Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λαμία: Ελέγχους για την τήρηση των κανόνων υγιεινής στα καταστήματα εστίασης διέταξε ο Εισαγγελέας

  Λαμία: Ελέγχους για την τήρηση των κανόνων υγιεινής στα καταστήματα εστίασης διέταξε ο Εισαγγελέας (φώτο αρχείου)
Εισαγγελική παραγγελία, για τις συνθήκες που επικρατούν στα καταστήματα εστίασης, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Νικήτα Θεολογίτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Εισαγγελέας ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα καταστήματα εστίασης για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, τόσο πίσω από τη "βιτρίνα", μέσα στην κουζίνα ή στο εργαστήριο - παρασκευαστήριο, καθώς επίσης και μπροστά από τη "βιτρίνα", όταν δηλαδή εξυπηρετείται ο καταναλωτής.
Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στο γραφείο του Εισαγγελέα είναι πολλές. Για παράδειγμα.
Δεν είναι δυνατόν μέσα στη βιτρίνα, που υπάρχουν τα προϊόντα τα οποία βάζεις στο τοστ ή την πίτα, να κάνουν βόλτες οι μύγες. Δεν είναι δυνατόν να βάζεις τον γύρο και τα άλλα προϊόντα στην πίτα με γυμνά χέρια και την ίδια ώρα να σκουπίζεις τον πάγκο να ανοίγεις τον κάδο απορριμάτων με τα χέρια και αμέσως μετά να συνεχίσεις να εξυπηρετείς τον πελάτη χωρίς να φοράς γάντια.
Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι όλα τέλεια στην βιτρίνα και στο χώρο όπου έρχεται σε επαφή ο καταναλωτής, αλλά στη κουζίνα ή στο παρασκευαστήριο να επικρατούν ανεπίτρεπτες συνθήκες, οι οποίες πολλές φορές είναι επικίνδυνες και για την υγεία του καταναλωτή.
Οι έλεγχοι ήδη έχουν ξεκινήσει και θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή.
lamiareport.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)