Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 29, 2014

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Εικόνα

3.336 κενές θέσεις εργασίας στα ΚΠΑ - ΟΑΕΔ

Εικόνα
Δείτε  την λίστα με τις 3.336 κενές θέσεις  εργασίας, όπως καταγράφονται στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ),  σε ολόκληρη τη χώρα την 4/7/2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στα κατά τόπους καταστήματα του ΟΑΕΔ όπως αναφέρονται στον κατάλογο, έχοντας υπόψη και τον κωδικό της θέσης που τους ενδιαφέρει, για καλύτερη ενημέρωση. Κατεβάστε το αρχείο με όλες τις κενές θέσεις, ΕΔΩ

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία χρεοκόπησε τη χώρα. Ήρθε η ώρα της προεδρικής;

Εικόνα
Το πολίτευμα της μεταπολιτευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας χρεοκόπησε τη χώρα. Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Σε όλη τη νεότερη ιστορία της η χώρα χρεοκόπησε πάμπολες φορές χωρίς να μπορέσει επιτέλους να οργανώσει μια παραγωγική οικονομία. Απεναντίας, δημιούργησε μια κρατικοδίαιτη παρασιτική ελίτ και έζησε μόνιμα με τον παρασιτισμό, την παραοικονομία και κυρίως οικονομία του τριτογενή τομέα. Ευτυχώς που είχε ως δικό της νόμισμα την «ταπεινή» δραχμή και έτσι μπόρεσε να ξανασηκωθεί. Όμως τώρα που δεν έχουμε δικό μας νόμισμα τι γίνεται;
Σε όλη νεότερη πορεία της χώρας, μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους, άλλαξαν πολλά πράγματα. Σχεδόν τίποτε δεν έμεινε όρθιο, εκτός από ένα. Το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, είτε με την βασιλευόμενη είτε με την προεδρευόμενη μορφή του. Μήπως τώρα έφτασε η ώρα να δούμε και αυτόν τον παράγοντα; Μήπως τελικά αυτός είναι ο σταθερός παράγοντας της κακοδαιμονίας μας; Το πολίτευμα αυτό δημιούργησε μια πολιτικοοικονομική ελίτ παρασιτικών κ…

Οι βασικές αλλαγές στην ασφάλιση των ΙΧ!

Εικόνα
Τις βασικές αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος στην ασφάλιση αυτοκινήτων και τις οποίες πρέπει να γνωρίζουν... όλοι οι ασφαλισμένοι του κλάδου, γνωστοποιεί η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε...
Με σκοπό τη διόρθωση ανακριβειών σχετικά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο στην ασφάλιση αυτοκινήτων, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ενημερώνει ότι ο ν. 4261/2014, που αλλάζει ριζικά το πλαίσιο της υποχρεωτικής ασφάλισης αυτοκινήτου τόσο για τους ασφαλισμένους, όσο και για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, έχει τεθεί σε εφαρμογή ήδη από την 5η Μαΐου 2014.

Οι βασικές αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος και τις οποίες πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι ασφαλισμένοι του κλάδου είναι συνοπτικά οι εξής :

Η ασφάλιση έχει ορισμένη διάρκεια, ισχύει δηλαδή ακριβώς για το χρονικό διάστημα που αναφέρεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο (ημερομηνία και ώρα).

Ανανέωση της ασφάλισης ή σύναψη νέας σύμβασης ε…

Ολες οι αλλαγές στις μεταγραφές φοιτητών: Ποιοι το δικαιούνται και ποιο είναι το εισοδηματικό κριτήριο

Εικόνα
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία διευρύνονται οι κατηγορίες, που δικαιούνται μετεγγραφή μεταξύ ομοειδών τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Τη διεύρυνση του δικαιώματος σε κατηγορίες πέραν αυτών που προβλέπει ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, είχε προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Έτσι, εκτός από τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους και τις ειδικές κατηγορίες, που προβλέπει ο νόμος 4264, δυνατότητα μεταφοράς θέσης (μετεγγραφής) αποκτούν επισήμως και οι φοιτητές στις οικογένειες των οποίων το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 9.000 ευρώ. Με βάση αυτό το κριτήριο, ωστόσο, ο αριθμός των επιτυχόντων, που θα δικαιούνται μετεγγραφής, δεν θα μπορεί να ξεπερνάει το 10% του συνολικού αριθμού των εισαχθέντων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ υποδοχής.
Σε περίπτωση που το ποσοστό των δικαιούχων ξεπερνά το 10%, τότε ως κριτήριο για την μετεγγραφή θα λαμβάνεται ο βαθμός εισαγωγής και μόνον.
Σημειώνεται ότι και φέτος οι δικαούχοι θα επιλεγούν με τ…

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εγγραφή στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ

Εικόνα
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εγγραφή στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ Ξεκίνησαν οι αιτήσεις προς τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την εισαγωγή στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας και στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) για το σχολικό έτος 2014 - 2015.
Οι σχολές του ΟΑΕΔ παρέχουν συνολικά 4.675 θέσεις μαθητείας και κατάρτισης σε 24 ειδικότητες, με ζήτηση στην Αγορά Εργασίας. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από χθες έως 18 Ιουλίου στις γραμματείες των επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο όσοι έχουν γεννηθεί από το 1991 έως το 1998 και κατέχουν το λιγότερο ενδεικτικό της Α' Τάξης Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων. Στις περιπτώσεις που υπάρξουν τμήματα στα οποία δεν θα συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών, η υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας θα συνεχιστεί από τις 25 Αυγούστου έως τη συμπλήρωσή τους, ή το αργότερο μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

Κατέρρευσε η παραγωγή ελαιολάδου λόγω της ακαρπίας στα δέντρα

Εικόνα
Πτωτική πορεία ακολουθεί η εγχώρια κατανάλωση ελαιόλαδου τα τελευταία χρόνια, με ήπιους όμως ρυθμούς, καθώς ο περιορισμός του διαθέσιμου εισοδήματος έχει οδηγήσει τους καταναλωτές σε περικοπή δαπανών ακόμα και για βασικά είδη διατροφής. Τα παραπάνω προκύπτουν από πρόσφατη μελέτη Infobank Hellastat Α.Ε., στην οποία εξετάζεται η εγχώρια αγορά παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου. Προκύπτει επίσης ότι η κατανάλωση την περίοδο 2012/2013 εκτιμάται ότι…
σταθεροποιήθηκε στους 200.000 τόνους, ενώ την τρέχουσα περίοδο προβλέπεται περαιτέρω κάμψη. Η μείωση προέρχεται κυρίως από τα επώνυμα τυποποιημένα προϊόντα, καθώς οι καταναλωτές προτιμούν σε μεγάλο βαθμό χύμα ελαιόλαδο. Επίσης, η κατανάλωση ελαιόλαδου ιδιωτικής ετικέτας αυξάνεται διαρκώς λόγω της χαμηλότερης τιμολόγησής του, με συνέπεια οι τυποποιητές επώνυμων κωδικών να υφίστανται έντονες ανταγωνιστικές πιέσεις.Σύμφωνα με την Infobank Hellastat, την περίοδο 2012/2013 η εγχώρια παραγωγή εκτιμάται ότι ανέκαμψε, ανερχόμενη στους …

Χορωδία Μώλου

Εικόνα
O Αντώνης Μπαλής υποδέχεται το Σάββατο 05-07-2014 και ώρα 9 μ.μ. στο 6ο χορωδιακό φεστιβάλ τους συναδέλφους Βασιλείου Παναγιώτη με τη χορωδία Άμφισσας και τον Κώστα Μάτη με τη χορωδία Δ/νσης Κοινωνικής Δράσης του Δήμου Λαρισαίων . Ο ίδιος θα διευθύνει την παιδική και μικτή χορωδία Μώλου.

Θα φτιάξουν επιτέλους τον παράπλευρο δρόμο από Σκάρφεια μέχρι Λαμία

Εικόνα
Δημοπρατείται στις αρχές Αυγούστου το παράπλευρο δίκτυο του ΠΑΘΕ από τη Σκάρφεια ως τη Λαμία, προϋπολογισμού 18 εκ. €...

Για τις 5 Αυγούστου 2014 προσδιορίζεται η δημοπράτηση του παράπλευρου οδικού δικτύου του ΠΑΘΕ για την ολοκλήρωση των εργασιών από τον κόμβο της Σκάρφειας ως τη Λαμία. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 18 εκ. €.

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση των υπολειπόμενων και συμπληρωματικών εργασιών, καθώς και των εργασιών για την πλήρη ολοκλήρωση του παράπλευρου δικτύου στο τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια- Λαμία, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες και τους περιβαλλοντικούς όρους.

Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς «Έχουμε μια σημαντική και θετική εξέλιξη στην κατασκευή των έργων του ΠΑΘΕ στο πέταλο του Μαλιακού. Μια εξέλιξη που αφορά τους κατοίκους και διερχόμενους της ευρύτερης περιοχής της Λαμίας.

Η υλοποίηση του παράπλευρου οδικού δικτύου, προφανώς είναι μια κεντρική απαίτηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο ΠΑ…

Βeach Tennis Tour 2014: Στα Καμένα Βούρλα ανοίγει η αυλαία (video)

Εικόνα
Το Beach Tennis Tour 2014, που συνδιοργανώνουν η Ακαδημία Τένις του Φιλαθλητικού Συλλόγου Λαμίας και το STAR Κεντρικής Ελλάδας, μπαίνει στην τελική ευθεία. Οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις (2012 και 2013) ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και το φετινό καλοκαίρι αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών από επαγγελματίες κι ερασιτέχνες αθλητές. Πρώτος σταθμός το «Isabella Beach Bar» του ξενοδοχείου «Γαλήνη» στα Καμένα Βούρλα αυτό το Σαββατοκύριακο 5-6 Ιουλίου.

Πανελλαδικές 2014: Πού θα κινηθούν οι βάσεις -Σε ποια πεδία εκτοξεύονται, σε ποιο καταρρέουν [πίνακες]

Εικόνα
‘Ανοδο στις περιζήτητες διαχρονικά σχολές, ιατρικές, πολυτεχνικές και νομικές σχολές και πτώση σε αυτές του πέμπτου πεδίου δείχνει η πρώτη επεξεργασία των βαθμών των πανελλαδικών από το υπουργείο Παιδείας.
Αναλυτικότερα, συγκρατημένα ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις στο δεύτερο πεδίο, θετικές επιστήμες, στο τρίτο, επιστήμες υγείας και το τέταρτο, τεχνολογικές επιστήμες. Μεγάλη αναμένεται να είναι η άνοδος στο πρώτο πεδίο, δηλαδή στις σχολές ανθρωπιστικών και νομικών επιστημών. Αντιθέτως, στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο (οικονομία και διοίκηση) το εντυπωσιακό νούμερο των 20,6 % λιγότερων υποψηφίων σε σχέση με την περυσινή εξεταστική διαδικασία, οδηγεί τις βάσεις στο πεδίο αυτό σε πτώση και μάλιστα σε «γκρέμισμα» στις χαμηλές σχολές του.
Με βάση το κριτήριο των πόλεων, οι σχολές στα αστικά κέντρα αναμένεται να έχουν υψηλότερη βάση σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, η άνοδος θα είναι εμφανής στις σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης, ενώ ανοδικά θα κινηθούν και τα τμήματα στην Πε…

Πρωτοβουλία Νέων Πελασγίας Να ένα πολύ καλό παράδειγμα τοπικής κοινότητας νέων

Να ένα πολύ καλό παράδειγμα τοπικής κοινότητας νέωνΠρωτοβουλία Νέων Πελασγίας
Αλλάζουμε την γειτονιά μας.Αλλάζουμε την εικόνα του χωριού μας.
Ο σκοπός είναι απλός.

Αναδιαμορφώνουμε τα σημεία της περιοχή μας,τα οποία χρειάζονται βελτίωση σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και ιδιώτες που θέλουν να προσφέρουν στην προσπάθεια μας.

Στόχος μας είναι μέσα από την εθελοντική δράση,να αναδείξουμε την αναγκαιότητα ενεργοποίησης και συντονισμού όλων των κοινωνικών ομάδων,ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε και να διαχειριστούμε μία κατάσταση,την οποία αδυνατεί το κράτος να επωμιστεί.

Μη διστάζεις!Πρότεινε και εσύ,τον χώρο ή την τοποθεσία,που νομίζεις πως με τις κατάλληλες παρεμβάσεις θα μπορεί να διαμορφωθεί και να δώσει μια άλλη εικόνα στην περιοχή μας.Προσοχή:Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Παρασκευή 4 Ιουλίου

Εικόνα
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για σήμερα Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής και Νήσων,Περιφέρεια Κρήτης,Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα),Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας (περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου),Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων,Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας,Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας,Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας,Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Με βάση τα προβλεπόμενα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλε…

Ανακοίνωση προσλήψεων για τη δακοκτονία στη Φθιώτιδα

Εικόνα
Ανακοινώθηκε η πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δέκα
οκτώ (18) ατόμων κλάδου ΥΕ Παγιδοθετών έως τριάντα τέσσερα (34) ημερομίσθια, δεκαεννέα (19)
ατόμων κλάδου ΥΕ Παγιδοθετών έως εξήντα (60) ημερομίσθια και τριών (3) ατόμων κλάδου ΥΕ
Εργατών έως εξήντα (60) ημερομίσθια, στις ελαιοκομικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας για την κάλυψη παροδικών αναγκών του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς.


Άνοιξαν οι πύλες των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεώς μας

Εικόνα
Την Τρίτη 1 Ιουλίου άνοιξαν και πάλι οι πύλες των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως για να φιλοξενήσουν και εφέτος δωρεάν, παιδιά από όλη την Φθιώτιδα. 150 αγόρια της 1ης Κατασκηνωτικής περιόδου (τελευταίων τάξεων του Δημοτικού) κατέκλυσαν τους χώρους των Κατασκηνώσεων στην παραλία Καινουρίου Λοκρίδος και γέμισαν το χώρο με τις χαρούμενες φωνές τους. Το απόγευμα της Τετάρτης 2 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος επισκέφθηκε τις Κατασκηνώσεις και ετέλεσε Αγιασμό επί τη ενάρξει της νέας κα­τα­σκη­νω­­τικής περιόδου παρουσία του Δημάρχου Μώλου - Αγίου Κωνστα­ντί­νου κ. Ευαγ­­γέλου Τετριμίδα, του Αντιδημάρχου κ. Ταξιάρχη Φακίρη, του Προέδρου του τοπικού Συμβουλίου Καινουρίου κ. Σεραφείμ Μπαχλαβά, των Καθηγουμένων της Ιεράς Μονής Αγάθωνος π. Δαμασκηνού και της Ιερά Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων π. Χριστοφόρου και πολλών Ιερέων από όλη την έκταση της Μητροπόλεως, των γονέων, των στε­λε­χών και των κατασκηνωτών. Στο τέλος του αγια­σμού ο …