Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άνοιξαν οι πύλες των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεώς μας


Την Τρίτη 1 Ιουλίου άνοιξαν και πάλι οι πύλες των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως για να φιλοξενήσουν και εφέτος δωρεάν, παιδιά από όλη την Φθιώτιδα.
150 αγόρια της 1ης Κατασκηνωτικής περιόδου (τελευταίων τάξεων του Δημοτικού) κατέκλυσαν τους χώρους των Κατασκηνώσεων στην παραλία Καινουρίου Λοκρίδος και γέμισαν το χώρο με τις χαρούμενες φωνές τους.
Το απόγευμα της Τετάρτης 2 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος επισκέφθηκε τις Κατασκηνώσεις και ετέλεσε Αγιασμό επί τη ενάρξει της νέας κα­τα­σκη­νω­­τικής περιόδου παρουσία του Δημάρχου Μώλου - Αγίου Κωνστα­ντί­νου κ. Ευαγ­­γέλου Τετριμίδα, του Αντιδημάρχου κ. Ταξιάρχη Φακίρη, του Προέδρου του τοπικού Συμβουλίου Καινουρίου κ. Σεραφείμ Μπαχλαβά, των Καθηγουμένων της Ιεράς Μονής Αγάθωνος π. Δαμασκηνού και της Ιερά Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων π. Χριστοφόρου και πολλών Ιερέων από όλη την έκταση της Μητροπόλεως, των γονέων, των στε­λε­χών και των κατασκηνωτών.
Στο τέλος του αγια­σμού ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στα παιδιά τα καλωσό­ρι­σε και τα προέτρεψε να ξεχάσουν για λίγες ημέρες το σπίτι τους, να ζήσουν μαζί με τα άλλα παιδιά την κοινωνία της αγάπης, να απο­κτή­σουν νέους φίλους και να χαρούν την ζωή της Κατασκηνώσεως.
Ακολούθησε κέρασμα σε όλους τους παρισταμένους και μετά τα παιδιά ξε­­κίνησαν το πρόγραμμά τους αρχίζοντας με παιχνίδια στα γήπεδα.
Η φετινή κατασκηνωτική περίοδος είναι αφιερωμένη στο φυσικό περιβάλλον με γενικό σύνθημα «Αγαπώ τη φύση και τον Δημιουργό της»
Υπεύθυνοι των ομάδων είναι φοιτητές και πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών, πνευματικά παιδιά της Μητροπόλεως, οι οποίοι και πέρασαν από τις ίδιες Κατασκηνώσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)