποζημίωσης ως βάση λαμβάνεται ο βασικός μισθός του υπαλλήλου κατά την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ως χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται όλος ο χρόνος που ελήφθη για την κατάταξη του υπαλλήλου καθώς και ο χρόνος που μεσολάβησε για τη θέση του υπαλλήλου σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με την απόφαση η εφάπαξ αποζημίωσ…
Εικόνα
Σπήλαιο με σταλακτίτες αποκαλύφθηκε στο Μαρτίνο
inShare Με οδηγό τις μαρτυρίες μιας 100χρονης συμπατριώτισσάς του  και συντροφιά τον εγγονό της ο ιστορικός και ερευνητής Νίκος Μπάτσος από το Μαρτίνο, αποκάλυψε μια σπηλιά γεμάτη σταλαγμίτες και σταλακτίτες στον λόφο του Προφήτη Ηλία. Το μυστικό βρισκόταν καλά φυλαγμένο σε βάθος 13 περίπου μέτρων και όταν ο κος Μπάτσος με τον εγγονό της γιαγιάς έριξαν φως από έναν φακό στην σπηλιά μαγεύτηκαν από το λαμπύρισμα . Ένας πίνακας ζωγραφικής ανεπανάληπτος, ένα θέαμα αξεπέραστο εκεί δίπλα μας εξομολογείται στον FM-1 συγκινημένος ο κος Μπάτσος. Η αίθουσα μπαζωμένη κατά το ήμισυ έχει μήκος 17 μέτρα και πλάτος 9 μέτρα περίπου όπως εκτίμησαν σπηλαιολόγοι και αρχαιολόγοι που έστειλε στις 16 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Πολιτισμού ειδοποιημένο για το εύρημα. Your browser doesn't support audio. Please download the file: Το σπήλαιο που μπορεί να αξιοποιηθεί ίσως να έχει ζωή πάνω από 15.000 χρόνια ενώ πολλοί από τους σταλ…
Εικόνα
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες, σήμερα Πέμπτη και από τα Δυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πιο αναλυτικά, η ΕΜΥ αναφέρει στο δελτίο της:
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες σήμερα Πέμπτη (25/09) αρχικά στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Δυτική Μακεδονία, την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
2. Την Παρασκευή (26/09) τα φαινόμενα της προηγούμενης παραγράφου θα επηρεάσουν αρχικά όλη την ηπειρωτική χώρα και βαθμιαία θα επηρεάσουν αρχικά όλη την ηπειρωτική χώρα και βαθμιαία θα επεκταθούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στα Δυτικά.
3. Το Σάββ…
Εικόνα
Τα προϊόντα που επιτρέπεται να πωλούν τα σχολικά κυλικεία – Οι ανώτατες τιμές
Μόνο συγκεκριμένα τρόφιμα επιτρέπεται να διατίθενται από τα κυλικεία και τις σταθερές καντίνες, που λειτουργούν εντός των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, ενώ ισχύουν και ανώτατες τιμές ανά είδος, όπως επισημαίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), με ανακοίνωσή του την Πέμπτη.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα σχολικά κυλικεία και καντίνες επιτρέπεται -μεταξύ άλλων- να πωλούν όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, καλά πλυμένα και συσκευασμένα σε ατομική μερίδα, αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, επίσης συσκευασμένα σε μερίδα έως 5 γραμμαρίων, φυσικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών και φρουτοσαλάτες από φρέσκια πρώτη ύλη, που παρασκευάζονται επιτόπου, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ουσιών. Επιτρέπονται επίσης οι συσκευασμένοι χυμοί φρούτων χωρίς συντηρητικά και προσθήκη ζάχαρης, σε συσκευασία μέχρι 250 ml.
Οι χώροι εστίασης μπορούν επίσης να παρασκευάζουν και να διαθέτουν…
Εικόνα
Λαμία: Παραιτήθηκε η διοίκηση και τα μέλη της Συγκλήτου του ΤΕΙ Στερεάς-Ζητούν άμεσα εκλογές
Η Σύγκλητος/Συνέλευση του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, στη συνεδρίαση της και στο 1ο Θέμα της ημερήσιας διάταξης «Σχετικά με την παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής», αποφάσισε τα εξής:
Είναι απαράδεκτη η ωμή παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο αυτοδιοίκητο του Ιδρύματος και είναι ριζικά αντίθετη με μια τέτοια παρέμβαση του Υπουργού.
Να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου του Ιδρύματος, που είναι αρμοδιότητα του Συμβουλίου του Ιδρύματος και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Διαφωνούμε κάθετα με την αντικατάσταση του Πρύτανη/ Προέδρου του Ιδρύματος από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ζητάμε από τα μέλη Ε.Π. του Ιδρύματος, κανείς, να μην δεχτεί τον ορισμό του, ως Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας.
Η Διοίκηση και τα μέλη της Συγκλήτου/Συνέλευσης του Ιδρύ…

Digea και στη Φθιωτιδα από Παρασκευή 3 Οκτωβρίου - Τι πρέπει να κάνουμε

Εικόνα
Κάλιο αργά παρά ποτέ! Από 3 Οκτωβρίου  περνάμε στην ψηφιακή εποχή επιτέλους  και όλοι οι Λαμιώτες  πρέπει να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους ή να προμηθευτούν τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό κωδικοποίησης. Η περιοχή μας πάντα είχε πρόβλημα με τις αναμεταδόσεις των τηλεοπτικών καναλιών. Ακόμα και στην εποχή των αναλογικών μεταδόσεων, ενώ πληρώναμε στη ΔΕΗ ένα σωρό λεφτά για την ΕΡΤ, νυν ΝΕΡΙΤ, την βλέπαμε με χιόνια και ακούγαμε μόνο την ΕΡΑ2.
Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει η διαδικασία μετάδοσης ψηφιακά των σημάτων από όλα τα εθνικά κανάλια συμπεριλαμβανομένης και της νέα Δημόσια Τηλεόρασης.

Αυτό θα γίνει μέσω DIGEA. Υπενθυμίζουμε ότι στο μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης χώρας βλέπουν καθαρά τα κανάλια εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Φθιώτιδα πάλι...τελευταία και καταϊδρωμένη.

Η DIGEA ζήτησε από το Δήμο, μέρος στη Δαμάστα για να εγκαταστήσει τις κεραίες της έτσι ώστε να ξεκινήσει η αναμετάδοση. Βέβαια η πολιτεία, φρόντισε ήδη να μας χρεώνει με 3 ευρώ στους λογαριασμ…
Εικόνα
Γεωργικές προειδοποιήσεις για την ελιά
Από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου  ανακοινώνονται οι ακόλουθες γεωργικές προειδοποιήσεις για την ελιά.Γεωργικές προειδοποιήσεις για την ελιά
Εικόνα
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
3η αγωνιστική Σάββατο 27-09-2014 ΩΡΑ: 16:30

ΣΤΥΛΙΔΑ-ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ


Αγώνας: ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
Αγώνας: ΚΑΜ ΒΟΥΡΛΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗ
Αγώνας: ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ ΓΗΠ ΕΠΣΦ
Αγώνας: ΑΡΧΑΝΙ-ΑΡΗΣ ΑΓ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΗΠ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
Αγώνας: ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΟ-ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
Αγώνας: ΚΗΦΙΣΟΣ- ΕΝΩΣΗ 2010
Αγώνας: ΚΑΛΑΠΟΔΙ -ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ
Αγώνας: ΣΤΥΛΙΔΑ-ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣΔιαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2014/09/blog-post_633.html#ixzz3EK0BVMVX
Εικόνα
Στερεά: Τι πρέπει να ξέρετε για το πετρέλαιο θέρμανσης-Αναλυτικά τα κριτήρια
Κατατέθηκε στη Βουλή η πρώτη διάταξη για φορολογική ελάφρυνση, που θα ισχύει για τη χειμερινή σαιζόν.
Όπως αναφέρει το capital.gr ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης μειώνεται από τα 330 στα 230 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Αυτό σημαίνει ότι ο φόρος ανά λίτρο μειώνεται από τα 33 στα 23 λεπτά. Αν σε αυτό προστεθεί και επίδραση του ΦΠΑ 23%, ο οποίος επιβαρύνει τον ΕΦΚ, τότε προκύπτει ότι η συνολική φορολογική επιβάρυνση ενός λίτρου πετρελαίου θέρμανσης μειώνεται κατά περίπου 12 έως 13 λεπτά ανά λίτρο. Η μείωση αυτή θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Οκτωβρίου έως και τις 30 Απριλίου. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, το πετρέλαιο θέρμανσης θα αρχίσει να διατίθεται στα νοικοκυριά από τα μέσα Οκτωβρίου στην τιμή των περίπου 1,10 έως 1,12 ευρώ ανά λίτρο. Για την αγορά χιλίων λίτρων πετρελαίου η εξοικονόμηση των νοικοκυριών υπολογίζεται σε 120 ευρώ.
Επίδομα θέρμανσης
Το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσ…
Εικόνα
Ξεκίνησαν οι «καμπάνες» με βαριά πρόστιμα στα πρατήρια καυσίμων

Μείωση φόρου από τη μια, βαριά πρόστιμα από την άλλη, είναι το μοτίβο πάνω στο οποίο κινείται το υπουργείο Οικονομικών όσον αφορά στη διακίνηση καυσίμων και ειδικά του πετρελαίου θέρμανσης. Έτσι, μετά από την προώθηση της τροπολογίας για τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, άρχισαν και οι έλεγχοι στα πρατήρια με στόχο να εντοπιστούν και να… τιμωρηθούν όσοι δεν έχουν εγκαταστήσει ακόμα τα συστήματα εισροών-εκροών, που σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο είναι μια από τις δικλείδες ασφαλείας για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων.
Τα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων είναι πραγματικά εντυπωσιακά, αφού η παραβατικότητα έφτασε στο 55%, δηλαδή πάνω από τα μισά πρατήρια βρέθηκαν να παρανομούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο! Ειδικότερα, επί συνόλου 386 εγκαταστάσεων πρατηρίων που ελέγχθηκαν από τα συνεργεία της ΓΓΔΕ, διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις σε 212 από αυτά!
Όσον αφορά, δε, στις προβλεπόμενες ποινές, …
Εικόνα
Το Rally Acropolis ξανά στην Λαμία

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων  στις 24/9/2014, με παρέμβασή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, αποκάλυψε οτι ήδη έχει συμφωνηθεί το Rally Acropolis  το 2015 να είναι στην Λαμία και η ΠΕΛ έχει αναλάβει την διοργάνωσή του. Η βιαστική αναφορά του προέδρου για το Rally Acropolis,  έγινε συνδυαστικά με την επιστολή του στο δημοτικό συμβούλιο για να διοργανωθεί το Bazzaar άμεσα στον χώρο της έκθεσης.
Εικόνα
Νομοσχέδιο YΔΜΗΔ: On line τα οικονομικά δήμων υπουργείων και λοιπών φορέων Αναρτήθηκε: 24.09.2014 Στη βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα», που εισάγει την ελεύθερη διάθεση δεδομένων του δημοσίου σε κάθε τρίτο φορέα. Προβλέπεται ότι εντός τριών μηνών κάθε δημόσιος φορέας θα οριστικοποιήσει τη λίστα των δεδομένων που θα είναι διαθέσιμα, των οποίων η ανάρτηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών από την ψήφιση του νόμου. Η γενική αρχή που διέπει το σχέδιο νόμου είναι ότι όλα τα δεδομένα του δημόσιου τομέα είναι ελεύθερα προς διάθεση, με την επιφύλαξη αυτών που προστατεύονται από το ιδιωτικό απόρρητο, καθώς και όσα αναφέρονται σε ζητήματα εθνικής ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό, το σχέδιο νόμου εισάγει βασικές καινοτομίες, που ενισχύουν τη διαφάνεια: - Η εκτέλεση των προϋπολογισμών των Υπουργείων, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού και …
Εικόνα
Ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί στο internet – Τα ακίνητα τριών οφειλετών στο σφυρί


- Μόλις χθες υπογράφηκε η απόφαση και από σήμερα το πρόγραμμα πλειστηριασμών ξεκίνησε
- Τα πρώτα ακίνητα έχουν ήδη βγει στο σφυρί
- Πως θα γίνονται οι πλειστηριασμοί για ληξιπρόθεσμα χρέη


Το υπουργείο, αν και δεν δημοσιεύει και φωτογραφίες από τα ακίνητα που έχουν βγει στο σφυρί έχει δώσει όλα τα στοιχεία για κάθε ακίνητο στην διεύθυνση: http://www.publicrevenue.gr/kpi/public/auctions/prg_date_down/

Βέβαια φαίνεται ότι μαζί άρχισαν και τα περίεργα καθώς σε ένα από τα ακίνητα ενώ η αξία του είναι 7.500 ευρώ βγαίνει σε πλειστηριασμό προς 38.000 ευρώ...

Μπαίνοντας στη σελίδα πάντως μην προσπαθήσετε να δείτε την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο καθώς θα βρεθείτε... πάνω από τις ΗΠΑ, εκτός από φωτογραφίες που λείπουν, ούτε στο χάρτη δεν μπορεί να δει κανείς τα ακίνητα

Ιδού τα στοιχεία για τα ακίνητα ιδιωτών με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 300.000 ευρώ όπως δημοσιεύονται:

ΑΚΙΝΗΤΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 14…
Εικόνα
Λαμία: Ο υπουργός αλλάζει τον πρόεδρο του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Λαμίας-Χαλκίδας) Δημοσιεύθηκε 24 Σεπ. 2014, 10:14
Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Λαμίας-Χαλκίδας), καθώς ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε αποψε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής πως θα  αλλάξει τον πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Αναστασίου «Αυτό το Τ.Ε.Ι. μας έχει απασχολήσει περισσότερα από τα άλλα. Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο (σ.σ. τον π΄ροεδρο), ούτε έχω τίποτα μαζί του, αλλά προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε ποικιλοτρόπως. Πολλές φορές αισθάνεσαι, ότι κάποιος σου εκθέτει ένα πρόβλημα, το οποίο είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει και θέλει κάποια χρήματα τα οποία εσύ θα πρέπει να βρεις. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε ακόμη και σε αυτό το επίπεδο», είπε στους Βουλευτές ουπουργός Παιδείας και υπογράμμισε τα εξής: Α.Μάλιστα, στη τακτική σύνοδο των Προέδρων των Τ.Ε.Ι., που ήρθαν και τους είδαμε τον Ιούλιο και είχαν ενσωμάτωση την προστασία αυτού του Ιδρύματος και οι 14 μαζί με τη…
Εικόνα
Καταργείται η προϋπηρεσία για την άδεια ασκήσεως τεχνικών επαγγελμάτων

Καταργείται η προυπηρεσία για την άδεια ασκήσεως τεχνικών επαγγελμάτων Και χωρίς προυπηρεσία θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα τους μια σειρά από τεχνικά επαγγέλματα σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.  Το εν λόγω ΠΔ προβλέπει την αντικατάσταση της υποχρεωτικής προυπηρεσίας για να λάβουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με την παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης
Συγκεκριμένα το προεδρικό διάταγμα καθορίζει τις προϋποθέσεις αντικατάστασης της επαγγελματικής εμπειρίας με παρακολούθηση ειδικών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, που παρέχονται από εγκεκριμένους φορείς  επαγγελματικής κατάρτισης από το ΕΟΠΠΕΠ, για τη λήψη άδειας για την άσκηση αντίστοιχης επαγγελματικής δραστηριότητας Ειδικότερα με την εν λόγω απόφαση καθορίζονται θέματα που αφορούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις έγκρισης των φορέων επαγγελματικής κατάρτισης και έγκρισης των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης…
Εικόνα
Μετεγγραφές φοιτητών: Τα πρόσθετα κριτήρια, ξεκινούν οι αιτήσεις 6/10 Μετεγγραφές φοιτητών: Τα πρόσθετα κριτήρια, ξεκινούν οι αιτήσεις 6/10 Την κατάργηση των «άνευ όρων» μετεγγραφών για τους πρωτοετείς τις επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς 2015-2016 αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.Το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο για μετεγγραφές φοιτητών με εισοδηματικά κριτήρια για τις κατηγορίες των εισακτέων που για το τρέχον έτος έχουν δικαίωμα ελεύθερης μετεγγραφής. Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε χθες από το βήμα της βουλής, μέτρα, με τα οποία προσδοκά να περιοριστεί το κύμα των μετεγγραφών από τα περιφερειακά στα κεντρικά ΑΕΙ. Επίσης η επίδοση στις Πανελλήνιες εξετάσεις φαίνεται να επιλέγεται ως επιπρόσθετο κριτήριο για τις μετεγγραφές φοιτητών.
Εικόνα
ΕΕΤΑΑ Έως σήμερα πρέπει να δηλώσουν οι δήμοι τα κενά στους παιδικούς σταθμούς
ΕΕΤΑΑ Έως σήμερα πρέπει να δηλώσουν οι δήμοι τα κενά στους παιδικούς σταθμούς Μέχρι σήμερα Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 14.00 καλούνται οι φορείς/δομές όλων των περιφερειών της χώρας που έχουν κενές θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ να τις δηλώσουν στην Ε.Ε.Τ.Α.Α., προκειμένου να ενταχθούν οι δομές αυτές στο συμπληρωματικό πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών και να εξυπηρετηθούν τα παιδιά που ήρθαν επιλαχόντα και έμειναν εκτός του αρχικού προγράμματος από την 1η Οκτωβρίου.
Εικόνα
Ξεκινάει Στα Σχολεία Πρόγραμμα Εντοπισμού Κρουσμάτων Παιδόφιλιας Ξεκινάει σε όλα τα σχολεία η εφαρμογή προγράμματος όπου με την χρήση του Διαδικτύου που θα γίνεται από τα παιδιά μέσω ενός ιστότοπου που θα ελέγχεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με αυτόματο τρόπο θα εντοπίζεται ο αποστολέας «ύποπτου ηλεκτρονικού μηνύματος».
Τέσσερις εκπαιδευτικούς (τρεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κι ένας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) που ελέγχονται για εγκλήματα παιδοφιλίας, θέτει με απόφασή του εκτός υπηρεσίας ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως ενημέρωσε την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων σήμερα θα του γνωστοποιηθούν τα ονόματα και αμέσως θα τους θέσει με δική του ευθύνη εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας ανεξαρτήτως της όποιας απόφασης των υπηρεσιακών συμβουλίων.
Ανέφερε, επίσης, ότι σε τέτοια ζητήματα οι αποφάσεις του θα είναι ακαριαίες, όπως ήδη έγινε, όπως σημειώνει ο ίδιος, όταν αρνήθηκε να υπογράψει επαναφορά στην υπηρεσία διοικητικού υπαλλή…
Εικόνα
Τα «παράθυρα» για πλήρη σύνταξη από 55 έως 61 ετών
Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για 450.000 άνδρες και γυναίκες σε ΙΚΑ, Δημόσιο, Ταμεία ΔΕΚΟ Τραπεζών, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ.
Έξοδο στη σύνταξη με 17 ευνοϊκές προϋποθέσεις και σε ηλικίες από 55 μέχρι 61 ετών μπορούν να πετύχουν οι άντρες και οι γυναίκες που ασφαλίστηκαν πριν από το 1993, ακόμη και για μικρό διάστημα, σε 6 Ταμεία.
Οι 17 ευνοϊκές ρυθμίσεις οδηγούν στις περισσότερες περιπτώσεις, σε πλήρη σύνταξη και μπορούν να τις αξιοποιήσουν περίπου 450.000 άνδρες και γυναίκες που ασφαλίστηκαν είτε για ολόκληρο το διάστημα της εργασίας τους είτε διαδοχικώς, στο ΙΚΑ, στο Δημόσιο, στα Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ.
Το κλειδί για την έξοδο στη σύνταξη με χαμηλά όρια ηλικίας είναι να συμπληρώνουν έως το 2012 τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, ακόμα και με πλασματικά έτη.
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:

Πηγή: Ελεύθερος Τύπ
Εικόνα
Ο καιρός στην Φθιώτιδα


Το Φθινόπωρο επιστρέφει και πάλι...
Η κακοκαιρία της Τρίτης δεν θα καταφέρει να φέρει βροχές στη Φθιώτιδα, παρόλα αυτά η αλλαγή του καιρού θα γίνει αισθητή με την επικράτηση ενισχυμένων ΒΔ ανέμων πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ και την βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας η οποία και θα γίνει αισθητή από την Τετάρτη και έπειτα. Βροχές στο νομό περιμένουμε από το μεσημέρι της Παρασκευής οπότε η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση. Το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, ο καιρός βελτιώνεται και οι βροχές θα σταματήσουν ενώ την Κυριακή θα επικρατεί ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο. Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4-5 και πρόσκαιρα το μεσημέρι 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-30 βαθμούς.

Την Τετάρτη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθε…
Εικόνα
Αυτή είναι η Ελλάδα: Εντυπωσιακό γράφημα δείχνει πόσοι πραγματικά είμαστε και από πού κρατάει η σκούφια μας
Πόσοι είμαστε; Ποιοι είμαστε; Με τι ασχολούμαστε; Ποιες είναι οι ρίζες μας; Αλλά και κάμποσα άλλα ευφάνταστα και άκρως χρηστικά ερωτήματα καλείται να απαντήσει το εντυπωσιακό γράφημα της εταιρείας interweave.
Με απλό και ευσύνοπτο τρόπο, ουσιαστικά, αυτό το infographic κάνει την ανατομία της σύγχρονης Ελλάδας, καθώς παρουσιάζει την ακριβή πληθυσμό, τη διάρθρωσή του ανά ηλικία, φύλλο και επαγγελματικό προσανατολισμό και φτάνει μέχρι το πόσες ώρες περνάμε on line.


Εικόνα
ΟΑΕΕ προς οφειλέτες: "Δώστε ό,τι μπορείτε" Τη δυνατότητα σε οφειλέτες του ΟΑΕΕ να καταθέσουν ό,τι ποσό μπορούν, ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής τους, ώστε να αποφύγουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος τους, δίνει άτυπη οδηγία του υπουργείου Εργασίας.


Σύμφωνα με τα Νέα, η «γραμμή» που έχει δοθεί είναι ότι όποιος καταθέτει οποιοδήποτε ποσό στα ταμεία των υποκαταστημάτων του ΟΑΕΕ, ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής, θα γλιτώσει από τον κίνδυνο των κατασχέσεων.

Να σημειωθεί ότι σε σύνολο 740.000 ενεργών ασφαλισμένων, οι μισοί (340.000 χιλιάδες) έχουν χρέη προς τον Οργανισμό που ξεπερνούν συνολικά τα 7 εκατ. ευρώ.


Εικόνα
Μέχρι 31 Οκτωβρίου πρέπει να ανανεώσουν οι δήμοι τις άδειες λαϊκών αγορών
Αναρτήθηκε: 23.09.2014
Την αναγκαιότητα να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών στις λαϊκές αγορές επισημαίνει με έγγραφό της προς τους δήμους και τις εμπλεκόμενες περιφέρειες η γενική γραμματεία Εμπορίου. Στο σχετικό έγγραφο υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο οι άδειες θα πρέπει να έχουν ανανεωθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2014. Μάλιστα ο σχετικός νόμος 4264 προβλέπει ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να έχουν προβεί στις αναγκαίες αποφάσεις δύο μήνες πριν. Με δεδομένο ότι τα χρονικά περιθώρια είναι μικρά, η γραμματεία Εμπορίου ζητεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να καθοριστούν με αλφαβητική σειρά τα χρονικά διαστήματα για την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών του άρθρου 14 του νόμου 4246/2014. Να επισημανθεί ότι για τις γεωγραφικές περιοχής της Αττικής και της Θεσσαλονίκης η αρμοδιότητα ανήκει στις περιφέρειες,…
Εικόνα
ΟΑΕΕ: Μόνο στο ΚΕΑΟ οι έναντι πληρωμές για οφειλές Στην διευκρίνιση ότι μόνο μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) μπορεί κανείς να πληρώνει «έναντι» για τις βεβαιωθείσες οφειλές του, προχώρησε σήμερα Τρίτη ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα.

Αναλυτικότερα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, σε ό,τι, αφορά τις δυνατότητες ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, διέπονται από τις διατάξεις του ν. 4152/2013 οι οποίες και ακολουθούνται υποχρεωτικά και ότι η δυνατότητα καταβολής ποσού «έναντι» της οφειλής μπορεί και εφαρμόζεται μόνο από το ΚΕΑΟ, για τις βεβαιωθείσες οφειλές που αποστέλλονται από τα Ταμεία.
«Ο ΟΑΕΕ είναι υποχρεωμένος στην τήρηση του ψηφισθέντος πλαισίου, έως την τυχόν αλλαγή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου», ξεκαθαρίζει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως σε σημερινό δημοσίευμα «Τα Νέα» ανέφεραν πως βάσει άτυπης οδηγίας του ΟΑΕΕ όποιος καταθέτει οποιοδήποτε ποσό στα ταμεία των…
Εικόνα
Τέλος η μονιμότητα στο Δημόσιο- Οι μισθοί θα ξεκινούν από 586 ευρώ
Το σχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τον εισαγωγικό μισθό των νέων δημοσίων υπαλλήλων παρουσίασε  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείο ο νέος μισθολογικός χάρτης για τους νέους εργαζομένους φέρνει μισθούς ιδιωτικού τομέα.
Σύμφωνα με το έθνος οι μισθοί θα διαμορφώνονται ως εξής:
Για υπαλλήλους με απολυτήριο δημοτικού ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586,08 ευρώΓια υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 639,35 ευρώΓια υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΤΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 749,70 ευρώΓια υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 787,40 ευρώ Επιπλέον, η πρόσληψη στο Δημόσιο δεν θα είναι μόνιμη. Για δύο χρόνια ο εργαζόμενος θα περνάει από αξιολόγηση και θα είναι ταυτόχρονα υπό μαθητεία και υπό δοκιμή. Στο τέλος της διετίας το δημόσιο θα μπορεί να αντικαθιστά τον υπ…

Δήμος Μώλου-Αγ.Κων/νου: Ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Τετριμίδας ενημερώνει και “προειδοποιεί” το νέο δήμαρχο Γιάννη Συκιώτη

Εικόνα
Δήμος Μώλου-Αγ.Κων/νου: Ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Τετριμίδας ενημερώνει και “προειδοποιεί” το νέο δήμαρχο Γιάννη Συκιώτη
Την υποχρέωσή του να καταθέσει γραπτή ενημέρωση για όλες τις δραστηριότητες και για όλα τα στοιχεία του Δήμου Μώλου – Αγ. Κων/νου, υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του στο νέο δήμαρχο Γιάννη Συκιώτη ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Τετριμίδας ώστε να έχει όπως τονίζει χαρακτηριστικά στα χέρια του γραπτά όλα τα στοιχεία.
Αναλυτικά ο πρώην δήμαρχος δηλώνει χαρακτηριστικά:
Πριν προχωρήσω στα του Δήμου θα ήθελα να αναφερθώ στην κατάσταση της χώρας και τι έφταιξε που φτάσαμε έως εδώ .
Η πρωτόγνωρη για τα μεταπολεμικά δεδομένα κρίση που έπληξε το οικονομικό σύστημα  έπληξε και την χώρα μας που κλυδωνίζεται συθέμελα από ένα συνδυασμό ελλειμμάτων, χρεών ,ύφεσης, μεγάλης ανεργίας και σήμερα βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.
Για τη χώρα μας η κρίση, πολιτική και οικονομική, οφείλεται  σε μια πιο επικίνδυνη κρίση , που οι πολίτες αμφισβητούν τα πάντα.
Η βασική αιτία της κρίσης…