Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νίκος Τσουκνίδας:Ενας Μωλιώτης στο BBC-Συνέντευξη


Ο Νίκος εχει καταγωγή απο Μώλο.Ο πατέρας του.ειναι ο αξιαγάπητος σε όλους μας,Χρήστος Τσουκνίδας.Ο Νίκος σπουδασε στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο,με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιαπωνία .Εδω και χρόνια,ζει  στο Λονδίνο και εργάζεται στο BBC- British Broadcasting Corporation.
 Η συνέντευξη στο BBC,συνοδευτηκε με την προαγωγή του Νίκου.
Μιλάμε με τον Νίκο Τσουκνίδα, Senior Developer Advocate της UX & D, που εργάζεται αυτή τη στιγμή με τη Γλώσσα Global Experience (GEL) του BBC.
 Ανακαλύπτουμε την αγάπη του να σχεδιάζει κόμικς, κάνοντας "τρισδιάστατα πράγματα στον ιστό" και τις κορυφαίες επιτυχίες του playlist.
"Ποτέ μην αφήνετε το θαύμα να πάει  χαμένο"
Όμορφος είσαι,οσο όμορφα πράττεις"

Πώς εξηγείτε,τι κάνετε για να ζήσετε,σε ένα παιδί;

Σήμερα θα έλεγα, «κάνω τα πράγματα για το iPad σας!" Αλλά, για τη γιαγιά μου θα έλεγα, "Είναι σαν ένα περιοδικό τις περισσότερες φορές, αλλά στην τηλεόραση, έτσι μπορείτε να παίξετε και να το σταματήσετε".Ονομάστε ένα αγαπημένο πράγμα και ένα προκλητικό πράγμα για το ρόλο σας;Το αγαπημένο μου πράγμα είναι ότι μπορώ να συνεργαστώ με διαφορετικούς και έξυπνους ανθρώπους ... ίσως και αυτή την πρόκληση μερικές φορές!

Ποιο ήταν το ταξίδι σας πριν έρθετε στο BBC;

Ελλάδα> Ιαπωνία> Λονδίνο!Αλλά, εκτός από τα κυριολεκτικά ταξίδια ... έχω πάντα έναν υπολογιστή (από το 1985 περίπου).
 Έμαθα αγγλικά για να μπορέσω να παίξω τα παλιά παιχνίδια περιπέτειας στον υπολογιστή μου Intel 8088. 
Επίσης, πάντα συνηθίζα να κάνω και να κάνω τα πράγματα ως παιδί, οπότε δεν έχει αλλάξει πολλά.

Ποια είναι η χειρότερη δουλειά που κάνατε ποτέ;

 Επειδή ζητάτε το χειρότερο, θα ήθελα να πω ότι διεξάγει έρευνα για μια ημέρα στην Πανεπιστημιακή Σχολή Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Kyushu. Δεν ήταν κακό ... πραγματικά ήταν υπέροχο!

Εάν θα μπορούσατε να εξερευνήσετε οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα, τι θα ήταν και γιατί;

Αγαπώ το σχέδιο και νομίζω ότι είναι επειδή μου επιτρέπει να καταλάβω τον κόσμο. Θα μπορούσατε να σχεδιάσετε ένα ποδήλατο αν δεν ξέρετε πώς λειτουργεί, αλλά δεν θα ήταν καλό σχέδιο (ή καλό ποδήλατο). Το ίδιο ισχύει όταν σχεδιάζουμε την ανθρώπινη μορφή ή τα πορτρέτα, τα οποία είναι πολύ δύσκολα λόγω της άμεσης αποδοκιμασίας μας για τυχόν λανθασμένες λεπτομέρειες που μπορεί να κάνει ένας καλλιτέχνης, λόγω της αυξημένης αναγνώρισης προτύπων. Στα κόμικς, την αγαπημένη μου περιοχή, αυτή η αρχή ισχύει για τις ιδέες και τις ιστορίες και για το τι συμβαίνει στις υδρορροές μεταξύ των πάνελ. Νομίζω ότι η προσέγγισή μου στην τέχνη ήταν πάντα παρόμοια με τη μηχανική, η οποία είναι περίεργη, αλλά δεν θα την άλλαζα.Midi Skirts.

Εάν θα μπορούσατε να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο και να δώσετε στον εαυτό σας ένα κομμάτι συμβουλών σταδιοδρομίας, τι θα ήταν;

Και πάλι, είμαι τυχερός, έτσι δεν μπορώ να πω πολλά εδώ. Νομίζω όμως ότι είναι ευκολότερη η άσκηση δημιουργικών προσπαθειών (κόμικς, βίντεο, τέχνης) στις αρχές της σταδιοδρομίας σας. Έτσι, ίσως μια πιο οργανωμένη προσέγγιση σε αυτό πριν από 10 χρόνια;

Τι υπάρχει στη λίστα αναπαραγωγής(playlist) σας τώρα;

Η Εθνική, Haley Bonar, Κρητική μουσική (ελέγξτε ότι η τελευταία είναι έξω).

Τι κάνετε μετά την εργασία σας;

Κάνω κόμικς και κάνω τρισδιάστατα πράγματα στο web (δοκιμάστε το νησί).
 Έχω ένα είδος ευρετικής που λέει: "Αν βρεθείς να κάνεις κάτι στις 2 π.μ., έχοντας ξεχάσει να φάει δείπνο, τότε κάνεις περισσότερα από αυτά". 
Markos for iland comic.

 Σε έναν κόσμο όπου όλα είναι δυνατά, ποιο είναι το πιο συναρπαστικό πράγμα που θα κάνατε με την τεχνολογία;

Alexa, κάνε μου μια επίπεδη λευκή παρακαλώ!

Τι σας οδηγεί ή σας εμπνέει;

Ομορφιά, νομίζω ... και έξυπνα πράγματα.
ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ BBC 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)