Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 15, 2016

H διαδικασία μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2016 - Μέχρι τις 15 Ιουνίου οι αιτήσεις

Εικόνα
Με μια αναλυτική εγκύκλιο 39 σελίδων ο Οργανισμός Πληρωμής και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), περιγράφει βήμα-βήμα τη διαδικασία μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης για το έτος 2016.
Στην εγκύκλιο περιγράφονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις, το νομοθετικό πλαίσιο, η διαδικασία υποβολής και ελέγχου της αίτησης, καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που είναι αναγκαία για να γίνει η μεταβίβαση των δικαιωμάτων, είτε αυτά αφορούν γη, λόγω κληρονομιάς ή μίσθωσης, είτε αφορούν βοσκότοπους κ.λπ.
Σημειώνεται ότι «ως καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησης και ως εκ τούτου υποβολής της αίτησης μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης για το έτος ενίσχυσης 2016 ορίζεται η Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016. Αιτήσεις, οι οποίες υποβάλλονται μετά την ως άνω καταληκτική ημερομηνία λαμβάνονται υπόψη και εξετάζονται για το επόμενο έτος ενίσχυσης 2017».
Δείτεεδώ ολόκληρη την εγκύκλιο
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sperchios.com/news/h-diadikasia-metavi…

ΥπΑΑΤ: Τι αλλάζει στην εξισωτική αποζημίωση και γιατί

Εικόνα
Στο νέο ΠΑΑ 2014-2020 υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε συνεχιζόμενα Μέτρα όπως η Εξισωτική. Οι αλλαγές αυτές επέρχονται λόγω του νέου Κανονισμού της Ε.Ε. αλλά και της συμφωνίας με τα μέτρα που εντάσσονται στο «πράσινο κουτί» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).
Η πρώτη καθοριστική αλλαγή είναι ότι δικαιούχοι δεν είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των ορεινών – μειονεκτικών περιοχών αλλά οι ενεργοί γεωργοί που έχουν γεωργική εκμετάλλευση (αγροτεμάχια – βοσκότοπο) σε ορεινές –μειονεκτικές περιοχές.
Τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί κάποιος ενεργός γεωργός είναι ίδια με εκείνα που έχουν θεσπιστεί για τη χορήγηση της βασικής ενίσχυσης στο πλαίσιο των άμεσων ενισχύσεων του Πυλώνα Ι.
Επομένως, ο δικαιούχος γεωργός της εξισωτικής αποζημίωσης συνδέεται όχι με τον τόπο κατοικίας του αλλά με τη θέση της γεωργικής εκμετάλλευσης (αγροτεμάχια –βοσκότοπο) που κατέχει.
Σύμφωνα με τη συμφωνία με τον ΠΟΕ δεν μπορούν να τεθούν για αυτού του είδους τις ενισχύσ…

Χιλιάδες αγρότες χάνουν την ιδιότητα του επαγγελματία και τις επιδοτήσεις

Εικόνα
- Επανακαθορίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει σωρευτικά να πληρούνται για να θεωρηθεί κάποιος επαγγελματίας αγρότης. - Στο 50% το συνολικό εισόδημα που λαμβάνεται από αγροτική δραστηριότητα από 35% που είναι σήμερα.
Με άρθρο του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα επανακαθορίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει σωρευτικά να πληροί το ενήλικο φυσικό πρόσωπο για να θεωρηθεί επαγγελματίας αγρότης.
Ως επακόλουθο της αυστηροποίησης των προϋποθέσεων της έννοιας του επαγγελματία αγρότη θα είναι σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η εξοικονόμηση δαπάνης, από τη μείωση των χορηγούμενων ενισχύσεων από τα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΠΑΑ και ΕΠΑΛΘ), στους αγρότες.
Σύμφωνα με τις νέες προυποθέσεις:
Επαγγελματίας αγρότης είναι το ενήλικο φυσικό πρόσωπο που έχει δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, εφόσον πληροί σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις: - Είναι κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης.
- Ασχολείται επαγγελματικά με αγρ…

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Οι ωφελούμενοι και τα κριτήρια (τροπολογία)

Εικόνα
Τα πρώτα κριτήρια για την χορήγηση του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγύης» που από τα μέσα Ιουλίου θα εφαρμοστεί σε 30 δήμους, καθορίζονται με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή αργά το βράδυ της Παρασκευής. Με την τροπολογία η οποία θα ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο ορίζεται ότι οι δήμοι «θα οριστούν βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων και δεικτών φτώχειας και ανεργίας» και θα αφορά πολίτες που βρίσκονται σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Η πρώτη φάση του Προγράμματος λήγει στις 31.12.2016, όπότε και, όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου στη Βουλή θα ξεκινήσει η καθολική εφαρμογή του, και περιλαμβάνει τρεις πυλώνες:
-Την εισοδηματική ενίσχυση
-Την πρόσβαση και διασύνδεση σε συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες και -Τις υπηρεσίες ενεργοποίησης και προώθησης των δικαιούχων σε δράσεις σχετικά με την εύρεση εργασίας, την επαγγελματική κατάρτιση κ.λπ.
Οι ωφελούμενοι
Όπως αναφέρεται στην τροπολογία ως Ωφελούμενες …

«Παγώνουν» για δύο χρόνια οι αυξήσεις στα ειδικά μισθολόγια (τροπολογία)

Εικόνα
Σύμφωνα με τροπολογία της “τελευταίας στιγμής” που κατατέθηκε την Παρασκευή στο πολυνομοσχέδιο αναστέλλεται κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή των λειτουργιών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Η αναστολή θα έχει ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2018.  Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, οι διατάξεις αυτές κρίνονται για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής και είναι ανάλογες με τη διετή αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης για τους υπαλλήλους του ευρύτερου τομέα.  Από την προτεινόμενη ρύθμιση επέρχεται εξοικονόμηση δαπάνης για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 118 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο έτη. Η αναστολή αφορά δικαστικούς λειτουργούς, μέλη πανεπιστημίων, καθηγητές, γιατρούς, αρχιερείς, στελέχη ενόπλων δυνάμεων κ.α.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας καταγγέλει την Κυβέρνηση

Εικόνα
Για «αντιλαϊκό νομοσχέδιο» που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση κάνει λόγω σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας καταγελώντας μάλιστα την Κυβέρνηση που προωθεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο.
«Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας καταγγέλλει την Κυβέρνηση, η οποία μετά τον πρόσφατα, ψηφισμένο αντιασφαλιστικό - φορολογικό νόμο, προωθεί στη Βουλή για ψήφιση ένα νέο νομοσχέδιο. Πρόκειται για ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο το οποίο:http://www.ilamia.gr/

Πανελλήνιες 2016: Αυτά είναι τα θέματα σε Μαθηματικά, Ιστορία, Φυσική και Βιολογία Γενικής

Εικόνα
Όπως και στα προηγούμενα μαθήματα, έτσι και σήμερα Παρασκευή (20/5), το Newsbomb.gr σάς παρουσιάζει πρώτο τα θέματα στα Μαθηματικά, Ιστορία, Φυσική και Βιολογία Γενικής Παιδείας.
Τη Δευτέρα (16/5), 103.366 υποψήφιοι μπήκαν στη «μάχη» των Πανελλαδικών Εξετάσεων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ενώ την Τετάρτη (18/5) οι μαθητές συνέχισαν με τα Αρχαία και τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης
Το Newsbomb.gr, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, βρίσκεται δίπλα στο πλευρό των μαθητών και μεταδίδει πρώτο τα θέματα και τις απαντήσεις.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στην Ιστορία Γενικής Παιδείας
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στη Φυσική Γενικής Παιδείας
Δείτε ΕΔΩτα θέματα στη Βιολογία Γενικής Παιδείας
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα των Μαθηματικών στα Εσπερινά
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Βιολογίας στα Εσπερινά
Δείτε εδώ τις απαντήσεις στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας
Δείτε εδώ τις απαντήσεις στην Ιστορία Γενικής
Με συνεχή ροή σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», θα σας ενη…

Αλληλέγγυος λαχανόκηπος στις Θερμοπύλες

Εικόνα
inShare Σε μια νέα πρωτότυπη δράση προχωρούν οι αλληλέγγυοι της Λαμίας σε συνεργασία με αλληλέγγυους του Βόλου.
Μια δράση που δίνει τη δυνατότητα στους πρόσφυγες του Κέντρου Θερμοπυλών να απασχολούνται δημιουργικά και ταυτόχρονα να βελτιώσουν την καθημερινή τους σίτιση με τροφές σημαντικής θρεπτικής αξίας τις οποίες στερούνται.
Ενώ το έδαφος είναι ακατάλληλο λόγω των πευκώνων, βρήκαν τη λύση να δημιουργήσουν σε φυτοδοχεία έναν αλληλέγγυο αυτοδιαχειριζόμενο λαχανόκηπο βιολογικής καλλιέργειας. Η ιδέα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό.
Το πρωί της Κυριακής δεκάδες αλληλέγγυοι σπεύδουν στις Θερμοπύλες εφοδιασμένοι με γλάστρες, φυτοδοχεία, φυτόχωμα, κοπριά, και εργαλεία. Οι πρόσφυγες οργανώνουν τις δικές τους ομάδες. Ήδη στο χώρο φτάνουν υλικά που προέρχονται είτε από το ταμείο αλληλεγγύης της Πρωτοβουλίας είτε από προσφορές εθελοντών της Φθιώτιδας. Οι αλληλέγγυοι του Βόλου έρχονται καλά εξοπλισμένοι με φυτά , φυτόχωμα και φυτοδοχεία. Φυτά διατίθενται επίσης από αληλλέγγυες/ου…

Ο Σύλλογος Γυναικών Καμένων Βούρλων διοργανώνει σεμινάριο παρασκευής κρεμών προσώπου

Εικόνα
Ο  Σύλλογος Γυναικών Καμένων Βούρλων διοργανώνει σεμινάριο παρασκευής κρεμών προσώπου με έλαια και ανθόνερα. Το κόστος συμμετοχής θα ανέρχεται στα 10 ευρώ.
Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου για περισσότερες πληροφορίες:
fonografos.net

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ - Ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη ρύπανση στις θάλασσες και τις ακτές

Εικόνα
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
Πέμπτη,19 Μαΐου 2016
ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
(ΜΕΣΩ Ε ΜΑΙL)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου από τη Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη ρύπανση στις θάλασσες και τις ακτές καθώς και την ευαισθητοποίηση στην πρόληψη αυτής.
Η Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών, σχετικά με τη ρύπανση στις θάλασσες και τις ακτές, καθώς και την ευαισθητοποίηση τους στην πρόληψη αυτής, συμβάλλοντας στην δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης, ανέλαβε την πρωτοβουλία της έκδοσης ενημερωτικού φυλλαδίου στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει αποσταλεί ήδη σε θεσμικούς φορείς και ενώσεις της ημεδαπής και αλλοδαπής, ενώ πρόκειται διανεμηθεί στο κοινό μέσω των Υπηρεσιών Α/Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Η εν λόγω πρωτοβουλία μεταξύ άλλων και η ανάληψη δράσεων εν…

Συνεδριάζει το ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας την Δευτέρα 23 Μαϊου 2016 και ώρα 18:00

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προσκαλεί τα μέλη του, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου να παρευρεθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Όθωνος 3, την Δευτέρα 23 Μαϊου 2016 και ώρα 18:00 με θέματα:


Έγκριση των Πρακτικών των με αρ. 2/7-3-2016 και 3/16-3-2016 συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.Ενημέρωση του ΔΣ για την έγκριση του Π/Υ του Επιμελητηρίου μας έτους 2016. (εισηγητής κ. Κυρίτσης)1η Τροποποίηση του Π/Υ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας έτους 2016. (εισηγητής κ. Κυρίτσης)Συζήτηση και λήψη απόφασης για την συμμετοχή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των παράκτιων ζωνών και Νήσων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ύστερα από το με αρ. 3149/31-3-2016 έγγραφο του Δημάρχου Στυλίδας. (εισηγητής κ. Διαμαντάρας)Συζήτηση και λήψη απόφασης για την συμμετοχή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας σε «Μνημόνιο Συνεργασίας» για την διοργάνωση της 50ης εκθεσιακής περιόδου της ΠΕΛ. β) Συ…

Λαμία: Open T.I.S.P. (Teacher in Service Program) Festival στην Πλατεία Ελευθερίας

Εικόνα
Το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 το ΙΕΕΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του τμήματος Πληροφορική με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά το Open T.I.S.P. (Teacher in Service Program) Festival στην Πλατεία Ελευθερίας.
Το πρόγραμμα του T.I.S.P. έχει ως σκοπό την προώθηση της μηχανικής στους μαθητές. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι μικροί μας φίλοι θα προσπαθήσουν με απλά καθημερινά υλικά να υλοποιήσουν μία δραστηριότητα. Στόχος μας είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με την έννοια της μηχανικής και να δουν ότι μπορούν να φέρουν στην επιφάνεια το μηχανικό που κρύβουν μέσα τους χωρίς να χρησιμοποιήσουν πολύπλοκες εφαρμογές.
Σας περιμένουμε λοιπόν,όλους το Σάββατο για μία μέρα χαράς,διασκέδασης και δημιουργίας.
MYLAMIA.GR

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΩΛΟΥ.(ΦΩΤΟ)

Εικόνα
Μια πολύ ευχάριστη παράσταση ανέβασε  στην Αίθουσα Πολλαλών Χρήσεων Λυκείου Μώλου ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος
Έπαιξαν  «Τους τρελούς της εποχής» και τη «Γαλάζια χελώνα» του Δημήτρη Ψαθά και καταχειροκροτήθηκαν από τους φίλους του Συλλόγου (φωτό κάτω).
Πηγή Φωτογραφιών:Dimitris Kollimenos Photography/Retouching - Δημήτρης Κολλημένος.


Ξεκίνησε το παζάρι στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας

Εικόνα
Ξεκίνησε το παζάρι στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας και διαρκέσει από 19 έως 23 Μαΐου…
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Απολαύστε ένα υπέροχο βίντεο απο το Lamia Night Run

Εικόνα
Written by GoLamia
Το τρέξιμο μας ενώνει... και το είδαμε στο 3o Lamia Night Run το οπόιο είχε φέτος τις περισσότερες συμμετοχές από ποτέ. Ένα υπέροχο βίντεο που αξίζει πραγματικά να δείτε!

Produced by: Άκης Λούκας για το Lamia Night Run 2016...

Ξεκινάει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Εικόνα
Με τροπολογία που θα ενταχθεί στο νόμο "Επείγουσες διατάξεις  για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις" προβλέπεται η βαθμιαία εφαρμογή "Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης", ως γενική θεσμική εγγύηση κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, που σταδιακά θα αντικαθιστά άλλες στοχευμένες προνοιακές παροχές, τονίζει το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τη μεταβατική περίοδο μέχρι την πλήρη εφαρμογή του "Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης" θεσπίζεται, ως αντισταθμιστικό μέτρο της σταδιακής κατάργησης του Ε.Κ.Α.Σ, η διατήρηση του δικαιώματος για μειωμένο ποσοστό συμμετοχής στη φαρμακευτική περίθαλψη και σε όσους παύουν να είναι δικαιούχοι του.  "Περαιτέρω, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η περίπτωση υπέρμετρης οικονομικής επιβάρυνσης όσων από αυτούς έχουν ήδη εισπράξει τη σχετική παροχή, προβλέπεται ο συμψηφισμός των καταβληθέντων ποσών σε μηνιαίες δόσε…

Ποιοι δικαιούνται εξισωτική αποζημίωση – Τα ποσά ενίσχυσης

Εικόνα
Επιμέλεια:ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Στο νέο ΠΑΑ 2014-2020 υπάρχουν σημαντικές αλλαγές όσον αφορά το Μέτρο της Εξισωτικής Αποζημίωσης. 1η αλλαγή Δικαιούχοι ΔΕΝ είναι πλέον οι μόνιμοι κάτοικοι των ορεινών – μειονεκτικών περιοχών ΑΛΛΑ οι ενεργοί γεωργοί που έχουν γεωργική εκμετάλλευση (αγροτεμάχια – βοσκότοπο) σε ορεινές –μειονεκτικές περιοχές. Τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί κάποιος ενεργός γεωργός είναι ίδια με εκείνα που έχουν θεσπιστεί για τη χορήγηση της βασικής ενίσχυσης στο πλαίσιο των άμεσων ενισχύσεων του Πυλώνα Ι. Δηλαδή: Ενεργοί γεωργοί είναι:
Α) Όσοι έλαβαν το προηγούμενο οικονομικό έτος συνολικό ποσό άμεσων ενισχύσεων έως και 5.000 €. ή Β) Όσοι έλαβαν το προηγούμενο οικονομικό έτος συνολικό ποσό άμεσων ενισχύσεων άνω των 5.000 €  με την ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ, το ποσό αυτό να είναι τουλάχιστον το 5% των συνολικών τους εσόδων που αποκτήθηκαν από μη γεωργικές δραστηριότητες. Επομένως, ο δικαιούχος γεωργός της εξισωτικής αποζημίωσης συνδέεται ΟΧΙ με τον τόπο κατοικίας του ΑΛΛΑ με τη θέση της γ…

Ποιοι συνταξιούχοι γλιτώνουν το αναδρομικό "μαχαίρι" στο ΕΚΑΣ

Εικόνα
Πέντε είναι οι προϋποθέσεις, που πρέπει αθροιστικά να πληρούν για φέτος, οι «τυχεροί» χαμηλοσυνταξιούχοι που θα καταφέρουν να συνεχίσουν να λαμβάνουν το ΕΚΑΣ. Αντίθετα, μία από όλες τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, εάν δεν πληρούται, τότε το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης χάνεται, για λογαριασμό των συνταξιούχων.

Παράλληλα, σε αυτή την περίπτωση, από τις συντάξεις του επόμενου μήνα, κατά πάσα πιθανότητα, όσοι χάσουν το ΕΚΑΣ, θα κληθούν να επιστρέψουν τα ποσά που έλαβαν από την αρχή του έτους. Η επιστροφή θα γίνει σε 12 μηνιαίες δόσεις, μέσω παρακράτησης - συμψηφισμού από τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις τους. Αυτό σημαίνει ότι για ένα έτος (12 μήνες), οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας, περίπου 70.000, χωρίς να ευθύνονται, θα κληθούν να επιβιώσουν με μικρότερες συντάξεις. Φυσικά, όταν αναφερόμαστε σε δικαιούχους ΕΚΑΣ πρέπει να γίνεται σαφές, ότι πρόκειται για συνταξιούχους, που κάθε μήνα, λαμβάνουν ως σύνταξη, κύρια και επικουρική, ποσό μικρότερο από 664 ευρώ, μικτά. Ά…

"Εδώ οι καλοί φόροι..."

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: "Εδώ οι καλοί φόροι..."
Σήμερα στις 2:57 μ.μ.

«Πάρα πολύ καλούς φόρους» χαρακτήρισε χθες ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ορισμένους από τους νέους φόρους, συνολικού ύψους σχεδόν 2 δισ. ευρώ, με τους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να τιμωρήσει κάθε παραγωγική επιχείρηση και κάθε πολίτη που ακόμα εργάζεται ή που έχει, με τις αποταμιεύσεις του, καταφέρει να αποκτήσει ακίνητη περιουσία. Έτσι αντιλαμβάνεται η Αριστερά τη δολοφονία της οικονομικής δραστηριότητας, που οδηγεί στην εξαθλίωση αλά Βενεζουέλα.

Δεν έχει νόημα να αναδείξουμε τα τερατώδη ψέματα που απολύτως εσκεμμένα είπαν – και εξακολουθούν να λένε καθημερινά – τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ούτε βεβαίως την τεράστια ευθύνη των δανειστών, που αποδέχονται μία τέτοια καταστροφική πολιτική. Επαναλαμβάνουμε όμως ότι ο μόνος σωστός δρόμος για την ανάκαμψη της χώρας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε παραγωγικές διεθνώς ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, είναι η δραστι…

Διαδικασία υποβολής αίτησης για προνοιακό επίδομα Μεσογειακής Αναιμίας Αιμολυτικής Αναιμίας Αιμορροφιλίας AIDS.

Εικόνα
Δικαιούχοι
Τα άτομα που πάσχουν από συγγενή αιμολυτική αναιμία (μεσογειακή ‐ δρεπανοκυτταρική μικροδρεπανακυτταρική), από συγγενή αιμορραγική διάθεση (αιρορροφιλία) ή από σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας (AIDS), όταν διαβιώνουν μόνοι τους ή με τα μέλη συγγενικής τους ή ξένης οικογένειας και εφόσον βεβαιώνεται η πάθησή τους από τα κέντρα ή τους σταθμούς αιμοδοσίας ή το κέντρο αιμορροφιλικών.Τα άτομα που πάσχουν από AIDS και από συγγενή αιμολυτική αναιμία δικαιούνται και τα δύο επιδόματα.Δικαιούχοι του επιδόματος από το AIDS και από την αιμορροφιλία είναι τόσο οι νοσούντες όσο και οι φορείς. Οι πάσχοντες και από τις δύο ασθένειες θα λαμβάνουν και τα δύο επιδόματα. Δικαιούχοι είναι ακόμη οι Κύπριοι υπήκοοι που έχουν ελληνική καταγωγή, εφόσον μένουν μόνιμα στην Ελλάδα.Τα άτομα που δεν παίρνουν λόγω της παθήσεώς τους άλλου είδους οικονομική ενίσχυση από το Δημόσιο ή από άλλη οποιαδήποτε πηγή της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, στην περίπτωση που εισπράττουν για την αιτία…

Προνοιακά Επιδόματα.

Εικόνα
Με τις υπ' αριθμ. πρωτ. ΔΥ1δ/2792/6.3.2001, ΔΥ1δ/8063/9.5.2001 Υπουργικές Αποφάσεις ανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή για την αξιολόγηση του υφιστάμενου συστήματος προνοιακών παροχών για τα άτομα με αναπηρία και τη διαμόρφωση προτάσεων που θα στοχεύουν στη δικαιότερη χορήγηση αυτών. Στην Επιτροπή συμμετείχε και η ΕΣΑμεΑ με τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της.

Η Επιτροπή μετά από 10 συνεδριάσεις κατέθεσε τις προτάσεις της προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Στο ΦΕΚ 134/29–1–04 ΤΕΥΧΟΣ Β έχουν δημοσιευθεί τα ποσά των Προνοιακών Επιδομάτων που καταβάλλονται στις διάφορες κατηγορίες Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) σύμφωνα με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για τα έτη 2004.2005.2006 και 2007. Σε αυτό το ΦΕΚ εμπεριέχονται και οι αυξήσεις των επιδομάτων για την τετραετία 2004–2007.

Οι κατηγορίες αναπηρίας που δικαιούνται προνοιακό επίδομα είναι οι ακόλουθες: ΤΥΦΛΟΙΚΩΦΟΙΒΑΡΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑΑΙDS – ΑΙΜΟΡΡΟΦΙΛΙΑΒΑΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (Στην κατηγορία Βαριάς Αναπηρίας εντάσσονται διά…