Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Γυμνάσιο Μώλου στη ΙΓ Μαθητιάδα

Γυμνάσια από τη Φθιώτιδα και τη Στερεά στη ΙΓ Μαθητιάδα
Γυμνάσια από τη Φθιώτιδα και τη Στερεά στη ΙΓ Μαθητιάδα
Στο Δήμο Αμφίπολης και συγκεκριμένα στην Πρώτη Σερρών, θα διεξαχθεί 18 με 22 Μαΐου 2018 η «ΙΓ Μαθητιάδα» υπό την αιγίδα του Υπουργείου παιδείας, έρευνας και Θρησκευμάτων.
Στους αγώνες συμμετέχει από τη Φθιώτιδα το Γυμνάσιο Μώλου, ενώ από τη Στερεά συμμετέχουν άλλα πέντε Γυμνάσια και συγκεκριμένα Άμφισσας, 6ο Χαλκίδας, 4ο Θήβας «Ηράκλειο», 1ο Καρπενησίου και Κερασοχωρίου. Συνολικά παίρνουν μέρος 53 σχολεία από όλη την Ελλάδα.
Η διοργάνωση έχει σκοπό τη δημιουργία «Ενεργών Πολιτών» αξιοποιώντας ένα πρότυπο πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική διοργάνωση μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού για μαθητές Γυμνασίου στη χώρα μας και μοναδική (όπως ήδη έχει χαρακτηριστεί) για τον τρόπο που διεξάγεται σε διεθνές επίπεδο. Για 5 ημέρες οι μαθητές με βασικό σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» παρακινούνται, ώστε να ‘παιδευτούν’ στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετέχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής και όχι μόνο ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία!
Η εκδήλωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια «Πανελλήνια Μαθητική Ολυμπιάδα», καθώς αποτελεί προσομοίωση του γνήσιου πνεύματος των Ολυμπιακών Αγώνων για μαθητές. Περιλαμβάνει τη διεξαγωγή όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων, ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις καθώς και δράσεις των Παραολυμπιακών αγώνων. Δίνεται επίσης η δυνατότητα βιωματικής εμπειρίας επισκεπτών και θεατών στα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά αθλήματα.
Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα.
Γενικό Πρόγραμμα
http://www.lamiareport.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)