Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 19, 2017

Θερμοπύλες: Συμπλοκή προσφύγων στο Hot spot - Στο πόδι η αστυνομία

Εικόνα
(φωτογραφία αρχείου)
Έκρυθμη η κατάσταση για ένα ακόμη βράδυ στο «Κέντρο Φιλοξενίας»… Χαμός το βράδυ της Τετάρτης (22/11) στο Hot-spot Θερμοπυλών με τη συμπλοκή δεκάδων προσφύγων, κατάσταση που από θαύμα δεν έδωσε κάποιον σοβαρότατο τραυματισμό. Οι συμπλεκόμενοι που ήταν ένοικοι και των δυο κτιρίων, χρησιμοποίησαν στειλιάρια, σπασμένα τζάμια και γενικά όποιο αντικείμενο μπορούσε να προξενήσει ζημιά στον αντίπαλο. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την εμφάνιση των πρώτων αστυνομικών δυνάμεων που έφτασαν στο σημείο, αλλά και με την επικράτηση των ψυχραιμότερων. Τα ακριβή αίτια δεν έγιναν γνωστά, αφορμή πάντως φαίνεται ότι ήταν το "εισιτήριο" για το λεωφορείο που τους κατεβάζει στην Αθήνα για την τακτοποίηση των χαρτιών τους για το άσυλο. Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι καυγάδες για μια θέση στα λεωφορεία, με τους οδηγούς να έχουν έντονη ανησυχία και για τη δική τους ασφάλεια. Είναι εμφανές ότι η υπομονή των περισσοτέρων έχει ε…

Κοινωνικό Μέρισμα: Αυτή είναι πλατφόρμα των αιτήσεων (βίντεο)

Εικόνα
Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα θα υποβάλλονται  στο www.Κoinonikomerisma.gr αμέσως μόλις η πλατφόρμα τεθεί σε διαθεσιμότητα χρήσης.
Ο φοροτεχνικός Γιώργος  Χριστόπουλος καλεσμένος στην «Πρώτη είδηση»της ΕΡΤ εξήγησε την ηλεκτρονική πλατφόρμα  για το κοινωνικό μέρισμα και ανέλυσε τα ζητήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν κατά τη σύνταξη της αίτησης του κοινωνικού μερίσματος.
Ο δικαιούχος θα χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του Taxisnet για εισαγωγή στην πλατφόρμα. Θα του ζητείται να επιβεβαιώσει το ΑΜΚΑ του, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα mail.
Κατόπιν εμφανίζεται μια φόρμα όπου αναφέρει το φορολογητέο εισόδημα και τα στοιχεία που αποτελούν κριτήριο χορήγησης, όπως και τα μέλη του νοικοκυριού.
Κατόπιν ζητείται του αριθμού ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού. Τέλος ζητείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων προσώπων, τα οποία θα πρέπει να μπουν με τους δικούς τους κωδικούς και να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου το αργότερο θα ανοίξει στο Ta…

Διανομή κρέατος, ειδών παντοπωλείου σε δικαιούχους στο δήμο Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου– Πότε θα γίνουν ανά Δήμο στη Φθιώτιδα

Εικόνα
Διανομή κρέατος, ειδών παντοπωλείου και βασικής υλικής συνδρομής στους δικαιούχους του ΚΕΑ που είναι ωφελούμενοι του προγράμματος TEBA Ο Δήμος Λαμιέων, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδος σε συνεργασία με τους εταίρους Δήμους, σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιήσει διανομή κρέατος, ειδών παντοπωλείου και βασικής υλικής συνδρομής στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που έχουν αιτηθεί και είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας τις ημέρες και ώρες που αναγράφονται παρακάτω:
 Για το Δήμο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου το σημείο διανομής θα είναι το Δημοτικό Κατάστημα Μώλου και η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου από 10:00 έως14:00,
Για το Δήμο Λαμιέων το σημείο διανομής θα είναι ο προαύλιος  χώρος του Χαλκιοπούλειου Στ…

Η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μώλο Φθιώτιδας

Εικόνα
"ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ"
Με ευλάβεια έγινε και φέτος η περιφορά της εικόνας της Παναγίας...στο Μώλο...
Με την συμμετοχή,όπως πάντα,του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΎ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΌΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΜΏΛΟΥ και πλήθος κόσμου!

Δύο νέες ιαματικές πηγές σε Γρεβενά και Φθιώτιδα

Εικόνα
Αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «Πηγή Κιβωτού» του Δήμου Γρεβενών για λουτροθεραπεία. Επίσης, αναγνωρίζεται ως ιαματικός φυσικός πόρος η «Πηγή Παλαιοβράχας» του Δήμου Μακρακώμης Φθιώτιδας. Αναγνωρίστηκαν δύο ακόμη ιαματικές πηγές της Παλαιοβράχας Γρεβενών και της Μακρακώμης Φθιώτιδας. Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ (10.11.2017, τεύχος Β’, αρ.3956).
Οι αναγνωρίσεις ιαματικών πόρων εντάσσονται στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής, με στόχο την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού και εν προκειμένω την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας-ευεξίας και την ανάδειξη νέων ιαματικών προορισμών.
Συγκεκριμένα, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «Πηγή Κιβωτού» του Δήμου Γρεβενών για λουτροθεραπεία, με τρόπο χρήσεως τη λουτροθεραπεία, και με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγ…

Δεν χρειάζεται πια να «διορθώσετε» ένα παιδί που κλαίει!-Βασιλική Δασκαλάκη ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Εικόνα
Είμαστε όλοι μας, προγραμματισμένοι από τη φύση να ανταποκριθούμε στα δάκρυα του μωρού μας, δίνοντας με μια λύση! Αυτό άλλωστε κάνει μια καλή μητέρα. Προσπαθούμε με φαγητό, φρέσκες πάνες, αγκαλιά ή ευχάριστο περιβάλλον που θα τα βοηθήσει να κοιμηθούν.
Ακόμα και τα νεογέννητα θα έχουν επεισόδια, μικρο κραυγάδων επειδή δεν μπορούν να λάβουν γάλα ή επειδή χρειάζονται κανένα υπνάκο..
Αρχικά, οι φωνές τους θα δείχνουν ως φυσιολογικές ανάγκες:
Πείνα
Κούραση
Φυσική δυσφορία που σχετίζεται με τη θερμοκρασία, τον πόνο, ή πόσο καθαρή είναι η πάνα τους.
Καθώς ο συναισθηματικός μας εαυτός τους μεγαλώνει, έτσι και η πολυπλοκότητα των αιτιών για τις οποίες ρέουν τα δάκρυα:
Εκνευρισμός
Πένθος , Απώλεια
Απογοήτευση
Πόνος
..και πολλα ακόμη..
Και καθώς τα δάκρυα αρχίζουν ειδικά ως νέοι γονείς, θα νιώσουμε σαν αποτυχημένοι
Τα συναισθήματα που προκύπτουν σε εμάς θα συνδέονται άμεσα με τις εμπειρίες μας - πώς οι γονείς ή οι τροφοί μας, μας είχαν…

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός “ΚΕΛΥΦΩΤΟ ΦΙΣΤΙΚΙ ΜΩΛΟΥ - ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ” ζητά προσωπικό

Εικόνα
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός “ΚΕΛΥΦΩΤΟ ΦΙΣΤΙΚΙ ΜΩΛΟΥ - ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ”, επιθυμεί να στελεχώσει το Τμήμα Λογιστηρίου & Προώθησης Πωλήσεων.
Ζητείταιάτομο ηλικίας (κατά προτίμηση) από 28-35 ετών, πτυχιούχο ΑΕΙ Οικονομικών ή Λογιστικών Σπουδών, με πιθανή εξειδίκευση στο Marketing, καθώς και άριστη γνώση Αγγλικών, Ιταλικών & H/Y.
Απαιτείται εμπειρία στην έκδοση παραστατικών εξαγωγής προϊόντων καθώς και στην αγορά προϊόντων εσωτερικού, μέσω λογιστικών προγραμμάτων.
Αποστολή βιογραφικών στο e-mail:a.s.fistikimolou@gmail.com

Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία ζητάει ο Όμιλος «300»

Εικόνα
Οι Θέσεις του Πολιτιστικού – Επιστημονικού – Φιλοσοφικού Ομίλου Λαμίας: «300», για τα θέματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα.
Ο Όμιλος «300» διακρίνεται για την φιλεκπαιδευτική του στάση και το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του για την Παιδεία στην περιοχή μας.
Ως εκ των ανωτέρω θεμελιακών του θέσεων, θεωρεί ότι θα έπρεπε να επανιδρυθεί με έδρα τη Λαμία το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, με όποια ονομασία κριθεί δέουσα από την Πολιτεία. Η Στερεά Ελλάδα, μια περιοχή της Ελλάδας με πολιτιστική παράδοση χιλιετιών, είναι η μόνη Περιφέρεια που δεν έχει Πανεπιστήμιο.
Στο διεκδικούμενο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας ,κατά τη γνώμη μας, θα πρέπει να ενταχθούν όλες οι Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας με πλήρη ανάπτυξη και των Τεχνολογικών αλλά και των Θεωρητικών ειδικοτήτων, κατά το πρότυπο που ήδη έχει προκρίνει η Πολιτεία στην Δυτική Αττική και τη Μακεδονία.
Προκρίνουμε, τη δημιουργία Ακαδημαϊκού Τεχνολογικού Πάρκου στη Λαμία. Θα πρέπει να αναφέρου…

Έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Λαμίας και στα Κέντρα Υγείας του Ν. Φθιώτιδας καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων

Εικόνα
Με αφορμή την διαρκώς επιδεινούμενη εικόνα της έλλειψης προσωπικού στο Γ. Νοσοκομείο Λαμίας και στα Κέντρα Υγείας του Ν. Φθιώτιδας, το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας επισημαίνει τα ακόλουθα:
Η μη ανανέωση του προσωπικού μέσω νέων προσλήψεων (Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού την τελευταία πενταετία:27 -συνταξιοδοτήσεις την τελευταία πενταετία:122 ) η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η γήρανση του υφιστάμενου προσωπικού αποτελεί τροχοπέδη για οποιαδήποτε βελτίωση των συνθηκών εργασίας.Οι νόμιμες μετακινήσεις-αποσπάσεις, από το Γ.Ν. Λαμίας σε άλλα νοσοκομεία, χωρίς να αντικαθίσταται επαρκώς το μετακινούμενο προσωπικό( Μετακινήσεις, αποσπάσεις, μεταθέσεις νοσηλευτικού προσωπικού-προσωπικό ά γραμμής, το τελευταίο εξάμηνο από Γ. Νοσοκομείο Λαμίας:15 / προς Γ. Νοσοκομείο Λαμίας: 9 )συντελούν στην πρόσθετη μείωση του προσωπικού.Τα Κέντρα Υγείας του Ν. Φθιώτιδος λειτουργούν με το 50% του προβλεπόμενου ιατρικού, νοσηλευτικού, παρα…

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στα Καμένα Βούρλα-Φωτογραφίες

Εικόνα
Πριν από λίγο στο περιφερειακό των Καμένων Βούρλων στο ύψος του"Ποσειδώνα έγινε τροχαίο με αυτοκίνητο πού έφυγε από την πορεία του και χτύπησε πάνω σε φοίνικες με αποτέλεσμα να ανατραπεί.Ο οδηγός απεγκλωβιστηκε και είχε τις αισθήσεις του.Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο!!!Γιάννης  Γκολφομητσος


Σε επιφυλακή ο Δήμος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου για την κακοκαιρία

Εικόνα
Φωτογραφία Νικος Τριανταφύλλης
Περιοχη Νιχωρι Αγίου Κωνσταντίνου


Ο Άγιος Κωνσταντίνος στη λογοτεχνία

Εικόνα
Του Στάθη Κοσματόπουλου
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ
«ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ»
Αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα …..ένα μπουλούκι περιοδεύει στην Ελλάδα
********************************
……«Το κάρο πάει και τρίζει …. και τρίζουν και τα κόκαλα ολωνών μας ως το μεδούλι. Θα φτάσουμε άραγε καμιά φορά στη μακρινή ήπειρο που λέγεται Άγιος Κωνσταντίνος; Αμφίβολο …… Και όμως φτάσαμε. Φτάσαμε. Και κονέψαμε. Και παραλίγο να δοξαστούμε! Ήταν γιατί οι άνθρωποι εδώ αγαπούσαν το κρασί, τους ξένους και τις χορδές μιας κιθάρας που έσπασε την ημέρα που τελείωσαν όλα τα ερωτικά τραγούδια, όλα τα λουλούδια, κι όλα τα ‘’ αχ ‘’…. Γιατί κείνη που έκανε όλα αυτά τα ‘’ θαύματα ‘’ μπήκε σ’ ένα καϊκάκι για να περάσει αντίκρυ στην Αιδηψό, να πάρει το Βαπόρι…..
……Τον Άγιο Κωνσταντίνο τον αφήσαμε πίσω μας. Είκοσι μέρες τις περάσαμε εκεί σαν μικροί μεγιστάνες. Το’ χε το χαρτζιλίκι του το χωριό – και μπόλικο. Σαν γοργό όνειρο πέρασε το ταξίδι μας κείνο του Αϊ – Κωνσταντίνου». (σελ. 144-145-146).
…………………………………………

Τοπίο κοντά στον αρχαίο Δαφνούντα

Εικόνα
……………………………………………………………………..
Αυτός είναι ο τίτλος χαρακτικού, Άγγλου περιηγητή που εκδόθηκε σε τόμο το 1882 από τον WORDSWORTH, Christopher. Στην Ελλάδα βρίσκεται στη Συλλογή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΚΟΙΝΟΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ. Τη δημοσίευση κάνει το ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη και τη συνοδεύει με τις εξής διευκρινήσεις: Τίτλος: Τοπίο κοντά στον αρχαίο Δαφνούντα. Πρωτότυπος τίτλος:View near Daphnus. Σελ. 236. Περιοχή/Τοποθεσία: Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας. Αν όντως η απεικόνιση αυτή είναι της περιοχής του τίτλου, τότε αφορά τον πρώτο Ι.Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο οποίος αποπερατώθηκε το 1842 και έπαθε ανεπανόρθωτες ζημιές με τον σεισμό του 1894.
Στάθης Κοσματόπουλος

Γεράσιμος Βασιλειάδης.Βουλευτής Φθιωτιδοφωκίδος(1932-50) και οραματιστής της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων

Εικόνα
Η φωτογραφία είναι από το χωριό «Ζέλι» Λοκρίδας του Νομού Φθιώτιδος.
Ο Πλοίαρχος Γεράσιμος Βασιλειάδης πολιτεύτηκε στη Λοκρίδα το 1928 με το κόμμα των Φιλελευθέρων με το οποίο και εξελέγη Βουλευτής. Επανεξελέγη Βουλευτής το 1932,1936,1946 και 1950.
Διετέλεσε Υπουργός Ναυτικών και Αεροπορίας στην κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου(1932). Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση του Καϊρου κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής τηςΕλλάδος(1944). Υπουργός Ναυτικών στις κυβερνήσεις του Θεμιστοκλή Σοφούλη και Αλεξάνδρου Διομήδη(1949-1950).
Μετείχε στο Συνέδριο του Λιβάνου το 1944.
Επί των ημερών της Υπουργίας του έγινε το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Το 1937 ανέλαβε την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των Ιαματικών Πηγών «Καμένων Βούρλων» και των πηγών «Μύλου Κονιαβίτη». Συνέβαλε δε στην ανάπτυξη της Λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων.
Θανάσης Τρίγκας

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Εικόνα
Remaining Time-0:29 Fullscreen Mute


Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΥΓΟΥΡΗΣ : ΛΥΣΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ , ΚΟΨΑΜΕ ΣΠΑΤΑΛΕΣ !

Εικόνα
Tου Χρήστου Αλεξανδρή  Συνέντευξη εφ'ολης της υλης παραχωρεί σήμερα στην εφημερίδα μας ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Παναγιώτης Ζυγούρης δίνοντας απαντήσεις σε ολα τα θέματα που απασχολούν το χώρο της μεγαλύτερης νοσηλευτικής μονάδας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας .  Eρώτηση  : κύριε Διοικητά τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας απασχολούν πολύ συχνά την επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια  . Εχουν γίνει ερωτήσεις στη Βουλή ,  εχουν τροφοδοτήσει καταγγελίες και γενικά υπάρχει ενας μεγάλος θόρυβος για τις ελλείψεις και τα κενά της νοσηλευτικής μονάδας . Εσείς ποιά εικόνα αντικρύσατε οταν αναλάβατε καθήκοντα Διοίκησης στο Νοσοκομείο Λαμίας ;   Απάντηση  : Η πρώτη εικόνα που σχημάτισα  από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των νέων μου καθηκόντων ήταν επιεικώς απογοητευτική ή τουλάχιστον απογοητευτική. Βασική αιτία αυτής της εικόνας ήταν η παντελής έλλειψη εφαρμογής μεθόδων και γενικώς διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα.

Πρώτιστο μέλημα μου ήταν η ενημέρωσή μου επί των θεμάτων του Νο…