Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΓΙΟΡΤΑΣΘΗΚΕ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ


Πανηγυρικά γιορτάσθηκε την Τετάρτη 9 Μαΐου στην Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου.
Στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, παρουσία του Ιερού Λειψάνου του Aγίου, χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος, με τη συμμετοχή κληρικών της Μητρόπολης και άλλων Μητροπόλεων. 

Έψαλλε δε Βυζαντινός χορός, τον οποίο απάρτιζαν ο Πρωτοψάλτης του Ναού Γεώργιος Κυρμανίδης, ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ανδρέας Ιωακείμ και άλλοι Ιεροψάλτες από την ευρύτερη περιοχή.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του αγίου και ευχήθηκε τα δέοντα εις τον άγοντα τα ονομαστήριά του Προηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστ;oφορο Κολοκυθά. 

Ο π. Χριστόφορος, προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο, ευχαριστώντας τον εκ βάθους καρδίας δια την τιμητική παρουσία στην γιορτή.http://www.lamiakos-typos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)