Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 6, 2016

Επιδοτήσεις έως 100.000€ για συνεργασίες κτηνοτρόφων και αγροτών

Εικόνα
Οι ομάδες παραγωγών φυτικής παραγωγής πρέπει να έχουν ελάχιστο αριθμό μελών 10 παραγωγούς και οι ομάδες παραγωγών ζωικής παραγωγής ελάχιστο αριθμό μελών 5 παραγωγούς
Γερό πριμ έως 100.000 ευρώ έρχεται να προσφέρει νέο πρόγραμμα που θα «τρέξει» το επόμενο διάστημα για τη δημιουργία ομάδων παραγωγών που δραστηριοποιούνται στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Στόχος του μέτρου είναι να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα στους παραγωγούς, ώστε να ενισχυθεί η συσπείρωσή τους μέσω της στενής συνεργασίας αυτών στο πλαίσιο λειτουργίας των ομάδων και των οργανώσεων.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχειρηθεί να αλλάξει η υφιστάμενη κουλτούρα της μη συνεργασίας και θα προωθηθεί ως κοινωνική καινοτομία, στο πλαίσιο μετεξέλιξης του αγροτικού ιστού για να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της αγοράς αλλά και των ραγδαίων παγκόσμιων εξελίξεων.

Οι ομάδες και οργανώσεις παραγωγών πρέπει να είναι νέες και επίσημα αναγνωρισμένες, ενώ η ενίσχυση καταβάλλεται ως κατ' αποκοπή ποσό, για τη στήρ…

Προκήρυξη προγράμματος: «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» [11/2/2016]

Εικόνα
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων  υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων για τον εκσυγχρονισμό της υποδομήςκαι της λειτουργίας τους, την ποιοτική αναβάθμιση τους και τον εμπλουτισμό, την αναβάθμιση και την πιστοποίηση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να βελτιώσουν την θέση τους στηνεσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά.
Μπορούν να συμμετέχουν
Υφιστάμενες & νέες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.Υφιστάμενες επιχειρήσεις και τηρούν βιβλία Β΄ και Γ' κατηγορίας, οι οποίες μέχρι 31.12.2015 έχουν κλεισμένες δύο ή περισσότερες διαχειριστικές χρήσειςΝέες επιχειρήσεις και δεν εμπίπτουν στην ως άνω κατηγορία των υφιστάμενων και έχουν συσταθεί μέχρι 31.12.2015.Επιδοτούνται με
ποσό 15.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ
Η χρηματοδότηση καλύπτει το 40% των επιλέξιμών δαπανών και προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικο…

Έρχονται νέες ταυτότητες και διαβατήρια με κόστος 10 ευρώ – Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών

Εικόνα
Το θέμα της έκδοσης νέων ταυτοτήτων και διαβατηρίων συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.  Στη διάρκεια της ζητήθηκε ενδελεχώς η προεργασία από πλευράς κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να υπάρξει η θεσμική κατοχύρωση για την έκδοση νέου τύπου ταυτοτήτων.
Παράλληλα, συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή με επικεφαλής τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, με την συμμετοχή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και αρμοδίων παραγόντων από το ΥΠΕΣΔΑ, την ΕΛ.ΑΣ και από το γραφείο του Πρωθυπουργού, η οποία θα υποβάλει τις προτάσεις της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Η επιτροπή αναμένεται να προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου στις νέες ταυτότητες. Οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν γ…

ΓΓΔΕ: Ετήσια Έκθεση Απολογισμού 2015

Εικόνα
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) ανήρτησε στον ιστότοπό της την ετήσια έκθεση απολογισμού για τα πεπραγμένα του 2015. Η έκθεση έχει σταλεί στον Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με τα οριζόμενα του Ν. 4093/2012.
Στην έκθεση καταγράφονται τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους για κάθε πεδίο δράσης της Γ.Γ.Δ.Ε. Ιδιαιτέρως αναλύονται τα αποτελέσματα στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και στη βελτίωση της απόδοσης του Οργανισμού. Επίσης, παρουσιάζονται βασικά σημεία του προγραμματισμού δράσεων για το τρέχον έτος, τα οποία θα εξειδικευτούν με το ετήσιο Επιχειρησιακό Σχέδιο της Γενικής Γραμματείας.
Με την πληροφόρηση αυτή, οι πολίτες είναι σε θέση να σχηματίσουν ιδία άποψη για τον τρόπο που λειτούργησε η Γ.Γ.Δ.Ε. κατά το περασμένο έτος, τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την εξέλιξη του Οργανισμού και τα αποτελέσματα που ε…

Με 14 ευρώ το στρέμμα θα επιδοτούνται οι ελαιοκαλλιεργητές για να μην καίνε τα κλαδιά της ελιάς

Εικόνα
Η "Διαχείριση φυτικών υπολειμμάτων των κλαδεμάτων στην ελαιοκαλλιέργεια", ένα νέο γεωργοπεριβαλλοντικό μέτρο που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, θα επιδοτεί τους ελαιοκαλλιεργητές να μην καίνε τα κλαδιά της ελιάς μετά το κλάδεμα, αλλά να τα θρυμματίζουν με καταστροφέα (βλ. φωτογραφία) και να τα εναποθέτουν στο έδαφος του ελαιώνα για τουλάχιστον ένα εξάμηνο.
Το ποσό της ενίσχυσης, σύμφωνα με το σχέδιο του ΠΑΑ, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανέρχεται στα 14 ευρώ το στρέμμα για μία χρονιά και απαιτεί πενταετή δέσμευση του παραγωγού. Αναλυτικές πληροφορίες για το νέο γεωργοπεριβαλλοντικό μέτρο περιέχει το σχέδιο του ΠΑΑ, που αναφέρει τα εξής:
"Η δέσμευση συνίσταται στη διαχείριση των φυτικών υπολειμμάτων των κλαδεμάτων στην ελαιοκαλλιέργεια με στόχο τόσο τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή όσο και τη βελτίωση της δομής και την αύξηση της οργανικής ουσίας του εδάφους. Η συνηθισμένη πρα…

Κάθε τρεις μήνες θα καταβάλλεται το μέρισμα στους συνταξιούχους του Δημοσίου

Εικόνα
Κάθε τρεις μήνες θα χορηγείται στο εξής το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων που εισπράττουν 284.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου καθώς το ταμείο βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και δεν κατορθώνει να συγκεντρώνει κάθε μήνα το κονδύλι των 40 εκ. που απαιτείται για την παροχή.


Παράλληλα, αποφασίστηκε η μείωση του μερίσματος κατά 32%. Τους τελευταίους μήνες το ταμείο καθυστερούσε τις πληρωμές λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετώπιζε με δανεισμό από άλλα ταμεία.
Τον προηγούμενο μήνα δανείστηκε 16 εκατ. ευρώ από το ΙΚΑ τα οποία συμφωνήθηκε να αποπληρώσει εντόκως σύμφωνα με το επιτόκιο που ισχύει για το Κοινό Κεφάλαιο που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος.

Καταργείται η υποχρεωτική απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων με τη συμπλήρωση 35ετίας

Δυνατότητα επανόδου στην υπηρεσία τους για όσους δεν έκλεισαν τα 67
Καταργείται η υποχρεωτική απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων με τη συμπλήρωση 35ετίας και του 60ού έτους της ηλικίας, όπως όριζε ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που εκδόθηκε βάσει πρόσφατου νόμου, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνταξιοδοτούνται στο εξής όταν συμπληρώσουν το ανώτατο όριο ηλικίας.

Οπως ορίζεται στην εγκύκλιο, όσοι υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν από την υπηρεσία τους από 19.8.2015 μέχρι και 27.2.2016 (σ.σ. ημερομηνία έναρξης ισχύος του σχετικού νόμου), έχοντας συμπληρώσει 35ετία, μπορούν να επανέλθουν στις προηγούμενες θέσεις τους με αίτηση που θα υποβάλουν μέχρι τα τέλη του μήνα.
Η αίτηση γίνεται δεκτή με απόφαση του αρμόδιου υπουργού ή του αρμοδίου οργάνου κατόπιν γνώμης του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαναφορά αφορά αποκλειστικά οργανική θέση που κατείχε ο υπάλληλος, χωρίς να παρέχεται δικαίωμα επα…

Η CHIPITA στο πλευρό των ανθρώπων που μάς έχουν ανάγκη

Εικόνα
1.000.000 croissant molto θα διατεθούν δωρεάν

Ο Σπ. Θεοδωρόπουλος  της Chipita αποφάσισε να διανείμει σε πρόσφυγες 1.000.000 κρουασάν. Ηδη η εταιρία έχει αρχίσει την παραγωγή τους και η διανομή τους θα γίνει άμεσα μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και από ομάδας εθελοντών της Chipita.
Σε διάστημα ενός μηνός θα μοιραστούν όλα τα κρουασάν («Molto») σ΄όλους τους καταυλισμούς των προσφύγων από τον Πειραιά έως την Ειδομένη. Στα κρουασάν θα αναγράφεται σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αραβικά και αγγλικά) η φράση «Δεν διατίθενται προς πώληση», ώστε να μην υπάρξει από κανέναν εκμετάλλευση ή αισχροκέρδεια.  Ετσι για άλλη μια φορά ο ιδιωτικός τομέας ξελασπώνει το κράτος που  κατά γενική ομολογία τα έχει θαλασσώσει. Αναμένεται ότι το παράδειγμα της Chipita θα ακολουθήσουν και άλλες ιδιωτικές εταιρίες. Η CHIPITA ανταποκρινόμενη στην έκκληση του “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” και του “ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ” για την παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας π…

Τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων, στις Θερμοπύλες επισκέφτηκε o πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη(Φωτο)

Εικόνα
Τον  χώρο φιλοξενίας προσφύγων, στις Θερμοπύλες επισκέφτηκε o πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκης μαζι με  τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη

Νέα ορολογία στο Δημόσιο – Πώς θα σταματήσει ο γλωσσικός σεξισμός (εγκύκλιος με παραδείγματα)

Εικόνα
Τη νέα ορολογία που πρέπει να χρησιμοποιείται στο Δημόσιο σε εφαρμογή πρόσφατης εγκυκλίου για την υπέρβαση του γλωσσικού σεξισμού που χαρακτηρίζει τα δημόσια έγγραφα, αποτυπώνει σε ΕΓΚΥΚΛΙΟ της η γενική γραμματέας Ισότητας Φωτεινή Κούβελα.
Όπως τονίζει μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο της η κ. Κούβελα «συστήνεται η ταυτόχρονη αναφορά σε γυναίκες και άνδρες μέσω της χρήσης και των δύο γραμματικών γενών, όταν το κείμενο αναφέρεται σε μεικτούς πληθυσμούς ή στην περίπτωση που δεν προκύπτει το φύλο»
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

aftodioikisi.gr

ΥπΑΑΤ: Έκτακτη ενίσχυση σε κτηνοτρόφους

Εικόνα
Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη, η Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Λεπτομέρειες εφαρμογής του κατ’ εξουσιοδότηση Καν. (ΕΕ) 2015/1853 της Επιτροπής για τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε κτηνοτρόφους».
Με την εν λόγω απόφαση θεσπίζονται οι λεπτομέρειες χορήγησης της έκτακτης ενίσχυσης βάσει του κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) 2015/1853 της Επιτροπής συνολικού προϋπολογισμού 2.258.253€. Η ενίσχυση αυτή χορηγείται ως μέτρο στήριξης των γεωργικών αγορών.
Δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης είναι όσοι πληρούν τους κάτωθι όρους επιλεξιμότητας:
Είναι κάτοχοι βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων όλων των παραγωγικών κατευθύνσεων με έδρα εντός των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου.Έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2015.Εκτρέφουν στην εκμετάλλευσή τους τουλάχιστον 6 επιλέξιμα θηλυκά βοοειδή οποιασδήποτε παραγωγικής κατεύθυνσης.Διατήρη…

Έκτακτη Συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:00

Εικόνα
Logo-Epimelitiriou-enchr_F15234.JPG Λαμία: 11-03-2016


Δ Ε Λ Τ Ι ΟΤ Υ Π Ο Υ
Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:00 με θέματα:
Έγκριση των Πρακτικών της με αρ. 1/25-1-2016 συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ενημέρωση των μελών του ΔΣ για το με αρ. 24838/3-3-2016 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σχετικά με την έγκριση του Π/Υ του Επιμελητηρίου μας έτους 2016. Έγκριση σχετικής εισήγησης - αιτιολόγησης του Οικονομικού Επόπτη του Επιμελητηρίου μας, τροποποίηση ΚΑΕ Π/Υ 2016. (εισηγητής κ. Κυρίτσης)
Συζήτηση και λήψη απόφασης επί προτάσεως της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος για την συνεργασία του με το Επιμελητήριό μας για την διεξαγωγή και φιλοξενία του Διεθνούς Αγώνα Μηχανοκινήτου Αθλητισμού «SEAJETSΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2016». …

Περιοδεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στους Νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας

Εικόνα
Περιοδεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στους Νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας
Αθήνα, 10 Μαρτίου 2016
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το τριήμερο 22 - 24 Απριλίου, ξεκινά περιοδείες στη χώρα.

Οι περιοδείες αυτές ξεκινούν αύριο, Παρασκευή 11 Μαρτίου, με πρώτο προορισμό τους Νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας.

Ειδικότερα, θα επισκεφτεί τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών και τον προσωρινό χώρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες.

θα συναντηθεί, επίσης, με δημάρχους και φορείς του Νομού Φθιώτιδας και με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Στις 19:30, θα μιλήσει σε εκδήλωση του Κόμματος στη Λαμία (Εργατικό Κέντρο).

Εκτός αποζημιώσεων ΕΛΓΑ οι εκπρόθεσμοι των δηλώσεων ΟΣΔΕ

Εικόνα
Δούσκα Ελένη|  29/02/2016 - 12:19 μμ Μεγάλο ξεσκαρτάρισµα στους δικαιούχους αποζηµιώσεων επιχειρεί το διοικητικό συµβούλιο του ΕΛΓΑ, εισάγοντας αυστηρότερες προϋποθέσεις, που τελικά «πετούν έξω» από τις λίστες πληρωµών µεγάλο αριθµό παραγωγών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Agrenda.
Προϋπόθεση να είναι ασφαλιστικά ενήμερος ο παραγωγός
Μάλιστα, µε το επιχείρηµα της ταχύτερης και δικαιότερης καταβολής των αποζηµιώσεων, ο οργανισµός σφίγγει τα κριτήρια που ορίζουν ως δικαιούχους µόνο αγρότες που έχουν υποβάλλει εµπρόθεσµα ενιαία δήλωση καλλιέργειας και τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Με ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΑ τονίζει ότι «η εµπρόθεσµη υποβολή της Ενιαίας ∆ήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής του έτους ασφάλισης, η εµπρόθεσµη καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ του έτους ασφάλισης και η εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών των τριών παρελθόντων ετών, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την καταβολή αποζηµίωσης από τον οργανισµό, για ζηµιές στη φυτική παραγωγ…

Με sms ραβασάκια ΕΛΓΑ για εισφορές ως 31 Μαρτίου

Εικόνα
Μπίκας Αλέξανδρος|  10/03/2016 - 05:18 μμ Γραπτό μήνυμα θα λάβουν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ενημερωθούν για το ακριβές ποσό της οφειλόμενης ασφαλιστικής τους εισφοράς στον ΕΛΓΑ, η προθεσμία καταβολής της οποίας λήγεις στις 31 Μαρτίου, όπως ανακοινώνει ο οργανισμός.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, είτε οι παραγωγοί έχουν εξουσιοδοτήσει τον ΕΛΓΑ να προβεί σε χρέωση του τραπεζικού τους λογαριασμού είτε έχουν επιλέξει την απευθείας κατάθεση ως τρόπο εξόφλησης των εισφορών τους, καλούνται να επικοινωνήσουν με το 1540 προκειμένου να ενημερωθούν για το ακριβές ποσό της οφειλόμενης ασφαλιστικής τους εισφοράς έτους 2015.
Πιο αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του ΕΛΓΑ αναφέρει τα εξής:
«Το  έτος 2015 ήταν χρονιά που σημειώθηκαν πολλά δυσμενή καιρικά φαινόμενα, ασφαλιστικά καλυπτόμενα από τον ΕΛ.Γ.Α. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές αυτές είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.

Το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

Εικόνα
inSha του Δημήτρη Χατζηνικόλα
Κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποσυμφορηθεί η Ειδομένη, με τη σύμφωνη όμως γνώμη των ανθρώπων που παραμένουν εκεί, και παράλληλα να χτυπηθούν τα κυκλώματα που δρουν από τον Πειραιά έως και τα σύνορα με την ΠΓΔΜ και εκμεταλλεύονται πρόσφυγες και μετανάστες, θα καταβάλλει η κυβέρνηση μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη και τη νέα Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες.
Ήδη τις προσεχείς ημέρες θα διανεμηθούν φυλλάδια σε τρεις γλώσσες, στα αραβικά, παστούν και φαρσί στον καταυλισμό προκειμένου να ενημερωθούν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους αφού τα σύνορα έχουν κλείσει.
«Δεν μπορείτε να περάσετε στη γειτονική χώρα. Τα σύνορα έχουν κλείσει. Παρακαλούμε να συνεργαστείτε με τις επίσημες ελληνικές αρχές. Θα μεταφερθείτε σε δομές φιλοξενίας όπου θα σας παρασχεθούν στέγαση, σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» θα αναγράφεται στο κείμενο. Παράλληλα με την προκήρυξη μεταφραστές και εθελοντές ΜΚΟ θα δίνουν περισσότερες πληροφορίες στου…

Φθιώτιδα: Θα μείνουν από καύσιμα και τα ασθενοφόρα;

Εικόνα
Ορατός είναι ο κίνδυνος σε μια-δύο ημέρες να μείνουν από  καύσιμα όλα τα οχήματα του Δημοσίου στην Φθιώτιδα, ακόμη και τα ασθενοφόρα.
Αιτία η καθυστέρηση εξόφλησης του προμηθευτή καυσίμων Νίκο Χαλκιά στον οποίο  οφείλονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (κάπου 300.000) από το περασμένο καλοκαίρι. Όπως δήλωσε στο  κεντρικό δελτίο του FM-1  ο κ. Χαλκιάς  ...
Δείτε περισσότερα http://www.lamiafm1.gr/

100 πρόσφυγες σε ξενοδοχείο στις Λιβανάτες Φθιώτιδας

Εικόνα
Από το βράδυ της Τετάρτης λειτουργεί στη Φθιώτιδα ένα ακόμη νέο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. 100 άτομα βρίσκονται σε ξενοδοχείο στις Λιβανάτες του δήμου Λοκρών. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, τα έξοδα φιλοξενίας τους θα καλυφθούν από τη ΜΚΟ "ΠΡΑΞΙΣ", με χρήματα της υπάτης αρμοστείας του ΟΗΕ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας δεν έχει καμία εμπλοκή ούτε το υπουργείο εσωτερικών αλλά ούτε και η τοπική αυτοδιοίκηση όπως έγινε στην περίπτωση των Θερμοπυλών.
http://lamiastar.gr/

Αυτοδίκαιη απόλυση – Επαναφορά στην ενεργό υπηρεσία υπαλλήλων – Τι διευκρινίζει η εγκύκλιος του ΥΠΕΣΔΑ

Εικόνα
Όπως είχε προαναγγείλει η aftodioikisi.gr, σε εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη παρέχονται διευκρινίσεις για το τι προβλέπεται για όσους υπαλλήλους επρόκειτο να απολυθούν αυτοδικαίως από την υπηρεσία τους λόγω ορίου ηλικίας. Σε σημερινή ανακοίνωσή του το ΥΠΕΣΔΑ παρέχει αναλυτικές λεπτομέρειες τόσο για αυτό το θέμα, όσο και για την λήξη θητείας των τακτικών μελών υπηρεσιακών συμβουλίων.
Αναλυτικά
Α. ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΛΟΓΩ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ
Με τις διατάξεις του άρθρου 59 του ν. 4369/2016 (Α΄33) τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 155 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007) και προβλέπονται τα εξής:
“1. Ο τίτλος του άρθρου 155 του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών  Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν.3528/2007) «Απόλυση λόγω ορίου ηλικίας και τριακονταπενταετίας» τροποποιείται σε «Αυτοδίκαιη απόλυση λόγω ορίου ηλικίας».
2.Η παρ. 1 του άρθρου 155 του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών  Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν.35…

Εκδηλωση - αφιερωμα στα 10 χρονια απο την ανακομιδη του αφθαρτου σκηνωματος του Γεροντος Βησσαριωνος Αγαθωνιτου

Εικόνα
Εκδήλωση αφιερωμένη στα 10 χρόνια από την ανακομιδή του αφθάρτου σκηνώματος του Γέροντος Βησσαρίωνος Αγαθωνίτου θα πραγματοποιηθεί από τη Μητρόπολη Φθιώτιδας αύριο, Σάββατο 12 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της εκκλησίας στη Νέα Άμπλιανη.
lamiakos-typos.gr

Συνελήφθη 50χρονος με 15 κιλά λαθραίο καπνό στον Άγ. Κωνσταντίνο

Εικόνα
Γράφτηκε από τον/την ΕΥΘΕΙΑ Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, βρήκαν και κατάσχεσαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 50χρονου, αλλά και στην οικία του, 30 συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κομμένου αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους 15.108 γραμμαρίων.
Η ανωτέρω ποσότητα κομμένου καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Στυλίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Καθημερινά γεύματα για 3.000 μαθητές

Εικόνα
Υπεγράφη σήμερα, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Ινστιτούτου Prolepsisγια την υλοποίηση του ΠρογράμματοςΣίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής –  ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία της Στερεάς Ελλάδας από τις 15 Μαρτίου.  Το πρόγραμμα προβλέπει τη διάθεση καθημερινών γευμάτων σε 3.000 μαθητές της Στερεάς Ελλάδας και συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ υλοποιείται από το Ινστιτούτο «Prolepsis». Ενδεικτικά, το γεύμα περιλαμβάνει καθημερινά ένα σάντουιτς ολικής αλέσεως με κοτόπουλο, τυρί ή αυγό και λαχανικά ή μία πίτα με λαχανικά, μαζί με ένα φρέσκο φρούτο εποχής και γάλα ή γιαούρτι με μέλι.   Για την Περιφέρεια, τη σύμβαση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος δήλωσε: «’Ίσως είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της θητείας μας στην περιφέρεια. Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες 3.000 μαθητών για καθημερινό γεύμα. Είναι σημαντική στιγμή και…

Αναπτυξιακός : Ποιες επιχειρήσεις θα πάρουν 4,8 δις ευρώ στην 4ετία

Εικόνα
Ένταξη επενδυτικών σχεδίων χωρίς την υποχρέωση ιδίας συμμετοχής, φοροαπαλλαγές σε βάθος 15ετίας, 12ετές σταθερό φορολογικό καθεστώς για επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ και ειδική επενδυτική μέριμνα για τα 9 νησιά που έχουν πιεστεί από το προσφυγικό, προβλέπει μεταξύ των άλλων ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος.
Αυτά ανέφερε το πρωί της Τρίτης ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας Λόης Λαμπριανίδης, σε ημερίδα με θέμα «Αναγκαιότητα επανεκκίνησης της Ελληνικής Οικονομίας: Ο ρόλος του Αναπτυξιακού Νόμου» που διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ).
Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, μέσω του οποίου σε βάθος τετραετίας αναμένεται να «πέσουν» στην ελληνική οικονομία για τη στήριξη των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν σε αυτόν έως 4,8 δισ. ευρώ -έχει σταλεί στους θεσμούς- δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί παράλληλα με το συνολικό Αναπτυξιακό Σχέδιο της χώρας που θα κατατεθεί στους θεσμούς για έγκριση έως τα τέλη του μήνα, αν και υπάρχουν π…