Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τέλος οι συλλήψεις για όσους χρωστάνε στο Δημόσιο -Χειροπέδες μόνο στους φοροφυγάδες


Χωρίς τον φόβο των χειροπέδων θα ζουν εφεξής οι οφειλέτες του Δημοσίου, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης θα αλλάξουν λίαν συντόμως το σχετικό πλαίσιο. Από την προστατευτική ομπρέλα θα εξαιρεθούν, πάντως, οι φοροφυγάδες, ενώ δεν τίθεται επί του παρόντος θέμα αλλαγών και στο πλαίσιο των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης ήτοι στις διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
Την πρόθεση της κυβέρνησης να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία αποκάλυψε ο Γ. Μαυραγάνης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκεται προ πολλού σε ανοικτή γραμμή με τον Χ. Αθανασίου για την κατάργηση όλων των ποινικών κυρώσεων σε βάρος των οφειλετών του Δημοσίου, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα καταργηθεί μόνο η διαδικασία του αυτοφώρου για όσους χρωστάνε αλλά και το πλαίσιο του νόμου Παπακωνσταντίνου, που προβλέπει ποινές φυλάκισης ακόμα και για οφειλές των 5.000 ευρώ.
Αν και στην πραγματικότητα οι ποινές αυτές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα- αφού η προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο έχει χαρακτηριστεί αντισυνταγματική- η διατήρηση του ισχύοντος πλαισίου έχει χαρακτηριστεί ως νομικό όνειδος, σε μια περίοδο που τα χρέη προς τις εφορίες αυξάνονται με ρυθμούς άνω των 1 δισ ευρώ κάθε μήνα, με τον αριθμό των οφειλετών να φτάνει στα 2,5 εκατομμύρια. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι πριν από μερικές ημέρες υπήρξε οδηγία από τον Άρειο Πάγο για λελογισμένη χρήση του αυτοφώρου και των χειροπέδων στις περιπτώσεις όπου ο οφειλέτης βρίσκεται σε αδυναμία πληρωμής.
Στον αντίποδα, αναμένεται αυστηροποίηση των διατάξεων για τη διακεκριμένη φοροδιαφυγή και το «ξέπλυμα» χρήματος, με το στόχο τη δέσμευση από το Δημόσιο των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκόμενων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)