Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πυρκαγιά στα Καμένα Βούρλα:''Εαν δεν επεμβαινε αμεσα η πυροσβεστικη θα ειχαμε δραματικες συνεπειες''


Του Σπύρου Αλεξανδρή
Μάχη με τις φλόγες έδωσαν κάτοικοι στα Καμένα Βούρλα, υπερασπιζόμενοι τα σπίτια τους που βρίσκονται στην περιοχή πάνω από τον παράδρομο της εθνικής. Η τραγωδία αποφεύχθηκε -κυριολεκτικά- για λίγα λεπτά χάρις στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι έντρομοι παρακολουθούσαν τη φωτιά να κυκλώνει τις περιουσίες τους αλλά αρνούνταν να τις εγκαταλείψουν. Όσον αφορά τα αίτια της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι αυτή  προήλθε από μια μικρή εστία φωτιάς (αγνώστου προελεύσεως) που οδήγησε στην έκρηξη ενός μετασχηματιστή της ΔΕΗ και είχε ως αποτέλεσμα η  πυρκαγιά να πάρει διαστάσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Δροσόπουλος, ιδιοκτήτης σπιτιού που απειλήθηκε πολύ σοβαρά, μας περιγράφει: << Ακούσαμε τρείς διαδοχικούς εκκωφαντικούς θορύβους, σαν βόμβες. Πανικόβλητοι βγήκαμε έξω κι εντός ολίγων λεπτών οι φλόγες είχαν καλύψει το σπίτι περιμετρικά. Εάν δεν επέμβαινε άμεσα η πυροσβεστική θα είχαμε δραματικές συνέπειες>>.
Για την ώρα το ενδεχόμενο του εμπρησμού συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες ωστόσο η περαιτέρω έρευνα είναι αναγκαία. Όπως και να έχει, όπως υπογράμμιζαν και οι κάτοικοι της περιοχής, για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη της απομάκρυνσης των ξερών χόρτων γύρω από τα σπίτια, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.
lamiakos-typos.gr
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)