Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 3, 2016

Τι πρέπει να ξέρουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ για να μην φύγουν άπραγοι από την κάλπη

Εικόνα
Ξεκινάει την Κυριακή στις 7:00 το πρωί η δεύτερη εσωκομματική μάχη για την ανάδειξη νέου προέδρου στην ΝΔ.
Ωστόσο οι εν δυνάμει ψηφοφόροι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για να μπορέσουν να ψηφίσουν προκειμένου να εκλέξουν είτε τον Ευάγγελος Μεϊμαράκη είτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε η ΚΕΦΕ:
1. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στην Ελλάδα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.
2. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.
3. Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν ψηφίσει κατά την προηγούμενη εκλογή, αλλά αυτή την φορά στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους. Για την διευκόλυνσή τους θα υπάρχουν σχετικές πινακίδες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.
4. Κατά την προσεχή εκλογή, οι ψηφοφόροι δεν θα κληθούν να υπογράψουν και να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτρ…

Πρωταθλήτρια Χειμώνα η Μαλεσίνα-Μώλος -Κηφισσός Κ. Τιθορέας 1-0

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Κυριάκος Καραγιάννης
efthia.gr - 4 ομάδες για τον φετινό τίτλο με την περσινή πρωταθλήτρια να ξεφεύγει τρεις βαθμούς στον α’ γύρο μετά την ισοπαλία στο ντέρμπυ Στυλίδα - Ένωση - Η χειρότερη επίδοση σε γκολ στο φινάλε - Η Μαλεσίνα ήταν η μεγάλη κερδισμένη του νέου χρόνου και της τελευταίας αγωνιστικής του α’ γύρου επικρατώντας στην έδρα της με 3-0 του Αστέρα Σταυρού, επιτυχία που της χάρισε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, εξασφαλίζοντάς της μάλιστα διαφορά τριών βαθμών από τη δεύτερη Ένωση. Η ομάδα του Δημήτρη Σαλαπάτα κατάφερε σε αυτόν τον πρώτο γύρο να εκμεταλλευτεί απόλυτα την έδρα της και με εννέα στις εννέα νίκες να έχει τον πρώτο λόγο και για το φετινό τίτλο. Οι απώλειες της μόλις εφτά βαθμούς από μία μόλις ήττα και δύο ισοπαλίες μακριά από την έδρα της, ενώ έχει την 3η καλύτερη άμυνα και επίθεση στην κατηγορία. Επιπλέον είδε το πρώτο της σκόρερ τον Κώστα Ρούσση να επιστρέφει με δύο γκολ που τον ανέβασαν στην 4η θέση του σχετικού πίνακα. Η…

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώνονται οι μετεγγραφές φοιτητών για το 2015-2016

Εικόνα
Μέχρι την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 216 θα έχει ανακοινωθεί ο πίνακας των μετεγγραφών από την κανονική διαδικασία (όχι των κατ’ εξαίρεση).
Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.
Συνολικά κατατέθηκαν στο υπουργείο Παιδείας 9.710 αιτήσεις φοιτητών, ηλεκτρονικά, που ζητούν μετεγγραφή, εκ των οποίων οι 7.830 στάλθηκαν στο υπ. Οικονομικών για την επαλήθευση των οικογενειακών εισοδημάτων που δηλώθηκαν.

Νέο πρόγραμμα Voucher για ανέργους 29 έως 64 ετών με επίδομα 5.400 €.

Εικόνα
Αναμένεται στα τέλη του μήνα ή στις αρχές Φεβρουαρίου το νέο πρόγραμμα εγγυημένης εξάμηνης απασχόλησης για 26.000 ανέργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών. Οι ωφελούμενοι θα καταρτιστούν για την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων και θα απασχοληθούν για 6 μήνες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το συνολικό επίδομα ανέρχεται στις 5.400 €.  Το πρόγραμμα αφορά όλους τους κλάδους εκπαίδευσης από Υποχρεωτική έως και Τριτοβάθμια . Η κατάρτιση θα γίνει σε 43 διαφορετικές ειδικότητες σε 8 δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας, όπως το εμπόριο,οι νέες τεχνολογίες, το logistic, o τουρισμός κ.ά.
Τα Ελληνικά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – ΕΛΚΕΔΙΜ δέχονται αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους κατόχους κάρτας ανεργίας που έχουν γεννηθεί από το 1952 και έως το 1987 προκειμένου να ενημερωθούν διεξοδικά για το νέο πρόγραμμα και τις λεπτομέρειες τις αναμενόμενης προκήρυξης της δράσης. Κάντε κλικ ΕΔΩ για την αίτηση σας.

Εκδήλωση Φιλοπτώχων Ταμείων Ιεράς Μητροπόλεως

Εικόνα
Εἰς τό χριστεπώνυμο πλήρωμα ἀνακοινοῦται, ὅτι ἡ καθιερωμένη Φι­λανθρω­πική ἐκδήλωση τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως θά πραγμα­το­ποιη­θεῖ στό Ἀμφι­θέα­τρο τοῦ Πνευματικοῦ - Διοικητικοῦ Κέντρου τήν Κυ­ρια­κή 10 Ἰανουαρίου καί ὥρα 5ην ἀπογευματινή.

          Κατά τήν ἐκδήλωση ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικό­λαος θά ἀνα­­κοινώσει τόν ἀπολογισμό τοῦ Φιλανθρωπικοῦ ἔργου τῆς Ἱερᾶς Μη­τρο­πό­λεως καί θά ἐνημερώσει τόν λαό γιά τίς δράσεις ἀλ­λη­λεγγύης πού ἀνέπτυξε ἡ Ἱε­ρά Μητρόπολις κατά τό 2015.           Τήν ἑοραστική φιλανθρωπική ἐκδήλωση θά πλαισιώσουν ἡ χο­ρω­­δία τῆς Σχο­λῆς Βυζαντινῆς Μουσικῆς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως «Γερμανός ὁ Με­λωδός» καί τά χορευτικά τῆς ἐνορίας Ἁγίων Ἀποστόλων Παγκρα­τίου Λαμίας.           Στό τέλος τῆς ἐκδήλωσης ὁ Σεβασμιώτατος θά βραβεύσει τούς ἀρι­στεύσα­ντας εἰς τίς εἰσαγωγικές ἐξετάσεις τῶν Ἀνωτάτων Ἐκπαι­δευ­τικῶν Ἱδρυμάτων τῆς χώρας μας καί τούς ἐπιτυχόντες στίς Θεο­λο­γι­κές Σχολές Ἀθηνῶν καί Θεσ­σα­λονίκης πού προέρχονται ἀπό τά Λύ­κεια τῆς Φθιώ…

Ξεπεράσατε το αφορολόγητο όριο, συμμετέχετε σε κλήρωση του ΥΠΟΙΚ με δώρα

Εικόνα
Κληρώσεις με διάφορα δώρα, ενδεχομένως και ακίνητα, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών για όσους πληρώνουν με πλαστικό χρήμα. Πιο αναλυτικά, το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ σύμφωνα με την Καθημερινή προβλέπει: Τη σύνδεση του αφορολόγητου με τις αποδείξεις που συγκεντρώνονται με τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες. Βάσει του φορολογικού συστήματος, φορολογούμενος με εισόδημα έως 21.000 ευρώ έχει έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ. Για εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ, το ποσό μείωσης του φόρου των 2.100 ευρώ περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού των 2.100 ευρώ. Όσοι συγκεντρώνουν περισσότερες αποδείξεις θα μπαίνουν στις κληρώσεις του υπουργείου Οικονομικών. Για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με πλαστικό χρήμα οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να διακρατούν τις αποδείξεις στο σπίτι τους. Οι τράπεζες θα αποστέλλουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το σύνολο των δαπανών που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι, μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που …

Αυτό είναι το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο – Αυξήσεις έως 8%

Εικόνα
Αυξήσεις μέχρι και 8% που θα καταβληθούν μέχρι και το 2020, προβλέπει το νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο το οποίο ισχύει από τις αρχές του 2016.
Οι αλλαγές που έγιναν βρίσκονται στην εγκύκλιος που ανάρτησε την Παρασκευή στη Διαύγεια το Υπουργείο Οικονομικών και έτσι δίνονται οδηγίες στις διευθύνσεις προσωπικού σε υπουργεία, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ για την επανακατάταξη του προσωπικού σε βαθμολογικά κλιμάκια βάσει του νέου τρόπου υπολογισμού.
Ας σημειωθεί ότι οι αυξήσεις αφορούν περί το 52% των υπαλλήλων, ενώ για όσους η βαθμολογική επανακατάταξη οδηγεί με μείωση αποδοχών αυτή θα συμψηφιστεί με «προσωπική διαφορά».
Οι πίνακες με όλους τους νέους βασικούς μισθούς των υπαλλήλων όλων των κατηγοριών:

Δείτε όλη την εγκύκλιο για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων
πηγή

Την Δευτέρα ξεκινούν οι εκπτώσεις – Τι λένε οι έμποροι της Λαμίας;

Εικόνα
Τη Δευτέρα ξεκινούν οι εκπτώσεις και οι έμποροι ευελπιστούν πως θα καταφέρουν να προσελκύσουν τους καταναλωτές και θα ανακάμψουν οικονομικά.
Οι έμποροι της Λαμίας καλούν ους πελάτες τους να στηρίξουν την τοπική αγορά, υποσχόμενοι χαμηλές τιμές και ποιοτικά προϊόντα.

Αποδοχές υπαλλήλων κατά τη διάρκεια αναστολής άσκησης καθηκόντων – Τι αναφέρει η γνωμοδότηση του ΝΣΚ που έκανε δεκτή το ΥΠΕΣ (έγγραφο)

Εικόνα
aftodioikisi.gr
Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ΄ αριθ. 244/2014 Γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος, αναφορικά με το ποιες αποδοχές δικαιούται ο υπάλληλος όταν βρίσκεται σε αναστολή άσκησης καθηκόντων, γνωμοδότησε ότι δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή η αναλογική εφαρμογή των αντίστοιχων συνεπειών της αργίας ως προς το ύψος των αποδοχών, για όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή άσκησης καθηκόντων, ο υπάλληλος θα πρέπει να λαμβάνει το σύνολο των αποδοχών του. Η Γνωμοδότηση αυτή έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της για τη Διοίκηση.
Δείτε το πλήρες κείμενο
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Έρχεται το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο – Πότε κατατίθεται το ν/σ στη Βουλή και πότε θα ψηφισθεί

Εικόνα
aftodioikisi.gr
Κατατίθεται τη Δεύτερα στη Βουλή και αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 20/1 το σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση του προσωπικού στο δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, δεν θα υπάρχουν σοβαρές  αλλαγές σε σχέση με το αρχικό κείμενο, ωστόσο αναμένεται να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης.
Το πρώτο κεφάλαιο του σχεδίου νόμου περιλαμβάνει την σύσταση Εθνικού ηλεκτρονικού Μητρώου (θα τηρείται στο ΑΣΕΠ) για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης στο Δημόσιο. Υποψηφιότητα για την ένταξή στο Μητρώο επιτελικών στελεχών του δημοσίου θα μπορούν να θέσουν μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι (εκπαιδευτικής κατηγορίας ΑΕΙ-ΤΕΙ) που υπηρετούν σε Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και Ανεξάρτητες Αρχές και διαθέτουν  αυξημένα τυπικά προσόντα.Ειδικότερα οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν μεταπτυχιακούς η διδακτορικούς τίτλους η να έχουν χρηματίσει προιστάμενοι στο δημόσιο για μια τριετία. Δικαίωμα συμμετοχής ως υποψήφιο…

Επίδομα τέκνων -Ποιοι το δικαιούνται

Εικόνα
Ποιοι δικαιούνται επίδομα τέκνων 2015 και μέχρι πότε πρέπει να καταθέσουν
τα απαραίτητα δικαιολογητικά και το έντυπο 21 στο taxisnet;
Εως τις 31 Ιανουαρίου έχουν περιθώριο υποβολής του εντύπου Α21 στο Taxisnet, που αφορά στην αίτηση για χορήγηση Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων ή/και Ειδικού Επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες του έτους 2015, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΓΑ.
Όσοι δικαιούχοι του 2014 εισέπραξαν προκαταβολή 2015 στις 8 Απριλίου 2015 υποχρεούνται, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, να υποβάλλουν το έντυπο Α21 μέχρι την προβλεπόμενη προθεσμία.
Σε περίπου 800.000 οικογένειες που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια θα καταβληθεί το επίδομα τέκνων.
Η πρώτη δόση ισοδυναμεί με το 50% του συνολικού ποσού επιδομάτων που δικαιούται να εισπράξει κάθε οικογένεια.
Το επίδομα τέκνων μπορεί να φθάσει έως και 480 ευρώ ανά παιδί με εισοδηματικά κριτήρια.
Συγκεκριμένα:
α) 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί δικαιούνται οι οικογένειες:
-με 1 παιδί και…

Για αποχή διαρκείας ετοιμάζονται δικηγόροι και συμβολαιογράφοι για το ασφαλιστικό

Εικόνα
Συνάντηση Δικηγόρων, Συμβολαιογράφων, Δικαστικών Επιμελητών για ασφαλιστικό
Συνάντηση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, είχαν σήμερα 8/1/2016, το προεδρείο του ΔΣΑ και τα προεδρεία των Συμβολαιογράφων και των Δικαστικών Επιμελητών, με αντικείμενο συζήτησης τον συντονισμό των τρόπων αντίδρασής τους απέναντι στο προσχέδιο του ασφαλιστικού που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.
Οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων επισημαίνουν ότι το εν λόγω προσχέδιο όχι μόνο δεν δίδει λύσεις αλλά οδηγεί σε οικονομική και επαγγελματική εξαθλίωση την μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών.
Υπογραμμίζουν ότι το κυβερνητικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό δεν πρόκειται να επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα καθώς όχι μόνο δεν θα αυξήσει την εισπραξιμότητα εισφορών και οφειλών αλλά αντίθετα, λόγω και της αδυναμίας καταβολής των υπέρογκων αυτών ποσών, θα διογκώσει τις ροές εξόδου από το επάγγελμα με άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση των συνταξιούχων και την δραστικ…

Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια της ΕΠΣ Φθιώτιδας του Σαββατοκύριακου…

Εικόνα
. efthia.gr Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Φθιώτιδας οι διαιτητές για τα παιχνίδια των τοπικών πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο.
Αναλυτικά: Α΄ κατηγορία - 17η αγωνιστική Σάββατο 9-1-2016 (15.00) ΜΑΛΕΣΙΝΑ 2008 –ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΟΜΗΤΗΣ-ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ)
ΜΩΛΟΣ-ΚΗΦΙΣΣΟΣ Κ. ΤΙΘΟΡΕΑΣ
ΜΟΥΤΣΩΚΟΣ (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΛ. – ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ)
ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ-ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
ΤΖΟΒΑΡΑΣ (ΚΑΤΖΑΡΗΣ ΦΙΛ.- ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ)
ΑΡΗΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ –ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ γηπ. Αγ. Σεραφείμ
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ (ΚΟΥΤΣΟΒΟΥΛΟΣ- ΤΣΙΛΙΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ)
ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ- ΚΑΛΑΠΟΔΙ
ΣΟΥΦΛΕΡΟΣ (ΚΑΛΥΒΑΣ ΒΑΣ.-ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΟΣ)
ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΛΟ-ΑΤΑΛΑΝΤΗ
ΞΑΡΧΑΣ (ΖΑΦΕΙΡΗΣ- ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ)
ΣΤΥΛΙΔΑ-ΕΝΩΣΗ ΔΥΤ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΣΩΣΩΝΗΣ (ΔΟΣΚΟΡΗΣ-ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ
ΡΑΧΕΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ γηπ. Ροδίτσας
ΣΤΑΜΑΤΗΣ (ΣΚΑΡΛΑΣ-ΠΕΤΕΙΝΟΣ
ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ
ΜΠΛΟΥΝΑΣ (ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ Κ-ΒΛΑΧΟΣ Β΄ κατηγορία Φθιώτιδας Σάββατο 9-1-2016 (15.00) ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ-ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
ΚΟΝΤΟΣ (ΖΙΩΓΑΣ- ΓΡΕΣΣΟΣ
ΠΕΛΑΣΓΙΑΚΟΣ-ΓΛΥΦΑ
ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ (ΒΕΝΕΤΗΣ-ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ)
ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ-ΝΙΚΗ…

Αφορολόγητο μόνο με αγορές μέσω κάρτας ή τράπεζας

Εικόνα
Ό,τι αναγράφεται στη φορολογική δήλωση ως δαπάνη, θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσω κάρτας ή μέσω τραπέζης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.
Κατά τον τρόπο αυτό, θα αναγνωρίζεται ως αφορολόγητο μόνον ό,τι περνά μέσω τραπέζης ή μέσω κάρτας που θα έχει δηλωθεί ότι αφορά δαπάνες. Οι δαπάνες θα συμπεριλαμβάνουν ενοίκια, ιατρικά έξοδα, αγορά ΙΧ και δαπάνες οικογένειας.
Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης συμπλήρωσε ότι το χτίσιμο του αφορολόγητου θα σχετίζεται με το εισόδημα του φορολογουμένου.
Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Αυτές θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 21η Μαΐου 2015 βάσει της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ ανταποκρίθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό μετά την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για την ανακοίνωση των νέων αντικει…

Εισφορές «μαμούθ» θα πληρώνουν απο το 2017 οι επαγγελματίες

Εικόνα
Εισφορές από 158 έως και 1582 ευρώ τον μήνα θα πληρώνουν, ανάλογα με το καθαρό εισόδημα που θα δηλώνουν στην εφορία περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι στον σημερινό ΟΑΕΕ αλλά και το ΕΤΑΑ. Από 1/1/2017, ο επαγγελματίας θα σταματήσει να πληρώνει τα συγκεκριμένα ποσά που όριζε ο ΟΑΕΕ - από 210,7 έως 709,01 ευρώ για τους νέους ασφαλισμένους- και θα πληρώνει ένα ποσοστό του εισοδήματός του.
Συγκεκριμένα οι εισφορές θα υπολογίζονται με συντελεστή 20% επί του καθαρού εισοδήματος για τον κλάδο της σύνταξης και 6,95% για τον κλάδο υγείας. Το νομοσχέδιο προβλέπει και εισφορά 7,5% για την επικούριση για όσους επαγγελματίες έχουν επικουρικό ταμείο. Για να προστατέψει τα έσοδά του Ταμείου, το νομοσχέδιο θέτει κατώτατο όριο καθαρών εισοδημάτων στα 158,2 ευρώ. Δηλαδή ακόμη και οι πιο χαμηλά αμειβόμενοι επαγγελματίες, το όφελος που θα έχουν δεν θα ξεπερνά τα 50 ευρώ τον μήνα και αυτό θα προκύψει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι το εισόδημά τους είναι μικρότερο από 800 ευρ…

Πιστοποιήθηκε ο «Συνήγορος του Καταναλωτή»

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την ΕΥΘΕΙΑ Η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» γνωστοποίησε, με σημερινή της ανακοίνωση, ότι πιστοποιήθηκε με βάση τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις και απαιτήσεις ποιότητας της ευρωπαϊκής Οδηγίας και έχει εγγραφεί στο Ειδικό Μητρώο Φορέων Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ).
Η πιστοποίηση έχει ήδη κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Συνήγορος του Καταναλωτή αποτελεί -πλέον και τυπικά- έναν εγνωσμένου κύρους, αξιόπιστο διαμεσολαβητικό φορέα, στον οποίο καταναλωτές και προμηθευτές μπορούν να απευθύνονται για τη φιλική επίλυση των μεταξύ τους διαφορών με αντικειμενικότητα, αμεροληψία, ταχύτητα και υψηλό δείκτη αποτελεσματικότητας.
Υπενθυμίζεται ότι η Οδηγία 2013/11/ΕΕ του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την εναλλακτική επίλυση των καταναλωτικών διαφορών, που προσφάτως ενσωματώθηκε και στην ελληνική νομοθεσία με την υπ' αριθ. 70330οικ./2015 ΚΥΑ (Β' 1421), εισάγει καταστατικές αρχές και αυστ…

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για προσλήψεις στους δήμους μέσω ΑΣΕΠ

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την efthia Ξεκίνησε σήμερα έως τις 21 Ιανουαρίου η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων για την πλήρωση 100 θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και 21 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, τακτικού προσωπικού διαφόρων κλάδων-ειδικοτήτων σε Δήμους της χώρας καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Προκήρυξη 1Δ/2015).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΣΕΠ δικαίωμα Συμμετοχής στην Προκήρυξη 1Δ/2015 έχουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και φορέων, που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ από 1-1-2009 και μετά καθώς και όσοι έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση – αναπλήρωση των αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και δεν διορίστηκαν μέχρι σήμερα.
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω της επιλογής Online Υπηρεσίες, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημ…

Ανοίγει η «αυλαία» για τις φορολογικές δηλώσεις του 2016 – Μέχρι 15/2 οι βεβαιώσεις αποδοχών!

Εικόνα
aftodioikisi.gr
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να ανοίξει φέτος η αυλαία των φορολογικών δηλώσεων για περισσότερους από 6 εκατομμύρια φορολογούμενους. Το υπουργείο Οικονομικών βάζει τέλος στην «καλοκαιρινή» υποβολή των φορολογικών δηλώσεων επισπεύδοντας τις διαδικασίες με στόχο η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet που θα δεχθεί τις δηλώσεις του 2016 να ανοίξει τέλη Φεβρουαρίου ή το αργότερο μέχρι αρχές Μαρτίου, όταν δηλαδή οι φορολογούμενοι θα έχουν πληρώσει και την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ.
Σύμφωνα με την Ημερησία, το πρώτο βήμα που ενεργοποιεί τη διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων έγινε με την απόφαση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με την οποία δίνεται προθεσμία έως τις 15 Φεβρουαρίου 2016 στις επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Τaxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα.
Εξαιρετικά για τις βεβαιώσεις εισοδημάτων απ…

Μπλοκάκια και νέο ασφαλιστικό (video)

Εικόνα

Αυτό είναι το παιδάκι που άρπαξε ο 35χρονος αφού σκότωσε την σύζυγό του – ΦΩΤΟ

Εικόνα
Τις φωτογραφίες του 35χρονου Αλβανού (ο οποίος δολοφόνησε την εν διαστάσει Ελληνίδα σύζυγό του) και του 4,5 ετών γιου του έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο 35χρονος Αλβανός Λέσι Τζέιμς Κλωντ ανήμερα των Θεοφανείων δολοφόνησε με τρεις μαχαιριές την εν διαστάσει σύζυγό του μέσα στο σπίτι της στη Χαλκιδική και μπροστά στα μάτια του μικρού τους γιου, Λέσι Φοίβου, 4,5 ετών, τον οποία στη συνέχεια άρπαξε και εξαφανίστηκε.
Για το λόγο αυτό σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του αναζητώντας κάποια πληροφορία από άτομα που τυχόν είδαν τον Αλβανό με το παιδάκι… 

Κλειστά 35 αεροδρόμια της χώρας. Ποιες πτήσεις ακυρώνονται

Εικόνα
Written by GoLamia
Απεργία στην πολιτική αεροπορία η οποία διαμαρτύρεται για την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, ποιες πτήσεις ακυρώνονταιΕικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), με πολλές πτήσεις, ιδίως προς τα περιφερειακά αεροδρόμια, να ακυρώνονται.Η απεργία προκηρύχθηκε με αφορμή τη σημερινή εκδίκαση-συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, της προσφυγής της ΟΣΥΠΑ, των περιφερειών, των δικηγορικών συλλόγων, καθώς και άλλων φορέων και συνδικαλιστικών ενώσεων, κατά της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" δεν λειτουργούν 35 αεροδρόμια στην περιφέρεια και υπολειτουργούν 4-5 μεγάλα αλλά και το Ελ. Βενιζέλος με αποτέλεσμα να πρέπει οι επιβάτες να τηλεφωνούν στις αεροπορικές τους εταιρείες για να ενημερώνονται γ…

Πόσες πινακίδες κυκλοφορίας κατατέθηκαν στη Λαμία. Λήγει η προθεσμία και για τα τέλη.(video)

Εικόνα
Ως  Παρασκευή θα έχουν την ευκαιρία οι ιδιοκτήτες ΙΧ να πληρώσουν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016.Μετά την παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει είτε να καταβάλουν το αντίτιμο των τελών είτε να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους για τη νέα χρονιά.


Πάντως στη Εφορία της Λαμίας τις τελευταίες ημέρες έχουν κατατεθεί περίπου 2 χιλιάδες πινακίδες. Δείτε περισσότερα  http://lamiastar.gr/

Σύσκεψη για το Ασφαλιστικό στη Λαμία

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Ρούλα Τυλιγάδα
Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει προς ψήφιση, μέσα στο Γενάρη το νέο νόμο για το Ασφαλιστικό, ολοκληρώνοντας τους αντιλαϊκούς αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου και της Ε.Ε.Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν μόνο το συνταξιοδοτικό. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το Ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες, στα εργοδοτικά εγκλήματα.
Το Ασφαλιστικό για τα αφεντικά και το κράτος τους είναι κόστος! Για εμάς είναι η ζωή μας! Και από τη ζωή δεν παραιτούμ…

Θ. Μιχελής:Θα αλλάξει το ασφαλιστικό που θα ψηφίσουμε

Εικόνα
Το ασφαλιστικό είναι αμαρτία που έρχεται από παλιά και είναι από τα πλέον πολύπλοκα ζητήματα που είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε και να επιλύσουμε με την βέλτιστη επιλογή , παραδέχεται μιλώντας στον FM-1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Θανάσης Μιχελής. Τονίζει ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη πως είναι μέτρα που εμπεριέχονται στο μνημόνιο που ψήφισαν τα περισσότερα κόμματα της Βουλής το καλοκαίρι και για ό,τι  και αν αποφασίζουμε είναι υπό το βλέμμα και την αίρεση των δανειστών μας. Υπενθυμίζει δε πως η πρόταση Κατρούγκαλου είναι μόνον πρόταση και το τελικό ν/σ θα διαμορφωθεί με συζήτηση για όλες τις παραμέτρους και τις αλλαγές που θα επιφέρουν την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των ελλήνων στα πλαίσια πάντα του εφικτού και όχι του ευκταίου..
00:00 00:00 http://www.lamiafm1.gr/fonografos.net

Οι επτά νέες αλλαγές στα capital controls

Εικόνα
Χαλάρωση στους τραπεζικούς περιορισμούς φέρνουν οι σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στα capital controls.
Επτά νέες αλλαγές επέρχονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επιβλήθηκαν οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων.
Οι αλλαγές περιλαμβάνονται σε απόφαση που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Πέμπτης (07/01/2016) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την οποία υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Μεταξύ των σημαντικότερων αλλαγών, είναι η δυνατότητα μερικής ή ολικής αποπληρωμής στεγαστικού δανείου προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την πώληση ακινήτου αλλά και ελεύθερη ανάληψη μετρητών προκειμένου να προωθούνται δικαστικές υποχρεώσεις των καταθετών.
Οι πολίτες θα μπορούν πλέον να εκταμιεύσουν περισσότερα από 420 εάν θέλουν να πληρώσουν εισφορές. Επίσης θα μπορεί να αποπληρωθεί ένα στεγαστικό δάνειο αν ο σκοπός είναι να πουληθεί το συγκεκριμένο ακίνητο και ο ιδιοκτήτης να προσκομίσει υποχρεωτικά το συμβόλαιο εντός ενός μήνα.
Μια από της πιο σημαντι…

Σενάρια για "ψαλίδι" στις επικουρικές και αύξηση σε εργοδοτικές εισφορές.

Εικόνα
Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται οι επικουρικές συντάξεις μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εργοδοτικούς φορείς. Υπήρξε συμφωνία για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών έτσι ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερο «ψαλίδι» στις συντάξεις όμως την ίδια στιγμή οι βιομήχανοι και οι ξενοδόχοι ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να περικοπούν οι επικουρικές πάνω από 170 ευρώ ώστε να κλείσει το νέο ασφαλιστικό.
Πηγή:  enikos.gr

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους σε νέους & εκπαιδευτικούς

Εικόνα
Νέοι ηλικίας έως 18 ετών, φοιτητές και σπουδαστές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Στρατιωτικών Σχολών ή ισότιμων Σχολών των κρατών−μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των Σχολών Ξεναγών εντάσσονται στις περιπτώσεις όσων απαλλάσσονται από την καταβολή αντιτίμου εισόδου στα μεμονωμένα μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο.
Η απαλλαγή από την καταβολή του αντιτίμου εξασφαλίζεται για τους μεν νέους  έως 18 ετών με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους και για τους δε φοιτητές και σπουδαστές με την επίδειξη της φοιτητικής-σπουδαστικής ταυτότητας.
Επίσης, σε όσους  απαλλάσσονται συμπεριλαμβάνονται και  οι συνοδοί εκπαιδευτικοί στις εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και ιδρυμάτων της Α΄ βάθμιας, Β΄ βάθμιας, Γ΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, των Στρατιωτικών Σχολών.
Όσον αφορά του εκπαιδευτικούς και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης, δικαιούνται να αποκτή…

Πάνω από 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν «μεταναστεύσει» στη Βουλγαρία

Εικόνα
Οι ελληνικές επιχειρήσεις και ο μεγάλος αριθμός των οποίων, μεταφέρθηκε μέσα στον τελευταίο χρόνο στη Βουλγαρία, λόγω capital controls είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα του Βουλγαρικού τύπου σήμερα. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Sega, περισσότερες από 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν «μεταναστεύσει» στη Βουλγαρία, μόνο κατά τους τελευταίους μήνες. Από το 2012 οι ελληνικές εταιρείες που μετακόμισαν στην Βουλγαρία είχαν αυξηθεί κατά 72% μέσα σε έναν μόλις χρόνο. Οπως σημειώνεται, πολύ επιχειρηματίες φοβήθηκαν ότι οι επιχειρήσεις τους μπορεί να μην επιβιώσουν, καθώς η ελληνική οικονομία εξαρτάται έντονα από τις εισαγωγές.
Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Εσόδων, το 2011, οι ελληνικές εταιρείες στη Βουλγαρία έφταναν συνολικά τις 2.199 και το 2012 τις 3781.
Το Εμπορικό Μητρώο της Βουλγαρίας έδειξε από το 2013 ως το 2014, ακόμη και πριν από τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές, οι ελληνικές εταιρείες στη Βουλγαρία είχαν αυξηθεί κατά σχεδόν 30% σε 11.500. Το 2014, περ…

Η Ρύθμιση Οφειλών σύμφωνα με τον Ν. 3816/10 όπως τροποιήθηκε με τον Ν. 4336/15

Εικόνα
Με την πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε διευρύνονται οι δυνατότητες του νόμου για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα, ενώ μειώνεται και ο χρόνος εκδίκασης των υποθέσεων.
Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο «επιχειρείται εκσυγχρονισμός του πλαισίου του ν. 3869/10 για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα, έτσι ώστε να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικός και λειτουργικός και να καταστεί εφικτή η παροχή δικαστικής κρίσης σε εύλογο χρόνο».
Με την τροποποίηση του «Νόμου Κατσέλη» εισάγονται οι εξής ρυθμίσεις:
1. Οφειλές προς το Δημόσιο
Μπορούν πλέον να ρυθμιστούν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο, τη Φορολογική Διοίκηση, τους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού και τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι οφειλές προς το Δημόσιο πρέπει υποχρεωτικά να συντρέχουν με οφειλές προς ιδιώτες. Σε περίπτωση υπαγωγής των οφειλών προς το Δημόσιο σε άλλο ρυθμιστικό πλαίσιο, ο οφειλέτης επιλέγει εάν επιθυμεί να το διατηρήσει ή να υπαχθεί στις διατάξεις του ν. 3869/2010, αλλά σε κάθε περίπτωση δ…