Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκτός αποζημιώσεων ΕΛΓΑ οι εκπρόθεσμοι των δηλώσεων ΟΣΔΕ


Δούσκα Ελένη|  29/02/2016 - 12:19 μμ
Μεγάλο ξεσκαρτάρισµα στους δικαιούχους αποζηµιώσεων επιχειρεί το διοικητικό συµβούλιο του ΕΛΓΑ, εισάγοντας αυστηρότερες προϋποθέσεις, που τελικά «πετούν έξω» από τις λίστες πληρωµών µεγάλο αριθµό παραγωγών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Agrenda.
Προϋπόθεση να είναι ασφαλιστικά ενήμερος ο παραγωγός

Μάλιστα, µε το επιχείρηµα της ταχύτερης και δικαιότερης καταβολής των αποζηµιώσεων, ο οργανισµός σφίγγει τα κριτήρια που ορίζουν ως δικαιούχους µόνο αγρότες που έχουν υποβάλλει εµπρόθεσµα ενιαία δήλωση καλλιέργειας και τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
Με ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΑ τονίζει ότι «η εµπρόθεσµη υποβολή της Ενιαίας ∆ήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής του έτους ασφάλισης, η εµπρόθεσµη καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ του έτους ασφάλισης και η εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών των τριών παρελθόντων ετών, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την καταβολή αποζηµίωσης από τον οργανισµό, για ζηµιές στη φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο που προκλήθηκαν το έτος ασφάλισης.

Τι έβγαλαν οι αποφάσεις του ∆Σ για τους δικαιούχους

∆ικαιούχοι αποζηµίωσης καθίστανται και οι παραγωγοί που έχουν εξοφλήσει εµπρόθεσµα τις ασφαλιστικές εισφορές του τρέχοντος έτους, έχουν καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές του προηγούµενου έτους ακόµα και στην περίπτωση που οι εισφορές του δεύτερου και  τρίτου παρελθόντος του χρόνου ζηµιάς έτους έχουν υπαχθεί σε ρύθµιση, η οποία τηρείται κατά το χρόνο καταβολής της αποζηµίωσης».
Όπως αναφέρεται, πρόκειται για αποφάσεις της συνεδρίασης του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του οργανισµού στις 17 Φεβρουαρίου, σε συνδυασµό µε τον νέο προγραµµατισµό των πληρωµών των αποζηµιώσεων και των ΠΣΕΑ, µε στόχο να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και δίκαιη καταβολή των αποζηµιώσεων στους δικαιούχους.
Επίσης, σύµφωνα µε την ανακοίνωση του Οργανισµού, «όσον αφορά τον ρυθµό καταβολής των πληρωµών, τόσο οι αποζηµιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου όσο και οι πληρωµές για τα προγράµµατα Κρατικών Οικονοµικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ-ΠΣΕΑ) θα καταβάλλονται στους δικαιούχους παραγωγούς σε τακτές µηνιαίες προγραµµατισµένες πληρωµές».
agronews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)