Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έρχεται ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ

Τη ρύθμιση χρεών για τους δικαιούχους του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αποπληρωμή των πάσης φύσεως στεγαστικών παροχών (πχ δάνεια) που έχουν λάβει, προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ δρομολογούν τις διαδικασίες εκείνες ώστε να αντιμετωπιστεί και να ρυθμιστεί το ζήτημα των συγκεκριμένων χρεών. Στόχος η υποβοήθηση των δικαιούχων στην εξόφληση των οφειλών τους και η μη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων και τόκων υπερημερίας με ανετότερη ροή εξόφλησης.


Η αποκάλυψη αυτή έγινε από την ίδια την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία απαντώντας εγγράφως στη Βουλή σε σχετική ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Καφαντάρη, Χ.Καραγιαννίδη και Θ.Μουμουλίδη για τα δάνεια του ΟΕΚ, την περιουσία του και την κοινωνική πολιτική, επισήμανε ότι βρίσκεται σε αναμονή του σχετικού πορίσματος της Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για τον λόγο αυτό στον ΟΑΕΔ. Σημειώνεται ότι ανέρχονται σε περίπου 100.000 οι δικαιούχοι δανείων από τον πρώην ΟΕΚ, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλλουν τις μηνιαίες δόσεις τους.

Στο παρελθόν είχε επιδιωχθεί και επί υπουργίας Γιάννη Βρούτση να υπάρξει ανάλογη ρύθμιση, όμως η τρόικα είχε εμποδίσει την εφαρμογή της. Σε κάθε περίπτωση η κα Αντωνοπούλου στην απάντησή της, τονίζει ότι «η Διοίκηση του ΟΑΕΔ λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχουν περιέλθει οι δικαιούχοι του ΟΕΚ ως προς την αποπληρωμή των οφειλομένων τους, έχει ήδη δρομολογήσει διαδικασίες για την αντιμετώπιση ρύθμισης στεγαστικών παροχών εξ ιδίων κεφαλαίων».

Ειδικά για την περιουσία του ΟΕΚ η κα Αντωνοπούλου επισημαίνει ότι το μοντέλο διαχείρισης και περαιτέρω αξιοποίησής της, συναρτάται με το επιχειρησιακό μοντέλο του ΟΑΕΔ το οποίο τελεί υπό διαδικασία επικαιροποίησης στο πλαίσιο του εξελισσόμενου ανασχεδιασμού (Reengineering). Από τη διαδικασία αυτή θα εξαρτηθεί περαιτέρω εάν η περιουσία αυτή, και κυρίως η προερχόμενη από τον ΟΕΚ, θα υποστηρίξει την επανακαθιέρωση του θεσμού της εργατικής κατοικίας- μετεξελισσόμενης πλέον σε κοινωνική κατοικία.

(Πηγή: dikaiologitika.gr)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)