Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 5, 2015

ΛΟΤΤΟ 11-04-2015: Αποτελέσματα κλήρωσης & διαλογή (2)

Πηγή: Express.gr 11/04/15-18:30
 ΤΖΑΚ-ΠΟΤ σημειώθηκε στην κλήρωση του Μεγάλου Σαββάτου 11 Απριλίου 2015 στο ΛΟΤΤΟ (LOTTO). Τα Διανεμόμενα κέρδη στην πρώτη κατηγορία (6) ήταν 480.000,00 ευρώ. Επίσης στην δεύτερη κατηγορία (5+1) βρέθηκαν δύο (2) τυχερά δελτία, από τη Λάρισα και το Χανδρινό Μεσσηνίας, που το καθένα κερδίζει το ποσό των 50.000,00 ευρώ.

Tουλάχιστον 530.000 ευρώ θα μοιραστούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην επόμενη κλήρωση της Τετάρτης 15-04-2015, μετά το ΤΖΑΚ-ΠΟΤ που σημειώθηκε κατά τη σημερινή διαλογή της 1591ης κλήρωσης του ΛΟΤΤΟ.

ΤΥΧΕΡΑ ΔΕΛΤΙΑ:

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΑΚΤ. ΕΠΩΝΥΜΙΑ/ΠΕΡΙΟΧΗ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ 1ΗΣ ΚΑΤ. ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ 2ΗΣ ΚΑΤ. ΑΡΙΘΜ. ΣΤΗΛΩΝ ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΥΧΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ 232450 ΚΑΡΙΠΙΔΟΥ ΘΕΟΠΙΣΤΗ, ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 60-62,ΛΑΡΙΣΑ - 1 5 ΑΠΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΧΙ 121012 ΤΖΙΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - 1 2 ΤΥΧΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑΙ
www.express.gr
Οι τυχεροί αριθμοί του ΛΟΤΤΟ:


9,  23,   24,   32,   35,   43,   +41

Επιτυχίες   Νικητές      Κέρδη 6 - ΤΖΑΚ-ΠΟΤ 5+1 2 …

ΤΖΟΚΕΡ 11-04-2015: Αποτελέσματα κλήρωσης & διαλογή (2)

Πηγή: Express.gr 11/04/15-18:31
 ΤΖΑΚ-ΠΟΤ σημειώθηκε στην κλήρωση του Μεγάλου Σαββάτου 11 Απριλίου 2015  στο ΤΖΟΚΕΡ (JOKER). Τα Διανεμόμενα κέρδη στην πρώτη κατηγορία (5+1) ήταν 1.217.502,20 ευρώ. Επίσης στη κατηγορία (5άρια) βρέθηκαν δύο (2) τυχερά δελτία, από το Περιστέρι Αττικής και το Βουλγαρέλι Αρτας, που το καθένα κερδίζει το ποσό των 61.495,53 ευρώ. Θυμίζουμε ότι οι κληρώσεις ΤΖΟΚΕΡ- ΠΡΟΤΟ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ του ΠΑΣΧΑ 12 Απριλίου 2015 έγιναν μαζί με τη κλήρωση του ΛΟΤΤΟ το Μεγάλο Σάββατο 11 Απριλίου στις 16:30.

Τουλάχιστον 1.600.000 ευρώ θα μοιραστούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην επόμενη κλήρωση της Πέμπτης 16-04-2015 μετά το ΤΖΑΚ-ΠΟΤ που σημειώθηκε κατά τη σημερινή διαλογή της 1591ης κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ.


ΤΥΧΕΡΑ ΔΕΛΤΙΑ:

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΑΚΤ. ΕΠΩΝΥΜΙΑ/ΠΕΡΙΟΧΗ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ 1ΗΣ ΚΑΤ. ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ 2ΗΣ ΚΑΤ. ΑΡΙΘΜ. ΣΤΗΛΩΝ ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΥΧΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ 118562 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, Λ.ΘΗΒΩΝ 172, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - 1 5 ΑΠΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΧΙ 123258 ΤΣΙΩΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΙ ΑΡΤΗΣ - 1

ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ 2015 (VIDEO)

Εικόνα
Η ιερουργία στα Ιεροσόλυμα

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε στις 12 μ. στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός. Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ', συνοδεία αρχιερέων, ιερέων και διακόνων, μετέδωσε το Άγιο Φως στους χιλιάδες προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως».

Μετά τη λήξη της τελετής, ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας, βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη, γ.γ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, για να ταξιδέψει με ειδική πτήση στην Ελλάδα, όπου θα το υποδεχθούν με τιμές αρχηγού κράτους.

Της αποστολής παραλαβής του Αγίου Φωτός μετείχαν επιπλέον ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός.Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Εικόνα
«Χωρίς Αναστημένο Χριστό δέν έχει σημασία αν ο Άδης είναι ύπαρκτός ή ανύπαρκτος. Χωρίς αναστημένο Χριστό ο κόσμος παραμένει ένας σφαλιστός τάφος», τονίζει στο αναστάσιμο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.
«Ο Άδης στή συμβολική γλώσσα της λατρείας μας είναι τό κράτος του θανάτου, τό μεταθανάτιο δεσμωτήριο των ψυχών . Ο σύγχρονος άνθρωπος δέν πιστεύει στόν Άδη. Αφού αποπνευμάτωσε τήν φυσική καί πολιτική ιστορία του, τήν τέχνη, τήν μόρφωση, τήν ίδια του τή ζωή, έχει πλέον αποπνευματώσει καί τόν θάνατο. Ο σύγχρονος άνθρωπος δέν έχει "σκοτώσει" μόνον τόν Θεό, απονέκρωσε καί τόν θάνατο», επισημαίνει.
Τέλος, μας παροτρύνει «Νά χαιρόμαστε γιά τό υπαρκτό του συντετριμμένου Άδη. Νά χαιρόμαστε γιά τίς σταυρώσεις μας, τά βάσανα καί τίς οδύνες μας. Γιατί όλα αυτά, όποτε καί αν συνέβησαν, όποτε συμβαίνουν καί όποτε καί αν συμβούν, θά ανήκουν στό χθές».

Αναλυτικά, το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου:

«Αγαπητά μου παιδιά,

Χριστός &quo…

Σοκ: Αυτοκτόνησε με τον ίδιο τρόπο που πριν μια εβδομάδα το είχε κάνει η φίλη του…

Εικόνα
Ο άνδρας βρέθηκε με μια νάιλον σακούλα γύρω από στο κεφάλι του, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία – Ηταν στενός φίλος μιας κοπέλας που αυτοκτόνησε την περασμένη Κυριακή Πριν ακόμη συνέλθει η ροδιακή κοινωνία από τις αυτοκτονίες των προηγουμένων ημερών, αλλά και τις απόπειρες, έρχεται στον θλιβερό κατάλογο να προστεθεί ακόμη ένας θάνατος ενός νέου ανθρώπου.
Ο νεαρός άνδρας, φέρεται να έθεσε τέρμα στη ζωή του με τον ίδιο τρόπο, τον πλέον οδυνηρό και αργό, όπως και η 25χρονη Ροδίτισσα την περασμένη Κυριακή, της οποίας ήταν στενός φίλος, όπως λένε οι πληροφορίες.
Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε με μια νάιλον σακούλα γύρω από στο κεφάλι του, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.
Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, προκειμένου να γίνει νεκροψία – νεκροτομή από τον ιατροδικαστή, ο οποίος θα αποφανθεί και για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.
Η Ασφάλεια Ρόδου ταυτόχρονα διενεργεί έρευνες.
Πηγή: dimokratiki.gr

Το Άγιο Φως στην Αθήνα – Υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους

Εικόνα
Πριν από λίγο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα.
Στο αεροδρόμιο η υποδοχή, όπως κάθε χρόνο, έγινε με τιμές αρχηγού κράτους παρουσία του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.
Από το αεροδρόμιο, το Αγιο Φως μεταφέρθηκε στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, ενώ ειδικές πτήσεις αναχώρησαν από το αεροδρόμιο προκειμένου να μεταφέρουν το Άγιο Φως ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της χώρας.

Η ιερουργία στα Ιεροσόλυμα

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε στις 12 μ. στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός. Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ', συνοδεία αρχιερέων, ιερέων και διακόνων, μετέδωσε το Άγιο Φως στους χιλιάδες προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως».

Μετά τη λήξη της τελετής, ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας, βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη, γ.γ. της Διακοινοβουλευτικής Συ…

«Δεύτε λάβετε Φως» από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Σε κλίμα κατάνυξης, τελέστηκε στις 12:00 στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός. Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ', συνοδεία αρχιερέων, ιερέων και διακόνων, μετέδωσε το Άγιο Φως στους χιλιάδες προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως».Μετά τη λήξη της τελετής, ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας, βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη, γ.γ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, για να ταξιδέψει με ειδική πτήση στην Ελλάδα, όπου θα το υποδεχθούν με τιμές αρχηγού κράτους. Της αποστολής παραλαβής του Αγίου Φωτός μετείχαν επιπλέον ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός.


ΠΗΓΗ: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2015/04/blog-post_372.html#ixzz3X0jUBjPY

Πρέβεζα: Πήδηξε από το Ζάλογγο για να αυτοκτονήσει

Εικόνα
Τέρμα στην ζωή της θέλησε να δώσει μια 47χρονη γυναίκα εχθές πέφτοντας από μεγάλο ύψος κάτω από τον ιερό βράχο του Ζαλόγγου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ανέβηκε εχθές το πρωί σε σημείο κάτω από το μνημείο του Ζαλόγγου και πήδηξε στο κενό. Από την πτώση τραυματίστηκε σοβαρά στα άκρα και τις φωνές της άκουσαν μοναχές από το μοναστήρι, οι οποίες έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει.
Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ η γυναίκα διατηρούσε ακόμα τις αισθήσεις της.
Μεταφέρθηκε στα Γιάννενα στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου και νοσηλεύεται.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια, που οδήγησαν την 47χρονη γυναίκα σε αυτήν την πράξη, να θέσει τέλος στην ζωή της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας .pamepreveza

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 2015

Εικόνα
ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ (186) ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ἐλέῳ Θεοῦ Μητροπολίτης τῆς Ἁγιωτάτης Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Πρός τόν Ἱερό Κλῆρο καί τόν περιούσιο λαό τῆς ἡρωοτόκου καί ἁγιοτόκου Φθιώτιδος.
Χάρις ὑμῖν, δύναμις καί φῶς Ἀναστάσεως πληθυνθείη!
Τέκνα μου ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά. «Ἠγέρθη ὁ Κύριος ὄντως». Ἐκατοντάδες ἑκατομμυρίων στόματα ἀπό τή μιά ἄκρη τῆς γῆς ὡς τήν ἄλ­λη γεμίζουν σήμερα μέ τό χαρούμενο «Χριστός Ἀνέστη». Ἀκόμα καί οἱ ἀδιά­φο­ροι ἀπέναντι στήν πίστη παρασυρόμενοι ἀπό τό ξεχείλισμα τῆς μυριό­στο­μης χαρᾶς, ἐπαναλαμβάνουν, ἴσως μηχανικά, «Ἀληθῶς ἀνέστη». Καί αὐτή ἡ ἄλογη καί ἄψυχη πλάση ἑνώνει μαζί μας τήν φωνή της, γιά νά ἐπαναλάβει μέ μυρίους δικούς της τρόπους τό παγχριστιανικό χαρμόσυνο μή­νυ­μα. «Σήμερον πᾶσα κτίσις ἀγάλλεται καί χαίρει, ὅτι Χριστός ἀνέστη καί Ἅδης ἐσκυλεύθη». Ἐκεῖνο πού τό ἀναστάσιμο πρωϊνό «τῆς μιᾶς τῶν Σαββάτων» ἐλέγετο μέ φόβο λόγῳ τῆς γενικῆς συνωμοσίας, τοῦ φανατισμοῦ, τοῦ φόβου καί τοῦ μίσους, σήμερα συνθέτει μιά παναθρώπινη συμφωνία χαρᾶς, πού ἀγκαλιάζ…

Ιερέας ξεψύχησε την ώρα της κορύφωσης του Θείου Δράματος

Εικόνα
Νεκρός έπεσε ξαφνικά στην Κόρινθο ο πατήρ Θωμάς Δασκαλάκης, κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας των Αχράντων Παθών του Κυρίου, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης. Συγκεκριμένα, αφού είχε ολοκληρώσει την Λιτάνευση του Εσταυρωμένου Κυρίου μας και επιστρέφοντας στο Ιερό για την συνέχιση της Ακολουθίας, ο αγαπητός σε όλους ιερέας σωριάσθηκε στο πάτωμα μπροστά από την Ωραία Πύλη προλαβαίνοντας μονάχα να ψελλίσει «Παναγιά μου».
Το εκκλησίασμα εμβρόντητο παρακολούθησε τον εφημέριό του να καταρρέει μπροστά στα μάτια τους και παρά τις ταχύτατες ενέργειές τους στην παροχή πρώτων βοηθειών αλλά και στην διακομιδή του στο Νοσοκομείο Κορίνθου, το μόνο που κατάφεραν ήταν να πιστοποιηθεί ο θάνατός του.
Ο πατήρ Θωμάς αποτελούσε πρότυπο κληρικού καθώς ήταν πολύτεκνος οικογενειάρχης, πατέρας έξι παιδιών, διακρίνονταν για τις γνώσεις του στο Τυπικό της Εκκλησίας μας και στα λειτουργικά της Θείας Λατρείας και υπηρέτησε με ζήλο επί 45 χρόνια σε νευραλγικές θέσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου. Διετέλεσ…

Την οικογένεια Μητσοτάκη βλέπει πίσω από το δημοσίευμα η βουλευτής Βάσω Λέβα (VIDEO)

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τσατζαλή
Την οικογένεια Μητσοτάκη βλέπει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα πίσω από από το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ το οποίο αποκαλύπτει ότι η κυρία Λέβα έχει κατηγορηθεί για βομβιστική επίθεση και κατοχή εκρηκτικών υλών στο παρελθόν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυρία Λέβα απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές των Ιωαννίνων το 1980, όταν φοιτούσε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και άρχισε να συμμετέχει σε φοιτητικά κινήματα και ακροαριστερές οργανώσεις.

Το 1982 κατηγορήθηκε μαζί με άλλα τρία άτομα για βομβιστική επίθεση -εκτόξευση βομβών μολότοφ- στη γραμματεία της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων.

Η επίθεση έγινε στις 5 Απριλίου 1982, όταν η κ. Λέβα ήταν 24 ετών. Οι αστυνομικοί εκτίμησαν τότε ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν να καούν γραπτά της κυρίας Λέβα, που είχαν βαθμολογίες κάτω από τη βάση. Στη συνέχεια, η τότε φοιτήτρια διώχθηκε και πειθαρχικά, με ποινή τη διαγραφή της από τη Σχολή.

Στην κατοχή των τεσσάρων δραστών, οι οποίοι ο…

Τα τελευταία αποτελέσματα του μίνι της ΕΣΚΑΣΕ

Εικόνα
Τέσσερις αναμετρήσεις πέραν του αγώνων της αήττητης Π.Α.Κ. διεξήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα για το πρωτάθλημα μίνι της ΕΣΚΑΣΕ, όσον αφορά τον 7ο Όμιλο.
Την Κυριακή 5/4 για την 3η αγωνιστική ο Μώλος του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου κέρδισε εύκολα με 86-34 τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη. Ο Άρης Σπερχειάδας επικράτησε στην Λαμία του Πρωτέα Λαμίας με το συντριπτικό 32-96. Την Μεγάλη Τετάρτη 8 του μηνός για την 4η αγωνιστική ο Πρωτέας του Χρήστου Μπάκα κέρδισε για 1η φορά με 46-26 τον Γ.Σ. Φάλαρα. Ο Άρης Σπερχειάδας του Δημήτρη Έλληνα, έδειξε την δυναμική του, καταβάλλοντας με 59-34 τον Μώλο. Οι Σπερχειαδίτες μαζί με την Π.Α.Κ. και ύστερα του Μολιώτες είναι οι ομάδες, που έχουν ξεχωρίσει. Για την 5η αγωνιστική είναι προγραμματισμένοι οι αγώνες: Μώλος-Πρωτέας Λαμίας, Φάλαρα-ΑΣΕ Μπούκαλη και Π.Α.Κ.-Άρης Σπερχειάδας. Στο πρωτάθλημα δεν υφίσταται βαθμολογία. Τα αποτελέσματα του 7ου Ομίλου έχουν ως εξής: 3η αγωνιστική
Μώλος-ΑΣΕ Μπούκαλη 86-34 Φάλαρα-Π.Α.Κ. 14-48 Πρωτέας Λαμίας-Άρης Σπερχει…

Διεκόπη ο αγώνας στην Στυλίδα-Προηγούνταν ο Μώλος

Εικόνα
Η βροχόπτωση δεν επέτρεψε την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού μεταξύ των Φαλάρων και του Μώλου. Ο αγώνας άρχισε την Κυριακή 5 Απριλίου στις 17:00 στο ανοιχτό γήπεδο Πάρκο Λαού της Στυλίδας και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ(2η Φάση). Το παιχνίδι διεκόπη από τους διαιτητές κ.κ. Ζάχο και Σαμαρά στις αρχές του δευτέρου 10λεπτου. Μέχρι εκείνη την ώρα το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Σεβαστόπουλου προηγούνταν με 6-14. Η ΕΣΚΑΣΕ θα αποφασίσει την ημερομηνία συνέχισης του αγώνα.

 http://aomolos.blogspot.gr/

Ιερώνυμος: Στη διάθεση του κράτους η εκκλησιαστική περιουσία για την αποπληρωμή του χρέους Ποια είναι όμως η προϋπόθεση που ανέφερε

Εικόνα
Την διάθεσή του για συνεργασία με το κράτος προκειμένου να προχωρήσει η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και τα έσοδα να διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους, εξέφρασε για πρώτη φορά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Ωστόσο διευκρίνισε πως δεν μιλά για πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά για αξιοποίησή της, προκειμένου να παραμείνει σε ελληνικά χέρια, υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδά που θα προκύψουν, θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους. Ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως το θέμα πρόκειται να συζητηθεί με τον πρωθυπουργό ενώ αναφέρθηκε και γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «δεν έχω διαφορές μαζί της, αλλά ότι μπορεί να γίνει υπέρ του ελληνικού λαού, θα ήταν ευπρόσδεκτο».
 http://www.lifo.gr
Paleologos Nick / SOOC Πηγή: www.lifo.gr Ιερώνυμος: Στη διάθεση του κράτους η εκκλησιαστική περιουσία για την αποπληρωμή του χρέους Ποια είναι όμως η προϋπόθεση που ανέφερε ΣΧΟΛΙΑ (0) Pale…

Καμένα Βούρλα: Εντυπωσιακή η Περιφορά του Επιταφίου με πολύ κόσμο (ΦΩΤΟ)

Εικόνα
Μπορεί τα Καμένα Βούρλα να είναι γνωστά για τα ιαματικά νερά, την παραλία  και τα μαγαζιά, μπορεί όμως να περηφανεύεται και για την περιφορά του Επιταφίου. Την Μεγάλη Παρασκευή στις 10 Απριλίου 2015, πλήθος κόσμου κατέκλησε τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα για να παρακολουθήσουν  την Θεία Λειτουργία και μετά όλοι μαζί να πραγματοποιήσουν την Περιφορά του Επιταφίου κατα μήκος της παραλίας.
Στην Θεία Λειτουργία πρωτοστάτησαν οι ιερείς κ.κ. Χριστόφορος και Σεραφείμ με υπέροχες ψαλμωδίες, παρουσία επισήμων μεταξύ των οποίων ο  Δήμαρχος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ιωάννης Συκιώτης,  ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Μακρυνίτσας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καμένων Βούρλων κ. Δημήτρης Καραμανώλης.
Ο πολύς  κόσμος  που ακολούθησε την Περιφορά του Επιταφίου κρατώντας κεριά στα χέρια, έψελναν όλοι μαζί τις πένθιμες ψαλμωδίες με την καμπάνα να κτυπα  ενώ τα μαγαζιά είχαν κλειστά όλα τα φώτα, δημιουργώντας μια κατανυκτική ατμόσφαιρα στα Καμένα Βούρλα.
Μετά το πέρας του Επιταφίου, ο κόσμος αν…

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα που συνομίλησε με τον Κουφοντίνα είχε συλληφθεί για κατοχή εκρηκτικών υλών

Εικόνα
Σάλο είχε προκαλέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Λέβα η οποία είχε πάει στις φυλακές και συνομίλησε με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Μάλιστα είχε γίνει επεισόδιο με τον Κώστα Μπακογιάννη όταν την επέκρινε γιατί συνομιλεί με τρομοκράτες. Τώρα αποκαλύπτεται ότι η κ. Λέβα είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή εκρηκτικών υλών!
Όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος η κ. Λέβα απασχόλησε τις τοπικές αστυνομικές αρχές των Ιωαννίνων για πρώτη φορά το 1980. Φοιτούσε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και άρχισε να συμμετέχει σε φοιτητικά κινήματα και ακροαριστερές οργανώσεις. Το 1982 κατηγορήθηκε μαζί με ακόμη τρία άτομα για «βομβιστική επίθεση» (την περίοδο εκείνη ως βομβιστική επίθεση αναφερόταν και η εκτόξευση βομβών μολότοφ) στη γραμματεία της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων. Η επίθεση έγινε στις 5 Απριλίου 1982, όταν η κ. Λέβα ήταν 24 ετών. Στην κατοχή των τεσσάρων δραστών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα το Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς, βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες που είχαν κλαπ…

Εκτάκτως τα Κυριακάτικα φύλλα κυκλοφορούν σήμερα

Εικόνα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣBHMA THΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣREAL NEWS


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΤΟ ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWSΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣESPRESSO


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ